Kako odstraniti ugrabitelja privzetega brskalnika iz brskalnika?

Kako se znebiti ugrabitelja privzetega brskalnika za iskanje - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Privzeta navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika

Kaj je privzeto iskanje?

Privzeto iskanje je namenjeno ugrabitvam spletnih brskalnikov s spreminjanjem nekaterih njihovih nastavitev (s spreminjanjem v find.defaultsearch.info). Z drugimi besedami, zasnovan je za promocijo lažnega iskalnika. Če je privzeto iskanje nameščeno v Google Chromu, doda Upravlja vaša organizacija 'tudi funkcija. Poleg tega je ta ugrabitelj brskalnika zasnovan za zbiranje določenih podatkov. I Pogosto uporabniki prenašajo in nameščajo aplikacije, kot je privzeto iskanje, nevede, zato se imenujejo potencialno neželene aplikacije (PUA).

find.defaultsearch.info ugrabitelj brskalnikaPrivzeto iskanje promovira naslov find.defaultsearch.info tako, da ga postavi kot naslov privzetega iskalnika, domače strani in novega zavihka. To pomeni, da prisili svoje uporabnike, da obiščejo ta naslov, ko vnesejo iskalne poizvedbe v vrstico URL, odprejo brskalnik in nov zavihek. Find.defaultsearch.info se imenuje lažni iskalnik, ker prikazuje rezultate, ki jih je ustvaril Google - uporabnike preusmeri na google.com. Običajno sprememb, ki jih izvede ugrabitelj brskalnika, ni mogoče spremeniti, razen če uporabniki te aplikacije odstranijo. Zato morajo uporabniki, da lahko iz nastavitev brskalnika odstranijo find.defaultsearch.info, najprej odstraniti privzeto iskanje. Kot je bilo omenjeno v uvodu, lahko ta aplikacija zbira določene podatke. Natančneje, namenjen je zbiranju vnesenih iskalnih poizvedb. Lahko pa je zasnovan tudi za zbiranje drugih podatkov brskanja (npr. Geolokacije, naslovi IP, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih spletnih mest). Ali celo občutljive osebne podatke. Težava je v tem, da se zbrani podatki lahko zlorabljajo za ustvarjanje prihodkov, na primer prodajajo se tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). V takšnih primerih lahko uporabniki postanejo žrtve kraje identitete, imajo težave, povezane z zasebnostjo v spletu, varnostjo brskanja ali nekaterimi drugimi težavami.

Povzetek grožnje:
Ime Privzeto iskanje
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Razširitve brskalnika Privzeto iskanje
Predpostavljena funkcionalnost Izboljšana izkušnja brskanja
Promovirani URL find.defaultsearch.info
Vročanje naslova IP (find.defaultsearch.info) 195.154.42.103
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in po svojih iskalnikih iskati po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Če povzamemo, privzetega iskanja ali find.defaultsearch.info ne bi smeli uporabljati. Še nekaj primerov aplikacij, ki so razvrščene tudi kot ugrabitelji brskalnikov Povezava privzeta , IConverterSearch in RadioSearchs . Običajno so takšne aplikacije za svoje uporabnike neuporabne, tudi če se oglašujejo kot koristne. V večini primerov so namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Če je aplikacija te vrste že nameščena v brskalniku in / ali operacijskem sistemu, jo je treba odstraniti.

Kako se je privzeto iskanje namestilo v moj računalnik?

V nekaterih primerih uporabniki povzročijo neželene prenose in / ali namestitve s klikom na oglase, ki so zasnovani za izvajanje določenih skriptov. Običajno se oglasi te vrste prikazujejo na vprašljivih spletnih mestih. Vendar pa uporabniki pogosteje prenesejo in / ali namestijo PUA skupaj s programi, ki jih prostovoljno prenašajo in / ali nameščajo. Natančneje, ko so ti PUA vključeni v nastavitve za prenos in / ali namestitev teh programov kot dodatna ponudba. Takšne ponudbe lahko praviloma zavrnete v razdelku »Napredno«, »Po meri« ali drugih nastavitvah nastavitev (ali tako, da odznačite določena polja). Vendar uporabniki pogosto ne spremenijo teh nastavitev (počistite potrditvena polja) in tako omogočajo, da se PUA-ji naložijo in / ali namestijo z nastavitvami drugih programov. Ta način distribucije potencialno neželenih aplikacij je znan kot združevanje.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Prenosniki, namestitveni programi, omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule in druga tovrstna omrežja), neuradna spletna mesta itd. Se lahko uporabljajo kot orodja za promocijo, distribucijo neželenih, v nekaterih primerih celo zlonamernih programov. Zato je treba datoteke in programe prenašati samo z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav za prenos. Namestitvene in / ali namestitvene nastavitve s po meri, naprednimi in drugimi nastavitvami (ali potrditvenimi polji) je treba vedno preveriti glede ponudb za prenos in / ali namestitev dodatno vključenih aplikacij. Vsiljivi oglasi na nezaupljivih spletnih mestih so lahko zasnovani tako, da povzročajo prenose, namestitve neželenih aplikacij ali preprosto odpirajo druga nezanesljiva spletna mesta. Zato takšnih oglasov tudi ne bi smeli klikniti. Poleg tega v brskalniku in v tej vrsti nameščenih programov v operacijskem sistemu ne sme biti neželenih, sumljivih razširitev, dodatkov ali vtičnikov. Če je vaš računalnik že okužen s privzetim iskanjem, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo tega ugrabitelja brskalnika.

Privzeta namestitev namestitve ugrabitelja brskalnika:

find.defaultsearch.info preusmeri na google.com

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja privzetega brskalnika:

privzeto obvestilo ugrabitelja brskalnika

Upravlja funkcija vaše organizacije dodano v Chrome s privzetim iskanjem:

privzeti ugrabitelj iskanja brskalnika, ki ga upravlja vaša organizacija

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja privzetega brskalnika:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

find.defaultsearch.info odstranitev ugrabitelja brskalnika prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Privzeto iskanje '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij (ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto find.defaultsearch.info), v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja ugrabljenega brskalnika iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih z find.defaultsearch.info

Kliknite ikono menija Chrome Odstranjevanje find.defaultsearch.info z domače strani Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Privzeto iskanje 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje find.defaultsearch.info iz privzetega iskalnika Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » Privzeto iskanje ', poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.find.defaultsearch.info ) pod možnostjo »Odpri določeno ali nabor strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » find.defaultsearch.info ', ko se nahaja, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve find.defaultsearch.info, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Mozilla Firefox logotip

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih z find.defaultsearch.info

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje find.defaultsearch.info z domače strani Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje find.defaultsearch.info iz privzetega iskalnika Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Privzeto iskanje ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogoči ' Privzeto iskanje ', Odstrani hxxp: //find.defaultsearch.info in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

logotip brskalnika safari

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' extensionControlirano '
Nastavi oba rezultata na ' napačno 'tako, da dvokliknete vsak vnos ali kliknete Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev.

ubuntu statische ip konfigurieren

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo preusmeritve find.defaultsearch.info, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitevv odprtem meniju kliknite Pomoč.

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 2

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Logotip Internet Explorerja

Kliknite ikono menija Edge Odstranjevanje povezav find.defaultsearch.info, povezanih z razširitvami Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Odstranjevanje find.defaultsearch.info z domače strani Internet Explorerja

Kliknite ikono menija Edge Odstranjevanje find.defaultsearch.info iz privzetega iskalnika Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostopblizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve find.defaultsearch.info, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Kliknite ikono 'orodje' (v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Kliknite ikono 'orodje' (v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) v odprtem oknu izberite »Internetne možnosti« hxxp: //find.defaultsearch.info in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Kliknite ikono 'orodje' (v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Privzeto iskanje '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve find.defaultsearch.info, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Kliknite Ponastaviti .

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

osascript möchte Zugriff auf den Kontrollfinder haben

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve find.defaultsearch.info iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi find.defaultsearch.info ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.