Kako upravljati in onemogočiti spletna obvestila v Macu?

Kako upravljati in onemogočiti spletna obvestila v Macu?

Kako upravljati in odstranjevati obvestila o spletnih mestih v računalnikih Mac z brskalnikom Safari, Chrome ali Firefox?

Z operacijskim sistemom Mac OS X Mavericks je Apple predstavil funkcijo za spletna mesta, s katerimi potisna obvestila uporabljajo neposredno na namizju računalnika. Tovrstno obvestilo se prikaže v zgornjem desnem kotu okna in tudi v centru za obvestila. Videz teh obvestil je zdaj tudi spremenjen. Ko jih klikne, Safari samodejno naloži spletno stran. To se morda zdi odlična lastnost, vendar večina trenutnih spletnih mest ponuja to funkcionalnost. Zato boste morda prejeli številna obvestila, ki jih ne potrebujete in jih ne zanimajo. Poleg tega, če niste edini uporabnik Maca, boste morda videli številna potencialno neželena sporočila.

Potisna obvestila (pogosto imenovana tudi obvestila na spletnih mestih) so postala priljubljena pri kiber kriminalcih kot alternativni način širjenja neželene pošte, ki promovira zlonamerna spletna mesta. Obstaja več razlogov, zakaj želite onemogočiti ali upravljati obvestila na spletnem mestu, vendar je to mogoče izvesti s podobnimi metodami. Dovoljenja za prikaz obvestil lahko prilagodite z enostavnim načinom v Safariju ali obiščite Mac System Preferences. V tem članku opisujemo obe metodi za upravljanje obvestil na spletnih mestih in nudimo tudi podrobnejše informacije o tem, kako spremeniti njihovo pojavljanje in kako ravnati s potencialno neželenimi programi (PUP), ki prikazujejo obvestila, ki temeljijo na neželeni vsebini.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Upravljajte dovoljenja za obvestila o spletnih mestih prek brskalnika Safari

Začnemo z najpreprostejšo metodo za prilagoditev ali popolno onemogočanje potisnih obvestil. Če želite doseči nastavitve, morate s pomočjo ikone Dock, lansirne ploščice ali žarometa zagnati aplikacijo spletnega brskalnika Safari. Ko vidite okno Safari, kliknite Safari v menijski vrstici na vrhu zaslona in izberite Nastavitve. Lahko pa uporabite bližnjico na tipkovnici Command in Comma (,). V nastavitvah izberite jeziček Spletna mesta in nato v levi stranski vrstici izberite Obvestila. Našli boste seznam obiskanih spletnih mest, ki ponujajo funkcijo obveščanja. V vsaki vrstici spustni meni vsebuje možnost Dovoli in zavrni. Odločite se, ali želite prejemati obvestila od določenega spletnega mesta. S seznama lahko s seznama odstranite tudi katero koli ali vsa spletna mesta. Če želite izbrati več spletnih mest, držite tipko Command. Če želite na seznamu izbrati vse elemente, pritisnite bližnjično tipko na Command in A. Če želite preprečiti, da bi Safari spraševal po dovoljenjih za prikaz obvestil, odstranite kljukico iz polja poleg »Dovoli spletnim mestom, da prosijo za dovoljenje«. za pošiljanje potisnih obvestil '.

Die besten Versionen von Linux

safari-notifications-permissions

[Nazaj na kazalo]

windows update 0 fertig

Upravljajte dovoljenja za obvestila spletnih mest v brskalniku Google Chrome

Če uporabljate brskalnik Google Chrome in želite onemogočiti različna obvestila na spletnem mestu, zaženite brskalnik in kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu okna. Nato v pojavnem meniju izberite Nastavitve. V novem oknu se pomaknite na dno in kliknite Napredne nastavitve. Pomaknite se do kategorije Zasebnost in varnost in kliknite Nastavitve vsebine. Zdaj kliknite Obvestila.

chrome-manage-notifications

Na koncu, ko ste prišli do razdelka za prilagoditev dovoljenj za obveščanje, preprosto kliknite ikono s tremi pikami (podobno ikoni Chromovega menija) in izberite Dovoli, Uredi ali Odstrani. Če kliknete možnost Uredi, boste lahko spremenili naslov URL.

chrome-notifications-list

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite obvestila spletnih mest v Mozilla Firefoxu

Če uporabljate brskalnik Mozilla Firefox, je način spreminjanja dovoljenj za obvestila nekoliko drugačen. Najprej zaženite aplikacijo, kliknite ikono menija s tremi vrsticami in nato izberite nastavitve. Lahko pa preprosto pritisnete bližnjično tipko Command in Comma (,). Zdaj v levi vrstici izberite Zasebnost in varnost. V glavnem oknu se pomaknite navzdol, dokler ne najdete razdelka Dovoljenja. Kliknite gumb Nastavitve .. zraven Obvestila.

meni firefox-notifications

Tu lahko spremenite dovoljenja in / ali odstranite naslov URL s seznama. Poleg tega boste pod seznamom našli možnost z imenom »Blokiraj nove zahteve, ki zahtevajo dovoljenje za obveščanje« - če omogočite to možnost, boste onemogočili vse dohodne zahteve, da omogočite obvestila na spletnem mestu. Zato ne boste pozvani, da podelite dovoljenje za obvestila s katerega koli spletnega mesta, ki ga obiščete.

firefox-seznam obvestil

[Nazaj na kazalo]

Spremenite videz obvestil v Macu

Kot smo že omenili, lahko izberete videz obvestil in uporabite več dodatnih možnosti. Ta metoda deluje z vsemi obvestili, povezanimi z aplikacijami. Za začetek kliknite logotip Apple v menijski vrstici na vrhu zaslona in izberite System Preferences. Odprite podokno z obvestili in na levi plošči kliknite Safari. V glavnem oknu lahko izberete Brez, Pasice ali Obvestila v slogu opozorila. Obstajajo tudi dodatne nastavitve, na primer omogočanje obvestil na zaklenjenem zaslonu, centru za obvestila, ikoni aplikacije za prikaz značk in predvajanju zvokov. Podrobne informacije o obvestilih najdete v tem članku.

obvestila-videz

[Nazaj na kazalo]

Očistite računalnik s čistilom Combo

Pred kratkim se je pojavila nujna težava, pri kateri kiber kriminalci s potisnimi obvestili skrivajo programsko opremo, ki okuži računalnike Mac. Potencialno neželeni programi in zlonamerna programska oprema lahko v brskalniku in včasih v centru za obvestila prikazujejo obvestila in različne oglase. Za skeniranje in čiščenje sistema priporočamo Kombinirano čistilo . Ta programska oprema vsebuje dva motorja za iskanje virusov, preverja okužbe zlonamerne programske opreme, ki temelji na Macu, in išče tudi splošne varnostne grožnje za osebni računalnik. Podroben pregled najdete v tem članku.

Die Aktion kann nicht abgeschlossen werden, da die Datei

kombinirano čistilo-1

Video, ki prikazuje, kako upravljati obvestila o spletnih mestih prek brskalnika Safari v Macu

[Nazaj na vrh]