Kako obnoviti datoteke iz varnostne kopije Time Machine na Macu?

Kako obnoviti datoteke iz varnostne kopije Time Machine na Macu?

Kako obnoviti datoteke in programsko opremo s pomočjo varnostne kopije Time Machine na Macu

Apple je skupaj z Mac OS X Leopard predstavil Time Machine. Ta programska oprema ustvari varnostno kopijo operacijskega sistema Mac, vključno z vsemi datotekami in mapami, sistemskimi nastavitvami, nameščenimi aplikacijami in drugimi. Orodje naj bo omogočeno v vseh računalnikih Mac, saj je to eden najlažjih načinov za zaščito podatkov v primeru okvare operacijskega sistema ali notranjega pomnilnika ali okvare. Nadalje je varnostna kopija Time Machine koristna možnost, če morate zamenjati trdi disk. Ta programska oprema lahko pomaga tudi pri prenosu podatkov med ločenimi računalniki Mac. Appleov Time Machine shranjuje varnostne kopije podatkov na zunanji pomnilniški napravi in ​​deluje z vsemi možnimi povezavami, vključno z USB, FireWire in Thunderbolt. Podpira tudi Appleovo časovno kapsulo in varnostne diske, povezane prek omrežja.

Ta aplikacija redno posname posnetke vseh podatkov in aplikacij ter jih shrani v zunanjo napravo. Utrinki so narejeni urno, dnevno in tedensko. To bi lahko porabilo veliko prostora za shranjevanje, vendar ko diskov zmanjkuje, Time Machine samodejno odstrani najstarejše varnostne datoteke in jih nadomesti z najnovejšimi. Poleg tega ta aplikacija vedno pusti približno 20% prostega prostora. Ena največjih prednosti te programske opreme je možnost obnovitve določenih, ustreznih manjkajočih datotek. Na ta način ni treba obnoviti celotnega operacijskega sistema, kot je to primer pri različni programski opremi za kloniranje diskov. Če uporabljate prenosni računalnik Apple, ki deluje na OS X Yosemite ali novejši, Time Machine ponuja še eno funkcijo, imenovano Local Snapshots, ki ustvari varnostno kopijo v notranjem pomnilniku, ko je pogon Time Machine odklopljen. Ta članek opisuje metode za obnovitev datotek iz posnetkov Time Machine in popolne varnostne kopije sistema.Chrome OS Linux-Distribution

uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Obnovite poškodovane ali manjkajoče datoteke s pomočjo varnostne kopije Time Machine

Če ste omogočili aplikacijo Time Machine, lahko obnovite vse datoteke. Ta funkcija lahko prihrani čas, če je sprememba datoteke povzročila nepričakovano napako ali pa se pomotoma shranila nad pomembnimi informacijami. Time Machine shrani trenutno različico vseh podatkov, ko je bil posnet posnetek. Če želite dostopati do datotek, shranjenih na posnetkih, najprej zaženite aplikacijo Time Machine s pomočjo Spotlight. Pritisnite bližnjično tipko na Command in preslednica in vnesite Time Machine. Druga možnost je, da prek Finderja odprete mapo Applications, da zaženete aplikacijo Time Machine. Tu lahko brskate po seznamu varnostnih kopij, razvrščenih od najstarejših do najnovejših, tako da kliknete puščici gor in dol na zaslonu. Ko najdete datoteko, ki jo iščete, izberite in pritisnite preslednico za predogled. Ko ste prepričani, da je to pravilna datoteka, kliknite gumb Obnovi. Če posnetka ne vidite, kliknite ikono v oblaku, da prenesete trenutni posnetek. Datoteke lahko dosežete in obnovite s tega posnetka, tudi če zunanji pomnilnik Time Machine ni povezan z računalnikom. Če iščete določene informacije iz besedilne datoteke, preprosto izberite in uporabite funkcijo kopiranja / lepljenja, da izberete samo zahtevane vrstice.

recovery-file-time-machine

[Nazaj na kazalo]

Entfernen Sie die Yahoo-Suche von Chrome Mac

Dosezite varnostne kopije brez povezanega pomnilnika Time Machine

Lahko naletite na situacijo, ko ne morete povezati zunanjega pomnilnika, ki se uporablja za varnostne kopije Time Machine. Na srečo lahko Time Machine to stanje popravi. Ko zaženete aplikacijo Time Machine, lahko do zadnjega posnetka varnostne kopije dostopate brez povezane pomnilniške naprave. Iz določenega posnetka lahko obnovite katero koli datoteko - to je lahko koristno, če zunanji pomnilnik ni na voljo na drugem mestu itd.

[Nazaj na kazalo]

Prenos datotek z varnostno kopijo Time Machine

Kot smo že omenili, so varnostne kopije Time Machine koristne v različnih situacijah. Čeprav lahko obnovite starejše različice datotek ali izvedete popolno obnovitev sistema, je morda koristno prenesti podatke iz enega računalnika Mac v drugega. Če na primer vaš stari Mac ne deluje in želite nastaviti nov računalnik, je zunanji pomnilnik z varnostnimi kopijami Time Machine zelo učinkovit način za obnovitev vaših najljubših aplikacij, koledarskih dogodkov itd. Če oba računalnika še vedno delujeta, razmislite z orodjem Migration Assistant, ki samodejno prenaša podatke med dvema računalnikoma Mac. Poleg tega to orodje deluje tudi z varnostnimi kopijami Time Machine. Če želite obdržati najnovejšo različico operacijskega sistema, vendar potrebujete podatke iz starega računalnika, bo Migration Assistant v vaš novi Mac dodal vso vsebino iz varnostnih kopij Time Machine.

  • Če želite s to aplikacijo prenesti vsebino iz varnostne kopije, najprej povežite zunanji pomnilnik z varnostno kopijo Time Machine.
  • Nato ga zaženite s pomočjo Spotlight. Preprosto pritisnite bližnjično tipko na Command in preslednica in vnesite Migration Assistant. Zaženite Finder in pojdite v mapo Utilities pod Applications.
  • Ko se aplikacija zažene, kliknite Nadaljuj, izberite prenos podatkov iz varnostne kopije Time Machine in nato kliknite Nadaljuj. Morda boste pozvani, da vnesete geslo za potrditev svojih dejanj. Vnesite geslo za svoj račun. Pojavi se seznam z vsemi obstoječimi varnostnimi kopijami v kronološkem vrstnem redu.
  • Izberite najnovejšo (ali drugo možnost) in kliknite Nadaljuj. Orodje bo začelo kopirati vaše podatke. Odvisno od velikosti varnostne kopije in hitrosti zunanjega pomnilnika in notranjih trdih diskov lahko ta postopek traja od nekaj minut do nekaj ur.

migracijski-asistenčni-časovni stroj

[Nazaj na kazalo]

Obnovite operacijski sistem iz varnostne kopije Time Machine

Če želite popolnoma obnoviti operacijski sistem iz varnostne kopije, morate vnesti obnovitev macOS. To je eden najlažjih načinov za povrnitev operacijskega sistema na starejšo različico. To je lahko tudi učinkovita rešitev, ko se računalniška programska oprema bori. Poleg tega bo obnovitev celotnega operacijskega sistema pomagala, če se računalnik okuži z virusom ali zlonamerno programsko opremo. Če želite dostopati do menija za obnovitev, povežite zunanji pomnilnik (ki vsebuje varnostne kopije datotek) in zaustavite Mac. Zaženite in po zagonu pritisnite in pridržite Command in R. Držite te tipke, dokler se ne prikaže logotip Apple. Spustite jih in počakajte, da se prikaže pojavno okno macOS Utilities. Na seznamu možnosti izberite Obnovi iz varnostne kopije Time Machine in kliknite Nadaljuj. Izberite nosilec, v katerem je datoteka z varnostno kopijo, nato izberite datoteko z varnostno kopijo, tako da preverite datum, uro in različico macOS. Ko se postopek konča, se bo Mac samodejno znova zagnal.

meni-obnovitev-čas-stroj-obnovitev

[Nazaj na kazalo]

Windows-Linux-Dual-Boot

Zaženite svoj Mac iz varnostne kopije Time Machine

Zagon računalnika iz varnostne kopije Time Machine je koristen pri odpravljanju težav z računalnikom. Če niste prepričani, ali se vaš operacijski sistem trudi, ga preizkusite tako, da zaženete računalnik iz varnostne kopije Time Machine: ugasnite računalnik, držite tipko Option (Alt), da odprete zaslon upravitelja zagona, in nato izberite EFI boot kot svoj zagonski disk.

vodja zagona

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije