Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Game Searcher PRO

Kako se znebiti Game Searcher PRO Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika Game Searcher PRO

Kaj je Game Searcher PRO?

Game Searcher PRO je ugrabitelj brskalnika, odobren kot orodje za enostaven dostop do različnih brezplačnih spletnih iger. Ta programska oprema deluje tako, da spreminja nastavitve brskalnika za promocijo search.gamesearcher.pro (lažni iskalnik). Game Searcher PRO spremlja tudi brskanje uporabnikov. Zaradi dvomljivih metod, ki se uporabljajo za širjenje tega ugrabitelja brskalnika, je uvrščen tudi med potencialno neželene programe (PUA).

ugrabitelj brskalnika search.gamesearcher.proGoogle Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox in drugi priljubljeni brskalniki so pogoste tarče ugrabiteljev brskalnikov. Naslove lažnih iskalnikov dodelijo kot privzete URL-je iskalnikov, domačih strani in novih zavihkov / oken. Game Searcher PRO promovira search.gamesearcher.pro z izvedbo teh sprememb. Zato je z nameščeno to aplikacijo vsaka iskalna poizvedba, vnesena v vrstico URL, nov zavihek / okno brskalnika, ki se odpre, preusmerila na search.gamesearcher.pro Orodja za lažno iskanje običajno ne morejo ustvariti edinstvenih rezultatov, zato preusmerijo (ali povzročijo preusmeritvene verige) na zakonita spletna mesta. Iskalnik, povezan z Game Searcher PRO (search.gamesearcher.pro), pri tem ni nobena izjema in preprosto preusmeri na Bing (bing.com). Ugrabitelji brskalnika lahko tudi omejijo / zavrnejo dostop do nastavitev brskalnika in / ali ponastavijo vse dovoljene spremembe. Zato je nemogoče obnoviti prizadeti brskalnik, ne da bi predhodno odstranili ugrabitelja brskalnika. Game Searcher PRO ima zmogljivosti za sledenje podatkov, ki se uporabljajo za spremljanje dejavnosti brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, iskalne poizvedbe itd.) In zbiranje občutljivih informacij, pridobljenih iz njega (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrani podatki pogosto vsebujejo osebne podatke. Poleg tega razvijalci ugrabiteljev brskalnikov te podatke običajno ovrednotijo ​​tako, da jih delijo in / ali prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Če povzamemo, lahko prisotnost vsebine za sledenje podatkov v napravah povzroči resne težave z zasebnostjo, finančno izgubo in celo krajo identitete. Svetujemo vam, da nemudoma odstranite vse sumljive programe in razširitve brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Iskalec iger PRO
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek.
Razširitve brskalnika Game Searcher PRO, Game Searcher Pro
Predpostavljena funkcionalnost Enostaven dostop do brezplačnih spletnih iger.
Promovirani URL search.gamesearcher.pro
Vročanje naslova IP (search.gamesearcher.pro) 172.67.191.137
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik.
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in po svojih iskalnikih iskati po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Tok , SearchSeries , Novinarska postaja in Sveto pismo dnevno je nekaj primerov ugrabiteljev brskalnikov. Morda se zdijo legitimni in neškodljivi, uporabnike pa pogosto mika, da bi jih prenesli / namestili z različnimi „uporabnimi“ funkcionalnostmi, vendar te funkcije le redko delujejo, kot je obljubljeno, in v večini primerov sploh ne delujejo. Pravzaprav te informacije veljajo za večino PUA-jev. Namen teh neželenih aplikacij je le en namen: ustvarjanje dobička na račun uporabnikov. Namesto da bi prinesli kakršno koli resnično vrednost, PUA ugrabljajo brskalnike, povzročajo preusmeritve, vodijo vsiljive oglaševalske kampanje in zbirajo ranljive informacije.

Kako se je Game Searcher PRO namestil v moj računalnik?

Nekateri PUA-ji (npr. Game Searcher PRO) imajo »uradne« spletne strani za prenos, vendar se pogosteje prenašajo / namestijo skupaj z drugo programsko opremo. Ta zavajajoča trženjska taktika predpakiranja običajnih izdelkov z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje 'združevanje'. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Preskakovanje korakov in odsekov, uporaba vnaprej nastavljenih možnosti itd.) Povečajo tveganje, da nenamerno dovolijo dvomljive in / ali združene vsebine v sistem. Vsiljivi oglasi širijo tudi te aplikacije. Ko jih kliknejo, lahko brez dovoljenja uporabnikov izvajajo skripte za prikrito nalaganje / namestitev PUA-jev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Vso programsko opremo je treba raziskati pred prenosom / namestitvijo ali nakupom. Uporabite uradne in preverjene vire. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek (brezplačna programska oprema), omrežja za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.) In drugi prenosniki tretjih oseb niso zaupanja vredni, saj lahko ponudijo zavajajočo vsebino. Ko prenašate / nameščate, preberite pogoje, raziščite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije in druge dodatke. Pomembno je tudi biti previden pri brskanju. Vsiljivi oglasi se morda zdijo običajni, vendar pogosto preusmerijo na dvomljive strani (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). Če naletite na tovrstne oglase / preusmeritve, preverite sistem in odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen z Game Searcher PRO, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo tega ugrabitelja brskalnika.

Ugrabitelj brskalnika Game Searcher PRO, ki prosi za različna dovoljenja:

Ugrabitelj brskalnika Game Searcher PRO, ki prosi za dovoljenja

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika Game Searcher PRO:

Spletno mesto za promocijo ugrabitelja brskalnika Game Searcher PRO

Videz iskalca iger PRO (GIF):

Game Searcher PRO nastop gif

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika Game Searcher PRO:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

welches kali linux herunterladen

Odstrani ugrabitelja brskalnika search.gamesearcher.pro prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Iskalec iger PRO '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto search.gamesearcher.pro, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Ubuntu-Server 64-Bit

Odstranitev ugrabitelja brskalnika Game Searcher PRO iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih z search.gamesearcher.pro

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje search.gamesearcher.pro z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje search.gamesearcher.pro iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) v odprtem oknu izberite »Internetne možnosti« hxxp: //search.gamesearcher.pro in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Iskalec iger PRO '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.gamesearcher.pro, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih z search.gamesearcher.pro

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje search.gamesearcher.pro z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje search.gamesearcher.pro iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Iskalec iger PRO 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » Iskalec iger PRO '(ali preprosto' Game Searcher Pro '), poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.search.gamesearcher.pro ) pod možnostjo »Odpri določeno ali nabor strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Mozilla Firefox logotip

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezav Mozilla Firefox, povezanih z search.gamesearcher.pro(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » search.gamesearcher.pro ', ko se nahaja, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.gamesearcher.pro, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje search.gamesearcher.pro z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje search.gamesearcher.pro iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

vim speichern und beenden

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Iskalec iger PRO ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogoči ' Iskalec iger PRO ', Odstrani hxxp: //search.gamesearcher.pro in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' extensionControlirano '
Nastavi oba rezultata na ' napačno 'tako, da dvokliknete vsak vnos ali kliknete odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo preusmeritve search.gamesearcher.pro, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , ponastavitev safari koraka 1v odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 2

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

beste leichtgewichtige Linux-Distributionen

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.gamesearcher.pro, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve search.gamesearcher.pro iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi search.gamesearcher.pro ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.