Kako razkriti skrite datoteke na Macu?

Kako razkriti skrite datoteke na Macu?

Omogočite začasne in trajne skrite datoteke, ki se prikazujejo v računalnikih Mac

Računalniški operacijski sistem Mac skriva veliko datotek in map v pomnilniku - torej datoteke uporabniku niso vidne. To so običajno elementi na sistemski ravni, konfiguracijski podatki in druge datoteke, ki so večinoma shranjene v mapi sistemske knjižnice. Apple se je odločil, da te datoteke zaradi morebitnih težav ne bodo vidne vsem uporabnikom, če bodo podatki spremenjeni brez ustreznega znanja. Če ste datoteko z imenom, ki vsebuje piko (.), Prenesli, je morda ne boste mogli najti, ker bo prepoznana kot 'skrita' datoteka.

V nekaterih primerih morate za reševanje določenih težav dostopati do skritih podatkov. Poleg tega je dodajanje pike (.) Na začetek imena datoteke preprost način za skrivanje datotek v računalniku. Na srečo je Apple sodobnim različicam operacijskega sistema priložil bližnjico na tipkovnici. To skrije ali razkrije datoteke v določenih mapah. Poleg tega obstaja več načinov za trajni nadzor vidnosti skritih podatkov za vse mape v računalniku Mac. V tem članku opisujemo, kako razkriti skrite podatke v eni mapi ali celotnem pomnilniku, vključno z začasnimi in trajnimi metodami.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

der remoteprozeduraufruf ist fehlgeschlagen windows 10

Razkrijte skrite datoteke v macOS z bližnjico na tipkovnici

Apple je skupaj z različico macOS 10.2 Sierra izdal funkcijo za takojšnje skrivanje ali razkritje skritih datotek. Če želite razkriti skrite podatke, zaženite Finder in pojdite v katero koli mapo, v kateri menite, da so skrite datoteke ali mape. Na primer korenski imenik Macintosh HD ali domača mapa uporabnika. Pritisnite kombinacijo Command, Shift in Dot (.), Da razkrijete skrite podatke. Datoteke in mape se bodo takoj pojavile z rahlo bledečimi imeni in ikonami (to loči skrite datoteke od običajnih). Ta metoda bo vplivala na vse mape v pomnilniku računalnika, vendar je le začasen ukrep, saj bodo ob ponovnem zagonu podatkov podatki znova skriti. Če želite te datoteke znova skriti, uporabite isto bližnjico na tipkovnici. Če želite trajno razkriti skrite datoteke, sledite spodnji metodi.

finder-skrite-datoteke

[Nazaj na kazalo]

Omogočite skrite datoteke, ki se prikazujejo v vseh različicah operacijskega sistema Mac

Če želite v svojem Macu trajno razkriti skrite datoteke, morate spremeniti privzeto nastavitev z uporabo določenega ukaza v vgrajenem oknu ukazne vrstice Mac, imenovanega Terminal. Za začetek zaženite aplikacijo Terminal tako, da prikličete Spotlight, uporabite bližnjico na tipki Command and Space, vnesite Terminal in pritisnite Return. Lahko pa zaženete Finder in odprete mapo Applications, nato odprete mapo Utilities in zaženete aplikacijo Terminal. Ko se prikaže okno ukazne vrstice, vnesite naslednji ukaz. Opomba: izberite pravi ukaz, odvisno od različice operacijskega sistema Mac, v katerem je računalnik. Če želite trajno razkriti skrite datoteke v macOS High Sierra 10.13, MacOS Sierra 10.12, OS X El Capitan 10.11, Yosemite 10.10 in OS X Mavericks 10.9, uporabite naslednji ukaz:

  • privzeto piše com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUEkillall Finder

Če želite razkriti skrite datoteke v Mac OS X 10.8 Mountain Lion, OS X 10.7 Lion, Mac OS X 10.6 Snow Leopard, vnesite naslednji ukaz v Terminal in pritisnite Return.

  • privzeto napišite com.apple.Finder AppleShowAllFiles TRUE iskalnik Killall

enable-hidden-files-prikazuje

Po izvedbi ukaza bo Finder prenehal zaradi ukaza killall. To je potrebno, da spremembe začnejo veljati. Od tega trenutka bodo skrite datoteke vidne prek Finderja, vendar bodo prikazane z rahlo bledečimi imeni in ikonami, da bodo skrite datoteke ločene od običajnih. To je trajna metoda - skrite datoteke bodo prikazane, dokler nastavitve ne bodo prepisane.

finder-skrite-datoteke

Ogled številnih sistemskih datotek je lahko zmeden. Če vam torej teh skritih datotek ni treba večkrat spreminjati, jih razmislite o ponovnem skrivanju. Skrivanje datotek je preprosto kot njihovo razkrivanje. Če želite omogočiti skrite datoteke, zaženite Terminal, vnesite naslednji ukaz in pritisnite Return, da ga izvedete.

  • privzeto piši com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSEkillall Finder

disable-hidden-files-prikazuje

Če ta ukaz ne deluje, poskusite izvršiti ločene ukaze. Najprej vnesite privzeti ukaz za pisanje, kot je prikazano spodaj, in pritisnite Return.

  • privzeto napiši com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE

Nato vnesite ukaz killall, da popolnoma zaprete Finder.

  • najditelj kilall

[Nazaj na kazalo]

Omogoči začasno prikaz skritih datotek

Z vgrajeno ukazno vrstico Mac obstaja veliko uporabnih funkcij, vključno s seznamom in s tem povezanim parametrom 'vse'. Z izvajanjem tega ukaza s parametrom se prikažejo vse datoteke v navedeni mapi.

  • ls -a

Zgoraj je ukaz seznama, dodeljen s parametrom 'all', vendar morate za uporabo celotne funkcionalnosti prijaviti pot do imenika datotek, ki jih želite razkriti. Vnesite na primer spodnji ukaz, da se prikažejo vse datoteke in mape, ki so shranjene v mapi Namizje.

  • ls -a ~ / Namizje

seznam vseh datotek

Angeforderte Ressource wird verwendet Windows 10

Ta metoda ne bo vplivala na Finder ali katero koli drugo metodo, s katero lahko brskate po datotečnem sistemu (skrite datoteke bodo navedene samo v oknu Terminal). Poleg tega razmislite o uporabi ukaza 'open' v terminalu za zagon skritih datotek. Primer uporabe odprtega ukaza:

  • odprite ~ / Desktop / .invisible_by_default.txt

S tem se odpre navedena datoteka s pripadajočo aplikacijo glede na vrsto datoteke. Če je na primer vrsta datoteke besedilo, se program TextEdit zažene in odpre določeno datoteko. Na ta način lahko prek Finderja odprete tudi skrite imenike - samo vnesite ukaz 'open' in nato pot do imenika. Na primer:

  • odprite ~ / .invfolder

Z izvajanjem tega ukaza se v oknu Finder odpre skrita mapa iz uporabnikovega domačega imenika.

Video, ki prikazuje, kako razkriti skrite datoteke v Macu

[Nazaj na vrh]