Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo OperativeMachine?

Kako se znebiti programske opreme OperativeMachine (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti OperativeMachine iz Maca?

Kaj je OperativeMachine?

OperativeMachine je razvrščen kot adware ker ustvarja oglase. Vendar pa deluje ne le kot oglaševalska programska oprema, ampak tudi kot ugrabitelj brskalnika - spreminja nastavitve brskalnika (promovira naslov lažnega iskalnika). Običajno uporabniki ne prenašajo in ne namestijo aplikacij OperativeMachine zavestno, zato jih imenujejo potencialno neželene aplikacije (PUA). Znano je, da se ta posebna aplikacija distribuira prek ponarejen namestitveni program za Adobe Flash Player .

Oglaševalna programska oprema OperativeMachinewie speichert man gimp als png

Nekateri primeri oglasov, ki jih ustvarjajo aplikacije, kot je OperativeMachine, so različni kuponi, pasice, ankete, pojavni oglasi in / ali drugi oglasi druge vrste. Zelo pogosto so oglasi, ki jih ustvarjajo aplikacije oglaševalskega tipa, namenjeni odpiranju senčnih spletnih strani. V nekaterih primerih so lahko zasnovani za prenos in / ali namestitev neželenih aplikacij z zagonom nekaterih skriptov. Poleg tega OperativeMachine s spreminjanjem nastavitev brskalnika promovira lažni iskalnik. Običajno aplikacije te vrste spremenijo naslov privzetega iskalnika, domače strani in novega zavihka. Druga težava je, da uporabniki ne morejo odstraniti naslova lažnega iskalnika iz nastavitev brskalnika, razen če odstranijo ugrabitelja brskalnika, ki ga promovira.

Še en razlog, da v brskalnik in / ali operacijski sistem ne bi namestili aplikacij, kot je OperativeMachine, je ta, da bi lahko bila zasnovana za zbiranje podatkov brskanja (naslovi IP, geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih strani) in / ali celo občutljive informacije . V takem primeru bi bilo mogoče zbrane podatke monetizirati s prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) ali na druge načine, kar pomeni, da lahko uporabniki postanejo žrtve kraje identitete, naletijo na težave, povezane z varnostjo brskanja po spletu, zasebnostjo v spletu ali drugimi težavami.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi podjetja OperativeMachine
Vrsta grožnje Adware, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac
Imena zaznavanja Avast (MacOS: Agent-MT [Trj]), AVG (MacOS: Agent-MT [Trj]), ESET-NOD32 (različica OSX / TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus: HEUR: AdWare.OSX.Cimpli.m), celoten seznam ( VirusTotal )
Dodatne informacije Ta aplikacija pripada Družina zlonamerne programske opreme .
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

ActivityInput , StandardBoost in SkilledObject so drugi primeri oglaševalske programske opreme. Večini tovrstnih aplikacij je skupno, da so namenjene ustvarjanju oglasov. Preprosto rečeno, za svoje uporabnike so neuporabni, tudi če se oglašujejo kot zakonite, uporabne aplikacije. Če je aplikacija te vrste že nameščena v brskalniku in / ali računalniku, jo je treba čim prej odstraniti.

Kako se je operativni stroj namestil v moj računalnik?

OperativeMachine se distribuira prek ponarejenega namestitvenega programa Adobe Flash Player. Pomembno je omeniti, da se takšni inštalaterji lahko uporabljajo za distribucijo ransomware , nekaj Trojanska zlonamerna programska oprema ali drugo tovrstno programsko opremo. Drug priljubljen način distribucije PUA-jev je, da jih vključite v nastavitve za prenos in / ali namestitev drugih programov. Ta način distribucije je znan kot 'združevanje'. Praviloma lahko neželene ponudbe zavrnete z možnostjo »Po meri«, »Napredno« in drugimi podobnimi nastavitvami ali tako, da ne odstranite potrditvenih polj, ki so na voljo v nastavitvah za prenos in / ali namestitev. PUA je dovoljeno prenašati in / ali nameščati, ko uporabniki ne spremenijo zgoraj omenjenih nastavitev / ne odkljukajo določenih potrditvenih polj. V nekaterih primerih se PUA-ji distribuirajo z oblikovanjem oglasov za izvajanje nekaterih skriptov. Vendar se v takih primerih neželeni prenosi in / ali namestitve zgodijo le, ko uporabniki kliknejo te oglase.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Programske opreme ne smete prenašati prek prenosnikov tretjih oseb, eMule, hudourniških odjemalcev (in drugih Peer-to-Peer omrežij), z neuradnih spletnih mest itd. Ali je nameščati prek namestitvenih programov tretjih oseb. Priporočljivo je, da datoteke in programe prenašate samo z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Nastavitve prenosa in / ali namestitve, ki imajo nastavitve »Po meri«, »Napredno« in druge podobne nastavitve ali nekatera potrditvena polja, je treba preveriti glede neželenih ponudb in jih zavrniti, preden dokončate prenose in / ali namestitve. Oglasom na senčnih straneh ne smemo zaupati, običajno je, da so ti oglasi zasnovani tako, da odpirajo dvomljive strani ali celo povzročajo prenose, namestitve neželenih aplikacij. V računalniku ne sme biti nameščenih sumljivih, neznanih ali neželenih razširitev, vtičnikov ali dodatkov, nameščenih v brskalniku in / ali tovrstnih programih. Če je vaš računalnik že okužen z OperativeMachine, priporočamo, da zaženete skeniranje z Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odstranitev te oglaševalske programske opreme.

Zavajajoči namestitveni program, ki promovira oglaševalsko programsko opremo OperativeMachine (prvi korak namestitve):

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za promocijo 1. koraka namestitve programske opreme OperativeMachine

Zavajajoči namestitveni program, ki promovira oglaševalsko programsko opremo OperativeMachine (drugi korak namestitve):

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za spodbujanje koraka namestitve programske opreme OperativeMachine

Datoteke, povezane z oglaševalsko programsko opremo OperativeMachine, ki jih je treba odstraniti:

  • ~ / Library / Application Support /. [Random_string] /Services/com.OperativeMachine.service.app
  • ~ / Library / LaunchAgents / com.OperativeMachine.service.plist
  • / Library / Application Support /. [Random_string] /System/com.OperativeMachine.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.OperativeMachine.system.plist

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo OperativeMachine s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranjevanje programske opreme OperativeMachine:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z OperativeMachine, iz naprave ' Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite oglase z datotekami in mapami, povezanimi z operativemachine:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Oglasi podjetja OperativeMachine za odstranitev iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite oglase z razširitvami Safari za operativni stroj:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite oglase z dodatki Mozilla Firefox, povezani z operativni stroj:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite oglase z dodatki za Google Chrome, povezani z operativni stroj:

wie bekommt man root zugriff linux

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije