Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako obnoviti ali ponastaviti geslo skrbniškega računa v računalniku Mac?

Danes večina sistemov, ki jih uporabljamo, zahteva geslo za prijavo. operacijski sistem macOS ni izjema. Ko nastavljate svoj novi Mac, boste pozvani, da ustvarite skrbniški račun, zaščiten z geslom, kar koli izberete. Kljub temu, da ob prijavi skupaj ustvarjate namige, jih uporabniki pogosto nastavijo naključno in kadar bi si morali pomagati pri zapomnitvi gesla, ne bo. Pozabljeno geslo je le en primer, zakaj bi želeli obnoviti ali ponastaviti skrbniško geslo za Mac.

Ker gre za osnovno zaščito vašega računalnika in vseh zasebnih podatkov v njem, ni preprostih načinov za obnovitev pozabljenega gesla po e-pošti ali čem podobnem. vendar obstaja nekaj načinov za ponastavitev ali obnovitev izgubljenega gesla skrbniškega računa. Še več, te metode so precej preproste in tudi neizkušeni uporabniki Maca jih bodo lahko izvedli. Upoštevajte, da bo najlažji način zahteval dostopen Apple ID in ustrezne nastavitve v vašem Macu. V tem članku bomo opisali najpogostejše načine ponastavitve ali obnovitve podrobnosti skrbniškega računa Mac in zahtevane nastavitve za uspeh vsake metode.admin-psw-uvod5

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako spremeniti podrobnosti o prijavi skrbnika v Macu

Redna sprememba gesla za račun je dobra preventiva pred kakršnim koli nepooblaščenim dostopom do računalnika in osebnih podatkov. Če Mac uporabljate v službi, je priporočljivo, da občasno spreminjate podatke o prijavi, da preprečite neželen dostop. Včasih uporabniki poskušajo spremeniti geslo, ker sumijo, da je bilo geslo morda ukradeno. Obstajajo primeri, ko se ljudje zavedajo, da uporaba imena hišnega ljubljenčka ali imena katerega koli drugega družinskega člana kot glavnega gesla ni res dobra ideja. Razlogov, zakaj se ljudje odločijo za spremembo gesla za račun, je lahko veliko. Za začetek postopka najprej odprite sistemske nastavitve sistema Mac, nato izberite Uporabniki in skupine. Ko se aplikacija zažene, boste videli seznam vseh obstoječih uporabnikov. Izberite račun, za katerega želite spremeniti geslo, in kliknite gumb Spremeni geslo .... V novem oknu boste morali najprej vnesti obstoječe geslo, nato pa v naslednjih dveh vrsticah vnesite novo in ga znova ponovite. V zadnji vrstici boste imeli možnost posodobitve vašega namiga. Priporočamo, da vnesete pripadajoči namig, če pozabite novo ustvarjeno geslo.

Erstellen Sie einen bootfähigen USB-Linux-Mint

Spremeni skrbniško geslo

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite geslo za prijavo dostopa do ključa

Geslo za ključe je nekoliko zapleteno, saj je povezano z geslom skrbnika. Če pa ponastavite ali obnovite podrobnosti skrbniškega dnevnika Mac-a, geslo za ključe ostane enako, kar ste izgubili ali pozabili. To pomeni, da ko poskušate dostopati do vseh shranjenih gesel, morate še vedno vnesti staro, izgubljeno geslo. Edina dejanska rešitev v tem primeru je ponastavitev gesla za ključe, vendar to povzroči izgubo vseh shranjenih poverilnic, dokler se znova ne prijavite z njimi. Če želite ponastaviti geslo Keychain, odprite aplikacijo in kliknite naslov v meniju na vrhu zaslona, ​​nato izberite Preferences. Lahko pa uporabite bližnjico na tipkovnici Command in ob zagonu aplikacije. Če uporabljate eno najnovejših različic mac OS, boste videli gumb Reset My Default Keychains, kliknite za nadaljevanje. V nasprotnem primeru kliknite Uredi, izberite seznam priveskov ali bližnjico na tipki Command, Option in L, nato izberite privezek za prijavo in kliknite gumb Odstrani (-), da ga izbrišete.

resetkeychains

Zaprite aplikacijo Keychain Access in znova zaženite računalnik Mac. Po ponovnem zagonu bo vaš Keychain povezan z novim skrbniškim geslom in začne zbirati vsa vaša gesla vsakič, ko se prijavite z njimi. Če v aplikaciji Keychain Access ne morete doseči gumba za ponastavitev ali menija za urejanje, ker se pojavljajo različna opozorilna sporočila ali zahteve za prijavo, ga lahko ponastavite v načinu Mac-ove ukazne vrstice. Najprej zaženite Mac v eno uporabniški način, tako da znova zaženete računalnik in med zagonom držite gumba Command in S. Spustite gumbe, ko na zaslonu vidite veliko sporočil o stanju s črnim ozadjem. Ko se en uporabniški način zažene in sporočila o stanju prenehajo pojavljati, vnesite naslednji ukaz, da namestite operacijski sistem kot zapisljiv, tako da boste lahko spremenili datotečni sistem: mount -uw /

sum-mount

Naslednji korak bi bil, če želite izvedeti kratko ime računa, ki ga želite ponastaviti, kar lahko naredite tako, da preverite seznam obstoječih uporabnikov z ukazom ls / Users

uporabniki sum-list

Ko veste natančno kratko ime uporabnika, kdo je geslo za ključe, ki ga želite ponastaviti, ga v naslednjem ukazu nadomestite z „kratko ime“ in pritisnite return: rm /Users/shortname/Library/Keychains/login.keychain

sum-remove-keychain-psw

Torrent-Fehlersystem kann den Pfad nicht finden

Zadnji korak bi bil, da znova zaženete Mac, tako da vnesete ukaz za ponovni zagon. Po ponovnem zagonu bo vaša veriga ključev samodejno ustvarila novo geslo, povezano s spremenjenimi podrobnostmi skrbniškega dnevnika.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite geslo skrbniškega računa prek Apple ID-ja

Verjetno najpreprostejši način ponastavitve izgubljenih ali pozabljenih podatkov o prijavi bi bil uporabiti svoj Apple ID kot način preverjanja. Ta možnost se je pojavila z Mac OS X različice 10.7 in je postala priljubljena in uporabna, saj se Apple ID uporablja za preverjanje nakupov v iTunes in App Store. To je verjetno glavni razlog, zakaj si uporabniki zapomnijo ali vsebujejo zapiske z vsaj geslom Apple ID. To se verjetno zdi odlična priložnost, vendar obstajajo nekatere dodatne zahteve, če želite uporabljati to funkcijo, mora biti omogočena v vaših nastavitvah. Če želite preveriti, ali je ta funkcija aktivna, odprite sistemske nastavitve in izberite Uporabniki in skupine, izberite skrbniški račun svojega računalnika in preverite, ali je poleg možnosti »Dovoli uporabnikom ponastavitev gesla z uporabo Apple ID-ja« označena kljukica. V nasprotnem primeru omogočite funkcijo s klikom na kvadrat.

enable-reset-via-apple-id

Za dostop do te funkcije morate med poskusom prijave s skrbniškim računom trikrat vnesti napačno geslo. Po treh neuspešnih poskusih se bo vprašalnik prikazal v polju za geslo skupaj s pojavnim sporočilom, ki prikazuje »Če ste pozabili geslo, ga lahko ponastavite s svojim Apple ID«. Izberite možnost ponastavitve gesla z uporabo Apple ID-ja, vnesite poverilnice in kliknite Ustvari novo skrbniško geslo. Znova zaženite računalnik in za dostop do skrbniškega računa uporabite novo ustvarjeno geslo. V primeru, da ste ugotovili, da se tudi gesla za svoj Apple ID ne spomnite, obiščite Appleovo spletno mesto in ga obnovite po tradicionalni e-poštni metodi.

reset-psw-apple-id

[Nazaj na kazalo]

Za ponastavitev gesla uporabite drug račun z skrbniškimi dovoljenji

Od Mac OS X različice 10.4 je Apple vključil funkcijo, ki omogoča upravljanje podrobnosti skrbniškega računa prek drugega računa, ki vsebuje enaka dovoljenja. To funkcijo je večina IT inženirjev in nekateri izkušeni uporabniki dobro odobrila, saj je veliko lažje obnoviti izgubljena gesla računov glavnega računalnika. Če želite ponastaviti izgubljeno geslo, se najprej prijavite v račun, to geslo poznate. Ko se Mac popolnoma zažene, odprite System Preferences in zaženite aplikacijo Users & Groups. Izberite uporabnika, katero geslo ste izgubili ali pozabili, in kliknite Ponastavi geslo. V novem oknu vnesite novo geslo, preverite z vnosom istega gesla in posodobite namig, ki bi lahko bil uporaben v funkciji, in potrdite svoje dejanje s klikom Spremeni geslo. Zdaj se lahko odjavite in nato prijavite v svoj račun z novo ustvarjenim geslom za dostop do vaše osebne vsebine.

change-psw-another-admin

[Nazaj na kazalo]

Zaženite obnovitveno particijo, da ponastavite skrbniško geslo

Ta metoda je odlična priložnost v primeru, ko se v računalniku ne morete prijaviti nobenemu uporabniku. ? Od operacijskega sistema Mac OS X različice 10.7 obstaja nekaj skritih skrbniških orodij, ki jih je mogoče uporabiti brez prijave. V tem primeru bi vam pomagal meni za obnovitvene programe. Za dostop do tega orodja najprej znova zaženite svoj Mac, takoj po tem, ko zaslišite zvok ob zagonu, pridržite tipki Command in R. Ko vidite okno pripomočkov za Mac OS, spustite tipke. Naslednji korak bi bil, da v meniju na vrhu zaslona kliknete Utilities in izberete Terminal. Po zagonu terminala boste morali vnesti samo ukaz: resetpassword in zadeti return.

terminal-reset-psw

Odprlo se bo novo okno, ki omogoča dostop do spremembe gesla, tako kot v aplikaciji Uporabniki in skupine. Najprej morate izbrati zagon, nato še skrbniški račun. Kliknite gumb Spremeni geslo in izpolnite nove vrstice z geslom. Dvakrat vnesite novo geslo in posodobite namig. Upoštevajte, da vam mora ta namig pomagati, da si zapomnite geslo. Kliknite shrani in v glavnem meniju na vrhu zaslona izberite možnost ponovnega zagona. Naj se vaš Mac zažene na običajen način in se prijavi z novim geslom. filevault-enable

[Nazaj na kazalo]

Uporabite namestitveni CD ali DVD

Ta korak je alternativa uporabnikom, ki še vedno delujejo v sistemu Mac OS X različice 10.6 Snow Leopard ali starejši. Skrbniško geslo lahko ponastavite z namestitvenim diskom, vendar ta način ne bo deloval z Mac OS X različice 10.7. Če želite ponastaviti geslo z namestitvenim CD-jem ali DVD-jem, najprej znova zaženite Mac, ko se računalnik zažene, vstavite disk in takoj držite tipko C na tipkovnici. To bo zahtevalo, da se vaš Mac zažene z različice diska sistema Mac OS X. V meniju na vrhu zaslona kliknite Utilities (ali Installer, če uporabljate različico 10.3 Panther) in izberite Reset Password. Nadalje morate izbrati prostornino trdega diska in ime prvotnega skrbniškega računa. (Te metode ne preizkušajte z Root računom.) Vnesite novo geslo in kliknite Shrani. Zaprite meni namestitvenega programa in znova zaženite svoj Mac na običajen način.

Firefox sagt immer, dass die Verbindung nicht sicher ist

[Nazaj na kazalo]

Obnovite skrbniško geslo prek FileVault

Apple je skupaj z Mac OS X različice 10.3 predstavil funkcijo zaščite vsebine FileVault, ki uporablja način šifriranja AES-XTS. Medtem ko ta aplikacija izvaja vaše šifriranje pomnilnika, samodejno ustvari obnovitveni ključ. S tem ključem lahko ponastavite geslo skrbniškega računa. Za začetek preverite, ali je FileVault omogočen, tako da obiščete sistemske nastavitve, izberete Varnost in zasebnost ter zavihek FileVault. Nato preverite, ali imate dostop do obnovitvenega ključa, nato znova zaženite Mac. Ko ste na zaslonu za prijavo, izberite skrbniški račun in v polju za geslo kliknite gumb z vprašajem. Nato izberite možnost Ponastavi jo s pomočjo obnovitvenega ključa in vnesite obnovitveni ključ, ki ga je ustvaril FileVault. Zdaj lahko vnesete novo geslo, ko ga enkrat izpolnite, kliknite Shrani. Na koncu se prijavite z novo ustvarjenim geslom.

sum-mount

[Nazaj na kazalo]

Za ponastavitev gesla skrbniškega računa uporabite način enega uporabnika

Ta metoda je na prvi pogled morda zmedena, vendar je verjetno vodilna metoda med izkušenimi uporabniki operacijskega sistema Mac. Če pa boste pozorni na ukaze, ki jih opisujemo spodaj, boste uspeli precej enostavno in hitro. Upoštevajte, da je tu pomembna velika in mala črka ter presledek med besedami, priporočamo, da si zabeležite ali fotografirate ukaze, ki smo jih navedli spodaj. Za začetek ugasnite svoj Mac, nato ga zaženite in pridržite Command in S, da zaženete računalnik v način za enega uporabnika. Spustite gumbe, ko na zaslonu vidite veliko sporočil o stanju s črnim ozadjem. Ko se en uporabniški način zažene in sporočila o stanju prenehajo pojavljati, vnesite naslednji ukaz, da namestite operacijski sistem kot zapisljiv, tako da boste lahko spremenili datotečni sistem: mount -uw in hit return.

sum-load-directory

Naslednje vnesite v 'launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.opendirectoryd.plist' (brez narekovajev) in pritisnite return.

sum-novo-psw

Nadalje vnesite uporabniško ime passwd in pritisnite return, zamenjajte 'uporabniško ime' z imenom vašega skrbniškega računa. Vnesite novo geslo in pritisnite vrnitev, nato znova vnesite novo geslo za potrditev in pritisnite vrnitev.

Na koncu vnesite reboot in pritisnite return, zdaj se boste lahko med zagonom Mac prijavili z novim geslom.

[Nazaj na kazalo]

Za prenos vsebine iz zaklenjenega Maca uporabite ciljni način diska

Nazadnje, če boste izgubili upanje in noben od teh načinov ne bi mogel ponastaviti gesla skrbniškega računa, še vedno obstaja način za dostop do vsebine, shranjene v zaklenjenem Macu. Z uporabo načina ciljnega diska lahko vsebino neposredno prenašate med računalnike Mac, tako kot iz katerega koli zunanjega pomnilnika. Tako lahko shranite pomembne datoteke, preden izvedete novo namestitev sistema Mac OS. Če želite vklopiti ciljni način diska, sledite nekaj preprostim korakom:

  • Popolnoma zaprite zaklenjeni Mac.
  • Računalnik povežite z drugim Macom s kablom FireWire ali Thunderbolt (te funkcije žal ne morete uporabljati z običajnim kablom USB.)
  • Vklopite zaklenjeni Mac in med zagonom držite tipko T.

Po teh korakih bo vaš računalnik, do katerega ne morete dostopati, postal zunanji pomnilnik in ga boste lahko videli v iskalniku drugega Maca, ki je naveden kot trdi disk. Tam boste dostopali do vse vsebine, shranjene v zaklenjenem Macu, tako da boste iz nje lahko prenesli vse potrebne datoteke.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje ponastavitev skrbniškega gesla v Macu:

pvp.net Kernel funktioniert nicht mehr unter Windows 10

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije