Kako odstraniti trojanca Corona-Virus-Map.com iz operacijskega sistema

Kako odstraniti trojanca Corona-Virus-Map.com - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov Corona-Virus-Map.com

Kaj je Corona-Virus-Map.com?

Kljub svojemu imenu Corona-Virus-Map.com ni naslov spletnega mesta - to je ime zlonamernega programa, ki je razvrščen kot trojanski (ali natančneje, 'backdoor' trojanski). Ta vrsta zlonamerne programske opreme povzroča verižne okužbe z nevidnim prenosom in namestitvijo dodatnih zlonamernih programov. Corona-Virus-Map.com je predstavljen kot programska oprema, ki uporabnikom omogoča ogled napredka / širjenja Epidemija koronavirusa v realnem času. Pravzaprav se ta trojanski širi AZORult zlonamerne programske opreme.

ein ubisoft service ist im moment nicht fix verfügbar

Zlonamerna programska oprema Corona-Virus-Map.com



Corona-Virus-Map.com širi AZORult trojanski , zlonamerni program, ki krade informacije. Ta zlonamerna programska oprema lahko izloči občutljive podatke. Brskalnike lahko ugrabi, s čimer ukrade shranjene in vnesene podatke (npr. Zgodovino brskanja in iskalnikov, piškotke brskalnika, prijave in gesla itd.). Cilji, ki so zanimivi, običajno vključujejo (vendar niso omejeni na) e-pošto, družabna omrežja in socialna omrežja, e-poslovanje, FTP - protokol za prenos datotek (npr. FileZilla, WinSCP, Cyberduck itd.) In odjemalca sporočil XMPP (npr. Pidgin, Gajim itd.) poverilnice računa (tj. prijave in gesla). Nekatere različice AZORulta lahko izločijo podatke, shranjene na namizjih žrtev, in posnamejo posnetke zaslona. Opazili smo, da ta zlonamerna programska oprema cilja na zgodovino klepetov različnih odjemalcev sporočil, ki temeljijo na protokolu XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol). Podatke, ki jih je ukradel AZORult, je mogoče zlorabiti na različne načine, odvisno od narave pridobljenih informacij. Na primer, kiber kriminalci lahko z računi trgovin za e-trgovino spletno kupujejo komunikacijske račune, da od žrtev stikov / prijateljev zahtevajo denar, ki ogroža denar za namene izsiljevanja itd. Če povzamemo, okužbe zlonamerne programske opreme Corona-Virus-Map.com in AZORult ogrožajo celovitost naprave in lahko povzročijo resne težave z zasebnostjo, finančno izgubo in krajo identitete. Če sumite, da so ti ali drugi podobni programi že prisotni v sistemu, vam svetujemo, da jih takoj odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime Virus Corona-Virus-Map.com
Vrsta grožnje Trojanski virus, virus, ki krade gesla, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema.
Imena zaznavanja Avast (Win32: Malware-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.33504379), ESET-NOD32 (A Variant Of Generik.BULBAAM), Kaspersky (Trojan-PSW.Win32.Azorult.amiy), celoten seznam ( VirusTotal )
Imena zlonamernih procesov WindowsFormsApp2 (ime procesa se lahko razlikuje)
Nosilnost AZORult
Imena procesov koristnega tovora Dnevniki uspešnosti in Alerts.exe (ime procesa se lahko razlikuje)
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene e-poštne priloge, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, programske razpoke.
Škoda Ukradena gesla in bančne informacije, kraja identitete, žrtev računalnik dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Buerak , Legion Loader , in Prešteto je nekaj primerov zlonamerne programske opreme, podobne Corona-Virus-Map.com. Trojanci za krajo informacij so tudi pogosta oblika zlonamerne programske opreme. Nekateri primeri vključujejo Luči , KBOT , in CryptBot med mnogimi drugimi. Zlonamerni programi imajo različne zmožnosti in namene, vendar je njihov cilj enak: ustvariti prihodek kiber kriminalcem, ki jih uporabljajo. Ali povzročajo verižne okužbe, kradejo podatke, rudarijo kriptovalute ( kriptominerji ), šifriranje podatkov in zahteva plačilo ( ransomware ) ali delujejo na drugačen način, saj so vsi zelo nevarni za varnost naprav in uporabnikov. To škodljivo programsko opremo je treba takoj odstraniti.

Kako je Corona-Virus-Map.com prodrl v moj računalnik?

Zlonamerna programska oprema ima različne metode širjenja in prikrivanja grofic (orodja za spremljanje epidemij, kot v primeru Corona-Virus-Map.com). Zlonamerna programska oprema se pogosto širi prek neželenih kampanj, orodij za nezakonito aktiviranje ('cracking'), lažnih posodobiteljev in nezaupljivih kanalov za prenos. Izraz 'neželena akcija' se uporablja za opis obsežnih operacij, med katerimi je poslanih na tisoče zavajajočih e-poštnih sporočil. Ta sporočila so običajno prikrita kot „uradna“, „pomembna“, „nujna“ itd. Pogosto vključujejo imena resničnih institucij, podjetij, storitev ali kako drugače izkoriščajo sedanjo družbeno klimo, da bi še naprej dali vtis legitimnosti. V e-poštna sporočila so priložene zlonamerne datoteke ali vsebujejo povezave za prenos na takšno vsebino. Nalezljive datoteke so lahko v različnih oblikah (npr. Dokumenti Microsoft Office in PDF, arhivske in izvršljive datoteke, JavaScript itd.). Ko se zaženejo, zaženejo ali kako drugače odprejo, se sproži prenos / namestitev zlonamerne programske opreme. Namesto da bi aktivirali licenčne izdelke, lahko orodja za nezakonito aktiviranje ('cracking') okužijo sisteme. Lažni posodobitelji povzročajo okužbe z izkoriščanjem slabosti zastarelih izdelkov in / ali preprosto z namestitvijo zlonamerne programske opreme in ne z obljubljenimi posodobitvami. Zlonamerno vsebino lahko nenamerno prenesete iz nezaupljivih virov, kot so neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.) In drugih prenosnikov tretjih oseb.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Odsvetujemo vam odpiranje sumljivih ali nepomembnih e-poštnih sporočil, zlasti tistih, ki jih prejmete od neznanih pošiljateljev. Kakršnih koli prilog ali povezav, ki so prisotne v dvomljivi pošti, se ne sme odpirati, saj lahko to povzroči visoko tvegano okužbo sistema. Raziskujte vso programsko opremo in jo prenašajte samo iz uradnih in preverjenih virov. Aktivirajte in posodabljajte programe z orodji / funkcijami, ki jih zagotavljajo zakoniti razvijalci, saj se nezakonita orodja za aktivacijo ('razpoke') in neodvisni posodobitelji pogosto uporabljajo za širjenje zlonamerne programske opreme. Za zagotovitev celovitosti naprave in varnosti uporabnika namestite in posodabljajte ugledno protivirusno programsko opremo. Poleg tega je treba to uporabiti za izvajanje rednih sistemskih pregledov in za odstranjevanje zaznanih groženj / težav. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Videz trojanca Corona-Virus-Map.com (GIF):

Videz trojanca Corona-Virus-Map.com (GIF)

wie installiert man pip python

Posnetek zaslona trojanskega procesa Corona-Virus-Map.com v upravitelju opravil sistema Windows (' WindowsFormsApp2 '- ime postopka se lahko razlikuje):

Trojanski proces Corona-Virus-Map.com v upravitelju opravil

Posnetek zaslona AZORult Trojanski proces v upravitelju opravil sistema Windows (' Dnevniki uspešnosti in opozorila.exe '- ime postopka se lahko razlikuje):

AZORult postopek na upravitelju opravil

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

was bedeutet systemaufruf fehlgeschlagen

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Gimp Bild ausschneiden

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

Welcher Befehl startet die Systemwiederherstellung von einer Eingabeaufforderung aus?

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije