Kako odstraniti aplikacijo Newfinder iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Newfinder APP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika Newfinder APP

Kaj je Newfinder APP?

Newfinder APP je prevarantska aplikacija, enaka kot Ugrabitelj brskalnika PreApp . Ker večina uporabnikov nenamerno namesti to aplikacijo, je Newfinder APP tudi kategoriziran kot potencialno neželena aplikacija (PUA). Ugrabitelji brskalnikov delujejo tako, da spreminjajo brskalnike, da promovirajo svoje lažne iskalnike. Aplikacija Newfinder promovira searchnewworld.com v to smer. Pred odprtjem tega spletnega mesta pa povzroči preusmeritveno verigo, ki jo sestavljajo nezaupljivi naslovi, kot je my-search.com in searchroute-1560352588.us-west-2.elb.amazonaws.com , in končno vrhunec v searchnewworld.com. Ta aplikacija poleg ustvarjanja teh neželenih preusmeritev spremlja tudi brskanje.

ugrabitelj brskalnika searchnewworld.com (GIF)Skupni cilji ugrabiteljev brskalnikov so Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer in drugi priljubljeni brskalniki. Po uspešni infiltraciji URL-jem domače strani, privzetega iskalnika in novega zavihka / okna dodelijo naslove svojih lažnih spletnih iskalnikov. Newfinder APP na ta način promovira searchnewworld.com. Le malo teh lažnih orodij lahko zagotovi edinstvene rezultate iskanja, zato v ta namen uporabljajo zakonite iskalnike. V primeru aplikacije Newfinder APP povzroči preusmeritveno verigo, ki vključuje my-search.com in searchroute-1560352588.us-west-2.elb.amazonaws.com ter se konča z searchnewworld.com. Ker slednji ne more ustvariti rezultatov iskanja, preprosto preusmeri na bing.com (pristen iskalnik). Z nameščeno aplikacijo Newfinder se odpre vsak nov zavihek / okno brskalnika in vsaka poizvedba, vnesena v vrstico URL, povzroči preusmeritev na searchnewworld.com, ta pa preusmeri na Bing. Zato je ta aplikacija neuporabna in nevšečnost. Čeprav se zdi, da je razveljavitev teh sprememb razmeroma enostavno, je nemogoče brez odstranitve ugrabitelja. Vse spremembe, ki jih uporabniki poskušajo narediti v svojih brskalnikih, se samodejno ponastavijo, če je dostop do nastavitev sploh dovoljen. Zato je za obnovitev brskalnika potrebna odstranitev aplikacije Newfinder. Večina ugrabiteljev brskalnikov ima možnosti sledenja podatkov, vključno z aplikacijo Newfinder. Beleži aktivnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, iskalne poizvedbe itd.) In osebne podatke uporabnikov (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Te občutljive podatke lahko nato delite s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki jih nameravajo zlorabiti zaradi dobička. Prisotnost vsebine za sledenje podatkov v napravah lahko povzroči resne težave z zasebnostjo, finančno izgubo in celo krajo identitete. Za zagotovitev integritete brskalnika / sistema in varnosti uporabnika svetujemo, da takoj po zaznanju odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika

Povzetek grožnje:
Ime Aplikacija Newfinder
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek.
Razširitve brskalnika Aplikacija Newfinder
Predpostavljena funkcionalnost Menda zagotavlja izboljšane rezultate iskanja.
Promovirani URL searchnewworld.com
Vročanje naslova IP (searchnewworld.com) 192.64.119.60
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik.
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Ugrabitelji brskalnikov se pogosto zdijo legitimni in uporabnike premamijo v namestitev s široko paleto 'uporabnih' funkcij. Sledilnik hitrih letov , MapsMyWayFree , in Prijava v moj e-poštni naslov so primeri aplikacij, ki spadajo v to kategorijo. Čeprav so funkcije teh aplikacij oglaševane kot zelo funkcionalne, le redko delujejo. Pravzaprav se to nanaša na vse PUA. Edini namen neželene vsebine je ustvarjati prihodek za razvijalce. Redni uporabniki ne prejmejo prave vrednosti. Namesto da ponujajo uporabne funkcije, PUA ugrabljajo brskalnike, na silo odpirajo nezaupljive in zlonamerne spletne strani, vodijo vsiljive oglaševalske akcije in sledijo ranljivim podatkom.

Kako se je program Newfinder APP namestil v moj računalnik?

PUA lahko prenesete / namestite z drugimi programi. „Združevanje“ je izraz, ki se uporablja za opis te varljive tržne tehnike predpakiranja običajnih izdelkov z neželeno ali zlonamerno programsko opremo. S hitenjem po postopkih prenosa / namestitve (npr. Ignoriranje izrazov, preskakovanje korakov in odsekov itd.) Mnogi uporabniki tvegajo, da nenamerno dovolijo vključene aplikacije v naprave in jih s tem ogrozijo s potencialno infiltracijo in okužbami. Nekateri PUA imajo 'uradne' promocijske strani, s katerih jih je običajno mogoče naložiti 'brezplačno'. Ko jih kliknete, lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte, namenjene prenosu / namestitvi PUA-jev brez dovoljenja uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Pred prenosom / namestitvijo je pomembno raziskati vso vsebino. Uporabljajte samo uradne in preverjene vire za prenos. Omrežja za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.), Spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek in drugi prenosniki tretjih oseb so označena kot nezaupljiva in se jim je treba izogibati. Ko prenašate / nameščate, preberite pogoje, raziščite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni in neškodljivi, vendar povzročajo preusmeritve na prevarantske spletne strani (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle in druge). Če naletite na te oglase / preusmeritve, preglejte napravo in takoj odstranite vse sumljive programe in / ali razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen z aplikacijo Newfinder APP, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo ugrabitelja brskalnika.

Ugrabitelj brskalnika APP Newfinder zahteva različna dovoljenja:

Ugrabitelj brskalnika Newfinder APP prosi za dovoljenja

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika APP Newfinder:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Festplatte formatieren ubuntu

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstrani ugrabitelja brskalnika searchnewworld.com prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Aplikacija Newfinder '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto searchnewworld.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika APP Newfinder iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih z searchnewworld.com

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje searchnewworld.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje searchnewworld.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) v odprtem oknu izberite »Internetne možnosti« hxxp: //searchnewworld.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi about: blank, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Aplikacija Newfinder '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve searchnewworld.com, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih z searchnewworld.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje searchnewworld.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje searchnewworld.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome 1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Aplikacija Newfinder 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » Aplikacija Newfinder ', poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.searchnewworld.com ) pod možnostjo »Odpri določeno stran strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih z searchnewworld.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » searchnewworld.com ', in ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve searchnewworld.com, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje searchnewworld.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Windows Defender kann den Echtzeitschutz nicht aktivieren

Odstranjevanje searchnewworld.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Aplikacija Newfinder ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogoči ' Aplikacija Newfinder ', Odstrani hxxp: //searchnewworld.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' extensionControlirano '
Nastavite oba rezultata na ' napačno 'tako, da dvokliknete vsak vnos ali kliknete odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo preusmeritve searchnewworld.com, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , ponastavitev safari koraka 1v odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 2

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

So erhalten Sie eine gültige IP-Konfiguration für Ethernet

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti internetni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve searchnewworld.com, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalskih programov infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve searchnewworld.com iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi na searchnewworld.com ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.