Kako odstraniti aplikacije, namenjene promociji prevare s trojansko vohunsko programsko opremo?

Kako odstraniti prevara POP-UP s trojansko vohunsko programsko opremo - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev aplikacij, namenjenih promociji strani, kot je prevara Trojan Spyware Alert

Kaj je prevara Trojan Spyware Alert?

Prevaranti, ki stojijo za to tehnično podporo, skušajo prevarati nič hudega sluteče obiskovalce, da verjamejo, da je računalnik okužen z nekaterimi trojanskimi in / ali vohunskimi programi in pokličejo navedeno številko. V večini primerov uporabnike, ki se za takšnimi spletnimi mesti obrnejo na prevarante, spodbujajo, da plačajo za nepotrebne storitve in / ali programsko opremo ali celo zagotovijo oddaljen dostop do računalnika. Na tak ali drugačen način je treba tovrstna spletna mesta prezreti. Ta posebna stran gostuje s pomočjo Amazon AWS - zakonita storitev, ki jo zagotavlja Amazon. To ni prvi primer, ko kiber kriminalci / prevaranti uporabljajo to storitev za zlonamerne namene.

Trojan Spyware Alert prevaraKot večina strani s prevarami s tehnično podporo je tudi ta zasnovana tako, da je videti kot uradno Microsoftovo spletno mesto. Vendar dejansko Microsoftovo podjetje nima nobene zveze s to ali katero koli drugo tovrstno spletno stranjo. Na tej strani sta prikazani dve zavajajoči pojavni okni, ki obiskovalce obveščata, da je zaznal 'trojansko vohunsko programsko opremo', našel kodo napake '# 0x898778' in iz varnostnih razlogov blokiral dostop do računalnika. Na tej strani tudi trdijo, da so ogroženi tudi podatki, kot so e-poštne poverilnice, bančna gesla, poverilnice za prijavo na Facebook, slike in dokumenti. Obiskovalci dobijo navodilo, naj nastalo težavo rešijo s pomočjo »Windows Support« tako, da čim prej pokličejo številko + 1- (877) -570-9733. V večini primerov prevaranti, ki stojijo za takimi stranmi, skušajo uporabnike zvabiti, da plačajo denar za domnevno zakonite storitve tehnične podpore, programsko opremo ali jim omogočajo oddaljen dostop do računalnika in nadzor nad njim prek nekega orodja za oddaljeni dostop / upravljanje (RAT). Omeniti velja, da bi lahko s takim dostopom kiber kriminalci / prevaranti okužili računalnik z nekaj zlonamerne programske opreme (npr. Odkupnina, zlonamerna programska oprema trojanskega tipa), ukradli osebne podatke ali izvedli druga zlonamerna dejanja.

Povzetek grožnje:
Ime Trojan Spyware Alert tehnična podpora prevara
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Lažna trditev Računalnik je iz varnostnih razlogov okužen in blokiran
Telefonska številka tehnične podpore scammer + 1- (877) -570-9733, + 1- (888) -531-1238, + 1-844-264-1242, 1-888-308-5705
Simptomi Lažna sporočila o napakah, lažna sistemska opozorila, pojavne napake, ponarejeno računalniško skeniranje.
Metode distribucije Ogrožena spletna mesta, prevarantski spletni pojavni oglasi, potencialno neželene aplikacije.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete, možne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Nekaj ​​primerov drugih podobnih prevar je: NAPAKA # 0x6a4-0xf9fx3999 ',' Aktiviranje ni uspelo! (Koda napake 001) 'in' Koda napake sistema Windows: DLL011150 '. Če povzamemo, v večini primerov prevaranti, ki stojijo za takimi stranmi, poskušajo obiskovalce zvabiti, da verjamejo, da je z njihovimi računalniki nekaj narobe in da kličejo določeno številko. Ko so poklicani poklicani, skušajo od klicateljev izvleči nekaj denarja ali jih poskušati zvabiti, da namestijo nekaj RAT. Omeniti velja, da večina uporabnikov tovrstnih spletnih mest ne obišče namerno - take strani se odprejo prek drugih nezaupljivih spletnih mest, zavajajočih oglasov ali nameščenih potencialno neželenih aplikacij (PUA).

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Eden najpogosteje uporabljenih načinov distribucije / promocije PUA-jev je njihova vključitev v nastavitve za prenos in / ali namestitev drugih programov kot dodatne ponudbe. Ta način distribucije je znan kot 'združevanje'. Uporabniki prenesejo in / ali namestijo PUA-je skupaj z drugimi programi, ko pustijo nastavitve, kot so »Napredno«, »Po meri« svojih nastavitev, nespremenjene (ali potrditvena polja na voljo). Preprosto povedano, ko uporabniki ne zavrnejo ponudb za prenos in / ali namestitev neželenih aplikacij. V nekaterih primerih uporabniki povzročijo neželene prenose in / ali namestitve s klikom na zavajajoče oglase, ki so namenjeni izvajanju določenih skriptov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ni priporočljivo prenašati programske opreme, datotek z neuradnih spletnih mest, prek omrežij Peer-to-Peer (kot so hudourniški odjemalci, eMule), prenosnikov tretjih oseb itd. Ali nameščati programske opreme s tretjimi namestitelji. Datoteke in programe je treba prenesti samo z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Drug način za preprečevanje neželenih prenosov in / ali namestitev je preverjanje prenosnikov in / ali namestitvenih programov za nastavitve »Po meri«, »Napredno« ali druge nastavitve in preverjanje, ali omenjajo ponudbe za prenos in / ali namestitev neželenih aplikacij. Tudi vsiljivih oglasov, ki se pojavljajo na različnih vprašljivih straneh, ne smemo klikniti - pogosto so takšni oglasi namenjeni promociji drugih nezaupljivih spletnih mest ali celo povzročajo prenose in / ali namestitve neželenih aplikacij. Vse neželene, sumljive razširitve, dodatke in vtičnike, nameščene v brskalniku, je treba odstraniti. Enako velja za tovrstne programe, ki so nameščeni v operacijskem sistemu / računalniku. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz pojavne prevare o trojanski vohunski programski opremi (GIF):

Videz prevare s trojansko vohunsko programsko opremo

Besedilo, predstavljeno v začetnem pojavnem oknu prevara Trojan Spyware Alert:

Windows Defender

Opozorilo o trojanski vohunski programski opremi - koda napake: # 0x898778
Dostop do tega računalnika je bil zaradi varnostnih razlogov blokiran.

Obrnite se na podporo za Windows: + 1- (877) -570-9733

Zaznana nevarnost - trojanska vohunska programska oprema
Aplikacija: Ads.financetrack (1) .exe

Vseeno teči nazaj na varno

Posnetek zaslona drugega pojavnega okna:

trojanska vohunska programska oprema pop-up prevara drugo pojavno okno

Besedilo v tem pojavnem oknu:

Windows Defender - Varnostno opozorilo
** DOSTOP DO TEGA PC JE IZ VARNOSTNIH RAZLOGOV BLOKIRAN **

Vaš računalnik nas je opozoril, da je okužen s trojansko vohunsko programsko opremo. Naslednji podatki so ogroženi.

> Poverilnice za e-pošto
> Gesla za bančništvo
> Facebook prijava
> Slike in dokumenti

Windows Defender Scan je v tej napravi našel potencialno neželeno programsko opremo, ki lahko ukrade vaša gesla, spletno identiteto, finančne podatke, osebne datoteke, slike ali dokumente.

Takoj se morate obrniti na nas, da vas bodo inženirji po telefonu vodili skozi postopek odstranjevanja.

Takoj pokličite Microsoftovo podporo, da prijavite to grožnjo, preprečite krajo identitete in odklenete dostop do te naprave.

Če zaprete to okno, bodo vaši osebni podatki ogroženi in bo prekinilo registracijo za Windows.

Pokličite Microsoftovo podporo: + 1- (877) -570-9733 (ZDA brezplačno)

Prekliči

Besedilo na strani v ozadju:

Napaka: neznana sistemska napaka!

Obrnite se na podporo

+ 1- (877) -570-9733

(ZDA brezplačno)

V ŽIVO

Še ena različica pojavnih prevar »Trojan Spyware Alert«:

Posodobitev pojavne prevare o trojanski vohunski programski opremi (2020-11-24)

Nekoliko drugačna različica pojavnih prevar »Trojan Spyware Alert« (koda napake je drugačna):

Opozorilo o trojanski vohunski programski opremi - koda napake: # 0x268d3

Besedilo je predstavljeno v:

Zaščita požarnega zidu Windows

Microsoft

Opozorilo o trojanski vohunski programski opremi - koda napake: # 0x268d3
Dostop do tega računalnika je bil zaradi varnostnih razlogov blokiran.
Obrnite se na podporo za Windows: + 1-844-264-1242

Zdravljenje zaznano - trojanska vohunska programska oprema
Aplikacija: Ads.financetrack (1) .exe

[Vseeno zaženi] [Nazaj na varnost]

Še en primer pojavne prevare »Trojan Spyware Alert«:

Pop-up prevara o trojanski vohunski programski opremi (2021-01-21)

Besedilo je predstavljeno v:

Zaščita požarnega zidu Windows

wie installiere ich pip unter linux

Opozorilo trojanske vohunske programske opreme - koda napake: # fc71cibus9re61
Dostop do tega računalnika je bil zaradi varnostnih razlogov blokiran.
Obrnite se na podporo za Windows: 1-888-308-5705 (brezplačno)

Zaznana nevarnost - trojanska vohunska programska oprema
Aplikacija: Ads.financetrack (1) .exe

[Vseeno zaženi] [Nazaj na varnost]

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

So deinstallieren Sie Stack Player unter Windows 10

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

PUA-je odstranite prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korak

Kliknite ikono menija Chrome Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ikona menija Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem prevare za tehnično podporo za trojansko vohunsko programsko opremo, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Mozilla Firefox logotip

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korak

Kliknite meni Firefox Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem prevar s pomočjo trojanske vohunske programske opreme, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

logotip brskalnika safari

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 1Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

ponastavitev safari koraka 2

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Wie installiere ich die Deb-Datei?

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ikona menija Microsoft Edge (krom)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem prevare za tehnično podporo za trojanske vohunske programe, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge Logotip Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7Odstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem prevare za tehnično podporo za trojansko vohunsko programsko opremo, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Kliknite Ponastaviti .

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če naletite na težave pri poskusu odstranjevanja goljufij o tehnični podpori trojanskih vohunskih programov iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o prevarah glede tehnične podpore za trojanske vohunske programe ali njihovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.