Kako znova namestiti macOS prek Internet Recovery?

Kako znova namestiti macOS prek Internet Recovery?

Kako dostopati do načina Internet Recovery in ga uporabljati v računalnikih Mac?

Apple računalniki so znani kot stabilne naprave z dobro zmogljivostjo in specifikacijami strojne opreme. Operacijski sistem Mac vključuje tudi različna orodja za samodiagnozo in popravila. Upoštevajte pa, da so te funkcije lahko dovzetne za okvare. Ko vgrajena orodja ali programske rešitve ne delujejo, je zadnja in najučinkovitejša rešitev znova namestiti operacijski sistem. Vsi sodobni računalniki Mac vsebujejo dva ločena načina za ponovno namestitev operacijskega sistema (z izrazom 'znova namestiti' mislimo na namestitev nove različice OS X). Operacijski sistem lahko namestite z zagonskega diska ali prek Internet Recovery.

V tem članku opisujemo drugo metodo: Internet Recovery za namestitev različice operacijskega sistema, ki je priložena različici vašega računalnika. Če je bil vaš računalnik izdan s sistemom OS X Mavericks, bo uporaba Internet Recovery namestila to različico, medtem ko bo ponovna namestitev z obnovitvene particije privedla do nove različice trenutnega operacijskega sistema. Če torej postopek ponovne namestitve izvedete s pomočjo pripomočka za obnovitev, boste prejeli isto različico operacijskega sistema, ki je obstajala pred ponovno namestitvijo. Način Internet Internet Recovery je koristen, če želite operacijski sistem znižati. Velika prednost te metode je možnost, da se računalnik ob poškodbi programske opreme povrne v polno funkcionalnost. Upoštevajte pa, da je za izvajanje postopka ponovne namestitve prek Internet Recovery potreben stabilen dostop do interneta. Nestabilna internetna povezava lahko povzroči zrušitev procesa in brez dostopa do računalnika. Zato vam svetujemo, da namesto Wi-Fi uporabljate omrežje Ethernet. V tem članku si bomo ogledali celotno metodo za obnovitev interneta.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zahteve za dostop do načina za obnovitev interneta

Prepričajte se, da Mac izpolnjuje minimalne zahteve za dostop do načina za obnovitev interneta. Vsi združljivi računalniki so navedeni spodaj. Upoštevajte, da nekatere starejše različice naprav Apple morda uporabljajo tudi to funkcijo. Apple trdi, da posodobitve vdelane programske opreme omogočajo dostop do načina za obnovitev interneta. Če je vaša naprava starejša od spodaj navedenih naprav, tukaj preglejte seznam posodobitev vdelane programske opreme Apple.

listet alle Geräte im Netzwerk auf
 • MacBook Pro (13-palčni, začetek 2011)
 • MacBook Pro (15-palčni, začetek 2011)
 • MacBook Pro (17-palčni, začetek 2011)
 • iMac (21,5-palčni, sredina 2011)
 • iMac (27-palčni, sredina 2011)
 • MacBook (13-palčni, sredina 2010)
 • MacBook Pro (13-palčni, sredina 2010)
 • Mac mini (sredina 2010)
 • MacBook Pro (15 in 17-palčni, sredina 2010)
 • iMac (21,5-palčni in 27-palčni, sredina 2010)
 • MacBook Air (11 in 13-palčni, konec leta 2010)

Če želite znova namestiti operacijski sistem Mac, mora vaše omrežje uporabljati varnostne metode DHCP in WPA / WPA. Vsi spodaj navedeni načini preverjanja pristnosti niso združljivi z namestitvijo macOS prek Internet Recovery. Če vaše omrežje uporablja enega od navedenih načinov, spremenite nastavitev v združljivo konfiguracijo (vsaj za namen namestitvenega postopka).

 • WEP
 • WPA-Enterprise
 • Preverjanje pristnosti na podlagi certifikata / 802.1x
 • Proxyji (kjer je treba v omrežnih nastavitvah konfigurirati določene proxy strežnike)
 • Omrežja Wi-Fi v ujetništvu (kjer za dostop do interneta kliknete gumb »Strinjam se«)
 • PPPoE (kjer ni usmerjevalnika, ki bi upravljal povezavo PPPoE)

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite operacijski sistem v načinu za obnovitev interneta

Ko ste prepričani, da ima Mac dostop do načina za obnovitev interneta, je pred namestitvijo nove različice operacijskega sistema še ena pomembna naloga. Po uspešnem postopku ponovne namestitve bo računalnik vseboval samo privzeto programsko opremo (ki je priložena macOS). Vsi osebni podatki in aplikacije, ki ste jih ročno uporabili na trdem disku, bodo izbrisani. Če želite zaščititi svoje osebne podatke, ustvarite varnostno kopijo s Time Machine ali podobno programsko opremo. Ko ste pripravljeni na ponovno namestitev operacijskega sistema, v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite logotip Apple in izberite Ponovni zagon ali Zaustavitev. Ko se sistem zažene in zaslišite zagonski zvok, pridržite kombinacijo Command, Option (Alt) in R.

kombinacija tipkovnice

Držite te tipke, dokler se animirani globus ne prikaže s spodnjim sporočilom 'Zagon obnovitve interneta' in 'To lahko traja nekaj časa'. Opomba: Če uporabljate prenosnik Mac, uporabite vgrajeno tipkovnico za dostop do načina za obnovitev interneta, saj se pritiski na tipke morda ne bodo pravilno registrirali na zunanjih tipkovnicah.

Warum lässt sich Windows Defender nicht einschalten?

način za zagon-internet-obnovitev

Nato izberite omrežje Wi-Fi. Če ne uporabljate omrežja Ethernet, kliknite spustni meni in izberite želeno omrežje. Dostop do omrežja Wi-Fi morate potrditi z vnosom gesla. Nato pritisnite tipko Return na tipkovnici ali kliknite simbol kljukice na zaslonu za nadaljevanje.

wi-fi-geslo

Po uspešni avtentikaciji za vzpostavitev omrežne povezave bo Mac začel s strežnikov Apple nalagati sliko obnovitvenega sistema. Videli boste vrstico napredka, ki spremlja stanje prenosa. Ta postopek lahko traja nekaj časa, odvisno od vaše internetne povezave. Prepričajte se, da je računalnik priključen na napajalnik.

downloading-recovery-image

Ko je slika prenesena, se prikaže okno OS Utilities, ki omogoča dostop do običajnih funkcij, kot so Restore from Time Machine Backup, Znova namestite OS X, Poiščite pomoč v spletu in Disk Utility. Od tega trenutka bo postopek podoben ponovni namestitvi prek obnovitvene particije. Podrobne informacije o kako namestiti macOS najdete v tem članku.

meni za obnovitev

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije