Kako odstraniti pojavno okno 'V računalniku primanjkuje pomnilnika'

Kako se znebiti računalnika POP-UP z malo prostora (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti 'V vašem računalniku zmanjkuje pomnilnika' iz računalnikov Mac

Kaj je 'V računalniku primanjkuje pomnilnika'?

'V vašem računalniku je malo pomnilnika' je zavajajoče pojavno okno, ki ga prikazujejo prevaranti (npr. adware , ugrabitelji brskalnikov ali druge potencialno neželene aplikacije - PUA). Prikaže se z ScreenSaver.app , ScreenCapture.app , Spaces.app , MacSecurityPlus in druge dvomljive aplikacije. Pojavno okno je namenjeno uporabnikom, da aplikaciji prikažejo različna dovoljenja, na primer nadzor nad brskalniki in v njih shranjene podatke.

V računalniku ni dovolj prevare s pomnilnikomBesedilo, predstavljeno v pojavnem oknu, trdi, da v računalniku primanjkuje pomnilnika, in predlaga, naj uporabnik zapre nekatere odprte programe, da sprosti pomnilnik. To pojavno okno skrije drugo okno, zato je gumb 'Zapri' v prvem oknu tudi možnost privolitve naslednjega pojavnega okna. Ko uporabniki kliknejo 'Zapri', nehote kliknejo tudi skriti gumb. Prikrito pojavno okno je sistemsko okno, skozi katerega prevarantska aplikacija prikazuje zahteve za omogočanje potencialno škodljivih zmogljivosti / dejanj. Na primer na ta zavajajoč način lahko aplikacija zahteva dovoljenje za nadzor brskalnika (npr. Google Chrome, Safari itd.). Ko je tak dostop dovoljen, lahko aplikacija, ki stoji za tem pojavnim oknom, pridobi dostop do dokumentov in podatkov, shranjenih v brskalniku, in jih nato zlorabi na različne načine. Poleg tega se prikaže sporočilo »V računalniku zmanjkuje pomnilnika«, ko uporabniki poskušajo odstraniti aplikacijo, ki jo prikazuje. Če naletite na to pojavno okno, vam toplo priporočamo, da takoj odstranite aplikacijo, ki je zanjo odgovorna.

PUA, kot so ScreenSaver.app , ScreenCapture.app , Spaces.app , in MacSecurityPlus zaslon 'V vašem računalniku zmanjkuje pomnilnika'. Te neželene aplikacije imajo različne nevarne zmogljivosti. Vrste oglaševalskih programov prikazujejo vsiljive oglase (npr. Pojavna okna, pasice, ankete, kuponi itd.), Ki bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja z omejevanjem hitrosti brskanja in vidnosti spletnega mesta. Poleg tega ob kliku teh oglasov preusmerijo na prodajna, nezaupljiva, ogrožena, zavajajoča / prevara in zlonamerna spletna mesta. Lahko jih tudi sprožite (s klikom nanje) za prenos / namestitev vsebine (npr. PUA-ji) brez soglasja uporabnikov. Druge neželene aplikacije, imenovane ugrabitelji brskalnikov, spreminjajo brskalnike, omejujejo ali zavračajo dostop do nastavitev in promovirajo lažne iskalnike. Večina PUA-jev (ne glede na druge zmogljivosti) lahko sledi podatkom. Spremljajo lahko dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo iz njih pridobljene osebne podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Ti zbrani podatki se delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki želijo z zlorabo ustvariti prihodek. Če povzamemo, prevare lahko povzročijo infiltracijo / okužbe v brskalnik in sistem, povzročijo resne težave z zasebnostjo, finančno izgubo in celo krajo identitete. Da zagotovite varnost naprav in uporabnikov, takoj po zaznavanju odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Pojavno okno z napisom »V računalniku primanjkuje pomnilnika«
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac.
Ponarejena trditev Pojavno okno trdi, da v napravi primanjkuje pomnilnika.
Imena zaznavanja (lopa namestitev)
Emsisoft (Gen: Variant.Application.MAC.Koiot.939 (B)), BitDefender (Gen: Variant.Application.MAC.Koiot.939), ESET-NOD32 (OSX / Adware.MaxOfferDeal.M), Kaspersky (Not- a-virus: HEUR: AdWare.OSX.Ketin.d), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Primer pojavnega okna, ki se prikaže zaradi prevarantskih aplikacij, je ' * bo poškodoval vaš računalnik. Premaknite ga v smetnjak. ', ki ga povzroča Helperamc , Hlpradc , Smbstrhlpr , Helpermcp in drugi. Čeprav neželene aplikacije za vdor v naprave ne potrebujejo izrecnega dovoljenja uporabnika, jih lahko promovirajo tudi različne zavajajoče / prevarantske spletne strani. Promovirajo jih kot legitimno in uporabno programsko opremo s široko paleto funkcij, a kljub temu, kako dobro se te ponudbe slišijo, običajno ne delujejo. PUA lahko povzročajo resne težave. Te aplikacije se preprosto uporabljajo za ustvarjanje dobička za razvijalce. PUA vodijo vsiljive oglaševalske kampanje, prisilno odpirajo vse vrste nezaupljivih in zlonamernih spletnih mest, ugrabljajo brskalnike in zbirajo zasebne podatke.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

PUA-ji se množijo z nastavitvami za prenos / namestitev druge programske opreme. Zavajajoča tržna metoda predpakiranja običajnih izdelkov z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje 'združevanje'. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Preskakovanje korakov in odsekov z uporabo vnaprej nastavljenih možnosti) ogrožajo naprave s potencialno infiltracijo in okužbami. Nekateri PUA imajo 'uradne' strani za prenos. Ko jih kliknete, lahko vsiljivi oglasi prikrito prenesejo / namestijo PUA-je.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Vse izdelke je treba raziskati pred prenosom / namestitvijo in / ali nakupom. Uporabljajte samo uradne in preverjene kanale za prenos. Prenos virov, kot so spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek, omrežja za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.) In drugi prenosniki tretjih oseb niso zaupanja vredni in se jim je treba izogibati. Pri prenosu / namestitvi vam svetujemo, da preberete pogoje, raziščete razpoložljive možnosti, uporabite možnosti »Po meri / napredno« in onemogočite vse dodatke (aplikacije, orodja, funkcije itd.). Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni in neškodljivi, vendar jih lahko preusmerijo na dvomljive spletne strani (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle in druge). Če naletite na te oglase / preusmeritve, preverite sistem in nemudoma odstranite vse sumljive programe in / ali razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu:

V računalniku primanjkuje pomnilnika.

Če želite sprostiti nekaj pomnilnika, zaprite nekaj aplikacij.

Še en primer pojavnega sporočila »Vaš računalnik ima malo pomnilnika«:

Druga različica vašega računalnika je sporočilo o prevari z malo prostora

Posnetek zaslona ponarejene namestitvene namestitve, ki promovira aplikacije, ki prikažejo pojavno okno z napisom »V računalniku primanjkuje pomnilnika«:

Prevarantski namestitveni program, ki promovira aplikacije, ki prikazujejo, da v računalniku ni dovolj pomnilnika

POMEMBNO! Večina prevarantskih aplikacij je skritih globoko v sistemu in se ne prikaže na nobenem seznamu nameščene programske opreme. Zato je postopek odstranjevanja lahko zapleten. Ob omenjenem ScreenCapture.app kot primer:

1) Pomaknite se do ~ / Library / Application Support / .screencapture / 'imenik, z desno miškino tipko kliknite' Zajem zaslona 'program in izberite' Pokaži vsebino paketa ':

Odstranjevanje 1. koraka aplikacije ScreenCapture

2) Pomaknite se do Vsebina / MacOS 'imenik in izbriši' Zajem zaslona 'aplikacija:

Odstranjevanje 2. koraka aplikacije ScreenCapture

3) Ko se izvedejo prejšnji koraki, se postopek, povezan z aplikacijo ScreenCapture, ne bo več samodejno znova zagnal in ga boste lahko preprosto zaključili in odstranili preostale datoteke aplikacije:

Odstranjevanje 3. koraka aplikacije ScreenCapture

4) Po odstranitvi aplikacije ScreenCapture pojdite na / Uporabniki / Test / Knjižnica / Podpora za aplikacije 'in omogočite prikaz skritih imenikov. Nato poiščite imenik z dvomljivim imenom (npr. ' .pomoč ',' .tebi 'ali podobno), ki vsebuje aplikacijo z imenom' Finder '. Ko se nahaja, je treba celoten imenik izbrisati. Upoštevajte, da ima MacOS dejansko aplikacijo Finder. Kljub temu ima zlonamerna različica popolnoma drugačno ikono (običajno logotip terminala) in kriminalci to preprosto uporabijo kot masko:

Odstranitev 4. koraka aplikacije ScreenCapture

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite pojavne datoteke in mape »v računalniku primanjkuje pomnilnika«:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

Ereignis 41 Kernel Power Windows 10 behoben

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

warum kommt bing statt google

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Pojavno odstranjevanje iz internetnih brskalnikov »Vaš računalnik ima malo pomnilnika«:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite pojavne razširitve Safari, ki se nanašajo na »v računalniku primanjkuje pomnilnika«:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite pojavne dodatke za Mozilla Firefox, ki vsebujejo pomanjkanje pomnilnika:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite pojavne dodatke za Google Chrome v povezavi s »računalnikom primanjkuje pomnilnika«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .