Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev programske opreme za orodja Chrome

Kaj je oglasna programska oprema za Chrome Tools?

Chrome Tools je prevarantska programska oprema, ki je razvrščena kot oglaševalska programska oprema. Po uspešni namestitvi deluje z izvajanjem vsiljivih oglaševalskih akcij. Z drugimi besedami, Chrome Tools prikazuje različne nezanesljive in škodljive oglase. Poleg tega ima ta oglaševalska programska oprema možnosti sledenja podatkov, ki se uporabljajo za zbiranje informacij v zvezi z brskanjem. Zaradi dvomljivih metod, ki se uporabljajo za širjenje orodij Chrome, se šteje tudi za PUA (potencialno neželena aplikacija).

Orodja za Chrome Tools, ki povzročajo preusmeritve (GIF)Adware deluje tako, da omogoča postavitev pojavnih oken, pasic, anket, kuponov, celostranskih in drugih vsiljivih oglasov - običajno na katero koli obiskano spletno mesto. Zato oglasi ne izvirajo s samih strani - prikaže jih oglaševalska programska oprema. Ti oglasi resnično zmanjšujejo aktivnost brskanja, saj prekrivajo vsebino spletnih strani in upočasnjujejo hitrost brskanja. Poleg tega po kliku povzročijo preusmeritve in lahko celo prikrito prenesejo / namestijo programsko opremo. Za dodelavo vsiljivi oglasi preusmerjajo na različna prodajna / promocijska, prevarantska, ogrožena, zavajajoča / prevara in zlonamerna spletna mesta. Nekatere od teh oglasov je mogoče celo sprožiti (s klikom) za izvajanje skriptov, namenjenih prenosu / namestitvi programske opreme (npr. PUA) brez dovoljenja uporabnika. Neželene aplikacije imajo lahko poleg vodenja vsiljivih oglaševalskih akcij še druge / dodatne sposobnosti. PUA-ji lahko tudi prisilno odprejo vprašljiva in zlonamerna spletna mesta. Ugrabitelj brskalnika tip PUA spreminjajo nastavitve brskalnika in omejujejo / zavračajo dostop do njih - z namenom promocije lažnih iskalnikov. Napredovali spletni iskalci običajno ne morejo zagotoviti rezultatov iskanja, zato preusmerijo na Google , Yahoo , Bing in drugih zakonitih iskalnikov. Še več, orodja Chrome lahko sledijo podatkom. Zabeleži lahko dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, iskane poizvedbe itd.) In zbira iz njih pridobljene osebne podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Razvijalci oglaševalske programske opreme te ranljive podatke monetizirajo tako, da jih delijo in / ali prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), prav tako pa želijo informacije zlorabiti zaradi dobička. Če povzamemo, lahko prisotnost neželene programske opreme v napravah povzroči okužbe sistema, finančne izgube, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Za zagotovitev varnosti naprav in uporabnikov priporočamo, da takoj po odkritju odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi Chromovih orodij
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Razširitve brskalnika Orodja za Chrome
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Zgodovina Wipe Clean , Prekleto dober recept za promocije , OneUpdater , LiveStreamNewsToday Promos je nekaj primerov drugih aplikacij vrste adware. Zdijo se legitimne in ponujajo široko paleto 'uporabnih' funkcij. Vendar obljubljene funkcije le redko delujejo. To velja za praktično vse PUA. Edini namen neželene programske opreme je ustvariti prihodek za razvijalce za uporabnike - nima prave vrednosti in lahko povzroči resne težave. PUA-ji so zasnovani za vsiljive oglaševalske akcije, povzročajo preusmeritve, ugrabljajo brskalnike in zbirajo zasebne podatke.

Kako so se orodja Chrome namestila v moj računalnik?

PUA se distribuirajo prek nastavitev za prenos / namestitev druge programske opreme. Ta zavajajoča marketinška tehnika predpakiranja običajnih izdelkov z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje 'združevanje'. Z hitenjem postopkov prenosa / namestitve (npr. Z ignoriranjem izrazov, preskakovanjem korakov in odsekov itd.) Uporabniki tvegajo, da nenamerno dovolijo vključeno vsebino v svoje naprave. Izbrani PUA-ji (npr. Orodja za Chrome) imajo „uradna“ promocijska spletna mesta, s katerih jih je mogoče prenesti. Vsiljivi oglasi širijo tudi te aplikacije. Ko jih kliknejo, lahko izvajajo skripte za nevidno nalaganje / namestitev PUA-jev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Priporočljivo je raziskati programsko opremo pred prenosom / namestitvijo in / ali nakupom. Uporabljati je treba samo uradne in preverjene kanale za prenos. Ker nezaupljivi viri, npr. neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb - pogosto ponujajo zavajajočo in / ali povezano vsebino. K postopkom prenosa in namestitve je treba pristopiti previdno, kar vključuje - branje izrazov, raziskovanje vseh razpoložljivih možnosti, uporabo nastavitev »Po meri« ali »Napredno« in izključitev dodatnih aplikacij, orodij, funkcij itd. bodite previdni pri brskanju. Vsiljivi oglasi se zdijo zakoniti, vendar preusmerjajo na zelo vprašljive spletne strani (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). V primeru naleta s tovrstnimi oglasi in / ali preusmeritvami morajo uporabniki pregledati svoje naprave in iz njih takoj odstraniti vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen z orodji Chrome, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo te oglaševalske programske opreme.

Posnetek zaslona oglaševalske programske opreme Chrome Tools, ki zahteva dovoljenja, povezana s podatki:

Orodja za orodja za Chrome, ki prosijo za dovoljenja

Posnetki zaslona oglasov, ki jih prikaže oglasna programska oprema Chrome Tools:

Primer oglasa, ki ga ponuja oglasna programska oprema Chrome Tools 1 Primer oglasa, ki ga ponuja oglasna programska oprema Chrome Tools 2 Primer oglasa, ki ga ponuja oglasna programska oprema Chrome Tools 3 Primer oglasa, ki ga ponuja oglasna programska oprema Chrome Tools 4

Posnetek zaslona spletnega mesta, ki se uporablja za promocijo oglasne programske opreme Chrome Tools:

Spletno mesto, ki promovira oglaševalsko programsko opremo Chrome Tools

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme za Chrome Tools:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Eintritt in den Rettungsmodus Grub Rescue

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev oglaševalske programske opreme za Chrome Tools prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Orodja za Chrome ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije (ki povzroča oglase v orodjih Chrome) v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo Chrome Tools iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov za orodja Chrome iz 1. brskalnika Internet Explorer

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov za Chrome Tools iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' Orodja za Chrome ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani '.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s kromiranimi orodji, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov za orodja Chrome iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov za orodja Chrome iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Orodja za Chrome ', izberite ta vnos in kliknite ikono smetnjaka.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s kromiranimi orodji, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov za orodja Chrome iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov za Chrome Tools iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite » Orodja za Chrome '.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odstranjevanjem orodij za Chrome, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s kromiranimi orodji, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate med poskusom odstranjevanja oglasov s pomočjo Chromovih orodij iz računalnika težave, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih s pomočjo Chromovih orodij ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije