Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Lažna navodila za odstranitev razširitve Google Translate

Kaj je ponarejena razširitev Google Translate?

Običajno se različni potencialno neželeni programi (PUA) distribuirajo z namestitvenimi programi za druge tovrstne aplikacije. Z drugimi besedami, običajno je, da se PUA združujejo skupaj z drugimi neželenimi aplikacijami. Pogosto se distribuirajo tudi s ponarejenimi namestitvenimi programi. Na primer, ponarejene namestitvene programe Adobe Flash Player . To ponarejeno razširitev Google Translate je promovirala tudi z zavajajočimi namestitvenimi programi. Uporabniki, ki imajo to aplikacijo nameščeno v brskalniku, jo morajo čim prej odstraniti, verjetno ta aplikacija deluje kot adware .

Lažna razširitev Google Translate, nameščena v ChromuČe je ta ponarejena razširitev Google Translate oglaševalska aplikacija, potem ustvarja različne oglase, ki bi ob kliku lahko odprli potencialno zlonamerne strani ali povzročili prenose ali celo namestitve drugih dvomljivih aplikacij (obstajajo zavajajoči oglasi, ki so namenjeni distribuciji neželenih programske opreme z zagonom nekaterih skriptov). Nekateri primeri oglasov, ki jih prikazujejo aplikacije vrste adware, so kuponi, pasice, ankete, pojavni oglasi. Poleg tega je mogoče, da ta aplikacija deluje kot ugrabitelj brskalnika . To bi pomenilo, da ta aplikacija promovira lažen iskalnik (njegov naslov). Običajno ugrabitelji brskalnikov promovirajo lažne iskalnike s spreminjanjem nastavitev brskalnika, na primer naslova privzetega iskalnika, domače strani in novega zavihka. Uporabnike prisilijo, da obiščejo določen naslov, ko odprejo brskalnik, nov zavihek ali vnesejo iskalne poizvedbe. Vendar pa vsi ugrabitelji brskalnika ne spreminjajo nastavitev brskalnika. V nekaterih primerih so namenjeni zaznavanju, kdaj uporabniki vnesejo iskalne poizvedbe in nato odprejo določen naslov.

Pomembno je omeniti, da je ta ponarejena razširitev Google Translate morda namenjena zbiranju naslovov internetnega protokola, vnesenih iskalnih poizvedb, geolokacij, naslovov obiskanih spletnih mest in drugih podatkov brskanja ali celo občutljivih informacij, kot so uporabniška imena, gesla, podatki o kreditni kartici ali druge osebne podatke. Pomembno je omeniti, da jih razvijalci, ki stojijo za zavajajočimi aplikacijami, načrtujejo za zbiranje podatkov, da jih lahko monetizirajo (npr. Prodajo tretjim osebam ali zlorabijo za ustvarjanje prihodka na druge načine). Treba je omeniti, da ta posebna razširitev dodaja „ Upravlja vaša organizacija 'za spletne brskalnike Chrome. V njenem opisu je omenjeno tudi, da ta aplikacija ni iz spletne trgovine Chrome, zaradi česar je še bolj nezanesljiva. Čeprav tudi, če bi bila ta aplikacija na voljo v spletni trgovini Chrome, ne bi nujno pomenilo, da gre za resnično legitimno aplikacijo.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi lažnega Google Prevajalnika
Vrsta grožnje Adware, ugrabitelj brskalnika
Imena zaznavanja (namestitveni program)
Avast (Win32: Trojan-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.45672205), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Trojan-Banker.Win32.Passteal.dh), Microsoft (Trojan: Win32 / SpyAgent! MSR), Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Dodatne informacije Ta razširitev doda ' Upravlja vaša organizacija 'v brskalnikih Chrome
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, potencialno neželeni programi (oglaševalska programska oprema)
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Če povzamemo, ta aplikacija nima nič skupnega z dejansko (uradno) aplikacijo Google Translate, ki je na voljo v Google Play in v spletni trgovini Chrome. Drug primer ponarejene aplikacije, ki je poimenovana po zakoniti, je ' Razširitev Google Docs '. Omeniti velja, da so takšne aplikacije lahko zasnovane ne le za ustvarjanje oglasov, promocijo lažnih iskalnikov, zbiranje podatkov, temveč tudi za promocijo različnih prevarnih strani, kot je Zavrtite kolo ',' OPOZORILO O KRITIČNEM SPOROČILU ', prenašajte strani za druga neželena, potencialno zlonamerna spletna mesta itd. Kakor koli že, če je v brskalniku (ali operacijskem sistemu) nameščena ponarejena razširitev Google Translate ali katera koli druga neželena aplikacija, jo je treba čim prej odstraniti.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Kot je omenjeno v prvem odstavku, se ta aplikacija distribuira z vprašljivimi namestitelji. V kompletu je z neko drugo programsko opremo. Običajno uporabniki prenesejo in namestijo svežene aplikacije, ko ne označijo in spremenijo možnosti »Napredno«, »Po meri« (ali drugih nastavitev ali ne odznačijo potrditvenih polj, ki so na voljo v nastavitvah za prenos ali namestitev programov, ki vsebujejo te neželene aplikacije. možno je tudi, da se ponarejena aplikacija Google Translate distribuira z zavajajočimi oglasi, namenjenimi izvajanju določenih skriptov. Ti oglasi povzročijo neželene prenose ali namestitve, ko jih uporabniki kliknejo. Pravični oglasi se praviloma prikazujejo večinoma na dvomljivih straneh.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Priporočljivo je, da za prenos programske opreme ne uporabljate nezanesljivih virov, na primer prenosnike tretjih oseb, omrežja Peer-to-Peer (kot so hudourniški odjemalci, eMule), neuradne strani, spletna mesta za prenos brezplačnih programov itd. Tudi spletna trgovina ni najbolj zanesljiv vir. Aplikacije je treba naložiti samo z uradnih spletnih strani in neposrednih povezav. Prav tako je priporočljivo, da prenosov in namestitev ne dokončate, ne da bi zavrnili neželene ponudbe. Običajno je takšne ponudbe mogoče zavrniti z uporabo nastavitev, omenjenih v zgornjem odstavku. Poleg tega ni priporočljivo zaupati (klik), ki so prikazani na vprašljivih straneh: običajno je, da se ti oglasi uporabljajo za promocijo drugih nezaupljivih spletnih mest ali povzročajo neželene prenose in namestitve. In nenazadnje, brskalnik ali računalnik ne sme imeti nameščenih neželenih, sumljivih razširitev, dodatkov, vtičnikov ali programov. Če je vaš računalnik že okužen z neumnimi aplikacijami, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Opis razširitve pravi, da ta aplikacija ni iz spletne trgovine Chrome:

ponarejen opis aplikacije za razširitev google translate, ki pravi, da ta aplikacija ni iz spletne trgovine google

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

drahtlose Verbindung hat keine gültige IP-Konfiguration

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Lažna odstranitev programske opreme Google Translate prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite morebitne neželene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije, ki povzroča lažne preusmeritve Google Translate, v računalniku preglejte morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Linux lite 32bit

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje ponarejenega Google Translate iz Google Chrome 1. korak

Kliknite ikono menija Chrome 2. odstranjevanje ponarejenega Google Prevajalnika iz brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite »Google Translate« in ga odstranite.

Ikona menija Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s ponarejenim google translate, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Mozilla Firefox logotip

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ponarejenega Google Prevajalnika iz Mozilla Firefox 1. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranjevanje ponarejenega Google Translate iz Mozilla Firefox 2. korak

Kliknite meni Firefox Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi s ponarejenim odstranjevanjem google translate, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

logotip brskalnika safari

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

So beheben Sie, dass der pvp.net-Patcher-Kernel nicht mehr funktioniert

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 1Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

ponastavitev safari koraka 2

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

linux bekommt plattenplatz
internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ikona menija Microsoft Edge (krom)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s ponarejenim google translateom, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge Logotip Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Odstranjevanje ponarejenega Google Translate iz brskalnika Internet Explorer 1. korak

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Odstranjevanje ponarejenega Google Translate iz brskalnika Internet Explorer 2. korak

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7Odstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z lažnim google translateom, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Windows 10-Anwendung wurde für den Zugriff auf Grafikhardware blockiert

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Kliknite Ponastaviti .

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju oglasov z lažnim google translateom iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih z lažnim google translateom ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.