Kako preslikati omrežni pogon na Mac?

Kako preslikati omrežni pogon na Mac?

Kako začasno ali trajno preslikati omrežni pogon v računalniku Mac?

Omrežni pogon je verjetno najboljša alternativa za delovna ali domača okolja, kjer se več datotek uporablja za skupno rabo datotek. Vendar macOS ne more samodejno zaznati omrežnih naprav, za razliko od nameščene strojne opreme. Torej jih morate ročno namestiti in nastaviti, nato pa boste morali v svojem Macu preslikati omrežni pogon. Preslikava omrežja je postopek, pri katerem razkrijete pot do pomnilniške naprave, priključene na omrežje.

Obstajata dva načina za preslikavo omrežnega pogona v Macu. Najprej bi bil za začasno uporabo, kjer si po ponovnem zagonu izgubite pot do omrežnega pogona. Drugi bi bil trajni, kjer bo vaš Mac zaznal in pritrdil omrežni pogon vsakič, ko se poveže v isto omrežje s priloženim pomnilnikom. Če govorimo o poslu, je omrežno shranjevanje ponavadi v obliki strežniškega pomnilnika, SAN-jev (omrežje za shranjevanje podatkov), NAS (omrežno shranjevanje) in storitev v oblaku. Vendar lahko tudi domači uporabniki uporabljajo iste tehnologije, vendar SAN-ji zahtevajo večji proračun, zato bi bila NAS ali oblačna shramba učinkovitejša.predstavitev omrežnega pogona

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kaj je omrežni pogon?

Če niste izkušen uporabnik računalnika, se verjetno vprašate, kaj pravzaprav je omrežni pogon, čeprav sta SAN in NAS in kakšne so njihove razlike in možnosti?

Omrežni pogon je v bistvu katera koli vrsta pomnilnika, ki je povezan z vašim usmerjevalnikom. V najpogostejših primerih so sestavljeni iz računalnikov, ki delujejo kot strežniki, da bi zagotovili pomnilnik. Naprava NAS je lahko bodisi zunanji trdi disk (celo usb bliskovni ključ), priključen na vaš domači usmerjevalnik, bodisi dodeljena naprava NAS, izdelana z lastno strojno opremo in več pogoni. Vendar se shramba poveže z vašim usmerjevalnikom in pooblaščenim uporabnikom dovoli dostop do njega. SAN je v bistvu bolj zapleten NAS, ki ima lahko na voljo številne pogone v istem omrežju. Te se pogosto uporabljajo v podjetju.

Bestes Linux für die Videobearbeitung

[Nazaj na kazalo]

Kako začasno preslikati omrežni pogon

S to metodo bo vaš omrežni pogon za enkratno uporabo povezan in nameščen, kar pomeni, da bo izginil, če boste prekinili povezavo z omrežjem ali preprosto znova zagnali Mac.

Najprej odprite aplikacijo Mac? OS Finder, ki pritisne gumba Command in K, da zaženete okno Connect to Server. Vnesite pot do omrežnega pogona, ki ga želite preslikati, na primer: smb: // networkcomputer / networkhare in kliknite Connect.

pot za vožnjo

Vnesite podrobnosti svojega dnevnika in kliknite V redu, če želite namestiti omrežni pogon. Od zdaj do ponovnega zagona bo vaš omrežni pogon prikazan na namizju in v stranski vrstici okna Finderja. Do te skupne rabe lahko trenutno dostopate kot običajna mapa.

windows xp externe festplatte wird nicht angezeigt

[Nazaj na kazalo]

Omrežni pogon preslikajte v sistem Mac OS, ki se po ponovni povezavi samodejno ponovno namesti

Uporaba te metode vam bo pustila odprtine za ponovni zagon Mac-a in ohranjanje preslikav omrežnega pogona ter ponovnih povezav z omrežjem. Vaš Mac bo samodejno ponovno namestil pogon, tako da boste lahko našli bližnjico do namizja vsakič, ko se povežete z omrežjem.

Najprej odprite aplikacijo Mac? OS Finder, ki pritisne gumba Command in K, da zaženete okno Connect to Server. Vnesite pot do omrežnega pogona, ki ga želite preslikati, na primer: smb: // networkcomputer / networkhare in kliknite Connect.

pot za vožnjo

Vnesite podrobnosti svojega dnevnika in kliknite V redu, če želite namestiti omrežni pogon. Ko je pogon nameščen, morate omogočiti samodejne namestitve, zato v meniju Apple odprite System Preferences. Kliknite Uporabniki in skupine (ali Računi v starejših OS) in izberite Elementi za prijavo. Kliknite gumb dodaj (+), da dodate še en prijavni element, poiščite omrežni pogon, ki ste ga že namestili, in kliknite Dodaj. Odslej se bo vaš omrežni pogon preslikaval in samodejno sestavil vsakič, ko znova zaženete Mac.

uporabniki in skupine

Če pa prekinete ali prekinete povezavo z omrežjem, kjer je preslikani omrežni pogon, se ne bo samodejno znova povezal, dokler se znova ne povežete z omrežjem in znova zaženete računalnika. Še več, pogon v skupni rabi bo dostopen prek Finderja kot običajna mapa.

[Nazaj na kazalo]

Omogočite dostop do omrežnega pogona z namizja Mac

Dobra novica, da lahko do omrežnega pogona dostopate prek ikone namizja na računalniku Mac. Preprosto sledite več korakom in ustvarite ikono, ki se vedno prikaže na namizju, ko se povežete z omrežjem.

Najprej odprite nastavitve Finderja v menijski vrstici na vrhu vašega okna, to se prikaže, ko se Finder zažene. Kliknite zavihek Splošno in potrdite polje poleg Povezani strežniki. Ta korak zagotavlja, da vidite ikono pogonov na namizju, počistite polje in bo dostopna samo v stranskih vrsticah okna Finder.

nastavitve iskalca

[Nazaj na kazalo]

usb stick formatieren ubuntu

Z enim klikom namestite preslikani omrežni pogon

Obstaja zelo koristen dodaten korak, ki vam omogoča, da ustvarite vzdevek preslikanega omrežnega pogona, tako da se boste lahko z enim samim klikom znova povezali s skupno rabo. Če želite ustvariti vzdevek, samo z desno miškino tipko kliknite ikono preslikanega omrežnega pogona na namizju in izberite Naredi vzdevek. Ko ustvarite vzdevek, ga dvokliknite in vaš Mac se takoj poveže z omrežnim pogonom. To je res koristno, če se večkrat znova povežete z omrežjem.

create-alias

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako preslikati omrežni pogon v Macu:

[Nazaj na vrh]