Kako pospešiti internet?

Kako pospešiti internet?

Kako narediti svojo internetno povezavo hitrejšo, če deluje počasneje, kot bi bilo treba

Večina nas je v vsakdanjem življenju odvisna od interneta in zahteva, da je zanesljiv in hiter. Internet nam pomaga pri komunikaciji, delu, zabavi itd., Zato je, hitreje kot je internet, več dosežemo. Res je tudi obratno. Kot je razloženo v tem članku, obstaja veliko načinov za izboljšanje internetne učinkovitosti za poslovno in osebno uporabo.

Hitrejša internetna hitrost nam omogoča brskanje po spletu z zmanjšanjem povprečnega časa nalaganja strani - to pomeni, da lahko delate z več odprtimi zavihki (ali celo brskalniki) in opravljate naloge, ne da bi morali čakati. V okolju z več uporabniki vam hitrejše internetne hitrosti omogočajo delo, ne da bi to bistveno vplivalo na zmožnosti drugih uporabnikov. Danes so hitrejše internetne hitrosti pomembne za digitalna podjetja, kjer je učinkovita komunikacija prednostna naloga. Hitrejše internetne hitrosti lahko izboljšajo tudi kakovost spletne zabave, saj nam omogočajo nemoteno pretakanje glasbe in videoposnetkov ali preprosto brskanje po družabnih omrežjih.Veliko ljudi je nezadovoljnih z internetnimi hitrostmi (tudi če je pasovna širina precej velika), vendar obstajajo načini za izboljšanje povezave, ne glede na načrt, na katerega ste se prijavili. Očitno internetne povezave ne morete narediti hitrejše od dejanske specifikacije, če pa na učinkovitost vplivajo neučinkovitost ali težave, lahko stanje zagotovo izboljšate. Vzrokov za slabo delovanje interneta je lahko več različnih, v tem priročniku pa opisujemo metode za izboljšanje hitrosti.

kako pospešiti internet

.jar-Datei ausführen

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite svojo internetno hitrost

Najprej preprosto preverite hitrost interneta. Priporočamo, da to storite z uporabo najbolj priljubljenega preizkusa hitrosti interneta, imenovanega Speedtest, ki vam omogoča merjenje zmogljivosti interneta z enim klikom. Kliknite to povezavo da obiščete njihovo spletno mesto in kliknete 'GO' za zagon preizkusa hitrosti. Prikazal bo Ping, hitrost prenosa in nalaganja. Če je internetna hitrost počasnejša od pričakovane, nadaljujte z drugimi spodnjimi koraki. Če nobena od teh metod ne deluje, se za nadaljnje odpravljanje težav obrnite na ponudnika internetnih storitev (ponudnika internetnih storitev).

preverite svojo internetno hitrost

[Nazaj na kazalo]

Posodobite spletni brskalnik

Če ne uporabljate najnovejšega spletnega brskalnika, boste morda pogrešali najnovejše razpoložljive funkcije. Poleg tega večina priljubljenih spletnih mest ne podpira starejših različic brskalnikov. Z najnovejšim spletnim brskalnikom ste zaščiteni tudi pred različnimi tveganji, kot so zlonamerna spletna mesta, ukradena gesla, okužbe računalnikov itd. Spletni brskalniki se običajno posodabljajo samodejno, vendar lahko posodobitve vedno preverite ročno. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows je ponavadi dobra ideja in bi lahko izboljšalo internetno hitrost (tudi zato priporočamo, da operacijski sistem posodabljate). Tu so povezave do nekaterih najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov in njihovih najnovejših različic. Uporabite lahko te povezave ali preprosto ročno posodobite brskalnik:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Safari
Opera
internet Explorer

Če uporabljate brskalnik Google Chrome, potem preberite Ta članek če želite izvedeti, kako to storiti hitreje.

[Nazaj na kazalo]

Preverite dejavnost v ozadju sistema

Če je vaša internetna povezava počasnejša kot običajno (in je ne prenašate / nalagate), je dobro preveriti, kaj se dogaja v sistemskem ozadju, zlasti v omrežnem polju. Upoštevajte pa, da lahko spremembo hitrosti interneta povzročajo različni dejavniki.

Če z vašim ponudnikom internetnih storitev (ISP), usmerjevalnikom itd. Ni težav, preverite, kateri programi ali programi uporabljajo računalniško internetno povezavo (vašo pasovno širino). Aplikacije ali programi lahko brez vaše vednosti uporabljajo nekaj (ali celo vse) pasovne širine interneta.

Vgrajeno orodje v sistemu Windows 10 (in starejših različicah), imenovano Resource Monitor, vam omogoča, da preverite, kateri programi uporabljajo internet in ga lahko upočasnijo. Priporočamo vam preberite ta priročnik da se naučite, kako jo uporabljati, in poiščite te problematične aplikacije / programe.

Na vašo internetno povezavo lahko vpliva tudi storitev posodobitve operacijskega sistema (na primer Windows Update). V tem primeru priporočamo, da preprosto počakate, da se postopek posodabljanja konča, nato pa naj bi se hitrost interneta normalizirala.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite Google DNS

Če imate težave s strežnikom DNS ali je internet počasen, lahko poskusite spremeniti strežnik DNS v Googlov javni DNS, brezplačno storitev DNS, ki je na voljo uporabnikom interneta po vsem svetu. Javno storitev DNS in strežnike vzdržuje in ima Google. Storitev deluje kot rekurzivni imenski strežnik, ki zagotavlja ločljivost domenskega imena za katerega koli gostitelja v internetu. Priporočamo, da za hitrejšo in varnejšo povezavo uporabite Google DNS. DNS morate spremeniti ročno, kot je prikazano spodaj. Posnetki zaslona veljajo samo za uporabnike sistema Windows.

Če želite spremeniti strežnik DNS v Googlov strežnik DNS, pojdite na Nastavitve omrežne povezave. Z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Omrežne povezave' ali pojdite v Nastavitve in kliknite 'Omrežje in internet' .

uporabite google dns 1. korak

V oknu z nastavitvami omrežja in interneta izberite vrsto povezave (v našem primeru 'Ethernet' ) v levem podoknu in nato kliknite 'Spremeni možnosti adapterja' na desnem podoknu.

uporabite google dns 2. korak

Z desno miškino tipko kliknite povezavo in izberite 'Lastnosti' iz spustnega menija.

uporabite google dns 3. korak

Izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in kliknite 'Lastnosti' .

uporabite google dns 4. korak

Linux Tutorial für Anfänger pdf

V oknu Lastnosti internetnega protokola različice 4 (TCP / IPv4) izberite 'Uporabi naslednje naslove strežnika DNS' in vnesite 8.8.8.8 kot 'Prednostni strežnik DNS' in 8.8.4.4 kot 'Nadomestni strežnik DNS' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Zdaj poskusite brskati po spletu in preveriti, ali to izboljša hitrost brskanja.

uporabite google dns 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Počistite podatke brskalnika v brskalniku

Podatki o brskanju so sestavljeni iz zapisov spletnih strani, ki ste jih obiskali v preteklih brskalnih sejah, in običajno vključujejo ime spletnega mesta in ustrezen URL. Med sejo brskanja se shranijo tudi druge komponente zasebnih podatkov, kot so predpomnilnik, piškotki, shranjena gesla itd. Ti shranjeni podatki lahko upočasnijo brskalnik in zmanjšajo izkušnjo brskanja. V tem priročniku prikazujemo, kako počistiti podatke brskanja v brskalnikih Google Chrome in Mozilla. Če želite počistiti predpomnilnik brskalnika Google Chrome, kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Več orodij' in kliknite 'Počisti podatke brskanja ...' .

počistite brskalnik brskanja po podatkih brskalnika chrome 1. korak

V oknu Počisti podatke brskanja izberite, katere podatke želite odstraniti iz predpomnilnika brskalnika Google Chrome in kliknite 'POČISTI PODATKE' . Zaprite Chrome in ga znova odprite - preverite, ali je s tem hitrejši.

počistite brskalnik brskanja po podatkih brskalnika chrome 2. korak

Če želite počistiti podatke brskanja Mozilla Firefox, kliknite tri črte v zgornjem desnem kotu in izberite 'Opcije' .

počistite podatke brskanja v brskalniku mozilla 1. korak

Zdaj izberite 'Zasebnost in varnost' v levem podoknu in nato kliknite 'počistite svojo nedavno zgodovino' Spodaj 'Zgodovina'. Kliknite 'Počisti zdaj' Spodaj 'Predpomnjena spletna vsebina' .

wie man mikrofon zum laufen bringt

počistite podatke brskanja v brskalniku mozilla 2. korak

Znova zaženite Mozilla Firefox in preverite, ali je to hitrejše.

[Nazaj na kazalo]

Preverite odjemalca Torrent

Torrenti so odličen način za prenos in nalaganje velikih datotek, kot so igre, filmi, televizijske oddaje itd. Kljub temu pogosto upočasnijo hitrost interneta. Priporočamo, da preverite, ali se nameščeni hudourniški odjemalec izvaja. Najbolje bi bilo, da se samodejno zažene, ko zaženete operacijski sistem. V tem priročniku prikazujemo, kako onemogočiti odjemalca hudournika, da se ne zažene ob zagonu sistema v sistemu Windows 10.

Z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' v kontekstnem meniju ali preprosto pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc, da odprete okno upravitelja opravil. Zdaj kliknite 'Začeti' in poiščite nameščenega hudourniškega odjemalca (v našem primeru je to uTorrent). Izberite ga in kliknite 'Onemogoči' .

preverite svojega hudourniškega odjemalca

[Nazaj na kazalo]

Uporabite Ethernet povezavo

Če je mogoče, priporočamo, da raje uporabljate Ethernet kot Wi-Fi. Brezžična povezava Wi-Fi je očitno bolj priročna kot žična povezava, vendar lahko Ethernet zagotavlja večje hitrosti in nižjo zakasnitev. Druga prednost povezave Ethernet pred Wi-Fi so interference. Žična povezava ostane izolirana od signalov, ki lahko vplivajo na Wi-Fi. Torej izberite Ethernet, če je mogoče.

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Zlonamerna programska oprema in drugi virusi lahko poškodujejo vaš sistem in vplivajo tudi na delovanje interneta. Vedno je možno, da so v računalniku prisotne okužbe z zlonamerno programsko opremo ali virusi. Priporočamo, da izvedete popolno pregledovanje sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem sistemu. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

optično preberite sistem za 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

skenirajte sistem, ali je v njem 2. korak

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam vključuje dobro znane odstranjevalce vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika - kliknite to povezavo.

[Nazaj na kazalo]

Preverite namestitev usmerjevalnika Wi-Fi

Če uporabljate brezžično povezavo, je pomemben dejavnik lokacija usmerjevalnika Wi-Fi. Dobra umestitev lahko poveča signal Wi-Fi in izboljša hitrost interneta. Usmerjevalnik postavite na osrednje mesto, po možnosti nekje visoko. Priporočamo tudi, da se izogibate obdajanju s kovinskimi predmeti in usmerjevalnika ne postavljate v bližino mikrovalovne naprave. Če ima usmerjevalnik anteno, jo za boljši vodoravni doseg usmerite navzgor ali za boljši navpični doseg.

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in ste lahko pospešili svojo internetno povezavo. Kot smo že omenili, je hitrost vedno odvisna od storitve, na katero ste prijavljeni. Če je bila hitrost vedno nizka, preprosto priporočamo, da spremenite ponudnika internetnih storitev (ISP) ali nadgradite načrt. Če poznate druge rešitve za izboljšanje internetne hitrosti, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

Was kann man mit einem Arduino machen?

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako narediti svoj internet hitrejši:

[Nazaj na vrh]