Kako ročno odstraniti programe s seznama Add Remove Programs?

Kako ročno odstraniti programe s seznama Add Remove Programs?

Kako ročno odstraniti programe s seznama za dodajanje / odstranjevanje programov v sistemu Windows

Povezava »Dodaj ali odstrani programe« (pozneje preimenovana v »Odstrani program«) odpre okno Programi in funkcije v sistemu Microsoft Windows - to vam omogoča ogled nameščenih programov, zbiranje informacij o vsakem nameščenem programu in odstranjevanje kakršno koli neželeno programsko opremo. Funkcija Dodaj ali odstrani programe je bila prvič predstavljena z operacijskim sistemom Windows 98.

Programov lahko včasih odstranite nepravilno ali z njimi povezane imenike pomotoma izbrišete. Tako na seznamu Dodaj / odstrani programe ostanejo vnosi, ki jih ni mogoče preprosto izbrisati. Ko kliknete take vnose in jih poskušate odstraniti, Windows prikaže napako ali pa se nič ne zgodi. To je moteče, če je še veliko vnosov. Na srečo obstajajo načini, kako jih odstraniti. V tem priročniku prikazujemo, kako odstraniti te vnose s seznama s seznama Dodaj / odstrani programe.Opomba: Ročno odstranjevanje programov vključuje urejanje registra Windows. Če tega ne storite pravilno, lahko vaš sistem povzroči nepopravljivo škodo. Natančno sledite korakom.

kako ročno odstraniti programe s seznama za dodajanje in odstranjevanje programov

Dualboot windows 8 und 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Odstranite vnose z urejevalnikom registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Široko paleto naprednih nastavitev je mogoče spremeniti samo z neposrednim urejanjem registra. Nekatere druge nastavitve so morda dostopne prek pravilnika skupine, vendar je urejevalnik pravilnika skupine vključen samo v profesionalne izdaje sistema Windows. Register vam omogoča spreminjanje večine nastavitev, do katerih lahko dostopate prek pravilnika skupine.

Dienstregistrierung fehlt oder beschädigt windows 10

Če želite odpreti urejevalnik registra, vnesite 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

odstranite vnose z uporabo 1. urejevalnika registra

V pogovorno okno Zaženi vnesite »regedit« in kliknite »V redu«, da odprete urejevalnik registra.

odstranite vnose z 2. urejevalnikom registra

Ko je okno urejevalnika registra odprto, sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Uninstall' . Do njega lahko pridete tako, da ročno razširite imenike ali preprosto kopirate in prilepite to pot v polje urejevalnika registra v meniju.

odstranite vnose s pomočjo 3. urejevalnika registra

V registrskem imeniku boste videli dva vnosa: ID-je in imena programske opreme. Prve je težje prepoznati - kliknite vsak vnos in poiščite ime programske opreme v opisnem podoknu z oznako 'DisplayName' . V našem primeru lahko vidite, da je registrski ključ '{B5121457-0126-4E62-BCBF-6DC7C73D9E4A}' je označena 'Oracle VM VirtualBox 4.3.12' na seznamu Dodaj / odstrani programe. Priporočamo, da poiščete program, ki ga želite odstraniti, tako da najprej preverite berljiva imena. Če ne najdete programa, ki ga iščete, poskusite preveriti nastavitev 'DisplayName' v ​​imenikih z abstraktnimi ID-ji.

odstranite vnose s pomočjo 4. urejevalnika registra

YouTube-Umfrage Geschenkkarte im Wert von 1000 $

Ko najdete program, ki ga želite odstraniti s seznama vnosov, ga preprosto kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Izbriši' iz spustnega menija. Ko končate, znova zaženite računalnik.

odstranite vnose z 5. korakom urejevalnika registra


Če uporabljate 64-bitno različico sistema Windows, pojdite v drug podimenik v registru. Sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Wow6432Node Microsoft Windows CurrentVersion Uninstall' . Tu boste našli (če so vnosi za aplikacije) imeniško strukturo, ki je enaka prejšnjemu Uninstall imeniku. Nekateri vnosi bodo označeni z abstraktnim ID-jem, drugi pa z imenom. Če v aplikaciji, ki ste jo pravkar odstranili v prejšnjem razdelku, ni nobenega vnosa, potem to ni posledica vlog vseh aplikacij v obeh imenikih registra. Ko končate, znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati.

Wie kann man verhindern, dass Firefox so viel Speicher verbraucht?

[Nazaj na kazalo]

Odstranite vnose s pomočjo CCleanerja

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows, ki čisti 'neželeno vsebino' in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti vašo zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga vam odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se zaženejo v sistemu Windows. Prenesite Cleaner tukaj .

Ko prenesete, odprite CCleaner in kliknite 'Orodja' v levem podoknu izberite 'Odstrani' razdelek za začetek odstranjevanja programov / odstranitev vnosov, ki jih ne potrebujete več. Preprosto kliknite ime programa in nato kliknite 'Odstrani' v zgornjem desnem kotu. Če želite vnos odstraniti s seznama programov, kliknite 'Izbriši' . Ko končate, znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati. Teh programov ne bi smeli več videti na seznamu Dodaj / odstrani programe.

odstranite vnose s čistilom

To je to! Po zgornjih korakih boste lahko popolnoma odstranili in odstranili programe iz sistema Windows in povezane vnose. Upamo, da to pomaga!

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako ročno odstranite programe s seznama za dodajanje / odstranjevanje programov:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije