Kako odpreti aplikacije, ki jih je ustvaril neznani razvijalec?

Kako odpreti aplikacije, ki jih je ustvaril neznani razvijalec?

Naletiti na sporočilo o napaki, v katerem je navedeno, da aplikacije ni mogoče odpreti, ker gre za neznanega razvijalca. Kako to popraviti?

Za izdelke Apple, kot so računalniki Mac in mobilne naprave (iPhones, iPad itd.), Je splošno znano, da so varne in stabilne naprave. To je ena glavnih prednosti teh izdelkov v primerjavi z drugimi operacijskimi sistemi ali proizvajalci. Ta visoka raven zaščite lahko uvede tudi nekatere omejitve. Primer je poskus namestitve ali zagona aplikacije v računalniku Mac, ki jo je razvil neznani razvijalec.

Zaradi vgrajenega varnostnega orodja, ki preverja identiteto razvijalcev aplikacij, namestitev ali zagon te vrste programske opreme postane nemogoča - prikaže se sporočilo o napaki, da aplikacije ni mogoče odpreti, ker je od neznanega razvijalca. To stanje povzroča vgrajeno orodje, imenovano Gatekeeper, vendar Apple ponuja tudi možnosti ročnega dostopa do teh aplikacij. Upoštevajte, da številne aplikacije, ki so jih razvili neznani programerji, skrivajo zlonamerno programsko opremo ali druge vrste virusov, zato z namestitvijo ali zagonom teh programov obstaja nevarnost okužbe vašega računalnika. Če pa ste prepričani, da je aplikacija, do katere želite dostopati, varna, sledite spodnjim navodilom, kjer opisujemo različne načine namestitve ali zagona aplikacij, ki so jih ustvarili neznani razvijalci.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Odprite aplikacijo, ki jo je ustvaril neznani razvijalec

Če imate zaupano aplikacijo neznanega razvijalca, vendar zaradi Gatekeeperja ne morete dostopati do nje, ta metoda opisuje, kako dodeliti dostop do nje. Začnite z vstopom v meni z dejanji, pridržite tipko Control na tipkovnici in kliknite ikono (ali jo preprosto kliknite z desno miškino tipko) in na seznamu izberite Odpri. Pojavilo se bo opozorilno sporočilo z zahtevo za potrditev vaših dejanj - to pomeni, da želite odpreti aplikacijo, ki jo je ustvaril neznani razvijalec. Kliknite Odpri. Vaša prijava se bo začela na običajen način. Po tej poti lahko odprete vse programe, ki so jih ustvarili neznani razvijalci, vendar ne pozabite, da boste tudi povečali možnost okužbe z Macom.

Odpiranje menija

[Nazaj na kazalo]

Dovoli dostop do vseh aplikacij, ki jih je ustvaril neznani razvijalec

Če ste neznani razvijalec prepričani v svojo varnost in želite dostopati do vseh programov, je v tem koraku prikazano, kako onemogočiti Gatekeeperja na Macu. Za začetek odprite sistemske nastavitve Mac tako, da kliknete Appleov logotip v menijski vrstici na vrhu zaslona in nato izberete System Preferences. Odprite podokno Varnost in zasebnost in izberite zavihek Splošno. Kliknite ikono ključavnice v spodnjem levem kotu okna, da odobrite dostop za prilagoditev nastavitev. Poiščite možnost »Dovoli aplikacije, prenesene iz« in izberite zadnjo možnost z imenom »Anywhere«. Pojavilo se bo novo opozorilno sporočilo - izberite Dovoli od kjer koli. Od tega trenutka bo Macov vratar prenehal blokirati programe, ki so jih ustvarili neznani razvijalci.

kjerkoli-možnost

[Nazaj na kazalo]

Omogočite aplikacije od koder koli v macOS Sierra

Sprostitev vgrajenega zaščitnega orodja macOS Sierra, imenovanega Gatekeeper, je povzročila več omejitev pri dostopu do aplikacij, ki so jih ustvarili neznani razvijalci. Možnost »dovoli od kjer koli« je privzeto skrita, vendar lahko vgrajena aplikacija ukazne vrstice to težavo zlahka reši.

sierra-no-where

Za začetek zaprite sistemske nastavitve in odprite Terminal prek Spotlight s pritiskom na bližnjično tipko Command in preslednico, nato vnesite Terminal in pritisnite return ali pojdite v Applications in nato Utilities map prek Finderja Ko se terminal zažene, vnesite naslednji ukaz in pritisnite return.

  • sudo spctl --master-disable

Ukazna vrstica vas bo pozvala, da svoja dejanja potrdite z geslom skrbniškega računa (ker sudo uporablja super uporabniška dovoljenja).

terminala

Odprite sistemske nastavitve Mac, izberite podokno Varnost in zasebnost in izberite zavihek Splošno. Kliknite ključavnico v spodnjem levem kotu okna - pod vrstico »Dovoli aplikacije, prenesene iz« boste nato videli možnost Anywhere. Izberite to možnost in se strinjajte z vsemi opozorilnimi sporočili. Od tega trenutka boste lahko zagnali programe, ki so jih ustvarili neznani razvijalci, vendar, kot je navedeno zgoraj, bodite previdni pri odpiranju te vrste aplikacij. Če vaš računalnik uporablja več različnih uporabnikov, pustite to možnost omogočeno ni priporočljivo.

kjerkoli-možnost

Če želite razveljaviti spremembe in znova omogočiti vgrajeno orodje Gatekeeper, onemogočite možnost Anywhere, tako da izberete eno od drugih dveh: »App Store« ali »App Store in identificirani razvijalci«. Če želite vse vrniti v privzeto stanje, preprosto odprite Terminal, vnesite naslednji ukaz in pritisnite Return.

  • sudo spctl --master-enable

Svoja dejanja boste morali potrditi z skrbniškim geslom.

Video, ki prikazuje, kako odpreti programe neznanih razvijalcev v Macu

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije