Kako obnoviti izbrisane datoteke?

Kako obnoviti izbrisane datoteke?

Kako obnoviti datoteke, izbrisane med posodobitvijo ali nadgradnjo sistema Windows

Windows Update je Microsoftova storitev, ustvarjena za operacijske sisteme Windows. Njegov glavni namen je samodejno nalaganje in namestitev različne programske in varnostne posodobitve. Te posodobitve običajno rešujejo težave s sistemom Windows, odpravljajo napake, zagotavljajo izboljšane varnostne popravke in dodajajo nove funkcije v operacijski sistem. Zelo priporočljivo je redno posodabljanje operacijskega sistema, vendar lahko to včasih povzroči težave, namesto da bi jih rešilo. Ena od možnih težav so izbrisane datoteke in programi po večji posodobitvi ali nadgradnji sistema Windows.

Mnogi uporabniki poročajo, da so po namestitvi posodobitve izgubili datoteke ali programe. Po ponovnem zagonu računalnika opazijo, da te datoteke in programi manjkajo. Ta težava se običajno pojavi, ko je nameščenih nekaj večjih posodobitev ali po nadgradnji operacijskega sistema - na splošno so izbrisani programi tisti, ki se štejejo za nezdružljive. Večje posodobitve lahko povzročijo težave z združljivostjo: Windows zahteva združljive različice nameščenih programov, da jih lahko pravilno zažene. Pred nadgradnjo ali posodobitvijo operacijskega sistema Windows navaja, da bodo vse datoteke ostale, vendar v nekaterih primerih to ne drži.Verjetno lahko najdete manjkajoče programe in datoteke, vendar je to odvisno od nameščene posodobitve. Nikakor ni gotovo, da boste datoteke lahko obnovili, vendar sledite spodnjim navodilom in odkrijte različne načine iskanja.

kako obnoviti izbrisane datoteke v operacijskem sistemu Windows

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

So überprüfen Sie die Version des Linux-Kernels

Preverite mapo Windows.old

Mapa Windows.old se ustvari pri nadgradnji sistema Windows na novejšo različico, ponovni namestitvi ali nadgradnji in tudi med večjimi posodobitvami sistema Windows. Vsebuje vse podatke in datoteke iz prejšnje namestitve sistema Windows in se lahko uporablja za obnovitev prejšnje različice. Mapa pogosto zavzema veliko prostora na disku, saj pogoste nadgradnje sistema Windows dodajo mapo Windows.old.

Podatki, shranjeni v mapi Windows.old, so v računalniku le začasne datoteke - hranijo se 30 dni. Če teh datotek niste izbrisali s pripomočkom za čiščenje diska ali če 30 dni še ni poteklo, boste datoteke verjetno našli v mapi Windows.old. Sledite tej poti: 'Ta računalnik> Lokalni disk (C :)> Windows.old' .

preverite mapo windows.old 1. korak

Lahko pa uporabite tudi pripomoček za čiščenje diska Windows. Za dostop do njega vnesite 'pospravi' v iskalnem polju blizu Start. Kliknite 'Čiščenje diska' rezultat.

preverite mapo windows.old 2. korak

Windows bo odprl orodje za čiščenje diska in prikazal se bo seznam datotek (s potrditvenimi polji označenimi in neoznačenimi). Najti 'Začasne namestitvene datoteke sistema Windows' ali 'Prejšnje namestitve sistema Windows', izberite in kliknite 'Ogled datotek' . To bo odprlo mesto, kjer se datoteke shranjujejo.

preverite mapo windows.old 3. korak

dns_probe_finished_no_interne

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Če med posodobitvijo ali nadgradnjo niste mogli najti datotek ali programov, ki so bili odstranjeni, vam priporočamo, da poskusite zagnati obnovitev sistema z njegovimi obnovitvenimi točkami. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če Windows shrani katere koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred posodobitvijo ali nadgradnjo operacijskega sistema Windows, boste morda težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje - mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Če to ni pomagalo pridobiti vaših manjkajočih datotek, priporočamo, da poiščete programsko opremo drugih proizvajalcev, namenjeno obnavljanju izbrisanih in manjkajočih datotek. Če želite to preprečiti v prihodnosti, lahko onemogočite samodejno posodobitev sistema Windows. Ta funkcija privzeto ni na voljo in zahteva nekaj ročnega dela, vendar je dokaj enostavna. Pred posodobitvijo ali nadgradnjo operacijskega sistema Windows lahko onemogočite samodejne posodobitve in varnostno kopirate najpomembnejše datoteke. To najlažje storite tako, da onemogočite storitev Windows Update.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite storitev Windows Update

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Ena od teh storitev je storitev Windows Update. Omogoča zaznavanje, prenos in namestitev posodobitev za Windows in druge programe. Če je ta storitev onemogočena, uporabniki ne bodo mogli uporabljati storitve Windows Update ali funkcije samodejnega posodabljanja, programi pa ne bodo mogli uporabljati posrednika Windows Update. Če želite onemogočiti storitev Windows Update, pritisnite tipko Windows (Win) + R ali preprosto z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

onemogoči storitev posodobitve sistema Windows 1. korak

Na seznamih storitev poiščite storitev Windows Update. Če želite to hitro storiti, pritisnite 'IN' na tipkovnici in se malo pomikajte, dokler ne najdete 'Windows Update' . Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

onemogoči storitev posodobitve sistema Windows 2. korak

Najti 'Vrsta zagona' in ga nastavite na 'Onemogočeno' . Zagotovite to 'Stanje storitve' je 'Ustavljeno'. Če ne, kliknite 'Stop' . Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in znova zaženete računalnik.

onemogoči storitev posodobitve sistema Windows 3. korak

Storitev Windows Update bo zdaj onemogočena. Windows se ne bo posodabljal samodejno, razen če teh sprememb razveljavite. To bo preprečilo, da bi sistem med postopkom posodabljanja izbrisal vse datoteke.

Upamo, da je bil ta vodič v pomoč in ste lahko obnovili manjkajoče datoteke ali programe. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako obnoviti datoteke, izbrisane po posodobitvi ali nadgradnji sistema Windows:

Wie drucke ich in pdf unter windows 7

[Nazaj na vrh]