Kako zagnati aplikacije in igre iOS na Macu?

Kako zagnati aplikacije in igre iOS na Macu?

Kako odpreti mobilne aplikacije v računalnikih Mac in Windows za celozaslonski dostop?

Applove mobilne naprave so postale hitrejše, zmogljivejše in z večjo funkcionalnostjo. Poleg vseh osnovnih funkcij mobilnih naprav, kot so klici, besedilo (SMS), e-pošta in brskanje po internetu, obstaja tudi veliko drugih funkcij. Tudi zmogljivost strojne opreme se je eksponentno povečala - izboljšave, ki uporabnikom omogočajo igranje visokokakovostnih iger. Majhen zaslon na mobilnih napravah je očitno omejitev pri igranju iger, zato mnogi ljudje uporabljajo iste igralne programe na svojih računalnikih Mac.

Žal aplikacije iOS trenutno ne delujejo na macOS, saj sta ta dva operacijska sistema popolnoma različna. Govori se, da Apple dela na tem vidiku, v bližnji prihodnosti pa načrtujejo izdajo nove različice operacijskega sistema, ki bo lahko izvajala iste aplikacije v okoljih iOS in macOS. Obstaja tudi vrsta drugih načinov, kako doseči podoben rezultat. Izbirate lahko med skupno rabo zaslona, ​​različnimi simulatorji ali različicami aplikacije, ki je razvita tudi za računalnike Mac. V tem članku opisujemo najpogostejše metode in programsko opremo za reševanje navzkrižne združljivosti v okoljih iOS in macOS.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaslon mobilne naprave pretaknite na Mac prek programa QuickTime Player

QuickTime predvajalnik je verjetno najboljši način za igranje iger iPhone in iPad prek zaslona Mac. S to metodo si lahko zaslon mobilne naprave ogledate prek računalniškega zaslona, ​​vendar naprava z zaslonom na dotik ostane krmilnik. V primerjavi z različnimi simulatorji je to velika prednost, saj je aplikacije, optimizirane za naprave z zaslonom na dotik, težko upravljati z računalniško miško in tipkovnico. Če želite zaslon iPhone ali iPad predvajati v računalnik Mac prek predvajalnika QuickTime, najprej z bliskovnim kablom povežite mobilno napravo z računalnikom. Nato zaženite aplikacijo QuickTime player in v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite File. Izberite možnost New Movie Recording. Odprlo se bo novo okno. Poleg gumba za snemanje boste našli spustni meni. V razdelku Kamera in Mikrofon bo privzeto izbrana kamera FaceTime HD - preklopite to na ime vaše mobilne naprave.

quicktime-player-ios-display

Od tega trenutka bo predvajalnik QuickTime začel zrcaliti zaslon vaše naprave. Če želite doseči celozaslonski prikaz, preprosto kliknite zeleno ikono za celozaslonski način v zgornjem levem kotu okna predvajalnika QuickTime. Aplikacija samodejno preklopi med ležečim in pokončnim načinom, odvisno od gibanja vaše naprave - tako boste lahko uživali v najboljši igralni zmogljivosti.

[Nazaj na kazalo]

Poiščite različico želene aplikacije za Mac

Ta možnost ponuja najboljše rezultate v primerjavi z drugimi metodami. Obstaja veliko aplikacij, ki so izdane samo kot mobilna različica, zato različice macOS ne boste mogli najti. Na žalost sta iOS in macOS ločena operacijska sistema in v obeh ne morete uporabljati iste aplikacije. Kot smo že omenili, Apple dela na teh vidikih in namerava v bližnji prihodnosti izdati nadgradnje. Tako boste lahko uporabljali nekaj programske opreme v obeh različicah operacijskega sistema. Do takrat lahko Mac App Store raziskujete tako, da poiščete isto aplikacijo, razvito za macOS (včasih se imena pri mobilnih različicah nekoliko razlikujejo). Poleg tega na spletnih mestih razvijalcev poiščite namige o namiznih ali preprostih različicah macOS (morda boste našli celo zahtevane namestitvene datoteke). Če ne najdete želene aplikacije, poiščite v Googlu podobne igre ali programe. Pomanjkljivost te metode je, da boste morda morali plačati za namizno različico (ali podobno) vaše aplikacije.

app-store-games

[Nazaj na kazalo]

Uporabite programsko opremo simulatorja

Zadnja možnost je uporaba simulatorja za zagon aplikacij, razvitih za mobilni operacijski sistem. Te aplikacije omogočajo zagon in zagon mobilnega operacijskega sistema v računalniku. Ta metoda ima nekaj pomanjkljivosti, na primer težave z upravljanjem aplikacij, optimiziranih za zaslon na dotik, z miško in tipkovnico. Miška ponavadi ne simulira potez in ostane le funkcija drsenja. Poleg tega boste morali za plačano aplikacijo znova plačati, da jih namestite v simulirani operacijski sistem. Poleg tega programska oprema simulatorja pogosto vsebuje različne omejitve glede uporabe zaslona in virov strojne opreme. Če želite uporabiti simulator, je verjetno najboljša možnost iPadian. Ta programska oprema je na voljo za računalnike z operacijskim sistemom Mac in Windows. Obiščite spletno mesto razvijalca da dobite zahtevano različico te programske opreme. Simulator iPadian (na osnovi Adobe AIR) ustvari okno, ki vsebuje vmesnik v slogu iPad v računalniku Mac ali Windows. V tem oknu lahko zaženete aplikacije, razvite za uporabo operacijskega sistema iOS, na enak način kot za iPhone ali iPad. Namestitev aplikacij na simulirani iPad je enostavna - preprosto pobrskajte po iPadianovi trgovini z aplikacijami, ki vsebuje veliko aplikacij in iger, podobnih tistim v Applovi App Store. Čeprav iPadianova trgovina z aplikacijami vsebuje veliko brezplačnih aplikacij, jo boste, če najdete aplikacijo za plačljivo mobilno napravo, najverjetneje zaračunali v simulirani napravi. Kljub temu je simulator morda najboljša možnost za preizkušanje aplikacij iOS, ki ste jih ustvarili, ali za delujoči projekt izdelave aplikacije v zbirki razvijalcev Xcode.

Video, ki prikazuje, kako zagnati aplikacijo iOS in igre na Macu?

[Nazaj na vrh]