Kako odstraniti Jokerja iz naprav Android

Kako odstraniti Joker Trojan (Android) - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje zlonamerne programske opreme Joker

Kaj je zlonamerna programska oprema Joker?

Joker je zlonamerni trojanski program, ki cilja na uporabnike Androida. Pakiran je bil v vsaj dva ducata aplikacij, ki so jih iz trgovine Google Play prenesli več kot 400.000-krat. Glavni namen družbe Joker je ustvariti prihodek kiber kriminalcev, odgovornih z goljufivimi oglaševalskimi dejavnostmi. Če aplikacija, nameščena v napravi Android, vsebuje zlonamerno programsko opremo Joker, jo takoj odstranite.

Joker android zlonamerna programska opremaJoker lahko komunicira z različnimi oglaševalskimi omrežji in spletnimi stranmi s simulacijo klikov in prikrito prijavo nič hudega slutečih uporabnikov za premium storitve. Na primer, Joker lahko žrtve prijavi za vrhunsko spletno storitev za tedensko plačilo s simulacijo klikov na spletni strani, samodejnim vnosom ponudnikovih kod in izsiljevanjem potrditvenih kod iz besedilnih sporočil, poslanih na napravo žrtve. Postopek se zaključi z vnosom kod na spletno stran oglasa, vendar bi lahko Jokerja uporabili za preprosto pošiljanje besedilnih sporočil tudi na premium številke. V vsakem primeru, ko se žrtev prijavi, pošlje povezane informacije na strežnik Command & Control (C2), ki ga nadzirajo kiber kriminalci, žrtev pa mora počakati na nadaljnja navodila. Raziskave kažejo, da bi Jokerja lahko uporabili za krajo sporočil SMS in kontaktnih podatkov. Spodaj je seznam aplikacij, na katere vpliva zlonamerna programska oprema Joker. Če je katera od teh aplikacij nameščena v napravi, jo je treba takoj odpraviti, vendar je zelo verjetno, da večina / vse te aplikacije niso več na voljo v trgovini Google Play.

Povzetek grožnje:
Ime Zlonamerna programska oprema Joker
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Android, zlonamerna aplikacija, neželena aplikacija.
Simptomi Naprava deluje počasi, sistemske nastavitve se spremenijo brez dovoljenja uporabnika, pojavijo se dvomljivi programi, poraba podatkov in poraba baterije se bistveno poveča, brskalniki preusmerijo na prevarantska spletna mesta, prihajajo vsiljivi oglasi.
Metode distribucije Trgovina Google Play, okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, zavajajoče aplikacije, spletna mesta s prevarami.
Škoda Ukradeni osebni podatki (zasebna sporočila, zmanjšana zmogljivost naprave, baterija se hitro izprazni, zmanjšana hitrost interneta, velike izgube podatkov, denarne izgube, ukradena identiteta (zlonamerne aplikacije lahko zlorabljajo komunikacijske aplikacije).

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Da bi odpravili okužbe z zlonamerno programsko opremo, naši raziskovalci varnosti priporočajo optično branje naprave Android z legitimno programsko opremo proti zlonamerni programski opremi. Priporočamo Avast , Bitdefender , OVITEK ali Malwarebytes .

Drugi primeri zlonamerne programske opreme Android vključujejo Anubis , Eventbot in Ginp . Navedeni primeri delujejo drugače, vendar je glavni cilj enak: pomagati kiber kriminalcem na različne načine ustvarjati prihodek. Običajno žrtve teh napadov zlonamerne programske opreme izgubijo denar, postanejo žrtve kraje identitete, izkušnje s težavami v zvezi z zasebnostjo v spletu in druge težave.

Kako se je Joker vdrl v mojo napravo?

Joker je bil (in morda še vedno) distribuiran prek aplikacij, ki so na voljo v trgovini Google Play. Na srečo Google zazna in odstrani zlonamerne aplikacije iz Googla Play. Poleg tega je tveganje okužbe naprave s trojanskim virusom, kot je Joker, mogoče odpraviti s pomočjo storitev, kot je Google Play Pass. Upoštevajte, da se različna zlonamerna programska oprema pogosto distribuira prek nezaupljivih kanalov za prenos, kot so omrežja Peer-to-Peer (npr. Hudourniški odjemalci, eMule), neuradna spletna mesta, tretji prenosniki, strani za brezplačno gostovanje datotek, brezplačna spletna mesta za prenos itd. Kiber kriminalci pogosto uporabljajo te za gostovanje zlonamernih datotek, ki, če jih prenesete in odprete, namestijo zlonamerno programsko opremo. Zlonamerna programska oprema se širi tudi s pošiljanjem e-poštnih sporočil, ki vsebujejo zlonamerni Microsoft Word, dokument PDF, izvršljivo datoteko (.exe), datoteko JavaScript ali arhivsko datoteko (ZIP, RAR), vendar se naprave okužijo le, če jih prejemniki odprejo (ali odprejo datoteke). preneseno prek vključenih povezav do spletnih mest). Različni ponarejeni posodabljalniki, namestitveni programi lahko vodijo tudi do namestitve zlonamerne programske opreme. Preprosto namestijo zlonamerno programsko opremo namesto posodobitev ali izkoristijo napake / napake zastarele programske opreme.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Nepomembnih e-poštnih sporočil, ki so poslana z neznanih, sumljivih ali dvomljivih naslovov in vsebujejo priloge ali spletne povezave, ne bi smeli zaupati. Povezav in datotek v e-poštnih sporočilih ne smete odpirati, ne da bi bili prepričani, da je to varno. Programske opreme ne smete prenašati ali nameščati prek prenosnikov, namestitvenih programov, omrežij Peer-to-Peer (npr. Torrent odjemalci, eMule) ali drugih tovrstnih kanalov. Vse aplikacije in datoteke je treba prenesti samo z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Poleg tega je treba nameščeno programsko opremo posodobiti in aktivirati z orodji ali funkcijami, ki so jih oblikovali uradni razvijalci. Orodja tretjih oseb pogosto distribuirajo zlonamerno programsko opremo. Poleg tega je nezakonito izogibanje aktiviranju licenčnih programov z različnimi neuradnimi orodji za aktivacijo ('cracking').

Seznam aplikacij, na katere vpliva zlonamerna programska oprema Joker (večina / vse so že odstranjene iz trgovine Google Play, vendar morda še vedno obstajajo v že okuženih napravah):

 • Zagovornik ozadja
 • Starostni obraz
 • Sporočilo oltarja
 • Protivirusna varnost - varnostno skeniranje
 • Kamera na plaži
 • Urejanje slik na plošči
 • Določene ozadje
 • Podnebni SMS
 • Collate Face Scanner
 • Ljubka kamera
 • Dazzle ozadje
 • Prijavi sporočilo
 • Prikaz kamere
 • Odličen VPN
 • Kamera za humor
 • Vžgite čisto
 • Optični bralnik listov
 • Mini kamera
 • Print Plant scan
 • Hitri optični bralnik
 • Nagrada Čista
 • Ruddy SMS
 • Soby Camera
 • Ozadje Spark
 • Hitri SMS

Posodobitev 13. novembra 2020 - Posodobljena različica Jokerja uporablja Github (za shranjevanje zlonamernega tovora uporablja strani Github in Github Pages), da bi ga bilo težje zaznati. Uporablja kodo JS za zagon ukazov, prejetih od C&C (Commnd and Control serve), ki akterjem groženj omogočajo, da na odprto stran dodajo komentar, preberejo kodo PIN iz obvestila, pošljejo sporočilo SMS, zahtevo POST in GET ter nekatere druge ukaze . Strežnike C&C uporablja tudi za skrivanje podatkov, ki bi lahko kazali na njegovo zlonamerno dejavnost.

Hitri meni:

Izbrišite zgodovino brskanja iz spletnega brskalnika Chrome:

Brisanje zgodovine brskanja po spletu iz Chroma v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Theme in Eclipse ändern

Dotaknite se Meni '(tri pike v desnem zgornjem kotu zaslona) in izberite' Zgodovina 'v odprtem spustnem meniju.

Brisanje zgodovine brskanja po spletu iz Chroma v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Dotaknite se Izbriši podatke brskanja ', izberite' NAPREJ 'zavihek, izberite časovno obdobje in vrste podatkov, ki jih želite izbrisati, in tapnite' Počisti podatke '.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite obvestila brskalnika v spletnem brskalniku Chrome:

Onemogočanje obvestil brskalnika v brskalniku Chrome v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Dotaknite se Meni '(tri pike v desnem zgornjem kotu zaslona) in izberite' Nastavitve 'v odprtem spustnem meniju.

Onemogočanje obvestil brskalnika v brskalniku Chrome v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Nastavitve spletnega mesta in tapnite. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Obvestila in tapnite.

Onemogočanje obvestil brskalnika v brskalniku Chrome v operacijskem sistemu Android (3. korak)

Poiščite spletna mesta, ki prinašajo obvestila brskalnika, se jih dotaknite in kliknite ' Počisti in ponastavi '. S tem bodo odstranjena dovoljenja, podeljena tem spletnim mestom za pošiljanje obvestil, vendar ko bo obiskala isto spletno mesto, bo morda znova zaprosila za dovoljenje. Izberete lahko, ali želite dati ta dovoljenja (če zavrnete, bo spletno mesto odprlo Blokirano 'in ne bo več zahteval dovoljenja).

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite spletni brskalnik Chrome:

Ponastavitev brskalnika Chrome na privzeti v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Aplikacije 'in tapnite.

Ponastavitev brskalnika Chrome na privzeto v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete Chrome 'program, izberite ga in tapnite' Skladiščenje možnost.

Ponastavitev brskalnika Chrome na privzeto v operacijskem sistemu Android (3. korak)

Dotaknite se UPRAVLJAJTE SKLADIŠČENJE ', potem' POČISTI VSE PODATKE 'in potrdite dejanje s snemanjem' v redu '. Upoštevajte, da bo ponastavitev brskalnika odpravila vse podatke, shranjene v njem. Zato bodo izbrisana vsa shranjena prijava / gesla, zgodovina brskanja, neprivzete nastavitve in drugi podatki. Prav tako se boste morali znova prijaviti na vsa spletna mesta.

[Nazaj na kazalo]

Izbrišite zgodovino brskanja iz spletnega brskalnika Firefox:

Izbrišite zgodovino brskanja iz Firefoxa v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Dotaknite se Meni '(tri pike v desnem zgornjem kotu zaslona) in izberite' Zgodovina 'v odprtem spustnem meniju.

Izbrišite zgodovino brskanja iz Firefoxa v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Izbriši zasebne podatke 'in tapnite. Izberite vrste podatkov, ki jih želite odstraniti, in tapnite ' POČISTI PODATKE '.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite obvestila brskalnika v spletnem brskalniku Firefox:

Onemogočite obvestila brskalnika v spletnem brskalniku Firefox v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Obiščite spletno mesto, ki prinaša obvestila brskalnika, tapnite ikono, prikazano levo od vrstice URL (ikona ne bo nujno » Zakleni ') in izberite' Uredi nastavitve spletnega mesta '.

Onemogočite obvestila brskalnika v spletnem brskalniku Firefox v operacijskem sistemu Android (2. korak)

V odprtem pojavnem oknu izberite Obvestila 'možnost in tap' JASNO '.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite spletni brskalnik Firefox:

Ponastavitev brskalnika Firefox v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Aplikacije 'in tapnite.

Ponastavitev brskalnika Firefox v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete Firefox 'program, izberite ga in tapnite' Skladiščenje možnost.

Ponastavitev brskalnika Firefox v operacijskem sistemu Android (3. korak)

Dotaknite se POČISTI PODATKE 'in potrdite dejanje s snemanjem' IZBRIŠI '. Upoštevajte, da bo ponastavitev brskalnika odpravila vse podatke, shranjene znotraj. Zato bodo izbrisana vsa shranjena prijava / gesla, zgodovina brskanja, neprivzete nastavitve in drugi podatki. Prav tako se boste morali znova prijaviti na vsa spletna mesta.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite potencialno neželene in / ali zlonamerne programe:

Odstranjevanje neželenih / zlonamernih aplikacij iz operacijskega sistema Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Aplikacije 'in tapnite.

Odstranjevanje neželenih / zlonamernih aplikacij iz operacijskega sistema Android (2. korak)

wie man kali linux auf virtualbox herunterlädt

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite potencialno neželene in / ali zlonamerne aplikacije, jo izberite in tapnite ' Odstrani '. Če iz nekega razloga ne morete odstraniti izbrane aplikacije (npr. Vas bo pozvalo sporočilo o napaki), poskusite uporabiti ' Varni način '.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite napravo Android v 'varnem načinu':

' Varni način 'v operacijskem sistemu Android začasno onemogoči izvajanje vseh programov drugih proizvajalcev. Uporaba tega načina je dober način za diagnosticiranje in reševanje različnih težav (npr. Odstranite zlonamerne programe, ki vam to preprečujejo, ko naprava deluje normalno).

Zagon naprave Android v varnem načinu

Pritisnite Moč 'in pridržite, dokler ne vidite' Ugasniti 'zaslon. Dotaknite se Ugasniti in jo pridržite. Po nekaj sekundah Varni način se prikaže možnost in jo boste lahko zagnali s ponovnim zagonom naprave.

[Nazaj na kazalo]

Preverite porabo baterije različnih aplikacij:

Preverjanje porabe baterije različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Vzdrževanje naprave 'in tapnite.

Preverjanje porabe baterije različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Dotaknite se Baterija 'in preverite uporabo vsake aplikacije. Zakonite / pristne aplikacije so zasnovane tako, da porabijo čim manj energije, da zagotovijo najboljšo uporabniško izkušnjo in prihranijo energijo. Zato lahko velika poraba baterije pomeni, da je aplikacija zlonamerna.

[Nazaj na kazalo]

Preverite porabo podatkov različnih aplikacij:

Preverjanje uporabe podatkov različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Povezave 'in tapnite.

Preverjanje uporabe podatkov različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Uporaba podatkov 'in izberite to možnost. Tako kot pri bateriji so tudi zakonite / originalne aplikacije zasnovane tako, da čim bolj zmanjšajo porabo podatkov. Zato lahko velika uporaba podatkov kaže na prisotnost zlonamerne aplikacije. Upoštevajte, da so nekatere zlonamerne aplikacije morda zasnovane za delovanje, ko je naprava priključena samo na brezžično omrežje. Iz tega razloga preverite porabo podatkov za mobilne naprave in Wi-Fi.

Preverjanje uporabe podatkov različnih aplikacij v operacijskem sistemu Android (3. korak)

Če najdete aplikacijo, ki uporablja veliko podatkov, čeprav je nikoli ne uporabljate, toplo priporočamo, da jo čim prej odstranite.

[Nazaj na kazalo]

Namestite najnovejše posodobitve programske opreme:

Posodabljanje programske opreme je dobra praksa za varnost naprave. Proizvajalci naprav nenehno izdajajo različne varnostne popravke in posodobitve za Android, da odpravijo napake in napake, ki jih kiber kriminalci lahko zlorabijo. Zastareli sistem je veliko bolj ranljiv, zato morate vedno zagotoviti, da je programska oprema vaše naprave posodobljena.

Nameščanje posodobitev programske opreme v operacijski sistem Android (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Posodobitev programske opreme 'in tapnite.

Nameščanje posodobitev programske opreme v operacijski sistem Android (2. korak)

Dotaknite se Prenesite posodobitve ročno 'in preverite, ali so na voljo posodobitve. Če je tako, jih takoj namestite. Priporočamo tudi, da omogočite Prenesite posodobitve samodejno možnost - to bo omogočilo, da vas sistem obvesti, ko bo posodobitev izdana, in jo bo samodejno namestil.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite sistem na privzeto stanje:

Izvajanje ' Tovarniška ponastavitev 'je dober način za odstranitev vseh neželenih aplikacij, obnovitev sistemskih nastavitev na privzete in čiščenje naprave na splošno. Upoštevajte, da bodo vsi podatki v napravi izbrisani, vključno s fotografijami, video / zvočnimi datotekami, telefonskimi številkami (shranjenimi v napravi, ne na kartici SIM), sporočili SMS itd. Tj. Naprava bo obnovljena na tovarniške nastavitve.

Obnovite lahko tudi osnovne sistemske nastavitve in / ali preprosto omrežne nastavitve.

Ponastavitev operacijskega sistema Android na privzeto (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' O telefonu 'in tapnite.

Ponastavitev operacijskega sistema Android na privzeto (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Ponastaviti 'in tapnite. Zdaj izberite dejanje, ki ga želite izvesti:
' Ponastavite nastavitve '- obnovi vse sistemske nastavitve na privzete
' Ponastavite omrežne nastavitve '- obnovi vse omrežne nastavitve na privzete
' Ponastavitev na tovarniške podatke '- ponastavi celoten sistem in v celoti izbriši vse shranjene podatke

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite aplikacije s skrbniškimi pravicami:

Če zlonamerna aplikacija pridobi pravice skrbnika, lahko resno poškoduje sistem. Da bo naprava čim bolj varna, morate vedno preveriti, katere aplikacije imajo te privilegije in onemogočiti tiste, ki jih ne bi smele.

Onemogočanje aplikacij Android s skrbniškimi pravicami (1. korak)

Pojdi do ' Nastavitve ', pomaknite se navzdol, dokler ne vidite' Zaklenjen zaslon in varnost 'in tapnite.

Onemogočanje aplikacij Android s skrbniškimi pravicami (2. korak)

Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite ' Druge varnostne nastavitve ', tapnite ga in nato tapnite' Aplikacije za skrbnike naprave '.

Onemogočanje aplikacij Android s skrbniškimi pravicami (3. korak)

Flash Player Auto Update Daemon ist nicht für Ihren Mac optimiert und muss aktualisiert werden

Določite programe, ki ne bi smeli imeti skrbniških pravic, tapnite jih in nato tapnite ' DEAKTIVIRAJ '.

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije