Kako odstraniti searchsnow.com iz nastavitev brskalnika

Kako se znebiti Searchsnow.com Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika searchsnow.com iz računalnikov Mac

Kaj je searchsnow.com?

searchsnow.com je naslov lažnega iskalnika. V večini primerov te naslove / lažne iskalnike promovirajo prek ugrabitelji brskalnikov , ki spremenijo določene nastavitve brskalnika. Aplikacije za ugrabitev brskalnika lahko zbirajo tudi druge informacije, povezane z brskanjem. Ljudje pogosto nenamerno prenesejo in namestijo te prevarante, zato so uvrščeni med potencialno neželene aplikacije (PUA).

ugrabitelj brskalnika searchsnow.com v računalniku MacNa splošno ugrabitelji brskalnikov promovirajo lažne iskalnike tako, da jim naslove dodelijo kot domačo stran, privzeti iskalnik in URL novega zavihka. Na ta način aplikacije promovirajo lažne iskalnike, tako da prisilijo uporabnike, da obiščejo določen naslov, ko odprejo brskalnik, nov zavihek ali vnesejo iskalne poizvedbe v vrstico URL. Uvrščeni so med lažne iskalnike, saj ne ustvarjajo edinstvenih rezultatov in / ali prikazujejo zavajajočih informacij. Ta iskalnik prikazuje rezultate na mybrowser-search.com z odprtjem spletnega mesta prek številnih drugih dvomljivih spletnih naslovov, kot je searchbaron.com in koča.brdtxhea.xyz. Če želite preprečiti, da bi brskalnik odpiral searchsnow.com (in naslove, na katere preusmeri), je treba PUA, ki ga promovira, odstraniti, sicer bo ta aplikacija po vsakem poskusu spreminjanja / razveljavitve preusmerila svoje nastavitve. Poleg tega te aplikacije zbirajo tudi različne podatke. Običajno ciljajo na podrobnosti, povezane z brskanjem, kot so naslovi IP, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih strani, geolokacije itd. Lahko so tudi zasnovani za snemanje osebnih občutljivih podrobnosti. Razvijalci lahko zbrane informacije uporabijo za ustvarjanje prihodka s prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) ali na druge načine. Zato lahko uporabniki postanejo žrtve kraje identitete, težave z varnostjo brskanja, zasebnostjo v spletu itd.

Povzetek grožnje:
Ime ugrabitelj brskalnika searchsnow.com
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac.
Vročanje naslova IP 185.93.1.241
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Še nekaj primerov ponarejenih iskalnikov searchmarquis.com , prudensearch.com in search.becovi.com . Na splošno se ti naslovi prikažejo v nastavitvah brskalnika, ko brskalnik ugrabi potencialno neželena aplikacija. PUA se običajno oglašujejo kot uporabni in zakoniti, domnevno izboljšujejo izkušnjo brskanja in vključujejo druge funkcije. Nikoli ne zaupajte in ne uporabljajte lažnih iskalnikov ali ugrabiteljev brskalnikov. Nekoristne so in lahko povzročajo resne težave.

Kako se je searchsnow.com namestil v moj računalnik?

V večini primerov ugrabitelji brskalnikov in drugi PUA-ji se prenesejo in / ali namestijo z nezaupljivimi, zavajajočimi oglasi ali kadar jih razvijalci programske opreme distribuirajo z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. To metodo uporabljajo za prevaro uporabnikov pri neželenem prenosu / namestitvi PUA-jev, tako da jih vključijo v nastavitve drugih programov kot 'dodatne ponudbe'. Običajno je te ponudbe mogoče zavrniti z nastavitvami, kot so »Po meri«, »Napredno« ali druge. Nenamerni prenosi in namestitve se zgodijo, ko ljudje pustijo nastavitve nespremenjene. V nekaterih primerih se to zgodi, ko kliknejo oglase, ki izvajajo določene skripte.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Za distribucijo PUA-jev se pogosto uporabljajo prenosniki, namestitveni programi, peer-to-peer omrežja (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Neuradne strani in drugi podobni kanali za prenos / namestitev. Uporabljajo se lahko za distribucijo zlonamernih aplikacij kot ell. Zato je treba programsko opremo in datoteke prenašati samo z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Označite vse možnosti »Napredno«, »Po meri« in druge možnosti ter zavrnite ponudbe za prenos ali namestitev dodatnih, neželenih aplikacij. Ne kliknite oglasov, ki so prikazani na dvomljivih, nezaupljivih spletnih mestih, saj lahko odprejo druga tovrstna spletna mesta ali celo povzročijo neželene prenose in namestitve. Vse sumljive razširitve, dodatke in vtičnike takoj namestite v brskalnik. Enako velja za tovrstno programsko opremo, ki je nameščena v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z ugrabitelji brskalnikov, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

odpre se searchsnow.com mybrowser-search.com prek searchbaron.com in hut.brdtxhea.xyz (GIF):

searchsnow.com preusmeri na searchbaron.com hut.brdtxhea.xyz in mybrowser-search.com

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

mach eine ebene transparent gimp

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

preusmeritev searchsnow.com:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z searchsnow.com, iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite povezane datoteke in mape brskalnika searchsnow.com:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

So entsperren Sie Apps unter Windows 10

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

domača stran ugrabitelja brskalnika searchsnow.com in privzeta odstranitev internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z ugrabiteljem brskalnika:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Billige laptops für linux

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno '. Če želite nastaviti svojo domačo stran, vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje 'jeziček. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z ugrabiteljem brskalnika searchsnow.com:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke brskalnika searchsnow.com za brskalnik Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

dual-boot linux windows 7

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .