Kako vedeti, kdo se je prijavil v sistem Windows 10?

Kako vedeti, kdo se je prijavil v sistem Windows 10?

Kako vedeti, ali se je nekdo prijavil v vaš Windows 10?

Windows 10 vam omogoča, da vidite, kateri uporabniki so prijavljeni v vaš računalnik s pomočjo pregledovalnika dogodkov (in kdaj so prijavljeni). Pregledovalnik dogodkov je komponenta sistema Microsoft Windows, ki skrbnikom in običajnim uporabnikom omogoča ogled dnevnikov dogodkov na lokalnem ali oddaljenem računalniku. Uporablja ID-je dogodkov za definiranje enoznačno prepoznavnih dogodkov, na katere bi lahko naletel računalnik Windows. Pregledovalnik dogodkov prikaže dnevnik sporočil o aplikacijah in sistemskih informacijah, vključno z opozorili in napakami (prikazane so tudi, če sistem deluje pravilno).

Ta funkcija je koristna, če odpravljate določeno težavo in potrebujete več informacij o vzroku. Dogodke lahko iščete v različnih kategorijah, kot so 'Aplikacija', 'Sistem' in 'Varnost'. V dnevniku dogodkov aplikacije lahko najdete dogodke, povezane s sistemskimi komponentami sistema Windows, kot so gonilniki in vgrajeni elementi vmesnika. Dnevnik sistemskih dogodkov vsebuje dnevnike dogodkov, ki se nanašajo na programe, nameščene v vašem operacijskem sistemu Windows. Dnevnik varnostnih dogodkov vsebuje tudi dogodke, povezane z varnostjo, kot so poskusi prijave in dostop do virov. V tem članku podrobneje obravnavamo kategorijo Varnost, saj vam omogoča, da vidite, kdo in kdaj so se uporabniki prijavili v vaš računalnik.OPOMBA: Če uporabljate Windows 10 Home, boste lahko videli le uspešne poskuse prijave (ta dnevnik je v tej izdaji privzeto omogočen). Če želite omogočiti popolno revizijo prijave, morate uporabiti izdajo Windows Pro z vključenim urejevalnikom pravilnikov lokalne skupine. Ta članek je uporaben samo za uporabnike izdaje Home, ki jih posebej zanima revizija sistema Windows za uspešne poskuse.

kako vedeti, ali se je nekdo prijavil v vaš Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako videtiKdo se je prijavil v Windows 10 z uporabo pregledovalnika dogodkov

Najprej odprite pregledovalnik dogodkov s tipkanjem 'pregledovalnik dogodkov' v Iskanje in kliknite 'Pregledovalnik dogodkov' rezultat.

kako videti, kdo se je prijavil v vaš Windows s pregledovalnikom dogodkov 1. korak

V pregledovalniku dogodkov razširite 'Dnevniki sistema Windows' kategorijo in izberite 'Varnost' . Videli boste seznam dogodkov. Dogodki s številko ID 4624 pomenijo uspešno prijavo.

kako videti, kdo se je prijavil v vaš Windows z uporabo pregledovalnika dogodkov 2. korak

Za podrobnosti dvokliknite dogodek s to številko ID (4264). Če uporabljate Windows 10 Pro, boste videli tudi dogodke z ID 4625 (neuspešni poskusi) in 4634 (odjava uporabnika) - dvokliknite na njih, če si želite ogledati podrobnosti.

Konservative Suchmaschinen 2020

V 'Zapisano' lahko vidite, kdaj je nekdo prijavljen v vaš računalnik (vključno z vami). V 'Splošno' zavihek, poiščite 'New Logon' , in videli boste račun, ki je prijavljen.

kako videti, kdo se je prijavil v vaš Windows s pregledovalnikom dogodkov 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Kako nastaviti filter po meri v pregledovalniku dogodkov

Kot smo že omenili, pregledovalnik dogodkov hrani številne dnevnike z veliko informacijami, zato morda ni enostavno najti določenega ID-ja dogodka (čez dan je lahko zabeleženih na stotine dogodkov). V pregledovalniku dogodkov je funkcija filtra, ki vam omogoča, da ustvarite pogled po meri, da vidite samo določene ID-je dogodkov. V tem primeru filtriramo s pomočjo filtra, da vidimo samo ID-je zabeleženih dogodkov, ki se nanašajo na poskuse prijave. Če želite ustvariti ta filter, z desno miškino tipko kliknite 'Pogledi po meri' in izberite 'Ustvari pogled po meri ...' možnost.

kako nastaviti pregledovalnik dogodkov filtra id 1. korak

V oknu Ustvari pogled po meri poiščite 'Zapisano' in izberite časovno obdobje.

kako nastaviti pregledovalnik dogodkov filtra id 2. korak

Nato izberite ogled 'Z dnevnikom' in izberite 'Varnost' Iz 'Dnevniki sistema Windows' spustni meni.

kako nastaviti pregledovalnik dogodkov filtra id 3. korak

V polje ID dogodka vnesite številko ID '4624' in kliknite V redu.

kako nastaviti pregledovalnik dogodkov filtra id 4. korak

Poimenujte filter po meri in kliknite V redu.

kako nastaviti pregledovalnik dogodkov filtra id 5. korak

Zdaj je ustvarjen filter po meri in lahko vidite vse zabeležene dogodke, ki ustrezajo vašim merilom. Za ogled podrobnosti dvokliknite dogodek.

kako nastaviti pregledovalnik dogodkov filtra id 6. korak

Zdaj boste lahko ugotovili, kdo in kdaj so se uporabniki uspešno prijavili v vaš računalnik. Ta priročnik deluje na starejših različicah sistema Windows, kot sta Windows 7 in 8.1. Upam, da je to pomagalo!

Video, ki prikazuje, kako videti, kdo se je prijavil v vaš Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Bester Texteditor für Ubuntu