Kako odstraniti razširitev za Google Chrome »Nameščeno s pravilnikom podjetja«?

Kako odstraniti razširitev za Google Chrome »Nameščeno s pravilnikom podjetja«?

Razširitev za Google Chrome „Nameščeno s pravilnikom podjetja“ - kako odstraniti?

Ta vodnik za odstranitev prikazuje, kako odstraniti razširitev za Google Chrome, ki je bila „nameščena s pravilnikom podjetja“. Upoštevajte, da v zadnjem času narašča število okužb z oglaševalsko programsko opremo in v mnogih primerih se ti potencialno neželeni programi (PUP) namestijo v uporabniške internetne brskalnike, preoblečene v zakonite razširitve. Potencialno neželene aplikacije so običajno v paketu z brezplačno programsko opremo, preneseno z interneta, katere namestitev je pogosto posledica nepazljivosti na namestitvene korake.

Da bi se izognili nenamerni namestitvi oglaševalske programske opreme ali PUP-a, bi morali uporabniki interneta vedno namestiti brezplačno programsko opremo in izbrati možnost »Namestitev po meri«, namesto »Tipična namestitev« - in se prepričajte, da onemogočite kakršne koli spremembe nastavitev spletnega brskalnika. Prepovejte tudi namestitev dodatne programske opreme. V tem priročniku za odstranitev bom prikazal, kako odstraniti razširitev Google Chrome »Server kuponov«, ki je označena kot »Nameščeno s pravilnikom podjetja«. To razširitev sem izbral zgolj za primer, vendar je ta vodnik za odstranitev splošen in vam bo pomagal odstraniti katero koli razširitev za Chrome, ki je označena kot nameščena s pravilnikom podjetja.Prenesite optični bralnik

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje virusov in zlonamerne programske opreme v računalniku. Za odstranjevanje okužb boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Če želite preveriti razširitve brskalnika Google Chrome: kliknite ikono vrstic (v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome), izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«.

Preverjanje seznama razširitev za Google Chrome

Tu je primer razširitve za Chrome, ki je označena kot »Nameščeno s pravilnikom podjetja« (zasenčena je in je zato uporabniki ne morejo onemogočiti ali odstraniti):

Razširitev Google Chrome

Ko se ukvarjate z razširitvami Google Chrome »Nameščeno s pravilnikom podjetja«, najprej preverite, ali je pred kratkim nameščena programska oprema v operacijskem sistemu »Dodaj / odstrani programe«. V nekaterih primerih bo odstranitev te programske opreme odpravila tudi povezano razširitev internetnega brskalnika.

Der Windows-Ressourcenschutz konnte den Reparaturdienst Windows 10 nicht starten

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite »Nadzorna plošča«. V odprtem oknu izberite »Odstrani program«. Poiščite nedavno dodano programsko opremo, izberite vnos in kliknite Odstrani.

Uporabniki sistema Windows 7:

Kliknite »Start« (»Windows Logo« v spodnjem levem kotu namizja) in izberite »Nadzorna plošča«. Poiščite 'Programi in funkcije'. Poiščite nedavno dodano programsko opremo, izberite vnos in kliknite Odstrani.

Uporabniki sistema Windows XP:

Kliknite »Start«, izberite »Nastavitve« in kliknite »Nadzorna plošča«. Poiščite in kliknite »Dodaj ali odstrani programe«. Poiščite 'Programi in funkcije'. Poiščite nedavno dodano programsko opremo, izberite ta vnos in kliknite Odstrani.

warum funktioniert mein server nicht

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij prek nadzorne plošče

Po odstranitvi neželene programske opreme preverite razširitve internetnega brskalnika. Če še naprej opazujete neželene vnose na seznamu razširitev za Google Chrome, nadaljujte z navodili za odstranitev.

Najprej si morate zabeležiti ID neželene razširitve »Namestilo podjetje«. To boste potrebovali v kasnejših korakih odstranitve, da preverite ID razširitve. Kliknite ikono vrstic (zgoraj desno v brskalniku Google Chrome), izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«, izberite »Način za razvijalce«.

Preverjanje identifikacijske številke razširitve Google Chrome

Če želite odstraniti razširitev »Nameščeno s pravilnikom podjetja« za Chrome, morate najprej zapreti Google Chrome:

Zaprite Google Chrome

Z desno miškino tipko kliknite ikono Google Chrome in izberite »Zapri okno«.

Zaprite vse brskalnike Google Chrome

Ko zaprete Google Chrome, odstranite vnose v registru razširitve »Namestilo podjetje«:

V operacijskem sistemu Windows XP - Kliknite Start, Zaženi.

Zaženite, zaženite v operacijskem sistemu Windows XP

V odprto okno vnesite 'regedit'.

regedit Windows XP

V operacijskem sistemu Windows 7 - Kliknite logotip sistema Windows (Start), v polje »Iskanje programov in datotek« vnesite »regedit« in pritisnite Enter.

Windows 7 regedit

V sistemu Windows 10 - Kliknite logotip sistema Windows (Start) in vnesite 'regedit', poiščite razdelek z najboljšim ujemanjem in kliknite 'regedit'.

Windows 10 regedit

V odprtem urejevalniku registra kliknite 'Uredi' in izberite 'Najdi ...'.

Treiberzustand Stromausfall windows 10

Iskanje vnosov v registru

V odprto okno prilepite ID razširitve za Chrome »Installed by enterprise policy«, ki jo želite odstraniti, in kliknite gumb »Poišči naslednje«.

Iskanje vnosov v registru

Himbeer-Pi-Passwort ssh

Odstranite registrski ključ, ki se ujema z vrednostjo podatkov ID-ja razširitve »Namestilo pravilo podjetja« (z desno miškino tipko kliknite registrski ključ in izberite »Izbriši«):

Brisanje vnosa v registru

S klikom na gumb »Da« potrdite, da želite odstraniti vnos v registru.

Potrdite brisanje vrednosti

Po odstranitvi vnosa v registru razširitve Chrome »Namesti po pravilniku podjetja« odstranite povezane datoteke. Če želite to narediti, odprite 'Moj računalnik' in se pomaknite do 'C: Users VAŠE IME UPORABNIKA AppData Local Google Chrome User Data Default Extensions'. Odstranite imenik, ki se ujema z ID-jem razširitve za Chrome »Namesti po pravilniku podjetja« .

Do imenika AppData lahko dostopate s tipkanjem % USERPROFILE% (Windows XP) ali % localappdata% (Windows 7 in Windows 8) , v pogovornem oknu Zaženi.

Pomaknite se do C: Windows System32 GroupPolicy Machine (ali C: Windows System32 GroupPolicy User) in odstranite datoteko z imenom Registry.pol

Odstranjevanje datoteke registry.pol

Na koncu odprite Google Chrome in preverite seznam razširitev. Zdaj je treba odstraniti razširitev »Namestilo pravilnik podjetja«.