Kako odstraniti adware AppLovin iz Androida?

Kako odstraniti AppLovin Adware (Android) - navodila za odstranjevanje virusov

Vodnik za odstranjevanje zlonamerne programske opreme AppLovin

Kaj je AppLovin?

AppLovin je ime aplikacije vrste oglaševalske programske opreme, ki je preoblečena v TikTok - zakonito aplikacijo za družabno izmenjavo videov. Raziskave kažejo, da kiber kriminalci, ki stojijo za to ponarejeno aplikacijo, ciljajo na uporabnike družbe Jio v Indiji, ki uporabljajo pametne telefone Android. Omeniti velja, da je dejanska aplikacija TikTok v državi prepovedana. Po namestitvi AppLovin začne prikazovati oglase.

AppLovin android malwareUbuntu-Befehlszeile neu starten

Običajno aplikacije vrste adware strežejo kupone, pasice, pojavne oglase, ankete in / ali druge vrste oglasov. Običajno so ti oglasi namenjeni promociji vprašljivih spletnih mest, aplikacij, prav tako pa lahko izvajajo nekatere skripte, namenjene zagonu postopka prenosa (ali celo namestitve) nekaterih potencialno neželenih ali celo zlonamernih aplikacij. Zato je močno priporočljivo, da takim oglasom ne zaupate. Ko se odpre, AppLovin prosi uporabnike, da vnesejo uporabniško ime in geslo za TikTok. Vnesene poverilnice lahko uporabnik ukradejo račune, registrirane v dejanski aplikaciji TikTok, ali celo druge račune, ki so registrirani z istim uporabniškim imenom in geslom. Kot smo že omenili v uvodu, AppLovin cilja na uporabnike Jio - uradnim API-jem za polnjenje Jio pošilja zahteve, da preveri, ali je uporabnik naročnik Jio, in veljavnost uporabniške telefonske številke (ali številk) Jio. Ta aplikacija je namenjena nadaljnjemu širjenju z zbiranjem kontaktnih podatkov iz uporabniške naprave in pošiljanjem besedilnega sporočila s povezavo za prenos za AppLovin vsem stikom s številkami, registriranimi pri Jio.

Povzetek grožnje:
Ime Ads by AppLovin
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Android, zlonamerna aplikacija, neželena aplikacija.
Imena zaznavanja DrWeb (Android.FakeApp.6.origin), ESET-NOD32 (različica Android / Oji.G), Fortinet (Android / Oji.E! Tr), Microsoft (trojanski: Win32 / Casdet! Rfn), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Naprava deluje počasi, sistemske nastavitve se spremenijo brez dovoljenja uporabnika, pojavijo se vprašljive aplikacije, poraba podatkov in baterije se znatno poveča, brskalniki preusmerijo na vprašljiva spletna mesta, prihajajo vsiljivi oglasi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, zavajajoče aplikacije, spletna mesta s prevarami.
Škoda Ukradeni osebni podatki (zasebna sporočila, prijave / gesla itd.), Zmanjšana zmogljivost naprave, baterija se hitro izprazni, zmanjšana hitrost interneta, velike izgube podatkov, denarne izgube, ukradena identiteta (zlonamerne aplikacije lahko zlorabljajo komunikacijske aplikacije).

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Da bi odpravili okužbe z zlonamerno programsko opremo, naši raziskovalci varnosti priporočajo optično branje naprave Android z legitimno programsko opremo proti zlonamerni programski opremi. Priporočamo Avast , Bitdefender , OVITEK ali Malwarebytes .

Če povzamemo, AppLovin je zasnovan tako, da prikazuje oglase, zbira določene informacije in se samodejno širi naprej. Še nekaj primerov aplikacij, ki so jih oblikovali kibernetski kriminalci in so namenjeni uporabnikom Androida Basbank , Joker in Anubis . Če je aplikacija AppLovin ali podobna (neuradna, zavajajoča) aplikacija že nameščena v napravi, jo je treba čim prej odstraniti.

Kako se je AppLovin vdrl v mojo napravo?

Raziskave kažejo, da kibernetski kriminalci distribuirajo AppLovin prek razburljivih sporočil - pošiljajo sporočila SMS, v katerih trdijo, da je TikTok zdaj znova na voljo za prenos s prenosom za ponarejeno aplikacijo. Še huje pa je, da uporabniki, ki to aplikacijo namestijo na svoje naprave, nevede še naprej širijo to programsko opremo - njihova naprava začne pošiljati isto besedilno sporočilo drugim stikom, registriranim pri Jio.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Aplikacije naj se prenašajo samo z uradnih, zanesljivih strani in prek neposrednih povezav. Drugih virov, kanalov, kot so neuradna spletna mesta, Peer-to-Peer omrežja, prenosniki tretjih oseb, ne smete uporabljati. Nameščene aplikacije je treba posodobiti in / ali aktivirati (registrirati) samo z izvedenimi funkcijami in / ali orodji, ki jih nudijo njihovi uradni razvijalci. Razna neuradna orodja za aktivacijo (»cracking«), ki jih posodabljajo, so lahko in so pogosto namenjena širjenju (nameščanju) neželene, pogosto zlonamerne programske opreme. Prilog in / ali povezav v nepomembnih e-poštnih sporočilih, ki so jih prejeli z sumljivih, neznanih naslovov, ne bi smeli odpirati - takšna e-poštna sporočila običajno uporabljajo kiber kriminalci z namenom širjenja zlonamerne programske opreme. Omeniti velja, da svojo elektronsko pošto pogosto prikrijejo kot pomembno, uradno itd.

Oglas AppLovin, ki ponuja namestitev druge vprašljive aplikacije:

applovin adware deceptive advertisement

Hitri meni:

Izbrišite zgodovino brskanja iz spletnega brskalnika Chrome:

Brisanje zgodovine brskanja po spletu iz Chroma v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Dotaknite se Meni '(tri pike v desnem zgornjem kotu zaslona) in izberite' Zgodovina 'v odprtem spustnem meniju.

Brisanje zgodovine brskanja po spletu iz Chroma v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Dotaknite se Izbriši podatke brskanja ', izberite' NAPREJ 'zavihek, izberite časovno obdobje in vrste podatkov, ki jih želite izbrisati, in tapnite' Počisti podatke '.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite obvestila brskalnika v spletnem brskalniku Chrome:

Onemogočanje obvestil brskalnika v brskalniku Chrome v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Dotaknite se Meni '(tri pike v desnem zgornjem kotu zaslona) in izberite' Nastavitve 'v odprtem spustnem meniju.

Onemogočanje obvestil brskalnika v brskalniku Chrome v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Nastavitve spletnega mesta in tapnite. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Obvestila in tapnite.

Onemogočanje obvestil brskalnika v brskalniku Chrome v operacijskem sistemu Android (3. korak)

Poiščite spletna mesta, ki prinašajo obvestila brskalnika, tapnite jih in kliknite ' Počisti in ponastavi '. S tem boste odstranili dovoljenja, podeljena tem spletnim mestom za pošiljanje obvestil. Ko pa boste znova obiskali isto spletno mesto, bo morda znova zaprosilo za dovoljenje. Izberete lahko, ali želite dati ta dovoljenja ali ne (če zavrnete, bo spletno mesto odprlo Blokirano 'in vas ne bo več vprašal za dovoljenje).

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite spletni brskalnik Chrome:

Ponastavitev brskalnika Chrome na privzeti v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Aplikacije 'in tapnite.

Ponastavitev brskalnika Chrome na privzeto v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete Chrome 'program, izberite ga in tapnite' Skladiščenje možnost.

Ponastavitev brskalnika Chrome na privzeto v operacijskem sistemu Android (3. korak)

Dotaknite se UPRAVLJAJTE Skladiščenje ', potem' POČISTI VSE PODATKE 'in potrdite dejanje s snemanjem' v redu '. Upoštevajte, da bo ponastavitev brskalnika odpravila vse podatke, shranjene v njem. To pomeni, da bodo izbrisane vse shranjene prijave / gesla, zgodovina brskanja, neprivzete nastavitve in drugi podatki. Prav tako se boste morali znova prijaviti na vsa spletna mesta.

[Nazaj na kazalo]

Izbrišite zgodovino brskanja iz spletnega brskalnika Firefox:

Izbrišite zgodovino brskanja iz Firefoxa v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Dotaknite se Meni '(tri pike v desnem zgornjem kotu zaslona) in izberite' Zgodovina 'v odprtem spustnem meniju.

Izbrišite zgodovino brskanja iz Firefoxa v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Izbriši zasebne podatke 'in tapnite. Izberite vrste podatkov, ki jih želite odstraniti, in tapnite ' POČISTI PODATKE '.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite obvestila brskalnika v spletnem brskalniku Firefox:

Onemogočite obvestila brskalnika v spletnem brskalniku Firefox v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Obiščite spletno mesto, ki prinaša obvestila brskalnika, tapnite ikono, prikazano levo od vrstice URL (ikona ne bo nujno » Zakleni ') in izberite' Uredi nastavitve spletnega mesta '.

Onemogočite obvestila brskalnika v spletnem brskalniku Firefox v operacijskem sistemu Android (2. korak)

V odprtem pojavnem oknu za prijavo Obvestila 'možnost in tap' JASNO '.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite spletni brskalnik Firefox:

Ponastavitev brskalnika Firefox v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Aplikacije 'in tapnite.

Ponastavitev brskalnika Firefox v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete Firefox 'program, izberite ga in tapnite' Skladiščenje možnost.

Ponastavitev brskalnika Firefox v operacijskem sistemu Android (3. korak)

Dotaknite se POČISTI PODATKE 'in potrdite dejanje s snemanjem' IZBRIŠI '. Upoštevajte, da bo ponastavitev brskalnika odpravila vse podatke, shranjene v njem. To pomeni, da bodo izbrisane vse shranjene prijave / gesla, zgodovina brskanja, neprivzete nastavitve in drugi podatki. Prav tako se boste morali znova prijaviti na vsa spletna mesta.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite potencialno neželene in / ali zlonamerne programe:

Odstranjevanje neželenih / zlonamernih aplikacij iz operacijskega sistema Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Aplikacije 'in tapnite.

Odstranjevanje neželenih / zlonamernih aplikacij iz operacijskega sistema Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite potencialno neželene in / ali zlonamerne aplikacije, jo izberite in tapnite ' Odstrani '. Če iz nekega razloga ne morete odstraniti izbrane aplikacije (npr. Vas bo pozvalo sporočilo o napaki), poskusite uporabiti ' Varni način '.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite napravo Android v 'varnem načinu':

' Varni način 'v operacijskem sistemu Android začasno onemogoči izvajanje vseh programov drugih proizvajalcev. Uporaba tega načina je dober način za diagnosticiranje in reševanje različnih težav (npr. Odstranite zlonamerne programe, ki uporabnikom preprečujejo, da bi to storili, ko naprava deluje normalno).

Zagon naprave Android v varnem načinu

Pritisnite Moč 'in pridržite, dokler ne vidite' Ugasniti 'zaslon. Dotaknite se Ugasniti in jo pridržite. Po nekaj sekundah Varni način se prikaže možnost in jo boste lahko zagnali s ponovnim zagonom naprave.

[Nazaj na kazalo]

Preverite porabo baterije različnih aplikacij:

Preverjanje porabe baterije različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Vzdrževanje naprave 'in tapnite.

Preverjanje porabe baterije različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Dotaknite se Baterija 'in preverite uporabo vsake aplikacije. Zakonite / pristne aplikacije so zasnovane tako, da porabijo čim manj energije, da zagotovijo najboljšo uporabniško izkušnjo in prihranijo energijo. Zato lahko velika poraba baterije pomeni, da je aplikacija zlonamerna.

[Nazaj na kazalo]

So drehen Sie ein Video auf dem PC

Preverite porabo podatkov različnih aplikacij:

Preverjanje uporabe podatkov različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Povezave 'in tapnite.

Preverjanje uporabe podatkov različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Uporaba podatkov 'in izberite to možnost. Tako kot pri bateriji so tudi zakonite / originalne aplikacije zasnovane tako, da čim bolj zmanjšajo porabo podatkov. To pomeni, da lahko velika količina podatkov kaže na prisotnost zlonamerne aplikacije. Upoštevajte, da so nekatere zlonamerne aplikacije morda zasnovane za delovanje, ko je naprava povezana samo v brezžično omrežje. Iz tega razloga preverite porabo podatkov za mobilne naprave in Wi-Fi.

Preverjanje uporabe podatkov različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (3. korak)

Če najdete aplikacijo, ki uporablja veliko podatkov, čeprav je nikoli ne uporabljate, vam toplo priporočamo, da jo čim prej odstranite.

[Nazaj na kazalo]

Namestite najnovejše posodobitve programske opreme:

Posodabljanje programske opreme je dobra praksa, ko gre za varnost naprave. Proizvajalci naprav nenehno izdajajo različne varnostne popravke in posodobitve za Android, da bi odpravili napake in napake, ki jih lahko zlorabijo kiber kriminalci. Zastareli sistem je precej bolj ranljiv, zato morate biti vedno prepričani, da je programska oprema vaše naprave posodobljena.

Nameščanje posodobitev programske opreme v operacijski sistem Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Posodobitev programske opreme 'in tapnite.

Nameščanje posodobitev programske opreme v operacijski sistem Android (2. korak)

Dotaknite se Prenesite posodobitve ročno 'in preverite, ali so na voljo posodobitve. Če je tako, jih takoj namestite. Priporočamo tudi, da omogočite Prenesite posodobitve samodejno možnost - sistem bo omogočil, da vas obvesti, ko bo posodobitev izdana, in / ali jo samodejno namesti.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite sistem na privzeto stanje:

Izvajanje ' Tovarniška ponastavitev 'je dober način za odstranitev vseh neželenih aplikacij, obnovitev sistemskih nastavitev na privzete in čiščenje naprave na splošno. Ne pozabite pa, da bodo vsi podatki v napravi izbrisani, vključno s fotografijami, video / zvočnimi datotekami, telefonskimi številkami (shranjenimi v napravi, ne na kartici SIM), sporočili SMS in tako naprej. Z drugimi besedami, naprava bo obnovljena v prvotno stanje.

Prav tako lahko obnovite osnovne sistemske nastavitve in / ali preprosto omrežne nastavitve.

Ponastavitev operacijskega sistema Android na privzeto (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' O telefonu 'in tapnite.

Ponastavitev operacijskega sistema Android na privzeto (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Ponastaviti 'in tapnite. Zdaj izberite dejanje, ki ga želite izvesti:
' Ponastavite nastavitve '- obnovi vse sistemske nastavitve na privzete
' Ponastavite omrežne nastavitve '- obnovi vse omrežne nastavitve na privzete
' Ponastavitev na tovarniške podatke '- ponastavi celoten sistem in v celoti izbriši vse shranjene podatke

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite aplikacije s skrbniškimi pravicami:

Če zlonamerna aplikacija pridobi pravice skrbnika, lahko resno poškoduje sistem. Da bo naprava čim bolj varna, morate vedno preveriti, katere aplikacije imajo take privilegije, in onemogočiti tiste, ki jih ne bi smele.

Onemogočanje aplikacij Android s skrbniškimi pravicami (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Zaklenjen zaslon in varnost 'in tapnite.

Onemogočanje aplikacij Android s skrbniškimi pravicami (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Druge varnostne nastavitve ', tapnite ga in nato tapnite' Aplikacije za skrbnike naprave '.

Onemogočanje aplikacij Android s skrbniškimi pravicami (3. korak)

Določite programe, ki ne bi smeli imeti skrbniških pravic, tapnite jih in nato tapnite ' DEAKTIVIRAJ '.