Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Ta vadnica za posnetke zaslona prikazuje korake za namestitev namiznega okolja KDE Plasma na Ubuntu Linux.

V svetu Namizna okolja Linuxa , tisti, ki prevladujejo, so GNOME in KJE . Obstaja še nekaj drugih namizna okolja a ta dva sta voditelja.Ubuntu je imel namizje Unity v privzeti izdaji, vendar je od različice 17.10 prešlo na namizje GNOME.

Ubuntu ponuja več okusov za namizje in imenuje se različica KDE Kubuntu . S Kubuntu dobite namizje KDE, spečeno z Ubuntu, iz škatle.

wie benutzt man wein ubuntu

Možno je, da ste privzeti Ubuntu namestili z namizjem GNOME. Če želite uporabljati KDE, vam ni treba odstraniti sedanjega Ubuntuja in namestiti Kubuntu iz nič. Namizje KDE lahko namestite v trenutni sistem Ubuntu in preklapljate med razpoložljivimi namiznimi okolji.

KDE vs KDE Plasma

Morda boste naleteli na dva izraza: KDE in KDE Plasma. To vas lahko zmede, ker se večinoma oboje nanaša na isto stvar: namizno okolje. Torej, kaj je tukaj? Naj vam razložim.

Zgodovinsko gledano je bilo KDE namizno okolje, ko je nastalo pred več kot dvajsetimi leti. Pravzaprav je KDE kratka oblika K Desktop Environment. Sčasoma pa KDE postane več kot le namizno okolje. Ima ogromen seznam aplikacij, razvitih v okviru projekta KDE, kot je video urejevalnik Kdenlive.

Ker v bistvu niso bili več namizno okolje, so pred nekaj leti ločili namizno okolje. Plasma je namizno okolje, KDE pa krovni projekt, odgovoren za razvoj namizja Plasma in kopice drugih aplikacij.

Še vedno je običajna praksa, da KDE označujemo kot namizno okolje, zdaj pa veste, da je to dejansko Plazma .

Open-Source-CRM-Software

Namestite namizno okolje KDE v Ubuntu

Preden začnete, naj vam povem, da so glede na potrebe na voljo različne različice KDE. Bomo videli, kaj so in kako jih namestiti:

KDE polno

To je celoten paket KDE. Na voljo je s celotnim paketom in jedrom plazme KDE. Če želite vso dobroto KDE (in njene odvisnosti), bi to namestili. Ker gre za celoten paket (približno 1 GB), bo trajalo nekaj časa pri prenosu in namestitvi. Namestite ga lahko z naslednjim ukazom:

wie man nachrichten auf dem pc überprüft
sudo apt install kde-full

KDE standard

Standardni KDE vključuje namizje Plasma s standardnim naborom aplikacij KDE, kot so Kate (privzeti urejevalnik besedil), Konqueror (privzeti spletni brskalnik), Kget (upravitelj prenosov), KMail (e -poštni odjemalec), Dolphin (upravitelj datotek) itd. Celoten paket je velika približno 273 MB. Namestite ga lahko z naslednjim ukazom:

sudo apt install kde-standard

KDE Plasma Desktop

To je le najmanjši paket KDE z namizjem Plasma in minimalnim naborom aplikacij KDE, kot so brskanje, upravitelj datotek, urejevalnik besedil itd. Nobena aplikacija ni privzeto nameščena. Kasneje jih lahko kadar koli namestite. Idealno v primeru, ko želite le poskusiti. Velikost prenosa je okoli 175 MB.

sudo apt install kde-plasma-desktop

Plazemski prenosni računalnik KDE [ukinjeno]

Ni nagrad, če ugibate, da je to za prenosne računalnike. Ta lahka različica je bila najbolj primerna za sisteme nizkega cenovnega razreda in netbooki so ravno to. Ni več na voljo.

sudo apt install kde-plasma-netbook

Obstaja tudi paket z imenom kubuntu-desktop. Vključuje vse pakete, vključene v Kubuntu. Lahko ga tudi namestite, vendar lahko (ali pa tudi ne) povzroči konflikte z obstoječim namizjem GNOME.

Postopek namestitve namizja KDE Plasma

Ne glede na paket, ki ste ga izbrali za namestitev namizja KDE Plasma, mora biti postopek podoben korakom, navedenim tukaj.

Hersteller von Text-Abenteuerspielen

Pozvani boste k konfiguraciji SDDM enostavni namizni upravitelj zaslona, ​​ki je upravitelj zaslona, ​​ki ga uporablja namizje KDE. Na seznamu izberite 'sddm' in pritisnite Enter.

KDE namizno okolje - Upravitelj datotek in upravitelj opravil

Na primer, obožujem tradicionalno namizno izkušnjo in prilagoditve, ki jih ponuja KDE. Upam, da vam je bil ta priročnik v pomoč pri namestitvi KDE na Ubuntu.

Kako vam je všeč vaše namizje? Enostavno ali čim bolj prilagodljivo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in zavrnite vsa morebitna vprašanja.


Všeč ti je, kar bereš? Prosimo, delite ga z drugimi.

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije