Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo GrandSteal iz operacijskega sistema

Kako odstraniti virus GrandSteal - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov GrandSteal

Kaj je GrandSteal?

GrandSteal je zlonamerna programska oprema, ki deluje predvsem z razširjanjem (tj. Krajo) informacij, shranjenih na okuženih napravah. Opazili so, da se širi z neželeno kampanjo, usmerjeno proti nemškim in avstrijskim organizacijam, in se širi z nalezljivimi prilogami datotek, preoblečenih v življenjepise. Ta zlonamerna programska oprema je visoko tvegana in lahko vodi do resnih težav.

Zlonamerna programska oprema GrandSteal (zaznavanje na VirusTotal)GrandSteal ima različne zlonamerne funkcije. Kot kradec cilja na brskalnike, kripto denarnice, programsko opremo za komunikacijo / sporočanje in prenos / shranjevanje datotek. Ta zlonamerni program lahko izloči različne podatke iz Brskalniki Chromium , zlasti informacije iz baze podatkov SQlite v brskalniku. Podatki lahko vključujejo piškotke brskalnika, samodejna izpolnjevanja (samodejno izpolnjena polja na spletnih mestih, kot so imena, priimki, naslovi, e-poštni naslovi itd.) In podatke o kreditni kartici. GrandSteal lahko krade tudi podatke iz brskalniškega mehanizma Gecko, ki ga je razvila Mozilla in se uporablja v brskalnikih Firefox, e-poštnem odjemalcu Thunderbird in številnih drugih izdelkih / projektih. Tako kot pri Chromiumu lahko tudi on najde in ukrade piškotke brskalnika, poverilnice računa (prijave in gesla) in druge pomembne informacije. Denarnice za kriptovalute, ki jih je mogoče ukrasti, so Bitcoin, Bytecoin, Dash, Electrum, Ethereum, Exodus, Litecoin in Monero. GrandSteal iz aplikacije Discord in selitve Telegram poskuša obnoviti prejšnje komunikacijske seje in izsiliti informacije. Ciljna programska oprema za prenos / shranjevanje datotek je FileZilla. Poleg tega lahko ta zlonamerna programska oprema krade datoteke iz uporabnikovih osebnih imenikov, vključno z namizjem, priljubljenimi in osebnimi mapami. GrandSteal cilja tudi na poverilnice protokola RDP (Remote Desktop Protocol), ki jih je mogoče uporabiti za nadaljnji dostop in nadzor nad okuženim sistemom. Ukradene podatke lahko zlorabimo na različne načine. Če povzamemo, grožnje, ki jih predstavlja GrandSteal, vključujejo (vendar niso omejene na) resna vprašanja glede zasebnosti in financ ter krajo identitete. Če želite zagotoviti celovitost naprave / podatkov in varnost uporabnika, takoj odstranite to zlonamerno programsko opremo.

Povzetek grožnje:
Ime GrandSteal zlonamerna programska oprema
Vrsta grožnje Trojanski virus, virus, ki krade gesla, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema.
Imena zaznavanja (GrandSteal - pxpx.exe)
Avast (Win32: Trojan-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.41126147), ESET-NOD32 (A Variant Of Generik.EGCZUXZ), Kaspersky (HEUR: Trojan.MSIL.Steamilik.gen), celoten seznam ( VirusTotal )
Imena zaznavanja (infekcijske priloge)
Avast (drugo: Malware-gen [Trj]), BitDefender (VB: Trojan.VBA.Downloader.UY), ESET-NOD32 (VBA / TrojanDownloader.Agent.RPE), Kaspersky (HEUR: Trojan-Downloader.Script.Generic) , Celoten seznam ( VirusTotal - 190720_Bewerbung_Kaufm_Anigte_.doc in VirusTotal - 180718_arbeitszeugnisse_aktuell.doc )
Imena zlonamernih procesov pxpx.exe (ime procesa se lahko razlikuje, odvisno od zlonamerne izvedljive datoteke).
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, programske razpoke.
Škoda Ukradena gesla in bančni podatki, kraja identitete, žrtev računalnik dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Baldr , Bebloh , Megumin je nekaj drugih primerov kraje informacij zlonamerne programske opreme. Zlonamerna programska oprema ima različne nevarne lastnosti. Na primer, širjenje podatkov, prenos / namestitev dodatne zlonamerne programske opreme, oddaljeni dostop, rudarjenje kriptovalut, šifriranje podatkov in nešteto drugih. Kljub tem raznolikim zmožnostim imajo vsi zlonamerni programi le en namen: ustvarjati prihodek za razvijalce. Ne glede na to, kako delujejo, morate takoj po odkritju odstraniti vso zlonamerno vsebino.

Kako se je GrandSteal vdrl v moj računalnik?

GrandSteal se je razširil z e-poštnimi kampanjami. E-poštna sporočila, ki se uporabljajo za širjenje tega zlonamernega programa, so bila predstavljena kot prijave za delo, vključno z življenjepisi kot priloge. Spam kampanje se pogosto uporabljajo za širjenje zlonamerne programske opreme. Okužbe povzročajo priložene nevarne datoteke (ali povezave, ki vodijo do njih). Te datoteke so v različnih oblikah, kot so dokumenti Microsoft Office in PDF, arhivske in izvedljive datoteke, JavaScript itd. Ko se zaženejo, zaženejo ali kako drugače odprejo, se začne postopek okužbe. Dokumenti MS Office na primer enkrat odprejo dokumente, ki uporabnike pozivajo, da omogočijo makro ukaze (tj. Omogočijo urejanje). Ko so zlonamerni makri omogočeni, začnejo prenašati / nameščati zlonamerno programsko opremo. Upoštevajte, da se postopek okužbe začne samodejno, ko se dokument odpre v programih Microsoft Office, izdanih pred letom 2010. Drugi priljubljeni virusi okužbe so trojanski program, orodja za nezakonito aktivacijo ('cracking'), ponarejeni posodobitelji in nezaupljivi kanali za prenos. Trojanci so zlonamerni programi, ki povzročajo verižne okužbe. Namesto da bi aktivirali licenčne izdelke, lahko nezakonita orodja za aktivacijo (»cracks«) prenesejo / namestijo zlonamerno programsko opremo. Prevarantski posodobitelji okužijo sisteme z izkoriščanjem slabosti zastarele programske opreme ali preprosto namestitvijo zlonamernih programov namesto posodobitev. Brezplačno gostovanje datotek in neuradna spletna mesta, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb niso zaupanja vredni in lahko ponudijo zlonamerno vsebino za prenos.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Ne odpirajte sumljivih ali nepomembnih e-poštnih sporočil, zlasti tistih, ki jih prejmete od neznanih pošiljateljev. Nikoli ne odpirajte prilog ali povezav, ki so v teh sporočilih - s tem lahko pride do okužbe. Uporabljajte samo uradne in preverjene vire za prenos. Aktivirajte in posodabljajte programe z uporabo funkcij / orodij, ki jih nudijo zakoniti razvijalci. Za zagotovitev varnosti naprav / uporabnikov namestite in posodabljajte ugledno protivirusno / protivohunsko programsko opremo. To programsko opremo je treba uporabljati za redno pregledovanje sistema in za odstranjevanje zaznanih / potencialnih groženj. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Bestes Betriebssystem für Android

Posnetek zaslona zavajajoče e-pošte, ki se uporablja za širjenje zlonamerne programske opreme GrandSteal:

GrandSteal virus distribuira e-pošto

Besedilo, predstavljeno v tem e-poštnem sporočilu:

Drage dame in gospodje

Iz vašega oglasa za službo sem izvedel, da iščete pisarno.
Rad bi se predstavil kot izkušen kandidat.

Od marca 2009 sem zaposlen kot komercialist v podjetju Kubon und Sagner GmbH v različnih pisarniških dejavnostih. Kot pomočnik komercialnega direktorja sem skrbel za vzdrževanje glavnih podatkov, korespondenco in skrbel za stikalno ploščo. Po starševskem dopustu sem prevzel tehnično organizacijo elektronskega in tiskanega oglaševanja za naše knjige in revije. Od leta 2011 delam v oddelku za knjige in revije, zadolžen za spremljanje trga novih znanstvenih publikacij in nabavo blaga. Zaposlovanje novih dobaviteljev, vzdrževanje stikov s strankami ter obračunavanje in določanje cen. Od 4. junija 2018 sem v imenu Oddelka za zdravje in okolje zaposlena v začasni agenciji kot trgovski referent na oddelku za občinska pokopališča.
Zaradi svojih dolgoletnih poklicnih izkušenj se lahko hitro seznanim z novimi področji delovanja in po kratkem času delam samostojno in odgovorno. Sem zanesljiv, zmožen sem delati v skupini, obvladati MS Office in hitro pisati v računalnik.
V intervjuju bi vas rad osebno prepričal o svojih močeh. Zato sem še posebej vesel vašega povabila.

Z lepimi pozdravi
-
Poslano z aplikacijo GMX iPhone

Videz nalezljive navezanosti - ' 190720_Bewerbung_Kaufm_Anigte_.doc '(GIF):

Zlonamerna priloga, ki distribuira GrandSteal (190720_Bewerbung_Kaufm_Anchte_.doc)

Besedilo, predstavljeno v tem dokumentu:

SISTEMSKA NAPAKA: 0xc004f069 (napaka v sintaksi: 0xc004f069-90-IsaDLL # 211%)

Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-stdio-l1-1-0.dll.
Za ponovno namestitev programske datoteke za odpravo težave znova zaženite ukaz:

Za več informacij obiščite:
hxxp: //support.microsoft.com/kb/899921
hxxp: //support.microsoft.com/kb/902312

Microsoft © 2020
Nadaljuj

OSEBNE INFORMACIJE

St.Augustinus Straße 20, 81825 München
+49 176 23893559
ŽELJENI TRENING-Trgovski referent

ŠOLA IN POKLIC
01.10.2017 - danes Diploma iz novinarstva in komunikologije
Glavna univerza na Dunaju, Dunaj (Avstrija)
2014–2016 splošna visokošolska vstopna kvalifikacija
Mestna gimnazija Lion-Feuchtwanger-Gymnasium, München (Nemčija)
2013–2014 vmesna univerzitetna vpisna kvalifikacija
Adalbert-Stifter-Realschule, München (Nemčija)
DELOVNE IZKUŠNJE
OSEBNE VEŠČINE

Praksa v marketingu

Avanade Austria GmbH, Dunaj (Avstrija)

Pripravništvo v

Brainloop AG, München (Nemčija)


Materni jezik (jeziki) nemščina
Tuji jeziki)
Razumevanje govora

ListeningReadingConversationsCoherent
sodelujoče govorjenje

Angleščina C1 C1 C1 C1 B2

Francosko A2 A2 A1 A1 A1


Ravni: A1 in A2: - C1 in C2: Pristojni skupni evropski referenčni okvir za jezike

Stran 12

Komunikacijske veščine - Dobre komunikacijske veščine, ki sem jih pridobila v gastronomiji

-Moč v pisnih in ustnih argumentih, ki jih mislim skozi

Poglobil sem izkušnje s šolanjem

SAMO OCENA Digitalnih spretnosti

Ustvarjanje podatkovne komunikacije reševanje varnostnih problemov
Obdelava vsebine


Samostojno osnovno osnovno Samostojno osnovno osnovno
Uporaba uporaba uporaba uporaba


Digitalne veščine - mreža samoocenjevanja

Dinge, die nach der Installation von Linux Mint zu tun sind

Stran 2/2

Videz nalezljive navezanosti - ' 180718_arbeitszeugnisse_aktuell.doc '(GIF):

Zlonamerna priloga, ki distribuira GrandSteal (180718_arbeitszeugnisse_aktuell.doc)

Besedilo, predstavljeno v tem dokumentu:

SISTEMSKA NAPAKA: 0xc004f069 (napaka v sintaksi: 0xc004f069-90-IsaDLL # 211%)

wie man knctr von windows 10 entfernt

Program se ne more zagnati, ker v računalniku manjka api-ms-win-crt-stdio-l1-1-0.dll.
Za ponovno namestitev programske datoteke za odpravo težave znova zaženite ukaz:


Za več informacij obiščite:
hxxp: //support.microsoft.com/kb/899921
hxxp: //support.microsoft.com/kb/902312

Microsoft © 2020

München, 7. februarja 2020

Prijava kot komercialni uslužbenec

Spoštovani gospod ali gospa,

Iščete odločnega trgovca ...

Ne glede na to, ali po telefonu ali osebno, v stiku s strankami, zagotavljam prijetno vzdušje za pogovore zaradi mojega simpatičnega videza, dajem ustrezne ... Poudarite Ascher-Noerpel v službi za stranke.

Tam sem se osredotočil na:
• Obdelava povpraševanja strank, npr. Pritožb
• ... nadzor in obračun dvojnih potovanj
• Revizija + nadzor ... in se vedno osredotočite na kupca. Ljudje okoli mene cenijo mojo zanesljivost in občutek odgovornosti, veljam za poštenega, vztrajnega in odločnega.
Imam širok spekter interesov, nove naloge vidim kot izziv in pokazujem veliko zavzetosti in pobude.

Šola skrbi za moje otroke.

Moral bi imeti na razpolago ...

  1. 05/2016 - 06/2019 Izobraževanje za referenta za pisarniško poslovanje (IHK) Drexler Seminare GmbH, München Izbirne kvalifikacije: • Komercialno upravljanje in nadzor • Komercialni procesi v majhnih in srednje velikih enotah 05/2017 - 07/2018 Obvezna praksa v okviru usposabljanja za referenta za pisarniško poslovanje, grapho metronic Mess- und Regeltechnik GmbH • Nabava in distribucija blaga in storitev • Fakturiranje • Vzdrževanje glavnih podatkov v ERP sistemu • Korespondenca in, Weimar 08/1999 - 08/2001 Krmilnik in obračun energije, Energozentr AG, Pavlodar 09/1994 - 04/1999 tajnik, Techwest GmbH, Pavlodar Študij poklicnega usposabljanja 09/1987 - 06/1994 Študij elektrotehnike, Državna tehnična univerza Pavlodar, Kazahstan Stopnja: diplomirani inženir (FH) Natalya Eckardt Freienfelsstrasse 13, 81249 München 089 21594576, 0152 04396030 natalya.eckardt@freenet.de Šolska izobrazba 09/1977 - 06/1987 Srednja šola Pawlodar, diploma: matura S Drugo znanje Jeziki ruščina angleščina Osnovno znanje informatike MS Office Osebni podatki Ime, ime Eckardt, Natalya Datum in kraj rojstva 08.09.1970 v Pavlodarju, Nemka Zakonski stan poročen, 2 otroka (* 1988, * 2007)

Z lepimi pozdravi

Posnetek zaslona postopka zlonamerne programske opreme GrandSteal v upravitelju opravil sistema Windows (' pxpx.exe '):

GrandSteal virusni postopek v upravitelju opravil (pxpx.exe)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

Steam ist auf diesem Computer nicht richtig installiert

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .