Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kaj je Mazy Search?

Mazy Search je ugrabitelj brskalnika, ki določene nastavitve brskalnika spremeni v browser.mazysearch.com (naslov ponarejenega iskalnika). Poleg promocije teh spletnih mest Mazy Search dodaja tudi Upravlja vaša organizacija 'za brskalnike Google Chrome. Večina ugrabiteljev brskalnikov spremlja tudi informacije, povezane z navadami brskanja uporabnikov. Običajno ljudje tovrstne aplikacije prenašajo in namestijo nenamerno, zato so uvrščeni med potencialno neželene programe (PUA). Ta aplikacija se distribuira prek zavajajočega namestitvenega programa, neuradnega programa za aktivacijo ('cracking').

browser.mazysearch.com ugrabitelj brskalnikaMazy Search promovira browser.mazysearch.com tako, da ga dodeli kot naslov privzetega iskalnika, domače strani in novega zavihka. Glavni namen tega je zagotoviti, da ljudje obiščejo ta naslov, ko odprejo brskalnik, nov zavihek ali vnesejo iskalne poizvedbe v vrstico URL. Ko se uporablja za iskanje, browser.mazysearch.com prikaže rezultate, ki jih ustvari Google (uporabnike preprosto preusmeri na google.com). Zato ne ustvarja nobenih edinstvenih rezultatov, zato je odvečen in neuporaben. Poleg tega večina ugrabiteljev brskalnikov preprečuje uporabnikom, da iz prej omenjenih nastavitev odstranijo naslov lažnega iskalnika, če so le-ti nameščeni. Zato lahko browser.mazysearch.com odstranite iz nastavitev šele, ko Mazy Search ni več nameščen. Drug razlog za odstranitev aplikacije Mazy Search in drugih tovrstnih aplikacij je ta, da pogosto beležijo podatke brskanja. Na primer naslovi IP, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih strani, geolokacije itd. V nekaterih primerih lahko zberejo tudi občutljive podrobnosti. Informacije se lahko prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) ali zlorabijo za ustvarjanje prihodkov na druge načine. Če imate v brskalniku in / ali računalniku nameščeno aplikacijo, kot je Mazy Search, lahko to povzroči težave v zvezi z zasebnostjo, varnostjo brskanja ali celo krajo identitete. Zato nikoli ne prenašajte in ne nameščajte ugrabiteljev brskalnikov.

Povzetek grožnje:
Ime Mazy Search
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek.
Imena zaznavanja (zavajajoči namestitveni program) Avast (Win32: AdwareSig [Adw]), BitDefender (Adware.GenericKD.43245734), ESET-NOD32 (Različica MSIL / Adware.TekhNetvork.A), Kaspersky (Ne-a-virus: HEUR: AdWare.MSIL.KabanInst .gen), celoten seznam odkritij ( VirusTotal ).
Razširitve brskalnika Mazy Search
Predpostavljena funkcionalnost Ta aplikacija naj bi izboljšala izkušnjo brskanja.
Promovirani URL browser.mazysearch.com
Vročanje naslova IP (browser.mazysearch.com) 163.172.119.234
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik.
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Mazy Search je skoraj enak CapitaSearch in si deli podobnosti z mnogimi drugimi aplikacijami te vrste (npr. Preprosto preverjanje e-pošte , Sledi neto hitrosti , Stream Radio Live ). Večina ugrabiteljev brskalnikov s spreminjanjem nastavitev brskalnika promovira lažne iskalnike. Zbirajo tudi podatke o brskanju. Nikoli ne zaupajte tem aplikacijam in takoj odstranite že nameščene.

Kako se je Mazy Search namestil v moj računalnik?

Običajno ljudje nehote prenesejo in namestijo aplikacije, kot je Mazy Search, in druge potencialno neželene aplikacije. Običajno se aplikacije te vrste distribuirajo prek nastavitev drugih programov. To pomeni, da jih vključite v postavitve kot 'dodatne ponudbe'. V večini primerov so te ponudbe omenjene v nastavitvah, kot so »Po meri«, »Napredno« in »Ročno«. Ko uporabniki prenesejo in namestijo programe, ne da bi preverili in spremenili privzete nastavitve, pogosto dovolijo vdor vključenih PUA-jev. Ta način distribucije PUA je znan kot 'združevanje'. Včasih pride do neželenih prenosov in namestitev s klikom na zavajajoče oglase, ki izvajajo določene skripte. Raziskave kažejo, da se Mazy Search distribuira z neuradnim orodjem za aktivacijo (cracking), namenjenim nezakoniti aktivaciji Adobe Photoshop. Upoštevajte, da so ta orodja nezakonita in lahko tudi namestijo zlonamerno programsko opremo (npr. Nekatera ransomware , Trojanski ).

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Priporočamo vam, da datoteke in programe prenašate samo z uradnih spletnih strani in uporabljate neposredne povezave. Drugi kanali se pogosto uporabljajo za distribucijo neželenih, potencialno zlonamernih aplikacij. Primeri dvomljivih kanalov za prenos / namestitev so tretji prenosniki, namestitveni programi, neuradna spletna mesta, strani za brezplačno gostovanje datotek in omrežja Peer-to-Peer (npr. Hudourniški odjemalci, eMule). Svetujemo vam, da pred dokončanjem postopka preverite nastavitve za prenos / namestitev in zavrnete ponudbe za prenos ali namestitev dodatno vključenih aplikacij. Nikoli ne zaupajte vsiljivim oglasom, ki se prikazujejo na dvomljivih spletnih mestih - lahko odprejo druge tovrstne spletne strani ali celo izvajajo skripte za prenos ali namestitev neželenih aplikacij. Takoj odstranite vse sumljive aplikacije (razširitve, dodatke, vtičnike), nameščene v brskalniku, in tovrstne programe, nameščene v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z Mazy Search, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo ugrabitelja brskalnika.

browser.mazysearch.com preusmeri na google.com (GIF):

mazy search brskalnik ugrabitelj prikaže rezultate google

Zavajajoči namestitveni program (neuradno orodje za aktiviranje Adobe Photoshop), ki se uporablja za distribucijo Mazy Search:

mazy search brskalnik ugrabitelj zavajajoč namestitveni program

Obvestilo, da lahko Mazy Search bere in spreminja določene podatke:

mazy search brskalnik ugrabitelj prosi za dovoljenje za namestitev

Ugrabitelj brskalnika Mazy Search upravljanje brskalnika Google Chrome :

mazy search brskalnik ugrabitelje dodaja upravlja vašo funkcijo organizacije

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika Mazy Search:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev ugrabitelja brskalnika browser.mazysearch.com prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Mazy Search '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto browser.mazysearch.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika Mazy Search iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih z browser.mazysearch.com

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje browser.mazysearch.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje browser.mazysearch.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) v odprtem oknu izberite »Internetne možnosti« hxxp: //browser.mazysearch.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi about: blank, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Mazy Search '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve browser.mazysearch.com, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih z browser.mazysearch.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje browser.mazysearch.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje browser.mazysearch.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome 1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Mazy Search 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » Mazy Search ', poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.browser.mazysearch.com ) pod možnostjo »Odpri določeno stran strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezav Mozilla Firefox, povezanih z browser.mazysearch.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » browser.mazysearch.com ', ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve browser.mazysearch.com, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje browser.mazysearch.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje browser.mazysearch.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Mazy Search ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogoči ' Mazy Search ', Odstrani hxxp: //browser.mazysearch.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' extensionControlirano '
Nastavi oba rezultata na ' napačno 'tako, da dvokliknete vsak vnos ali kliknete odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo preusmeritve browser.mazysearch.com, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , ponastavitev safari koraka 1v odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 2

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Bootfähigen usb für windows 10 erstellen

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve browser.mazysearch.com, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve browser.mazysearch.com iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate na spletnem mestu browser.mazysearch.com dodatne informacije ali jih odstranite, prosimo, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.