Kako ponastaviti knjižnico iTunes na Macu

Kako ponastaviti knjižnico iTunes na Macu

2 načina, kako lahko ponastavite knjižnico iTunes v Macu

iTunes je naročniška programska oprema, ki jo je razvila družba Apple Inc. Omogoča predvajanje večpredstavnostnih računalniških datotek, kot so avdio in video datoteke. Lahko uvozite pesmi s CD-jev ali trdega diska, prenesete pesmi iz glasbene trgovine iTunes, poslušate poddaje in zvočne knjige. Obstaja tudi možnost predvajanja neposrednih prenosov internetnega radia z različnih postaj. Knjižnica iTunes shrani vsako datoteko, ki jo uvozite z iTunes. Upravljate lahko predstavnostne datoteke in ustvarite več seznamov predvajanja, kar je zelo koristno, če imate na tisoče skladb. Ustvarite lahko tudi 'pametne sezname predvajanja'. Medijske datoteke shrani glede na nastavljene parametre.

ITunes lahko uporabljate v računalnikih z operacijskim sistemom macOS in Windows, pa tudi v mobilnih napravah Apple, kot so iPhones, iPad in iPod Touches. Na žalost iTunes ni na voljo za macOS Catalina, saj je bil nadomeščen z aplikacijo Music. Pred izdajo iPhona ste lahko dostopali do iTunesa na drugih proizvajalčevih napravah. Toda od predstavitve iPhona iTunes podpirajo samo izdelki Apple. To je zato, ker Apple želi, da potrošniki kupujejo naprave Apple in jih uporabljajo s storitvami Apple. Na začetku je bil glavni poudarek iTunesa glasba. Kasneje je Apple dodal napredne terminske pogodbe, ki so jih ločile od podobnih programov in potrošnike spodbudile k uporabi iTunesa.2 načina, kako lahko ponastavite knjižnico iTunes v Macu

Ena od naprednih funkcij iTunes je Ping. Ping je element družabnega omrežja, ki vam omogoča, da spremljate svoje najljubše izvajalce, vidite, kakšno glasbo imajo radi, in pridobite informacije o albumih, izdajah in koncertih. Tudi drugi ljudje vas lahko spremljajo in vidijo, v kakšni glasbi uživate.

Druga prednost je samodejna sinhronizacija. iTunes zazna vašo drugo napravo Apple, funkcija samodejne sinhronizacije pa omogoča samodejni prenos vseh datotek, ki ste jih dodali v iTunes od zadnje sinhronizacije. Če ne želite, da iTunes prenese vse iz vaše naprave v knjižnico iTunes, lahko sinhronizacijo nastavite v ročni način.

Pametni seznam predvajanja vam omogoča, da ustvarite seznam predvajanja, ki je sestavljen iz skladb iz vaše knjižnice glede na želene parametre. Parametre lahko nastavite glede na zvrst pesmi, datum izdaje ali oceno. Ko v knjižnico iTunes dodate skladbo, ki se ujema s pametnimi parametri seznama predvajanja, bo samodejno dodana na seznam predvajanja.

Funkcija Genius ustvari seznam predvajanja okoli ene pesmi, ki jo izberete. Seznam predvajanja je sestavljen iz podobnih slogovnih skladb, v idealnem primeru pa se dopolnjujejo. Če na primer najdete skladbo, ki ustreza vašemu razpoloženju, in želite poslušati podobne pesmi, jih bo Genius našel in dodal na seznam predvajanja.

Recimo, da imate več računalnikov Mac in imate več glasbenih knjižnic. V tem primeru vam funkcija Domača skupna raba omogoča skupno rabo glasbe v številnih računalnikih Mac v domačem omrežju. Da bo skupna raba doma delovala, morajo biti vsi računalniki Mac povezani z istim računom iTunes.

Video funkcija v iTunes vam omogoča prenos filmov, televizijskih oddaj in videoposnetkov iz trgovine iTunes Store ter njihovo gledanje v iTunes. DVD-je lahko tudi pretvorite v video format iTunes in jih shranite v knjižnico iTunes.

iTunes omogoča tudi urejanje oznak ID3. ID3 je vsebnik z metapodatki ali z drugimi besedami bitov podatkov, ki so shranjeni v sami zvočni datoteki. Vsebuje lahko ime izvajalca, ime albuma, datum izdaje, glasbeno zvrst in druge povezane informacije. Ta funkcija vam omogoča urejanje oznak ID3 in dodajanje oznak pesmim.

Končna značilnost iTunes je iTunes Store. To je integrirana funkcija programske opreme, ki vam omogoča brskanje in nakup vsebin v spletu.

iTunes je odlična programska oprema za shranjevanje vaših najljubših pesmi, ustvarjanje seznamov predvajanja, ki ustrezajo vašemu razpoloženju, spremljanje vašega najljubšega izvajalca in še več. Če pa iTunes uporabljate dlje časa, ste morda nabrali veliko starih pesmi, dvojnikov in seznamov predvajanja, ki jih ne poslušate več. Želite začeti po novem in namesto da bi datoteke izbrisali tako, da posamezno izberete posamezen element, je lažje izbrisati vse naenkrat in začeti po novem. Če želite ponastaviti knjižnico iTunes, sledite spodnjim korakom.

Kazalo:

UTorrent-Fehler Das System kann den angegebenen Pfad nicht finden

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ročno počistite knjižnico iTunes

Recimo, da v svoji knjižnici nimate na tisoče pesmi. V tem primeru vam bo morda všeč ideja o ročnem odstranjevanju neželenih datotek iz knjižnice.

1. Pritisnite Ukaz + Vesolje tipke na tipkovnici, da se odprejo Ospredje .
2. V iskalno vrstico vnesite ' iTunes 'in pritisnite' Enter ', da odprete aplikacijo.

Odprite iTunes

3. Izberite Vrsta medija ki jo želite urediti (glasba, zvočne knjige itd.).
4. Izberite eno skladbo in pritisnite Ukaz + TO tipke na tipkovnici, da izberete vse elemente v mapi.

Izberite vse pesmi iz knjižnice

5. Ko je vse izbrano, pritisnite Izbriši tipko.
6. V pojavnem oknu kliknite ' Izbriši pesmi. '

Izbriši izbrane pesmi v knjižnici

Ta metoda samo izbriše elemente s seznama. Ne izbriše dejanskih glasbenih datotek.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite knjižnico iTunes

Ta metoda bo izbrisala knjižnico iTunes in ponastavila iTunes v privzeto stanje. Vsi seznami predvajanja, seznami knjižnic, ocene in aplikacije bodo izbrisani. Vendar pa morajo biti glasbene datoteke še vedno na trdem disku.

Wie installiere ich nvidia treiber linux

1. Nehaj iTunes .

Zaprite iTunes

2. Izstrelitev Finder .
3. V zgornji menijski vrstici kliknite ' Pojdi 'in pojdi na' Domov . '

klikni za pot in domov

4. Pojdite na Glasba 'map and find the folder' iTunes . ' Lahko pa dostopate do iTunes mapo s klikom na Glasba 'v levi stranski vrstici v Finder okno.
5. Poiščite dve datoteki: iTunes Library.itl in iTunes Music Library.xml

Izbrišite datoteke iTunes, da počistite knjižnico

6. Izbrišite obe datoteki iz iTunes mapo.

Zdaj lahko odprete iTunes in ustvarite novo glasbeno knjižnico. Če vidite, da iCloud poskuša uvoziti vaše datoteke iTunes, kliknite X oznaka.

Prekliči uvoz datoteke iCloud

[Nazaj na kazalo]

Video na dva načina, kako lahko ponastavite knjižnico iTunes v Macu

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije