Kako preprečiti finančno izgubo, ki jo povzroči ugrabitelj odložišča

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo Clipboard Hijacker - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vodič za odstranjevanje virusa odložišča Hijacker

Kaj je ugrabitelj odložišča?

Clipboard Hijacker je zlonamerna programska oprema, ki jo kiber kriminalci uporabljajo za goljufive transakcije s kriptovalutami. To lahko dosežete preprosto s spreminjanjem naslovov denarnice za kriptovalute z tistih, ki so shranjeni v uporabniških odložiščih, na druge, ki so v lasti kiber kriminalcev. Na ta način z odložilom ugrabitelja kradejo kriptovalute drugim ljudem, ki uporabljajo kriptovalute in opravljajo povezane transakcije. To zlonamerno programsko opremo je treba takoj odstraniti.

Zlonamerna programska oprema ugrabitelja odložiščaOdložišče je vmesni pomnilnik v operacijskih sistemih, ki se uporablja za začasno shranjevanje podatkov med premikanjem (običajno kopiranjem) z enega mesta na drugega. Podatki, kopirani iz dokumenta, se na primer shranijo v odložišče, tako da jih lahko uporabniki nato prilepijo v drug, morda drugačen dokument. V tem posebnem primeru kiber kriminalci uporabljajo ugrabitelja odložišča, da naslove denarnice za kriptovalute, ki se kopirajo v odložišče, nadomestijo z naslovi drugih denarnic. Veliko ljudi opravi transakcije z ročnim vnosom naslovov denarnice in njihovo kopiranje v odložišče. Nato kiber kriminalci z orodjem Clipboard Hijacker zamenjajo z drugim naslovom, tako da nič hudega sluteče žrtve denar nakažejo njim in ne predvidenemu prejemniku. Ljudje ponavadi ne preverjajo vnesenih naslovov denarnic in kiber kriminalci jih nato uspešno prevarajo v nenamerne transakcije. Da bi to preprečili, takoj odstranite ugrabitelja odložišča in pred transakcijami s kriptovalutami še enkrat preverite vse naslove.

Povzetek grožnje:
Ime Odložnik virus ugrabitelja
Vrsta grožnje Odlaganje zlonamerne programske opreme.
Imena zaznavanja AegisLab (Trojan.Win32.Generic.4! C), Endgame (zlonamerno (visoko zaupanje)), ESET-NOD32 (PowerShell / Rozena.EA), Kaspersky (UDS: DangerousObject.Multi.Generic), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Kraji / ugrabitelji podatkov iz odložišča so zasnovani tako, da nevidno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tihi, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, programske razpoke.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Številni zlonamerni programi lahko nadomestijo podatke, shranjene v odložišču. Drugi primeri vključujejo Clipsa in Strni . Če v sistem namestite zlonamerno programsko opremo, kot je Clipboard Hijacker, lahko to povzroči finančno izgubo (izgubo kriptovalute). Kiber kriminalci lahko te programe uporabljajo tudi za krajo drugih osebnih podatkov. Vsekakor je treba vso zlonamerno programsko opremo takoj odpraviti.

Kako se je ugrabitelj odložišča vdrl v moj računalnik?

Običajno se zlonamerna programska oprema, kot je Clipboard Hijacker, distribuira z uporabo neželenih kampanj (e-poštnih sporočil), trojanskih virusov, nezanesljivih virov / kanalov za prenos programske opreme, neuradnih orodij, ki jih ljudje uporabljajo za aktiviranje programske opreme in lažne posodobitve programske opreme. Kadar kiber kriminalci uporabljajo neželene kampanje, pošiljajo e-poštna sporočila, ki vsebujejo priloge. Običajno priložijo dokumente Microsoft Office, izvršljive datoteke, kot je .exe, arhivske datoteke, kot so ZIP, RAR, dokumenti PDF in datoteke JavaScript. Te priloge in / ali e-poštna sporočila prikrijejo kot uradna in pomembna ter upajo, da prejemniki odprejo priloženo datoteko. Nato namesti zlonamerno programsko opremo. Zlonamerni programi se širijo tudi prek trojanskih programov, ki, če so nameščeni, prenesejo in namestijo druge zlonamerne programe. Primeri dvomljivih kanalov / orodij za prenos so omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule in druga orodja), brezplačna spletna mesta za nalaganje ali gostovanje datotek, neuradna spletna mesta, tretji prenosniki itd. Kiber kriminalci jih uporabljajo za prikrivanje okuženih datotek kot neškodljivih . Ko jih ljudje prenesejo in odprejo, pa namestijo zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem. Orodja za razbijanje programske opreme pogosto naložijo in namestijo zlonamerne programe, namesto da brezplačno aktivirajo plačljivo programsko opremo ali operacijske sisteme. Lažna orodja za posodabljanje programske opreme povzročajo škodo sistemom z izkoriščanjem napak / napak nameščene programske opreme, ki je zastarela, ali nameščajo zlonamerno programsko opremo, namesto da posodabljajo že nameščene zakonite programe.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Če je e-poštno sporočilo prejeto z neznanega, sumljivega ali nezaupljivega naslova in vsebuje prilogo ali spletno povezavo, ga ne odpirajte. Vso programsko opremo je treba prenesti z uradnih spletnih strani in uporabiti neposredne povezave za prenos. Prej omenjenim (in podobnim virom) ne gre zaupati. Nameščene programe ali operacijske sisteme je treba posodobiti z izvedenimi funkcijami ali orodji, ki jih nudijo uradni razvijalci programske opreme. Če nameščena programska oprema zahteva plačljivo aktivacijo, je ne bi smeli izvajati z uporabo orodij tretjih oseb ('cracking'). Ti so nezakoniti in pogosto povzročajo namestitev zlonamerne programske opreme. Zaščitite računalnik tako, da ga redno skenirate z ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo in ga redno posodabljate. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

YouTube-DL-Wiedergabeliste

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

windows 10 schwarzer bildschirm beim booten mit mauszeiger

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

windows 10 dual monitor wird nicht erkannt

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite 'Options' in počistite možnosti 'Hide Empty Locations' in 'Hide Windows Entries'. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

So finden Sie den gelöschten Verlauf auf dem Mac

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da kasneje poskusite odstraniti zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .