Kako preimenovati svojo omrežno povezavo?

Kako preimenovati svojo omrežno povezavo?

Kako enostavno spremeniti ime omrežne povezave v sistemu Windows 10

Ko prvič konfigurirate omrežje in se z njim povežete, operacijski sistem Windows shrani te podatke in jih shrani kot novo ustvarjeni omrežni profil ter jim privzeto prikaže ime Network, Network 1, Network 2 itd. Običajno boste to omrežno ime videli, ko v opravilni vrstici kliknete ikono omrežja ali na nadzorni plošči sistema Windows odprete Center za omrežja in skupno rabo.

Če uporabljate več omrežij (zlasti če ste lastnik prenosnega računalnika), bo morda postalo težko in zmedeno, če obstaja več imen omrežnih profilov s podobnim imenom. Zmedeno je lahko, ko morate določeno omrežje diagnosticirati, če so z njim težave, in ne veste, katero omrežje izbrati, da začnete odpravljati težave. Nič hudega ni, nekateri pa menijo, da je to moteče. Še posebej tisti, ki imajo opravka z več napravami in omrežnimi povezavami, ki bi lahko imele enak ali zelo podoben SSID (Service Set Identifier).



Če ste nadgradili na Windows 10, je lahko spreminjanje imena omrežja nekoliko težje. Z drugimi besedami, ni tako enostavno, kot je bilo v prejšnjih operacijskih sistemih Windows. Dobra novica pa je, da je še vedno mogoče in izvedljivo dokaj enostavno, če veste, kaj storiti. Če berete to, najverjetneje želite izvedeti, kako. Preberite spodnji vodnik in z opisanimi koraki boste izvedeli, kako spremenite ime svojega omrežja.

kako spremeniti ime svojega omrežja

Kazalo:

Methoden zum Blockieren von Popup-Nachrichten ohne den Kauf von Software

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preimenujte svoje omrežje z urejevalnikom registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite urediti svoj register, boste morali uporabiti urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

kako preimenovati omrežno povezavo z urejevalnikom registra 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'regedit' in kliknite 'V REDU' ali pritisnite tipko Enter na tipkovnici - to bo odprlo urejevalnik registra.

kako preimenovati omrežno povezavo z urejevalnikom registra 2. korak

Zdaj pa pojdi na 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion NetworkList Profiles' . To pot lahko preprosto kopirate in prilepite v vrstico urejevalnika registra ali pa jo ročno odprete z razširitvijo imenikov. Spodaj 'Profili' tipka, boste videli seznam podtipk z dolgimi imeni, ki vsebujejo črke in številke. Kliknite vsako podključ in poiščite 'Ime profila' , poiščite omrežno povezavo, katero ime želite spremeniti, in jo dvokliknite. V našem primeru je 'Omrežje' .

kako preimenovati omrežno povezavo z urejevalnikom registra 3. korak

V oknu Edit String poiščite 'Podatki o vrednosti' in ime pod njim, mu dajte želeno ime in kliknite 'V REDU' . Omrežno ime ne sme vsebovati znakov, kot so ' /: *? | ' .

kako preimenovati omrežno povezavo z urejevalnikom registra 4. korak

Zaprite okno urejevalnika registra in po potrebi znova zaženite računalnik; ime omrežja je treba spremeniti.

[Nazaj na kazalo]

Preimenujte svoje omrežje z lokalno varnostno politiko

Lokalna varnostna politika vsebuje informacije o varnosti lokalnega računalnika. Vključuje domene, ki so zaupane za preverjanje pristnosti prijav, kateri uporabniški računi lahko dostopajo do sistema in kako, pravice in privilegije, dodeljene računom, ter varnostno revizijsko politiko. Lokalni varnostni pravilnik je na voljo samo v izdajah Windows 10 Pro in Enterprise, če ga uporabljate, nato pa za konfiguracijo nastavitev z lokalnim varnostnim pravilnikom znova odprite pogovorno okno Zaženi in vnesite 'secpol.msc' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' da ga odprete. V Lokalni varnostni politiki poiščite in izberite 'Politike upravitelja omrežnih seznamov' v levem podoknu zdaj dvokliknite ime omrežja, ki ga želite spremeniti v desnem podoknu. Pod 'Ime' poiščite ime in ga spremenite v najprimernejšega. Kliknite 'V REDU' Če želite shraniti spremembe, je treba zdaj spremeniti ime omrežne povezave. V nasprotnem primeru znova zaženite računalnik in ga potem spremenite.

To je to, upamo, da je bil ta vodnik koristen in ste lahko brez težav spremenili ime svojega omrežja. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s temo, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako preimenovati omrežno povezavo:

[Nazaj na vrh]