Kako zmanjšati ping / zakasnitev v igrah?

Kako zmanjšati ping / zakasnitev v igrah?

Kako zmanjšati ping / zakasnitev v igrah v sistemu Windows 10?

Na splošno je latenca zakasnitev od vnosa do sistema do želenega rezultata. Ta izraz se uporablja v različnih kontekstih in ga je mogoče razumeti nekoliko drugače. Obstaja veliko vrst zakasnitev, težave z zakasnitvijo pa se med posameznimi sistemi razlikujejo. Nizka zakasnitev povzroča kratke zamude, medtem ko visoka zakasnitev povzroča velike zamude.

Ubuntu-IP-Adresse konfigurieren

Pri spletnih igrah se 'ping' nanaša na omrežno zakasnitev med igralčevim odjemalcem in igralnim strežnikom. Nižja kot je ping, manjša je zakasnitev in obratno. Z drugimi besedami, nižja kot je latenca, manj zaostanka bo igralec doživel. V igrah (in ne samo pri igrah), pri katerih je čas ključnega pomena (na primer igre v realnem času), je vedno zaželen nizek ping, saj bo to omogočilo bolj gladko igranje, saj bo omogočilo hitrejše posodabljanje podatkov o igrah med strankami igralcev in igralnim strežnikom. Jasno je, da želite čim nižji ping (čas pinga).V igrah v realnem času, kot so igre strelcev v prvi osebi, lahko visok ping povzroči, da igralec nenamerno pridobi nepoštene prednosti. Na primer, prikazati se in izginiti z ene lokacije ter se takoj spet pojaviti na drugi strani, kar simulira učinek teleportacije in s tem oteži drugim igralcem presojo položaja nasprotnega lika in posledično ta lik veliko težje cilja. Zato je nizki ping pri mnogih igrah zelo pomemben, zlasti kadar je položaj ključni dejavnik.

Na tem mestu lahko preverite in preizkusite zakasnitev internetne povezave Spletna stran . Ping pod 20 ms se šteje za dober rezultat, medtem ko ping nad 150 ms povzroča opazne zamude / zaostanke. In ni vseeno, kako močan in hiter je vaš računalnik - visok ping bo povzročil zaostajanje / zakasnitev med igranjem iger v realnem času, kar vam bo povzročilo slabost pred drugimi igralci.

Enega načina za zmanjšanje pinga ni, najpreprostejša rešitev pa je zapreti vse druge programe in okna v računalniku. Prepričajte se tudi, da v ozadju ni aktivnih prenosov, ki bi lahko vplivali na visok ping med predvajanjem. Če to ne pomaga, preberite spodnji vodnik za rešitve, kako se izogniti visokemu pingu v virtualnem svetu.

kako zmanjšati ping / zakasnitev v igrah na Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Konfigurirajte posodobitve sistema Windows

Posodobitve so koristne in pomembne, če pa bo Windows začel prenašati posodobitve med igranjem iger, lahko povzroči velike težave s pingom. V tem razdelku prikazujemo, kako lahko onemogočite storitev Windows Update ali spremenite način dostave posodobitev. Uporabite lahko enega od načinov ali oba skupaj.

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Če želite ustaviti storitev Windows Update, morate dostopati do storitev Windows. Tip 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

konfigurirajte posodobitve sistema Windows 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in kliknite 'V REDU' odpreti storitve Windows.

2. konfigurirajte posodobitve sistema Windows

V oknu Storitve poiščite 'Windows Update' storitev in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju.

3. korak konfigurirajte posodobitve sistema Windows

V oknu Windows Update Properties poiščite 'Vrsta zagona:' in ga nastavite na 'Onemogočeno' . Potem poišči 'Stanje storitve:' in kliknite 'Stop' ustaviti storitev Windows Update.

konfigurirajte posodobitve sistema Windows 4. korak

Windows ne bo več prenašal posodobitev kadar koli, razen če teh sprememb razveljavite. Priporočamo, da to metodo uporabljate po lastni presoji in samo, ko igrate spletne igre.

Lahko tudi spremenite način dostave posodobitev za Windows. Windows 10 prenaša posodobitve na ravni peer-to-peer - ta funkcija pomaga prihraniti pasovno širino prenosa prek mehanizma za posodobitev dostave peer-to-peer (P2P). Z možnostjo P2P lahko enkrat prenesete posodobitev sistema Windows in nato s to napravo razširite posodobitev na vse računalnike v lokalnem omrežju. Posodobitve sistema Windows lahko prenesete tudi od drugih uporabnikov na vašem območju. Ta funkcija lahko povzroča velike težave s pingom med igranjem iger, zato prikazujemo, kako to funkcijo onemogočiti v operacijskem sistemu Windows 10. Najprej pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

5. konfigurirajte posodobitve za Windows

Poiščite 'Napredne možnosti' Spodaj 'Posodobi nastavitve' in kliknite.

6. konfigurirajte posodobitve za Windows

V oknu Napredne možnosti kliknite 'Optimizacija dostave' .

7. korak konfiguriranja posodobitev sistema Windows

V oknu za optimizacijo dostave izklopite 'Dovoli prenose iz drugih osebnih računalnikov' možnost s preklopom stikala.

8. konfigurirajte posodobitve za Windows

Poleg tega lahko v nastavitvah Wi-Fi vklopite tudi možnost merjene povezave (če v računalniku uporabljate povezavo Wi-Fi) - to lahko tudi zmanjša ping / zakasnitev. Merjena povezava vam omogoča preprečevanje prenosov v ozadju. Če želite v sistemu Windows 10 vklopiti možnost merjene povezave, pojdite v Nastavitve in izberite 'Omrežje in internet' . Izberite 'Wifi' v levem podoknu in nato kliknite 'Napredne možnosti' . V oknu Napredne možnosti poiščite 'Merjena povezava' in preklopite stikalo na 'Vklopljeno' položaj pod 'Nastavi kot merjeno povezavo' .

[Nazaj na kazalo]

Uporabite Ethernet povezavo

Ethernet je družina tehnologij računalniškega omrežja, ki se pogosto uporablja v lokalnih omrežjih, metropolitanskih omrežjih in širokopasovnih omrežjih. Wi-Fi je bolj priročna povezava kot Ethernet, vendar ima Ethernet prednosti. Ethernet je preprosto hitrejši od Wi-Fi, Wi-Fi pa poveča zakasnitev / ping. Če vas skrbi čim večje zmanjšanje zakasnitve, preklopite na Ethernet povezavo. Povezava z napravo neposredno z Ethernetom je najboljši način, da zagotovite najnižji možni ping in veliko bolj stabilno povezavo.

[Nazaj na kazalo]

Optimizirajte svoje nastavitve igre

Z vidika računalniških virov je pomembno zagotoviti optimizacijo nastavitev igre. Če grafiko nastavite na največjo, je igre bolj prijetne za ogled, vendar to lahko vpliva tudi na hitrost sličic. Pomembno je zagotoviti, da grafična kartica, RAM in procesor podpirajo nastavitve, ki ste jih izbrali za najbolj gladko igralno izkušnjo.

[Nazaj na kazalo]

Preverite, katere aplikacije uporabljajo vašo omrežno povezavo

Če želite preveriti, katere aplikacije uporabljajo vašo omrežno povezavo, uporabite Task Manager - program za nadzor sistema, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če ga želite odpreti, pritisnite Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

preverite, katere aplikacije uporabljajo omrežno povezavo 1. korak

Samodejno boste preusmerjeni na prvi imenovani zavihek upravitelja opravil 'Procesi'. Tu boste videli seznam procesov, ki se izvajajo v vašem sistemu. Najti 'Omrežje' in ga izberite. S tem boste seznam procesov razvrstili po uporabi omrežja (procesi, ki uporabljajo največ omrežnih virov, bodo prikazani na vrhu seznama). Izberite postopek (ali procese), ki uporablja vaše omrežje, in ga s klikom izklopite 'Končaj opravilo', ali z desno miškino tipko kliknite postopek in izberite 'Končaj opravilo' iz kontekstnega menija.

preverite, katere aplikacije uporabljajo omrežno povezavo, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izklopite funkcijo Wi-Fi Sense

Ta funkcija vam omogoča skupno rabo povezav WiFi. Pasovno širino omrežja lahko delite z določenimi ljudmi. Ta funkcija vas lahko poveže tudi z drugimi omrežji WiFi, ki jih z vami delijo prijatelji ali drugi. Če želite onemogočiti to funkcijo, pojdite na Network and Internet in izberite 'Wifi' in nato pojdite na 'Upravljanje nastavitev Wi-Fi' . Če se ne želite več povezovati z omrežji, ki so jih z vami delili prijatelji ali drugi ljudje, izklopite 'Poveži se s predlaganimi odprtimi dostopnimi točkami' funkcija. Če želite prenehati deliti omrežja WiFi, v katera se prijavite, počistite polje 'Stiki v Outlook.com' in druge spodnje stike. Priporočamo, da preprosto onemogočite vse razpoložljive možnosti.

[Nazaj na kazalo]

Izklopite funkcijo sledenja lokaciji

Windows 10 vključuje vgrajeno funkcijo sledenja lokaciji naprave, ki vam pomaga enostavno najti natančno zemljepisno lokacijo naprave v primeru, da je ukradena ali jo nekje založite. Ta funkcija lahko povzroči veliko ping / zakasnitev v igrah. Če želite onemogočiti to funkcijo, pojdite v Nastavitve in izberite 'Zasebnost' .

izklopite 1. korak sledenja lokaciji

Izberite 'Lokacija' v levem podoknu in nato preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj pod 'Lokacijska storitev' oddelku. Če stikala ne vidite, kliknite 'Spremeni' in nato preklopite stikalo.

izklopite 2. korak sledenja lokaciji

[Nazaj na kazalo]

Preverite svojo moč signala

Če uporabljate povezavo Wi-Fi, preverite položaj usmerjevalnika in moč signala Wi-Fi. Na voljo je veliko aplikacij, ki pomagajo določiti najboljše mesto za sprejem vašega računalnika na močnejši signal Wi-Fi. Lahko uporabite eno od teh aplikacij ali preprosto poskusite računalnik približati usmerjevalniku in preverite, ali to kaj vpliva.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite protivirusni program

Zaradi protivirusne programske opreme, ki lahko moti omrežno povezavo, lahko pride do velike težave z zakasnitvijo / pingom. Začasno onemogočanje bi lahko pomagalo odpraviti to težavo. Če težavo odpravite z onemogočenjem protivirusne programske opreme, razmislite o prehodu na drug protivirusni program ali popolni odstranitvi protivirusne programske opreme.

Požarni zidovi drugih proizvajalcev lahko povzročijo tudi velik ping / zakasnitev. Na primer, ZoneAlarm lahko povzroči težave. Poskusite odstraniti ZoneAlarm in preverite, ali to pomaga zmanjšati težave s pingom / zakasnitvijo. Nekateri uporabniki so navedli, da jim je odstranitev te programske opreme dejansko pomagala rešiti težavo.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svojega odjemalca iger

Odjemalec iger je omrežni odjemalec, ki posameznega uporabnika poveže z glavnim igralnim strežnikom in se uporablja predvsem v video igrah za več igralcev. Zbira podatke, kot so rezultat, status igralca, položaj in gibanje enega igralca (pošiljanje na strežnik igre), kar strežniku omogoča, da zbira podatke vsakega posameznika in prikaže vsakega igralca v igri. Čeprav igralni strežnik prikaže vse informacije o igralcih, imajo posamezni igralci svoj edinstven nabor informacij, ki jih zbere odjemalec igre - tako je pogled igralca na igro drugačen. V večini primerov se igralec ne more povezati s strežnikom, ne da bi imel najnovejšega odjemalca igre, včasih pa se je mogoče s strežnikom povezati s starejšim odjemalcem igre. Prepričajte se, da je v računalniku nameščen najnovejši odjemalec iger. Odjemalci iger z najnovejšimi popravki so izboljšali povezave z igralnim strežnikom.

Upamo, da vam je ena od zgornjih rešitev pomagala zmanjšati ping / zakasnitev in da lahko opazite opazno razliko pri povezovanju s strežnikom. V nasprotnem primeru se poskusite povezati s hitrejšo internetno povezavo, kar bo pogosto povzročilo manj pinga. Na žalost je lahko včasih visoka ping / zakasnitev posledica dejavnikov, na katere ne morete vplivati, v tem primeru morate počakati, da težavo reši strežnik.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako zmanjšati ping / zakasnitev v igrah v sistemu Windows:

[Nazaj na vrh]