Kako dobiti prost prostor na pogonu macOS ali Mac OS X?

Kako dobiti prost prostor na pogonu macOS ali Mac OS X?

Kako očistiti trdi disk macOS ali Mac OS X?

SSD diski (SSD) so zelo hitri, stabilni in ponujajo odlične zmogljivosti. Na žalost razmerje med zmogljivostjo in stroški v primerjavi s trdimi diski (trdi diski) ni tako dobro. Obstajajo pa metode za sprostitev trdih diskov, da se pridobijo dodatne zmogljivosti za računalniške sisteme, vključno z macOS. Nobena od teh metod ne more razširiti privzete zmogljivosti diska, v nekaterih primerih pa lahko pomaga celo več dodatnih gigabajtov. Prav tako lahko razmislite o premestitvi podatkov na zunanji pogon ali v oblak, da sprostite prostor za shranjevanje.

Nekateri podatki in datoteke so pomembni in jih ne boste želeli izbrisati ali premakniti, vendar so nekatere datoteke odvečne in jih je mogoče odstraniti brez posledic. Če veste, katere datoteke lahko varno izbrišete, lahko sprostite ta prostor. Čeprav je operacijski sistem Windows znan po neučinkovitem neredu, macOS proizvaja tudi nepotrebne datoteke, ki zavzamejo dragocen prostor na disku. V tem članku opisujemo nekaj načinov čiščenja prostora na disku macOS.mac-space-uvod

Kazalo:

WLAN hat keine gültige IP-Konfiguration

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preglejte pogon in se prepričajte, da sistemu zmanjkuje prostega prostora

Nekatere težave v zvezi s pomanjkanjem pomnilnika je težko določiti in so lahko celo posledica lažnih dnevnikov napak. Torej, najprej se prepričajte, da sistemu dejansko zmanjkuje prostega prostora. Za preverjanje razpoložljivega prostora na trdem disku obstajata dva načina: 1) odprite meni Apple in izberite About this Mac ali 2) izberite zavihek Storage. Podrobnejše informacije najdete v funkciji Disk Utility, ki se nahaja v mapi Applications pod Utilities. Ko se Disk Utility zažene, izberite pogon, povezan z Macom.

pregled-pogon-prostor

[Nazaj na kazalo]

Začnite s čiščenjem smeti

Ko ste prepričani, da je pogon dejansko poln, je naslednji korak preprosto čiščenje računalnika (kot če bi čistili svoj dom: izpraznili smeti). Odprite meni Finder in izberite Empty Trash. Upoštevajte, da imajo nekatere aplikacije, kot so Mail, iMovie, iPhoto in druge, svoj smetnjak. Če želite očistiti te aplikacije, sledite spodnjim korakom:

  • Mail: kliknite Mailbox, izberite Erase Deleted Items, izberite In All Account and Mailbox in na koncu kliknite Erase Junk. Če se želite izogniti trajni izgubi datotek, arhivirajte e-poštna sporočila tako, da sledite spodnjim korakom.

    izbriši predpomnilnik pošte

  • iPhoto: v meniju na vrhu zaslona kliknite iPhoto in izberite Empty iPhoto Trash.
  • iMovie: v meniju na vrhu zaslona kliknite Datoteka, izberite Premakni v smetnjak ali Datoteka in nato Premakni zavrnjene posnetke v smetnjak

[Nazaj na kazalo]

Počistite nepotrebne prenose

V mapi Prenosi so shranjene vse datoteke, prenesene iz interneta. Po uporabi so pogosto pozabljeni in še naprej uporabljajo prostor za shranjevanje. To je odlično področje za obravnavo, če želite sprostiti prostor na svojem pogonu. Izbrišite vse odvečne datoteke za prenos. Odprite Finder. V stranski vrstici izberite mapo Prenosi. Datoteke s sliko diska (.dmg) običajno zasedajo najbolj neizkoriščen prostor za shranjevanje.

delete-downloads-mac-macbook

frei 17.04 vs 16.04

[Nazaj na kazalo]

Odstranite neuporabljene programe

Neuporabljene aplikacije ločeno morda ne bodo zavzele veliko prostora, vendar je količina prostora na trdem disku, ki ga uporabljajo skupaj, lahko velika. Poleg tega je odstranjevanje aplikacij v računalnikih Mac preprosto, zlasti tiste, ki so nameščene prek App Store. Če jih želite izbrisati, odprite Launchpad in kliknite in pridržite ikono programa, ki ga želite odstraniti. Ko se ikona začne animirati, kliknite gumb za brisanje (x). Če želite izbrisati katero koli drugo aplikacijo, povlecite ikono v Smetnjak in nato izpraznite Smetnjak.

delete-apps-mac-macbook

[Nazaj na kazalo]

Naredite prostor, ne da bi izgubili podatke

Najboljši način za pridobivanje dodatnega prostora na Macu je premikanje neizvršljivih datotek, kot so fotografije, filmi, dokumenti in vse večje datoteke, v dodatni zunanji pomnilnik, na primer zunanji pogon, pogon USB, pogon DVD / CD ali shranjevanje v oblaku.

[Nazaj na kazalo]

Stisnite velike predmete

Druga metoda za pridobitev nekaj prostega prostora je stiskanje datotek. Stisnjene datoteke ostanejo v računalniku, vendar zasedejo manj prostora. Po drugi strani je to lahko manj učinkovito kot brisanje ali premikanje datotek v zunanji pomnilnik. Če želite poiskati največje datoteke na pogonu, odprite Finder, v stranski vrstici izberite Device (oznaka, ki ste jo navedli) in v polje za iskanje vnesite merila. Ko se prikaže lokacija vašega iskanja (na primer Ta Mac), kliknite gumb Dodaj (+), kliknite prvi spustni meni in izberite Drugo. Poiščite možnost logične velikosti, jo omogočite in kliknite V redu.

drugi-logična-velikost

Mac geht nicht in den Wiederherstellungsmodus

Izberite pogoj 'je večje od' in vnesite količino (tj. 50 Mb). Če želite stisniti elemente, z desno miškino tipko kliknite ali zadržite nadzor in ga levo kliknite in nato izberite možnost »Stisni« ime.

najdi-več kot-50-mb

Če uporabljate starejšo različico macOS, v meniju Finder kliknite Go, izberite Home, izberite File, kliknite Find in nato odprite meni Find. Poiščite možnost Velikost datoteke. Izberite pogoj 'je večje od' in vnesite količino (tj. 50 Mb). Če želite stisniti elemente, z desno miškino tipko kliknite ali zadržite nadzor in ga levo kliknite in nato izberite možnost »Stisni« ime. Če želite arhivirati e-pošto, odprite aplikacijo Mail, izberite mapo, ki jo želite arhivirati (npr. Inbox), in jo povlecite na namizje. Mapa mbox se bo prikazala na namizju, z desno miškino tipko jo kliknite ali uporabite kombinacijo kontrolnikov in klikov ter izberite Stisni 'Inbox.mbox'. Zdaj lahko sporočila izbrišete iz pošte.

find-more-than-100-mb

[Nazaj na kazalo]

Izbrišite nepotrebne začasne datoteke, sistemske predpomnilnike in dnevnike

Sistem shrani številne sistemske dnevnike in začasne datoteke - če jih izbrišete, se poveča razpoložljivi prostor na vašem pogonu. Če želite sistem očistiti iz te vrste datotek, priporočamo Kombinirano čistilo ali drugih programov tretjih oseb.

So deinstallieren Sie Chrom unter Windows 7

[Nazaj na kazalo]

Počistite pomnilnik predpomnilnika brskalnika

Brskalniki shranjujejo podatke o spletnih mestih, kot so piškotki in predpomnilnik. Čiščenje teh skritih datotek lahko sprosti prostor za shranjevanje. Za čiščenje Safarija preprosto kliknite Safari v meniju na vrhu zaslona in izberite Počisti zgodovino. Brskalnike, kot sta Google Chrome in Mozilla Firefox, lahko očistimo na podoben način.

safari-clear-cache

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako pridobiti prosti prostor na pogonu macOS ali Mac OS X:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije