Kako ponastaviti Mac na privzete nastavitve?

Kako ponastaviti Mac na privzete nastavitve?

Kako ponastaviti svoj Mac (macOS ali OSX) na privzete nastavitve in izbrisati disk?

Kot uporabnik računalnika Mac nikoli ne bi želeli objaviti podatkov iCloud ali osebnega trdega diska. Če torej prodajate / podarjate svojo napravo Mac ali iOS, morate izbrisati vse podatke iz računalnika ali mobilne naprave. Najboljši način je ponastavitev na tovarniške nastavitve, kar je lahko koristno tudi, če ima računalnik ali mobilna naprava težave. Vse podatke lahko izbrišete ročno, vendar bo to trajalo veliko časa in morda ne boste mogli izbrisati potrdil in licenc, ki ste jih kupili in dodali v svoje aplikacije.

Poleg tega bo ponastavitev na tovarniške nastavitve vrnila vaš mac ali mobilno napravo na privzete nastavitve - če obrišete vse podatke, se bo zdelo, kot da so ravnokar razpakirani iz škatle. Ta članek prikazuje ponastavitev na tovarno z drugimi nasveti in informacijami.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Pred začetkom ponastavitve na tovarniške nastavitve preverite delovanje

High Sierra deluje na najnovejšem Applovem datotečnem sistemu APFS. Uporabniki redko naletijo na težave pri ponastavitvi Macov, vendar se včasih prikaže napaka, ki prikazuje 'Ne morem ustvariti glasnosti pred zagonom za namestitev APFS'. Podpora Apple navaja, da bi morali pri formatiranju pogona izbrati razširjeni macOS in ne novega datotečnega sistema APFS. Če pa ste že začeli ponastaviti sistem in imate to težavo, obstaja rešitev. Najprej ugasnite svoj Mac in med vklopom računalnika pridržite tipke Option, Command in R. Ta kombinacija bo sprožila obnovitev interneta in lahko poskusite znova namestiti High Sierra. Ta korak boste morda morali večkrat ponoviti, dokler ne bo deloval.

APFS-napaka

Ustvarite varnostno kopijo

Ustvarite varnostno kopijo vsega, kar boste / morda boste potrebovali v prihodnosti. Za varnostno kopiranje sistema uporabite Time Machine ali drugo aplikacijo. Priporočamo, da naredite dve varnostni kopiji v oblaku in dve fizični (lokalni ali oddaljeni). Razmislite tudi o uporabi aplikacij za kloniranje pogonov, kot so Carbon Copy Cloner, Super Duper, ChronoSync ali podobne. Ti ustvarijo enako kopijo vašega pogona in so za razliko od Time Machine zagonske varnostne kopije (tj. Če računalnik kdaj preneha delovati, ga lahko zaženete neposredno iz teh kopij).

[Nazaj na kazalo]

was ist die beste linux version

Onemogoči FileVault

FileVault šifrira celoten disk za zaščito pred nepooblaščenim dostopom do podatkov, shranjenih na zagonskem disku. Ljudje redko uporabljajo to funkcijo, vendar jo boste morda morali preveriti, še posebej, če se prijavite z geslom za račun (FileVault zahteva prijavo z zaščitenim geslom).

Kako onemogočiti fileVault?

Vnesite sistemske nastavitve in izberite Varnost in zasebnost. Nato izberite zavihek FileVault, kliknite gumb za zaklepanje, da ga odklenete. Vnesite skrbniško ime in geslo ter izklopite FileVault. Nato znova zaženite Mac.

FileVault

Ko se računalnik naloži, se v ozadju začne dešifriranje zagonskega pogona. Dešifriranje vseh diskov v računalniku Mac bo trajalo nekaj časa - napredek lahko preverite tako, da v nastavitvah Varnost in zasebnost vnesete zavihek FileVault.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite pooblastila za iTunes

iTunes ima vgrajeno orodje za avtorizacijo, ki se uporablja za odobritev dostopa do vse vsebine iTunes iz naprav, ki ste jih pooblastili. Največje dovoljeno število naprav je pet, zato ne prodajajte vsebine iTunes in dovoljenj za dostop pri prodaji starega maca.

Vaša vsebina ne bo izbrisana iz naprave, ko jo odvzamete - preprosto boste zavrnili dovoljenje za dostop do zaščitene vsebine (ki jo lahko kadar koli obnovite s ponovno odobritvijo iste naprave). Ne preskočite koraka za odvzem dovoljenja, saj boste, če boste prodali svojo pooblaščeno napravo in se kasneje odločili, da jo želite odvzeti, prisiljeni razveljaviti odobritev vseh naprav in nato znova odobriti vse uporabne naprave. To bo zamudno in neprijetno.

Kako odstraniti dovoljenje za svoj Mac:

Odprite iTunes (po potrebi se prijavite s svojim Apple ID). V menijski vrstici v zgornjem levem kotu zaslona izberite Račun, izberite Pooblastila in na koncu kliknite »Deauthorize This Computer ...« Če je potrebno, vnesite svoj Apple ID in geslo ter kliknite Deauthorize.

itunes-deauth

[Nazaj na kazalo]

Deaktivirajte programe in odstranite pooblastila

Številne aplikacije drugih proizvajalcev zahtevajo avtorizacijo in aktivacijo stroja, zlasti pakete za urejanje slik, zvoka / videa in programsko opremo. Na primer, večina programov Adobe zahteva aktiviranje. Če želite aktivirati aplikacijo, se prijavite z veljavno uporabniško licenco. Deaktivacija loči aplikacijo od veljavne uporabniške licence, zato, če morate isto aplikacijo uporabiti v drugi napravi, je ni treba odstraniti - preprosto deaktivirajte in uporabite licenco na drugem računalniku. Poiščite seznam programov, da poiščete in deaktivirate programe.

[Nazaj na kazalo]

Odjavite iCloud

Najdi moj Mac zagotavlja, da imate pred nadaljevanjem kopijo podatkov iCloud.

Odprite meni Apple v zgornjem levem kotu zaslona in izberite System Preferences. Nato izberite iCloud in se odjavite. Prepričajte se, da ste odstranili vse osebne podatke, tako da v vsakem pojavnem oknu izberete Delete From Mac. Vsi vaši podatki, kot so stiki iCloud, znaki na koledarju itd., Bodo izbrisani iz računalnika Mac.

icloud

[Nazaj na kazalo]

Ethernet hat keine gültige IP-Verbindung

Odjava iz iMessage

Odprite nastavitve aplikacij iMessages in izberite Računi, izberite svoj račun in kliknite odjava.

[Nazaj na kazalo]

Tovarniško ponastavite MacBook Air in druge Mace z obnovitvijo macOS

macOS Recovery je del vgrajenega sistema za obnovitev. Meni pripomočkov omogoča popolno brisanje notranjega trdega diska. Če potrebujete čisto in svežo namestitev operacijskega sistema, lahko znova namestite macOS, da počistite vsa zasebna združenja, kot so vaši podatki, uporabniški računi, Apple ID itd.

Kako ponastaviti svoj Mac z uporabo macOS?

Vklopite ali znova zaženite MacBook in držite tipke Option, Command in R, dokler ne vidite logotipa Apple, in jih nato spustite. Ko se prikaže okno Utilities, je zagon končan. Z orodjem Disk Utility obrišite zagon in vse druge notranje trde diske. V stranski vrstici izberite ime pogona in kliknite Izbriši. V meniju za obliko izberite Mac OS Extended (razen če uporabljate High Sierra) in zgoraj izberite APFS, vnesite novo ime za disk (priporočamo, da pustite privzeto - Macintosh HD) in kliknite Izbriši. Opomba: s tem boste izbrisali vse podatke na disku, vključno z osebnimi datotekami in podatki.

brisanje s trdega diska

Ko je brisanje končano, se vrnite v obnovitveni meni, izberite Ponovna namestitev macOS in sledite navodilom na zaslonu. Ko bo Mac končal namestitev, se bo znova zagnal v pomočnika za namestitev. Če prodajate / podarjate svoj mac in ga želite pustiti v tovarniško privzetem stanju, ne sledite pomočniku - samo pritisnite Command in Q in nato kliknite Shut Down. Če obdržite svoj Mac, sledite pomočniku in nastavite svoj čisti sistem.

meni za obnovitev

[Nazaj na kazalo]

Obnovitev iz varnostne kopije Time Machine

Če imate varnostno kopijo Time Machine, jo uporabite za obnovitev. Ta postopek bo izbrisal disk in nato nadomestil vse podatke iz varnostne kopije - to bo vrnilo računalnik v stanje pred varnostno kopijo. Če želite to narediti, zaženite macOS Recovery in izberite Restore from Time Machine Backup. Za nadaljevanje sledite navodilom na zaslonu. Drug način za ponovno namestitev macOS je z uporabo Apple App Store. Odprite App Store in uporabite iskalno polje. Ko najdete različico, jo prenesite in namestite.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje ponastavitev računalnika Mac na privzete nastavitve:

[Nazaj na vrh]