Kako odstraniti aplikacije iz Mac-a?

Kako odstraniti aplikacije iz Mac-a?

Kako odstraniti / odstraniti programe iz računalnika Mac?

Odstranjevanje aplikacij iz operacijskega sistema Mac OS je enostavno, vendar se nekaterim uporabnikom (zlasti tistim, ki so prešli iz sistema Windows) postopek zdi zmeden. Privzeti način odstranjevanja aplikacij iz MacBooka ali drugega računalnika Apple je podoben načinu mobilne naprave: ikono aplikacije pridržite in povlecite v smetnjak. V večini primerov je to vse, kar je potrebno za odstranitev aplikacije.

Nekatere aplikacije ponujajo program za odstranjevanje, vendar to ni nujno potrebno, saj aplikacije Mac OS nimajo komponent ozadja ali registrskih datotek (kot v primeru programske opreme, zasnovane za Windows). Prav tako vam macOS omogoča prost dostop do njegove knjižnice, tako da lahko ročno odstranite vse datoteke aplikacije, na primer predpomnilnik ali stare nastavitve. Nekatere poškodovane ali starejše aplikacije redko zahtevajo bolj zapleteno metodo, da jih popolnoma odstranijo. Upoštevajte, da lahko odstranjevanje aplikacij z metodami, opisanimi v tem članku, prihrani dragocen prostor na disku. Nekateri spodaj opisani koraki za odstranjevanje programov lahko pomagajo odstraniti tudi skrite datoteke, ki shranjujejo serijske številke aplikacij. To je lahko koristno pri poskusu namestitve aplikacij Adobe CS ali odstranjevanja Symantec AntiVirus.remove-apps-mac-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Realtek HD Audio Manager Hohe CPU-Auslastung

Odstranite programe v katerem koli sistemu Mac OS prek iskalnika

To je verjetno najstarejša metoda, ki se uporablja od prvega oblikovanja sistema Mac OS. Zato ni pomembno, katero različico operacijskega sistema uporabljate, in ni potrebno znanje IT. Preprosto odprite Finder, pojdite v mapo Applications in poiščite programsko opremo, ki jo želite odstraniti. Ko najdete aplikacijo, držite tipko Control in jo kliknite ali z desno miškino tipko kliknite ikono in izberite Premakni v smetnjak. Do te možnosti lahko dostopate tudi tako, da ikono povlečete naravnost do ikone smetnjaka. Če ne morete uporabiti miške, sledilne ploščice ali sledilne ploščice, uporabite bližnjico Command and Delete, ki programsko opremo premakne tudi v koš za smeti. Ko ste izbrane programe premaknili v koš, z desno miškino tipko kliknite ali kliknite ikono Koš za smeti in izberite Izprazni koš.

premakni v iskalnik smeti

[Nazaj na kazalo]

Odstranite aplikacije, nameščene prek trgovine Mac App Store

Čeprav je odstranjevanje programske opreme v operacijskem sistemu Mac OS preprosto, se je Apple odločil dodati še enostavnejši način brisanja aplikacij. Upoštevajte pa, da ta pot deluje samo s programi, nameščenimi prek App Store, zato aplikacij, dodanih ročno, ne morete odstraniti. Ta poenostavljena metoda se je pojavila z različicama Mac OS X Lion in Mountain Lion.

das iphone iphone kann nicht verwendet werden, da es eine neuere itunes-version erfordert

Če želite odstraniti programe, dodane prek trgovine z aplikacijami, odprite Launchpad in poiščite aplikacijo, ki jo želite odstraniti, z levo miškino tipko pridržite, dokler se ne prikaže bela ikona (X) in se ikona aplikacije začne premikati. Kliknite belo ikono (X) in potrdite svoje dejanje s klikom na Delete v opozorilnem sporočilu. Tukaj deluje tudi metoda Povleci v koš. Uporaba zagonske ploščice za odstranjevanje programske opreme vam omogoča, da preskočite korak (kjer je potrebno čiščenje smeti) in programi takoj izginejo.

delete-via-launchpad

Številni uporabniki sistema iOS bodo to metodo prepoznali, saj je odstranjevanje aplikacij iz iPhonov, iPadov ali iPod touchov enako. To metodo morda poznajo tudi uporabniki Androida. Apple poskuša poenostaviti svoj operacijski sistem z vsako novo različico.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite datoteke knjižnice programske opreme, predpomnilnike in nastavitve

Redko nekatere aplikacije po brisanju zapustijo datoteke z nastavitvami in predpomnilnike. Ti običajno ne vplivajo na delovanje Mac-a ali vplivajo na delovanje, vendar bodo uporabili prostor na trdem disku. Če ima vaš sistem SSD z majhno zmogljivostjo ali je trdi disk skoraj poln, odstranite te datoteke. Za lažje čiščenje priporočamo Kombinirano čistilo , ki izbriše programsko opremo in pripadajoče datoteke, kot so shranjena stanja, nastavitve, predpomnilniki, začasne datoteke itd. Poleg tega ta pripomoček ponuja funkcije nadzora pogona, RAM-a in CPU.

net err_name_not_resolved android

kombinirano čistilo-armaturna plošča

Če Mac raje čistite ročno, odstranite datoteke za podporo aplikacijam, ki so običajno v mapi ~ / Library / Application Support /. Poiščite mape ali datoteke z imenom programske opreme, ki jo želite odstraniti. Včasih jih poimenuje razvijalec in ne naslov aplikacije. Preference so običajno shranjene v imeniku ~ / Library / Preferences /.

delete-preferences-manual

Datoteke predpomnilnika so shranjene v mapi ~ / Library / Caches /.

delete-caches-manual

wie man onclickads loswird

Ponovno te datoteke ne bi smele vplivati ​​na zmogljivost Maca, vendar zasedajo prostor na trdem disku. Torej jih odstranite, da dobite več prostora. Če vam na splošno primanjkuje prostora za pogon, preverite Ta članek za podrobne informacije o tem, kako pridobiti več razpoložljivega prostora.

[Nazaj na kazalo]

Vključene so aplikacije z orodjem za odstranjevanje

Programi, razviti za Mac OS, so običajno na voljo brez programa za odstranjevanje, nekateri pa imajo to funkcijo, tako da lahko v enem koraku odstranite aplikacije in vse povezane datoteke. Programska oprema Adobe ali Microsoft je praviloma opremljena z odstranjevalcem, saj nekatere aplikacije namestijo dodatno programsko opremo, ki datoteke knjižnic in povezane programe shrani v ločene imenike. Na primer, Adobe Photoshop na primer privzeto poleg programov Stock Photos, Pregledovalnik pomoči, Adobe Bridge in druge programe namesti tudi program Photoshop. Če ne želite uporabljati teh dodatnih funkcij, jih lahko ročno izbrišete kot pri kateri koli drugi aplikaciji. Uporabite lahko tudi priloženi program za odstranjevanje, ki je na voljo, ne glede na to, ali ste namestitev prenesli s spleta ali DVD-ja. Če programska oprema, ki jo želite odstraniti, vsebuje aplikacijo za odstranjevanje, je verjetno najbolje, da to uporabite, saj je uradna metoda, ki jo predlaga razvijalec, za odstranitev programa.

uninstaller-adobe

[Nazaj na kazalo]

Odstranjevanje razširitev jedra in skritih datotek

Če ste izbrisali aplikacijo in vse povezane datoteke iz map knjižnice in še vedno opazite nekatere drobce odstranjene programske opreme, je to morda posledica razširitve jedra ali skrite datoteke. Preden odstranite datoteke, raziščite komponente določene aplikacije. Opomba: Razširitve jedra so potrebne za pravilno delovanje operacijskega sistema. Teh datotek ne brišite trajno, dokler se ne prepričate, da niso potrebne za Mac OS. Razširitve jedra so shranjene v / System / Library / Extensions in vsebujejo format .kext. Poiščite datoteke ali mape z imenom odstranjene programske opreme ali prodajalca. Na primer, stare kopije programske opreme Symantec lahko pustijo datoteke SymEvent.kext in SymOSXKernelUtilities.kext skrite v vašem sistemu. Te je mogoče odstraniti kot pri kateri koli splošni datoteki, vendar preden jih trajno izbrišete, najprej pustite kopijo na namizju in izvirnik premaknite v smetnjak. Koša za smeti ne počistite, dokler znova ne zaženete računalnika Mac in preverite, ali deluje pravilno in so težave odpravljene. V nasprotnem primeru obnovite datoteke in poskusite z drugimi.

delete-kernel-extensions

Skrite datoteke so običajno prepoznavne, saj imajo njihova imena na začetku (.). Te vrste datotek v programu Finder niso privzeto prikazane. Razvijalci to metodo uporabljajo za preverjanje pristnosti, večina pa jih je shranjenih v domači mapi. Za odkrivanje teh datotek lahko uporabite Terminal (ki je v mapi Utilities.) S pomočjo Terminala lahko izbrišete skrito vsebino. Izvedite naslednje ukaze za seznam vse vsebine iz domače mape (~) in nato odstranite skrito datoteko z imenom .parallels_settings:

  • cd ~
  • ls -al
  • sudo rm .parallels_settings
  • Opomba: če za brisanje katere koli datoteke uporabite ukaz sudo, boste morali vnesti geslo skrbniškega računa.

delete-hidden-files-terminal

[Nazaj na kazalo]

asus 2 finger scroll windows 10

Video, ki prikazuje, kako odstraniti programe iz računalnika Mac:

[Nazaj na vrh]