Kako odstraniti geslo lokalnega računa v sistemu Windows?

Kako odstraniti geslo lokalnega računa v sistemu Windows?

Kako odstraniti geslo lokalnega računa v sistemih Windows 10 in Windows 7

Za zaščito računalnikov pred neželenim dostopom se pogosto uporabljajo računi, zaščiteni z geslom. Poleg tega je v operacijskem sistemu Windows mogoče ustvariti lokalne račune za različne ljudi, da v istem računalniku vzdržujejo določeno stopnjo zasebnosti in prilagajanja okolja Windows. Windows podpira lokalne uporabniške račune skrbniškega in gostujočega računa, ki imajo različne pravice in dovoljenja na določeni napravi. Vsak uporabniški račun je mogoče zaščititi z geslom. Poleg gesel vam Windows omogoča, da shranite tudi 'namig', s pomočjo katerega si boste lahko zapomnili geslo, če ga pozabite.

Windows zahteva geslo vsakič, ko se prijavite ali zamenjate lokalnega uporabnika. Če se geslo izgubi ali pozabi ali če uporabnik s skrbniškimi pravicami iz nekega razloga želi odstraniti lokalno uporabniško geslo, lahko to dosežete na različne načine in so razloženi v tem članku. Gostje lokalnih uporabnikov lahko odstranijo svoja gesla, ne morejo pa spremeniti skrbniškega gesla. Samo skrbniški uporabnik lahko spremeni svoje geslo in lahko ponastavi tudi druga gesla lokalnega uporabniškega gosta.Do lokalnih računov v sistemu Windows je mogoče dostopati lokalno (vse poverilnice so shranjene lokalno v računalniku) ali prek poverilnic Microsoftovega računa. Če si želite ogledati, katero vrsto prijave uporabljate, obiščite zavihek Računi v aplikaciji Nastavitve sistema Windows. Spodaj opisujemo, kako odstraniti gesla za lokalni račun (ne gesla, povezana z Microsoftovimi računi).

Kako odstraniti geslo lokalnega računa v sistemih Windows 10 in Windows 7

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Odstranite geslo prek aplikacije za nastavitve

Ta možnost velja, če ste prijavljeni in želite odstraniti geslo ne glede na to, ali ste skrbnik ali uporabnik gosta. Sledite navodilom v spodnjem videoposnetku, da odstranite geslo za lokalni račun.

[Nazaj na kazalo]

uefi modus windows 10

Odstranite geslo lokalnega računa s pomočjo disketa za ponastavitev gesla

Disk za ponastavitev gesla je mogoče ustvariti za lokalne račune, za Microsoftove račune pa ne. Postopki v tem razdelku se enako uporabljajo za Windows 7 in Windows 10. Najprej opišemo, kako ustvariti disk za ponastavitev gesla in nato, kako ga uporabiti za odstranitev gesla za lokalni račun.

Windows lahko ustvari in shrani datoteko userkey.psw v korenski imenik bliskovnega pogona USB, s pomočjo katerega lahko pozneje ponastavite geslo lokalnega računa. Datoteko userkey.psw lahko prosto premikate na drug pogon USB, vendar je na pogon USB mogoče le eno datoteko. Disk za ponastavitev gesla lahko večkrat uporabite za ponastavitev gesla določenega uporabnika.

Če želite ustvariti disk za ponastavitev gesla za lokalni račun, se najprej prijavite v računalnik in priključite pogon USB. Nato pojdite na nadzorno ploščo sistema Windows in dvokliknite ikono uporabniškega računa. Na levi strani kliknite »Ustvari disk za ponastavitev gesla«.

odstranite geslo z diskom za ponastavitev gesla 1. korak

Kliknite 'Naslednji' v oknu »Dobrodošli v čarovniku za pozabljeno geslo«.

odstranite geslo s pomočjo diska za ponastavitev gesla 2. korak

Izberite pogon USB, na katerem želite shraniti datoteko za ponastavitev gesla.

odstranite geslo z diskom za ponastavitev gesla 3. korakČarovnik bo zahteval vaše geslo za nadaljevanje ustvarjanja diska za ponastavitev gesla. Vnesite veljavno geslo in kliknite 'Naslednji' . Datoteka bo ustvarjena in nato lahko zaprete dve dodatni okni, ki potrjujeta uspešno ustvarjanje diska za ponastavitev gesla. Pogon USB shranjujte na varnem. Če se bliskovni pogon USB izgubi, bodo lahko drugi uporabniki ponastavili vaše geslo (tudi če ste v računalniku uporabnik Windows skrbnika).

odstranite geslo s pomočjo diska za ponastavitev gesla 4. korak

Če pri prijavi napačno vnesete lokalno geslo, se prikaže namig in a 'Ponastavitev gesla' element. Če želite ponastaviti geslo s prej ustvarjenim diskom za ponastavitev gesla, priključite pogon USB, ki vsebuje datoteko userkey.psw, in kliknite 'Ponastavitev gesla' .

odstranite geslo s pomočjo diska za ponastavitev gesla 5. korak

Kliknite 'Naslednji' .

odstranite geslo s pomočjo diska za ponastavitev gesla, korak 6

Če je trenutno priključenih več pogonov USB, izberite tistega, ki je bil uporabljen za ustvarjanje diska za ponastavitev gesla.

odstranite geslo s pomočjo diska za ponastavitev gesla, korak 7

Kliknite 'Naslednji' in vas bo pozval, da vnesete novo geslo skupaj z neobveznim namigom za geslo.

odstranite geslo s pomočjo diska za ponastavitev gesla, korak 8

Kliknite 'Naslednji' , da dokončate ponastavitev gesla in začne veljati novo geslo.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite geslo s pomočjo CTRL + ALT + DEL Varni zaslon v sistemih Windows 7 in 10

Ta možnost je zelo podobna za Windows 10 in Windows 7. Tukaj opisujemo potrebne korake za Windows 10. Pritisnite tipko Ctrl + Alt + Del na tipkovnici in izberite element menija 'Spremeni geslo' .

odstranite geslo z uporabo ctrl alt delete delete screen screen 1. korak

Dokončaj 'Staro geslo' polje s trenutnim veljavnim geslom in pustite prazna polja za vnos za 'Novo geslo' in 'Potrdi geslo' . Pritisnite Enter na tipkovnici, da odstranite trenutno geslo računa.

odstranite geslo s pomočjo ctrl alt delete delete screen screen 2. korak

Kliknite gumb V redu na zaslonu, da dokončate odstranitev gesla za lokalni račun. Zdaj ste odstranili geslo in ne pozabite, da lahko vsakdo dostopa do vašega računa.

IP-Adresse anzeigen linux

odstranite geslo z uporabo ctrl alt delete delete screen screen 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Odstranite geslo drugega lokalnega uporabnika z aplikacijo Nadzorna plošča

To možnost bi moral uporabiti skrbniški uporabnik, ki želi odstraniti geslo lokalnega gostujočega računa. Če želite izpolniti navodila iz spodnjega videoposnetka, morate biti prijavljeni kot lokalni skrbnik. Ko skrbnik spremeni, ponastavi ali odstrani geslo lokalnega uporabnika v računalniku, se izgubijo vse šifrirane datoteke šifrirnega datotečnega sistema (EFS), osebna potrdila, gesla za spletna mesta itd. Če lokalni uporabnik odstrani ali spremeni lastno geslo z drugimi možnostmi, opisanimi v tej vadnici, bodo ohranjene vse šifrirane datoteke, potrdila, gesla za spletna mesta itd.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite geslo katerega koli lokalnega računa v lokalnih uporabnikih in skupinah

Če želite uporabiti to možnost, morate biti prijavljeni kot skrbnik. Aplikacija za konfiguracijo lokalnih uporabnikov in skupin je na voljo samo v izdajah Windows 10 Pro, Enterprise in Education. Ko skrbnik spremeni, ponastavi ali odstrani geslo lokalnega uporabnika v računalniku, se izgubijo vse šifrirane datoteke šifrirnega datotečnega sistema (EFS), osebna potrdila, gesla za spletna mesta itd. Če želite zagnati lokalne uporabnike in skupine, v iskalno polje (Win + S) v meniju Start vnesite lusrmgr.msc in izberite Lokalni uporabniki in skupine. Sledite navodilom v spodnjem videoposnetku, da odstranite geslo za lokalni račun. V primeru videoposnetka je odstranjeno geslo lokalnega uporabnika SecondUser.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite geslo katerega koli lokalnega računa v Netplwizu

Če želite uspešno dokončati korake, opisane v tej možnosti, morate biti prijavljeni kot skrbnik. Če odstranjujete geslo lokalnega uporabnika, se izgubijo vse šifrirane datoteke s šifrirnim datotečnim sistemom (EFS), osebna potrdila, gesla za spletna mesta itd., Ki pripadajo temu računu. Pritisnite Windows Start in vnesite 'netplwiz' , pritisnite Enter na tipkovnici. V oknu Uporabniški računi označite uporabnika (na spodnjem zaslonu je SecondUser), katerega geslo želite odstraniti, in kliknite 'Ponastavitev gesla…' .

odstranite geslo katerega koli lokalnega računa v 1. koraku netplwiz

Pustite oboje 'Novo geslo' in 'Potrdite novo geslo' polja prazna in kliknite 'V REDU' .

odstranite geslo katerega koli lokalnega računa v 2. koraku netplwiz

Geslo uporabnika 'SecondUser' je zdaj odstranjeno.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite geslo katerega koli lokalnega računa v ukaznem pozivu

Zaženite aplikacijo ukaznega poziva kot skrbnik. Če ga ne zaženete kot skrbnik, vam Windows ne bo dovolil dokončati odstranitve gesla v skladu s to možnostjo. V ukaznem pozivu izvedite spodnji ukaz, tako da z imenom uporabnika nadomestite ime uporabnika, katerega geslo želite odstraniti.

'neto uporabnik' UserName '*'

Ob pozivu vnesite in znova vnesite geslo in na tipkovnici kliknite Enter.

asus realtek hd audio manager kein ton

odstranite geslo katerega koli lokalnega računa v ukazni poziv

[Nazaj na kazalo]

[Nazaj na vrh]