Kako odstraniti aplikacije, ki so bile prenesene preko apple-warning.com in podobnih spletnih strani

Kako se znebiti prevara POP-UP Apple-warning.com (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, prenesene prek apple-warning [.] Com (in podobnih spletnih mest) iz računalnikov Mac

Kaj je apple-warning [.] Com?

apple-warning [.] com je eno izmed številnih spletnih mest, ki trdi, da so naprave obiskovalcev okužene z virusi, in jih spodbuja, da prenesejo in namestijo potencialno neželeno aplikacijo (PUA) za domnevno odstranjevanje zaznanih groženj. Običajno ljudje naslovov, kot je apple-warning [.], Ne obiskujejo namerno - spletne strani se odpirajo prek drugih dvomljivih spletnih mest, zavajajočih oglasov ali z nameščenimi PUA-ji.

apple-warning [.] com prevaraapple-warning [.] com trdi, da so uporabnikov iPhone in baterija okuženi in poškodovani s tremi virusi. Spodbuja ljudi, da viruse takoj odstranijo, sicer bodo povzročili še večjo škodo. Aplikacijo, namenjeno odstranjevanju zaznane zlonamerne programske opreme, lahko prenesete tako, da tapnete gumb »Prenos in namestitev«. V času raziskav je to spletno mesto promoviralo aplikacijo Super BlockerAd. Upoštevajte, da je treba vso programsko opremo prenesti neposredno z uradnih spletnih mest in ne prek zavajajočih spletnih mest, kot je apple-warning [.] Com. Kot smo že omenili, te strani običajno odpirajo PUA-ji, ki so nameščeni v uporabniških brskalnikih in / ali napravah.

PUA-ji naredijo več kot samo odpiranje dvomljivih spletnih mest. Na splošno uporabnike hranijo z oglasi in zbirajo različne podatke. Prikazujejo kupone, pasice, ankete, pojavna okna in druge oglase. Klik na te oglase ni varno, saj lahko odpirajo nezaupljive strani (vključno z apple-warning.com) ali povzročajo prenos / namestitev potencialno zlonamernih aplikacij. PUA lahko zbirajo tudi podrobnosti, kot so naslovi IP uporabnikov, geolokacije, naslovi obiskanih strani, vnesene iskalne poizvedbe itd. V nekaterih primerih lahko dostopajo tudi do občutljivih informacij. Poleg tega bi razvijalci lahko zbrane podatke zlorabili za ustvarjanje prihodka, tako da bi jih prodali tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih nato zlorabijo na druge načine.

Povzetek grožnje:
Ime pojavno okno apple-warning.com
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac.
Lažna trditev Ta stran trdi, da sta iPhone in baterija obiskovalca okužena in poškodovana.
Imena zaznavanja CRDF (zlonamerno), ESET (lažno predstavljanje), Kaspersky (lažno predstavljanje), Sophos AV (zlonamerno), celoten seznam ( VirusTotal )
Vročanje naslova IP 95,217,111,214
Promocija neželene aplikacije Super BlockerAd
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja veliko spletnih strani, podobnih apple-warning [.] Com. Nekaj ​​primerov je apple-online-guard [.] com , guardapl [.] com in contentfilled [.] com . V večini primerov trdijo, da je naprava okužena z virusi, in obiskovalce spodbujajo k prenosu in namestitvi aplikacije, s katero naj bi težavo odpravili. V nobenem primeru se s takšnih spletnih strani ne sme prenesti nobena programska oprema. Če so PUA-ji že nameščeni v brskalniku ali operacijskem sistemu, jih takoj odstranite.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Običajno se PUA-ji prenesejo in namestijo z zavajajočimi oglasi, ki izvajajo določene skripte, ali z nastavitvami drugih, večinoma brezplačnih programov. Ta zadnja metoda distribucije je znana kot 'združevanje' in se uporablja za prevaranje ljudi pri prenosu in nameščanju neželenih aplikacij, tako da jih vključi v nastavitve kot 'dodatne ponudbe'. V večini primerov so informacije o vključenih aplikacijah na voljo v možnostih, kot so »Po meri«, »Napredno«. Uporabniki, ki prenesejo in namestijo programe, ne da bi preverili in spremenili te nastavitve, se pogosto nehote strinjajo, da bodo prenesli aplikacije za namestitev, ki so vključene v nastavitve.

windows 10 uefi firmware einstellungen

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Svetujemo vam, da vse programe prenesete z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Za distribucijo neželenih aplikacij je mogoče uporabiti druge kanale, orodja, kot so prenosniki tretjih oseb, hudourniški odjemalci, eMule (in druga Peer-to-Peer omrežja), neuradne strani wen itd. Enako velja za neodvisne monterje. Preverite vse nastavitve »Napredno«, »Po meri« in druge podobne nastavitve ter zavrnite ponudbe za prenos ali namestitev dodatno vključenih aplikacij. Vsiljivi oglasi, ki se prikazujejo na dvomljivih straneh, pogosto vodijo do nezaupanja vrednih spletnih mest ali povzročajo prenos / namestitev neželenih aplikacij. Teh oglasov ne smete klikniti. Takoj odstranite neznane, neželene, sumljive razširitve, vtičnike in dodatke, nameščene v brskalniku, in tovrstne programe, nameščene v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo v pojavnem oknu, ki ga prikaže apple-warning [.] Com:

Apple Security

Torek
14. april 2020


(3) Na vašem računalniku je bil zaznan virus
iPhone in baterija sta okužena
in poškodovana.

Če zdaj ne odstranite te zlonamerne programske opreme, lahko povzroči
večjo škodo na napravi. Kako to popraviti:

1. korak: Dotaknite se spodnjega gumba in namestite priporočeno
brezplačno orodje za zaščito pred virusi iz AppStore

2. korak: Zaženite aplikacijo, da odstranite vso zlonamerno programsko opremo, s katero popravite svoj
telefon na 100%

1 minuti in 26 sekund


Prenesite in namestite


Zazna Apple

Posnetek zaslona druge variante jabolčnega opozorila [.] Com:

apple-warning.com prevara druga različica

Besedilo v tej različici:

Posodobitev AdBlocker

Nadaljujte z gledanjem v varnem načinu in namestite AdBlocker

Namestite

Posnetek zaslona Super Blocker Dodaj spodnjo stran:

aplikacija za promocijo prevare apple-warning.com

Če želite omogočiti blokiranje pojavnih oken, lažna opozorila na spletnih mestih in odstraniti podatke brskanja po spletu v mobilnih napravah Apple, sledite tem korakom:

Najprej pojdite na ' Nastavitve 'in se nato pomaknite navzdol, da poiščete in tapnete' Safari '.

odstranite pojavna okna in počistite predpomnilnik 1. korak

Preverite, ali je 'Blokiraj pojavna okna 'in' Opozorilo o goljufivih spletnih mestih 'preklopniki so omogočeni. Če ne, jih takoj omogočite. Nato se pomaknite navzdol in tapnite 'Napredno '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 2. korak

Dotaknite se Podatki o spletnem mestu ' in potem ' Odstrani vse podatke spletnega mesta '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 3. korak

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite pojavne datoteke in mape, povezane s pojavnimi okni apple-warning.com:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

Windows braucht lange, um nach Updates zu suchen

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

odstranitev pojavnega okna apple-warning.com iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane s pojavnimi okni apple-warning.com:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane s pojavnimi okni apple-warning.com:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane s pojavnimi okni apple-warning.com:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije