Kako upravljati center za delovanje v sistemu Windows 10?

Kako upravljati center za delovanje v sistemu Windows 10?

Kako enostavno uporabiti, upravljati in prilagoditi Center za delovanje v sistemu Windows 10

Windows Action Center omogoča hiter dostop do nekaterih osnovnih nastavitev sistema Windows in različnih obvestil. Združuje in prikazuje obvestila programov in aplikacij, nameščenih v napravi. Uporabniki si lahko z Action Center ogledajo posodobitve o programski podpori, opozorilih, varnostnih težavah in drugih težavah. Lahko prepozna programe, ki redno ustvarjajo obvestila, in onemogoči nekatere vrste posodobitev, ki lahko prekinejo redno računalniško delo.

Danes ima Action Center pomembno vlogo v operacijskem sistemu Windows 10, saj uporabnikom omogoča upravljanje njihovih obvestil in hitrih dejanj ter njihovo spreminjanje, kadar sistem zahteva pozornost. Gre za centralizirano funkcijo, ki uporabnike obvešča o vseh sistemskih opozorilih in odpravlja težave. Če so na voljo kakršna koli dejanja, se v območju za obvestila sistema Windows prikaže ikona Center za dejanja. Za dostop do funkcije kliknite gumb Action Center v območju za obvestila - pojavila se bo drsna vrstica, na kateri bodo prikazani preklopni gumbi in različne aplikacije. Action Center je nadomestil stare čare, ki so bili na voljo v operacijskem sistemu Windows 8, in ne moremo se strinjati, da se je izboljšal.V tem priročniku prikazujemo, kako dostopati do akcijskega centra, ga uporabljati in prilagoditi ter kako nadzorovati obvestila tako, da jim dovolite ali jih ustavite. Prav tako tudi nadzor nad obvestili sistema Windows 10 za posamezne aplikacije. Vse koristne informacije o Action Center so natančno opisane spodaj.

kako voditi akcijski center

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako dostopati do akcijskega centra

Akcijski center najdete preprosto s klikom na ikono v opravilni vrstici (blizu datuma in ure). Drug način, da odprete Action Center, je, da z desno miškino tipko kliknete ikono in izberete „Odpri akcijski center“ iz kontekstnega menija. Videli boste, da je razdeljen na dva dela. Zgornji del sestavljajo obvestila (če obstajajo), spodnji pa bližnjice in funkcije, ki so nameščene v Action Center. Te bližnjice in funkcije uporabljate najpogosteje - do nastavitev (ali omogočite funkcije) lahko dostopate s klikom na pripadajoče ikone.

apt-get install nodejs

kako dostopati do akcijskega centra 1. korak

Akcijski center lahko odprete tudi z Cortaninim digitalnim asistentom. Če je Cortana aktivirana, morate le povedati 'Hej Cortana' in nato recite „Odpri akcijski center“ .

[Nazaj na kazalo]

Kako skriti gumb za akcijski center

Gumb »Action Center« lahko skrijete (odstranite) iz opravilne vrstice, če ga ne uporabljate ali ga preprosto ne želite videti. Če želite skriti gumb Action Center, pojdite v Settings in izberite 'Personalizacija' .

kako skriti gumb akcijskega središča 1. korak

V oknu z nastavitvami prilagajanja izberite 'Opravilna vrstica' v levem podoknu se pomaknite navzdol in poiščite 'Vklop ali izklop sistemskih ikon' in kliknite.

kako skriti gumb akcijskega središča korak 2

Videli boste seznam sistemskih ikon, poiščite 'Akcijski center' in preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj. Gumb Action Center bo zdaj odstranjen iz opravilne vrstice. Če jo želite znova omogočiti, se preprosto vrnite na te nastavitve in preklopite preklop nazaj na 'Vklopljeno' .

kako skriti gumb akcijskega središča korak 3

[Nazaj na kazalo]

Sie haben keine Berechtigung zum Speichern an diesem Ort Windows 10

Kako upravljati hitra dejanja

Če želite dodati ali odstraniti ali preurediti hitra dejanja v Action Center, pojdite v Settings in izberite 'Sistem' .

kako upravljati hitra dejanja 1. korak

Zdaj izberite 'Obvestila in dejanja' v levem podoknu in kliknite 'Dodaj ali odstrani hitra dejanja' .

kako upravljati hitra dejanja 2. korak

Windows 10 Ihr PC ist auf ein Problem gestoßen und muss die Schleife neu starten

Videli boste seznam hitrih ukrepov. Onemogočite tiste, ki jih ne potrebujete, tako da jih preklopite na 'Izklopljeno' položaj. Znova jih lahko omogočite tako, da sledite istim korakom in preklopite stikalo nazaj na 'Vklopljeno' .

kako upravljati hitra dejanja 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Kako ustaviti obvestila v precej urah

V operacijskem sistemu Windows 10 lahko uporabite funkcijo Tihe ure, ki vam omogoča, da onemogočite obvestila, ki se prikažejo v Action Center. Obvestila lahko preprečite na zaslonu računalnika, če omogočite tihe ure - to storite tako, da v opravilni vrstici kliknete ikono Center za dejanja in nato 'Tihe ure' (če je to hitro dejanje omogočeno).

kako ustaviti obvestila s precej urami

Umirjene ure lahko vklopite tudi tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono Action Center in izberete 'Vklopi tihe ure' iz kontekstnega menija. Novih obvestil ne boste videli, dokler ne onemogočite funkcije Tihe ure.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite obvestila na zaklenjenem zaslonu

Windows je omogočil prikaz obvestil, tudi ko je računalnik na zaklenjenem zaslonu. Če vam to ni všeč in morda ne želite, da drugi vidijo vaša obvestila, jih lahko onemogočite tako, da odprete sistemske nastavitve in v levem podoknu izberete Obvestila in dejanja. Poišči 'Prikaži obvestila na zaklenjenem zaslonu' in preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj.

kako onemogočiti obvestila na zaklenjenem zaslonu

Če želite preprečiti pojavljanje obvestil, ko podvajate zaslon (na primer med predstavitvijo), poiščite 'Skrij obvestila, ko podvajam zaslon' možnost in zagotovite, da je vklopljena.

[Nazaj na kazalo]

Ein Administrator hat Sie daran gehindert, diese App Windows 10 Home auszuführen

Kako popolnoma izklopiti obvestila

Če želite skriti obvestila, ko podvajate zaslon, na zaklenjenem zaslonu, ko so na zaklenjenem zaslonu dohodni VoIP klici in onemogočite obvestila sistema Windows o izkušnji dobrodošlice po posodobitvah itd., Pojdite na Nastavitve obvestil in dejanj in onemogočite 'Prejemanje obvestil iz aplikacij in drugih pošiljateljev' možnost. Nato onemogočite druga obvestila, ki niso bila onemogočena kot skupina.

kako popolnoma onemogočiti obvestila -

[Nazaj na kazalo]

Kako izbrati, kaj pošiljatelji lahko pošiljajo obvestila

Prav tako je mogoče nadzirati, kateri posamezni pošiljatelji lahko pošiljajo obvestila. Če ne želite prejemati obvestil enega od pošiljateljev, pojdite na Nastavitve obvestil in dejanj in se pomaknite navzdol, dokler ne vidite seznama aplikacij, ki pošiljajo obvestila. Onemogočite obvestila aplikacij tako, da preklopite povezana stikala na 'Izklopljeno' položaji - te aplikacije potem ne bodo več pošiljale obvestil.

kako izbrati, kateri pošiljatelji lahko pošiljajo obvestila 1. korak

Če želite videti več nastavitev, povezanih z določenim pošiljateljem, ga preprosto kliknite - pojavilo se bo okno z dodatnimi nastavitvami. Različni pošiljatelji imajo lahko svoje nastavitve obvestil in jih je mogoče prilagoditi. Izberite, katera obvestila želite onemogočiti, in preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj.

kako izbrati, kateri pošiljatelji lahko pošiljajo obvestila 2. korak

Kot lahko vidite, lahko zvok obvestil izklopite in pustite omogočene druge oblike obvestil. Obvestila za določeno aplikacijo lahko obdržite zasebno, ko ste na zaklenjenem zaslonu, medtem ko lahko druge aplikacije dovolite. Izberete lahko tudi, kako želite, da se dostavljajo obvestila. Poleg tega lahko prilagodite prednost vsake aplikacije tako, da jo nastavite na ' Na vrh , 'Visoko' , ali 'Normalno' .

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da boste zdaj lahko našli in upravljali Windows Action Center. Če smo kaj zamudili - morda poznate druge trike, ki jih lahko uporabite s to funkcijo - ali imate vprašanja v zvezi s temo, pustite komentar v spodnjem oddelku.

was ist die aktuelle itunes version

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje upravljanje upravljalnega središča v operacijskem sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije