Kako odstraniti potencialno neželeno aplikacijo Osx Uninstaller?

Kako se znebiti neželene aplikacije Osx Uninstaller (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti program Osx Uninstaller iz računalnika Mac?

Kaj je Osx Uninstaller?

Osx Uninstaller je del nezanesljive programske opreme, ki ga podpirajo kot orodje za optimizacijo in izvajanje učinkovitih postopkov odstranjevanja aplikacij. Vendar pa je zaradi dvomljivih tehnik, ki se uporabljajo za distribucijo programa Osx Uninstaller, razvrščen kot PUA (potencialno neželena aplikacija). Programska oprema v tej klasifikaciji običajno ne deluje (tj. Oglaševane funkcije ne delujejo) in ima lahko tudi omenjene grozljive sposobnosti.

Osx Uninstaller neželena aplikacijaČeprav se za legitimno programsko opremo uporabljajo vprašljive tehnike distribucije, jih bolj pogosto uporabljajo za širjenje dvomljivih izdelkov. Nekateri PUA (npr. ponarejena protivirusna orodja ) zahtevajo aktivacijo (tj. nakup) za izvajanje obljubljenih funkcij, vendar tudi po aktivaciji ostanejo nefunkcionalne. Poleg tega imajo neželene aplikacije lahko skrite in škodljive sposobnosti. PUA-ji lahko prisilno odprejo različna nezanesljiva in zlonamerna spletna mesta. Vrste oglaševalskih programov voditi vsiljive oglaševalske kampanje. Dostavljeni oglasi (pojavna okna, transparenti, kuponi, ankete itd.) So več kot le moteči, štejejo pa tudi za nevarne. Ker jih vsiljivi oglasi ob kliku preusmerijo na nezaupljive / zlonamerne strani, nekateri pa lahko celo prikrito prenesejo / namestijo programsko opremo. Ugrabitelj brskalnika PUA delujejo tako, da domači strani brskalnika, privzetemu iskalniku in URL-jem novega zavihka / okna dodelijo naslove ponarejenih iskalnikov. Zato se vsak nov zavihek / okno brskalnika odpre in spletno iskanje opravi prek vrstice URL - preusmeri na naslov promoviranega spletnega iskalca. Lažni spletni iskalci običajno ne morejo zagotoviti rezultatov iskanja, zato preusmerijo na Google , Yahoo , Bing in drugih pristnih iskalnikih. Ugrabitelji brskalnikov lahko tudi omejijo / zavrnejo dostop do nastavitev brskalnika in / ali razveljavijo vse dovoljene spremembe. Še več, večina PUA-jev (ne glede na njihovo vrsto / druge funkcije) lahko sledi podatkom. Lahko spremljajo dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, iskane poizvedbe itd.) In zbirajo iz njih pridobljene osebne podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrani podatki se nato delijo in / ali prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) z namenom zlorabe zaradi dobička. Če povzamemo, lahko prisotnost neželene programske opreme v napravah povzroči okužbe sistema, resne težave z zasebnostjo, finančne izgube in celo krajo identitete. Za zaščito integritete naprave in varnosti uporabnika je treba vse zaznane sumljive programe in razširitve brskalnika / vtičnike odstraniti takoj po zaznavanju.

Povzetek grožnje:
Ime Osx Uninstaller potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program), zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Predpostavljena funkcionalnost Optimizirani in učinkoviti postopki odstranjevanja
Imena zaznavanja Avast (MacOS: OsxUninstaller-E [PUP]), Microsoft (trojanski: Script / Wacatac.C! Ml), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Umate Mac Cleaner , Mac Optimizer Pro , MacMaster in Hitri Mac Booster je nekaj primerov drugih potencialno neželenih aplikacij. Zdijo se legitimne in ponujajo široko paleto 'uporabnih' in 'koristnih' funkcij. Kljub temu, kako dobro se oglašane funkcije slišijo - le redko delujejo. Edini namen neželene programske opreme je ustvariti prihodek za razvijalce, zato funkcionalnost in varnost uporabnika nista pomembna. PUA-ji so zasnovani tako, da povzročajo preusmeritve, zagotavljajo vsiljive oglaševalske akcije, ugrabljajo brskalnike in zbirajo zasebne podatke.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Izbrani PUA imajo 'uradne' promocijske spletne strani, s katerih jih je mogoče prenesti. Te aplikacije lahko tudi prenesete / namestite skupaj z drugo programsko opremo. Ta zavajajoča trženjska taktika pakiranja običajnih izdelkov z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje 'združevanje'. Hitri prenosi / namestitve (npr. Prezrti izrazi, preskočeni koraki in odseki, uporabljene nastavitve »Easy / Express« itd.) Povečajo tveganje nenamernega dovoljenja združene vsebine v sistem. Vsiljivi oglasi širijo tudi PUA. Ko enkrat kliknete, lahko oglasi izvajajo skripte za prenos / namestitev takšnih aplikacij brez privolitve uporabnika.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Pred prenosom / namestitvijo in / ali nakupom je pomembno raziskati programske izdelke. Vsi prenosi morajo biti izvedeni iz uradnih in preverjenih virov. Ker dvomljivi kanali za prenos, npr. neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb - pogosto ponujajo zavajajoče in / ali povezane vsebine. Pri prenosu / namestitvi je priporočljivo prebrati izraze, raziskati vse razpoložljive možnosti, uporabiti nastavitve »Po meri / Napredno« in se odločiti za dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi so videti običajni in neškodljivi, vendar preusmerijo na različna nezanesljiva in vprašljiva spletna mesta (npr. igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). V primeru naletov na oglase in / ali tovrstne preusmeritve je treba sistem pregledati in iz njega brez odlašanja odstraniti vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Namestitev namestitve Osx Uninstaller:

Namestitev namestitvenega programa Osx Uninstaller PUA

Spletno mesto, ki promovira aplikacijo Osx Uninstaller:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo Osx Uninstaller PUA

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Linux Mint gegen Zorin

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite osx uninstaller potencialno neželene datoteke in mape, povezane z aplikacijami:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

Bitte warten Sie bis zum aktuellen Programm

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

So entfernen Sie die Webdiscover-Symbolleiste

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Osx Uninstaller potencialno neželena odstranitev aplikacij iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite morebitno neželene razširitve Safari za odstranjevanje osx:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite morebitne neželene aplikacije, povezane z odstranjevalnikom osx, za Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Google Chrome, povezane z odstranjevalnikom osx:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije