Kako odstraniti neželena pojavna okna in preusmeritve domačih strani z Maca?

Kako odstraniti neželena pojavna okna in preusmeritve domačih strani z Maca?

Kako odstraniti pojavne oglase in preusmeritve brskalnika iz računalnika Mac?

Pri razvoju sistema MacOS je Apple vključil številne varnostne funkcije, ki uporabnikom omogočajo, da se počutijo varne pri spletnem delu. V preteklosti nobena resna okužba zlonamerne ali oglaševalske programske opreme ni ciljala na računalnike Mac. Zdaj pa kibernetski kriminalci vedno bolj razvijajo zlonamerno kodo, ki cilja na te sisteme. Mnogi uporabniki poročajo o nadležnih pojavnih oglasih, preusmeritvah domačih strani, ugrabiteljih internetnih iskalnikov in zmanjšani zmogljivosti sistema. Ena najpogostejših okužb v računalnikih Mac je oglaševalska programska oprema, vključno z preusmeritev searchpulse.net , Vsak ugrabitelj brskalnika Search Manager , in MyShopcoupon . Uporabniki računalnikov Mac so poleg oglaševanja usmerjeni tudi na potencialno neželene programe (PUA), znane tudi kot potencialno neželeni programi (PUP). Nekateri primeri PUP-ov vključujejo Mac Keeper , Napredno čistilo za Mac , in Mac Mechanic .

Oglasna programska oprema se pogosto širi z brezplačnimi prenosi - večina spletnih mest z brezplačnim prenosom programske opreme za prenos brezplačnih aplikacij zahteva uporabo 'odjemalca za prenos'. Ti upravitelji prenosov ponujajo namestitev oglaševanih vtičnikov brskalnika (običajno oglasne programske opreme) z izbrano brezplačno programsko opremo. Druga metoda distribucije so vsiljivi oglasi, ki na primer vključujejo ponarejena posodobitev predvajalnika flash spletna mesta. Ko enkrat kliknete, nekateri oglasi ponujajo namestitev dodatnih vtičnikov, drugi pa preprosto zaženejo skripte, namenjene prenosu in namestitvi oglasne programske opreme brez soglasja uporabnikov.adware-uvod2

Windows 10 bootfähigen usb aus iso erstellen

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Vrste in simptomi oglaševalskega programa

Obstaja več vrst oglaševalske programske opreme, od katerih najpogosteje prikazujejo pojavne oglase. Drugi včasih uporabljajo različne preusmeritve za brskalnik. Nekateri oglaševalski programi ostajajo skriti, vendar sledijo zgodovini brskanja uporabnikov, kot so obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi IP, enolične identifikacijske številke, operacijski sistemi, informacije brskalnika itd.

Simptomi oglaševanja:

 • Zmanjšana zmogljivost spletnega brskalnika
 • Nadležni oglasi (iskanja, pasice, besedilne povezave, prehodni, vmesni oglasi in oglasi na celotni strani)
 • Preusmeritve brskalnika

Nekaj ​​pogostih primerov oglaševalske programske opreme, ki okužijo računalnike Mac:

[Nazaj na kazalo]

Zaprite zavihke z oglasi

Najprej zaprite vsa prikazana pojavna okna, pri tem pazite, da ne kliknete nobenega gumba na pojavnem oknu. Izberite med zapiranjem zavihka ali celotnega brskalnika, tako da kliknete rdeči x v zgornjem levem kotu. S klikom na pojavno okno lahko v računalnik namestite še več oglaševalske programske opreme. Če se v vašem brskalniku prikaže sporočilo z možnostjo »Ne prikaži več opozoril s te spletne strani«, ga omogočite pred zaprtjem. Če se gumb Blokiraj opozorila prikaže, ko zaprete pojavno okno v iPhonu ali iPadu, ga tapnite, da preprečite pojavna okna v prihodnosti. Če pojavnega okna ne morete zapreti, zaprite brskalnik skozi okno »prisilna zapustitev«. V računalnikih Mac lahko do okna za prisilno zapiranje pridete tako, da pritisnete bližnjično tipko Command, Option in Escape. Ko se prikaže okno, na seznamu izberite svoj brskalnik in na dnu kliknite gumb Prisilno zapusti. Če ste omogočili možnost, da se brskalnik zažene z enakimi zavihki kot zadnja seja, pri zagonu Safarija pridržite tipko Shift, da preprečite zagon zlonamernih spletnih mest in nadležnih pojavnih oken.

prisilno zapre brskalnik

[Nazaj na kazalo]

Blokirajte dohodne pojavne oglase

Ena izmed osnovnih metod oglaševalske programske opreme so pojavni oglasi. Ta okna pogosto prikazujejo informacije, ki ustvarjajo valuto za razvijalce ali vas spodbujajo k namestitvi še bolj zlonamerne programske opreme. Če želite, da vaš brskalnik ne prikazuje pojavnih sporočil, ročno omogočite možnost blokiranja. Večina brskalnikov v nastavitvah ponuja možnost »blokiraj pojavna okna«. Če želite to uporabno funkcijo omogočiti v brskalniku Safari, zaženite brskalnik, v meniju na vrhu zaslona kliknite Safari, izberite Nastavitve in nato zavihek Varnost. Ob možnosti »Blokiraj pojavna okna« boste videli potrditveno polje - omogočite ga in brskalnik ne bo več prikazoval nobenih pojavnih sporočil, vključno z oglasi.

safari-pop-up

Če uporabljate Google Chrome, kliknite meni s tremi pikami v zgornjem desnem kotu in izberite Nastavitve. Razširite razdelek z naprednimi nastavitvami. Poiščite Nastavitve vsebine, izberite odprti pojavni meni in jih blokirajte.

kromirana pojavna okna

wie installiere ich raspbian

Za uporabnike Mozilla Firefox kliknite ikono s tremi vrsticami, da odprete meni, in izberite Nastavitve. Na seznamu na levi strani izberite Zasebnost in varnost in se pomaknite navzdol, dokler ne najdete razdelka Dovoljenja. Tam boste videli možnost Blokiraj pojavna okna - omogočite potrditveno polje, da preprečite Firefoxu, da ustvarja oglase.

pojavna okna firefox-block

[Nazaj na kazalo]


Preglejte domačo stran in privzete nastavitve iskalnika

Oglasna programska oprema lahko včasih vpliva na nekatere (ali na vse) te nastavitve z zamenjavo domače strani ali spreminjanjem privzetega iskalnika. Posledično bo brskalnik ob zagonu prikazal spletno mesto, ki ga je nastavila oglaševalska programska oprema. Poleg tega brskalnik privzeto ne bo uporabljal Googlovega iskanja. Če želite preveriti te nastavitve v brskalniku Safari, odprite Preferences in izberite zavihek General. Našli boste polje domače strani. Prepričajte se, da se naslov spletnega mesta ni spremenil.

safari-domača stran

Če želite preveriti privzeti iskalnik, izberite zavihek Iskanje in v spustnem meniju zagotovite, da je izbran Google.

safari-iskalnik

Če želite prilagoditi nastavitve iskanja v brskalniku Google Chrome, odprite nastavitve in kliknite ikono treh vrstic v zgornjem levem kotu, izberite razdelek Ob zagonu in izberite želeno možnost. Če uporabljate domačo stran, preverite, ali je naslov spletnega mesta pravilen. Če želite upravljati iskalnik, v stranski vrstici izberite Iskalnik.

krom-iskalnik

Če uporabljate Mozilla Firefox, odprite nastavitve. V razdelku Splošno najdete polje domače strani - preverite, ali je naslov pravilen.

domača stran firefox

Če želite prilagoditi nastavitve iskalnika, preprosto kliknite razdelek za iskanje. Tu boste našli možnost Privzeti iskalnik.

Diese Website hat eine Umleitungsschleife

firefox-iskalnik

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite nepotrebne razširitve

Danes brskalniki omogočajo pritrditev majhnih programov, imenovanih razširitve, za izboljšanje funkcionalnosti programske opreme. To so uporabne funkcije, razvijalcem pa omogočajo tudi skrivanje oglasne programske opreme. Pogosto bo namestitev ene ponarejene razširitve povzročila, da se v brskalnik uporabi več različnih programskih aplikacij. Priporočamo, da onemogočite vse razširitve, katerih namen ni znan (razširitve brez lastnega imena so običajno zlonamerne). Če jih onemogočite, jih ne boste odstranili, zato boste lahko pred odstranitvijo ali ponovnim omogočanjem ocenili, ali so zakoniti. Če želite preveriti razširitve, priložene Safariju, odprite nastavitve in izberite jeziček razširitev.

safari-podaljški

Videli boste seznam z vsemi ostalimi dodatnimi programi. Potrditveno polje omogoči / onemogoči razširitev, medtem ko jo gumb za odstranitev popolnoma odstrani. Apple je ustvaril seznam najpogostejših zlonamernih razširitev. To pomaga uporabnikom, da hitro poiščejo neželeno programsko opremo. Seznam natančno preučite - če ga na seznamu razširitev Safari najdete, ga takoj odstranite.

 • Amazon Shopping Assistant podjetja Spigot Inc.
 • Cinema-Plus Pro ali različice, kot so Cinema + HD, Cinema + Plus in Cinema Ploos,
 • Ebay Shopping Assistant podjetja Spigot Inc.,
 • FlashMall,
 • GoPhoto.it,
 • Omnibar,
 • Searchme avtorja Spigot, Inc,
 • Slick prihranki podjetja Spigot Inc.
 • Shopy Mate.

Če uporabljate Google Chrome, v zgornjem desnem kotu kliknite meni s tremi pikami, poiščite Več orodij in izberite Razširitve. Tu boste našli seznam elementov z gumbom za odstranitev in preklapljanjem, ki omogoči / onemogoči razširitev.

krom-podaljški

Če želite upravljati programe, povezane z brskalnikom Mozilla Firefox, kliknite gumb menija s tremi vrsticami in izberite Dodatki. Na seznamu na levi strani izberite Extensions in preverite, ali je nameščena programska oprema. Vsak dodatek bo imel gumbe za onemogočanje ali odstranjevanje. Priporočamo, da jih najprej onemogočite, da preverite morebitne pomembne spremembe. Če dodatki niso potrebni, jih odstranite.

dodatki za firefox

[Nazaj na kazalo]

Zaznajte in odstranite oglaševalsko programsko opremo iz računalnika Mac

Nazadnje, najpomembnejši korak je preveriti trdi disk Mac za morebitno škodljivo programsko opremo, ki se skriva znotraj zakonitih datotek in programske opreme. Obstajata dva načina za čiščenje Mac-a pred zlonamerno programsko opremo: 1) ročno iskanje in brisanje datotek; 2) uporaba programske opreme drugih proizvajalcev.

Odstranite adware datoteke ročno

Najprej zaprite brskalnik in preverite, ali na trdem disku obstajajo določeni cilji / datoteke, znane kot adware. Zaženite Finder, v meniju na vrhu zaslona kliknite Pojdi in izberite Pojdi v mapo. Uporabite lahko tudi bližnjico na tipkovnici Shift, Command in G. Vnesite spodnje cilje in imena datotek ter kliknite Pojdi - to bo preverilo, ali datoteka obstaja v vašem datotečnem sistemu. Če najdete katero od spodnjih datotek, jih povlecite v smetnjak. Opomba: s seznama premaknite samo datoteke.

iskalnik-ogrodje

Ko preverite vse elemente s seznama, znova zaženite računalnik Mac in šele nato boste lahko izpraznili smeti. Ko je koš za smeti čist, zaženite spletni brskalnik, vendar ne pozabite pritisniti tipke Shift na tipkovnici, da preprečite zagon zlonamernih spletnih mest. Seznam datotek, znanih kot adware:

 • /System/Library/Frameworks/v.framework
 • /System/Library/Frameworks/VSearch.framework
 • / Library / PrivilegedHelperTools / Jack
 • / Library / InputManagers / CTLoader /
 • / Knjižnica / Podpora za aplikacije / Conduit /
 • ~ / Library / Internet Plug-Ins / ConduitNPAPIPlugin.plugin
 • ~ / Library / Internet Plug-Ins / TroviNPAPIPlugin.plugin
 • /Applications/SearchProtect.app
 • /Applications/WebTools.app
 • /Applications/cinemapro1-2.app
 • ~ / Applications / cinemapro1-2.app

Nato s sistemom Activity Monitor, ki je v mapi Utilities, preverite sistem. Na seznamu postopkov poiščite procese Genieo ali InstallMac. Če vaš Mac izvaja veliko procesov, jih z lahkoto poiščite z iskalnim poljem. Če najdete vsaj enega, ga izberite in v zgornjem levem kotu kliknite gumb za zapiranje sile (x). Ko ste zaprli oba procesa, znova zaženite Mac.

dejavnost-genieo

Ko se računalnik zažene, odprite iskalnik in uporabite funkcijo Pojdi v mapo. Poiščite spodaj navedene datoteke. Če jih najdete, jih odstranite kot v zgornjem koraku.

 • / Aplikacije / Genieo
 • / Applications / InstallMac
 • / Applications / Odstrani Genieo
 • / Applications / Uninstall IM Completer.app
 • /usr/libgenkit.dylib
 • /usr/libgenkitsa.dylib
 • /usr/libimkcit.dylib
 • /usr/libimckitsa.dylib
 • /Library/PrivilegegHelperTools/com.genieoinnovation.macextension.client
 • ~ / Knjižnica / Podpora za aplikacije / Genieo /
 • ~ / Library / Application Support / com.genioinnovation.Installer /

Ko preverite in odstranite vse datoteke s seznama, znova zaženite Mac. Ko se računalnik zažene, poiščite /Library/Frameworks/GenieoExtra.framework in ga, če ga najdete, izbrišite. Ko je datoteka odstranjena, znova zaženite Mac.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite Combo Cleaner za odstranjevanje oglasne in druge zlonamerne programske opreme

Combo Cleaner vsebuje dva mehanizma za iskanje virusov. Prvi preverja okužbe z zlonamerno programsko opremo, ki temeljijo na Macu, drugi pa išče nevarnosti računalniške varnosti v sistemu Windows. To orodje ne samo zazna in odstrani zlonamerno programsko opremo iz vašega računalnika, temveč tudi preveri e-poštne priloge. Če zazna kakršne koli grožnje (bodisi v računalnikih s sistemom Mac ali PC), jih odstrani, da se ne razširi na druga e-poštna sporočila. Če želite očistiti računalnik, najprej prenesite to protivirusno programsko opremo z računalnika Spletna stran . Namestite ga na Mac in nato zaženite program.

kombinirano čistilo-1

V levi stranski vrstici izberite Antivirus in izberite med tremi vrstami skeniranja računalnika. Hitro skeniranje preveri cilje, ki se najpogosteje uporabljajo za shranjevanje okuženih datotek, Full Scan pa na celotnem trdem disku preveri morebitno škodljivo programsko opremo. Zadnja možnost je Custom Scan - Combo Cleaner preveri samo mape, ki jih je uporabnik izbral. Poleg tega lahko ta programska oprema očisti sistem neželenih datotek in optimizira shranjevanje na trdem disku.

wie man www search com loswird

kombinirano čistilo-2

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje odstranitev zlonamerne programske opreme iz računalnika Mac:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije