Kako zasukati video v sistemu Windows?

Kako zasukati video v sistemu Windows?

Kako zasukati video za 90 stopinj?

Ko snemate videoposnetke na fotoaparat ali pametni telefon, lahko napravo zasukate med pokončno in ležeče, da dosežete boljše kadriranje. Med predvajanjem videoposnetkov v napravi ga lahko preprosto nagnete in si video pravilno ogledate, če ga gledate v pametnem telefonu, pa bo zaslon samodejno zasukal. Ko video prenesete v računalnik, pa bo usmerjenost ostala takšna, kot je bila posneta - morda na glavo ali vstran - in gledanje je lahko frustrirajoče ali nemogoče (dobesedno bolečina v vratu!) Kljub temu obstaja več preprostih načine vrtenja videoposnetka v sistemu Windows s pravilnim orodjem. V tem članku vam bomo pokazali, kako.

kako vrteti video v oknih -Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako zasukati video z Windows Movie Maker

Če uporabljate Windows 7 ali novejšo različico, bo v vaš operacijski sistem nameščen Windows Movie Maker. Programska oprema je del aplikacij Windows Essential in čeprav ni več uradno podprta, jo lahko prenesete s tega spletnega mesta:
https://www.windows-movie-maker.org

Ko je nameščen Windows Movie Maker, ga odprite in videli boste spodnje okno:

zasukaj video z Windows Movie Maker 1. korak

Z Windows Movie Makerjem lahko storite veliko stvari, na primer dodajanje zvokov, učinkov itd. V tem primeru pa boste preprosto zavrteli video. Najprej ga uvozite tako, da povlečete video v okno Movie Maker ali kliknete 'Dodaj videoposnetke in fotografije' ikono.

zasukaj video z Windows Movie Maker 2. korak

Windows Movie Maker lahko traja nekaj časa, da obdela vaš video. Ko je pripravljen, kliknite 'Zavrti desno' ali 'Zavrti levo' , odvisno od trenutne usmerjenosti videoposnetka.

zasukaj video z Windows Movie Maker 3. korak

To je to! Zdaj imate svoj video zasuk. Da pa bo ta sprememba trajna (razen če jo boste znova uporabljali z ročnim obračanjem s programom Windows Movie Maker ali katero koli drugo aplikacijo za urejanje videoposnetkov), morate video shraniti. Če želite to narediti, kliknite 'Shrani film' ikono in izberite možnost, ki vam najbolj ustreza.

vrtenje videa s programom Windows Movie Maker 4. korak

Lahko pa kliknete 'Mapa' in potem 'Shrani film' .

vrtenje videa s programom Windows Movie Maker 5. korak

Film lahko shranite kot novo datoteko ali prepišete staro. Poimenujte svoj novi film, izberite, kam ga želite shraniti, in kliknite 'Shrani' .

zasukaj video s programom Windows Movie Maker 6. korak

wie man kali linux auf virtualbox ausführt

Urejeni videoposnetek lahko shranite nekaj časa. Ko končate, se prikaže novo okno z vprašanjem, ali želite predvajati videoposnetek ali odpreti mapo, v kateri je video shranjen. Če predvajate video in niste zadovoljni z rezultatom, se lahko vedno vrnete in ga znova shranite z drugo nastavitvijo.

Windows Defender ist per Gruppenrichtlinie deaktiviert

zavrtite video z Windows Movie Maker 7. korak

[Nazaj na kazalo]

Kako zasukati svoj video z VLC Media Player

Predvajalnik VLC je tudi brezplačna aplikacija. Lahko ga prenesete tukaj: https://www.videolan.org

Odprite video v predvajalniku predstavnosti VLC tako, da ga povlečete v okno VLC ali kliknete 'Pol' in 'Odpri datoteko...' .

zavrtite video z vlc media player 1. korak

Ko so datoteke odprte, pojdite na 'Orodja' in nato kliknite 'Učinek in filtri' .

zavrtite video z vlc media player korak 2

V tem oknu izberite 'Video učinki' zavihek in nato 'Geometrija' .

zavrtite video z vlc media player korak 3

Označi 'Preoblikovanje' in izberite, kako želite zasukati video. V tem primeru ga želimo zasukati za 90 stopinj.

zavrtite video z vlc media player 4. korak

Ta rotacija pa ni trajna. Videoposnetek morate shraniti s to novo usmeritvijo. Kliknite 'Orodja' in nato izberite 'Preferences' .

zavrtite video z vlc media player korak 5

To lahko nekoliko zmede s toliko možnostmi, vendar bomo to poenostavili. Najprej označi 'Vse' Spodaj 'Prikaži nastavitve' .

zavrtite video z vlc media player korak 6

Videli boste seznam naprednih nastavitev. Najti 'Izhodni tok' in kliknite puščico zraven, da jo razširite. Na razširjenem seznamu kliknite 'Sout stream', in potem 'Prekodiraj' . Nato preverite 'Sukanje video filtra' v oknu z nastavitvami na desni in kliknite 'Shrani' .

zavrtite video z vlc media player korak 7

Zdaj kliknite 'Pol' znova in izberite 'Pretvori / shrani ...' .

zavrtite video z vlc media player korak 8

Zdaj kliknite 'Dodaj ...' Če želite dodati datoteko, ki ste jo pravkar zasukali, in nato kliknite 'Pretvori / shrani' spodaj in izberite 'Pretvorba' .

zavrtite video z vlc media player korak 9

Kliknite 'Prebrskaj' , da izberete, kam želite shraniti urejeni video. Nato kliknite 'Začni' da začnete pretvarjati video.

zavrtite video z vlc media player korak 10

Pretvorba datoteke lahko traja nekaj časa. Ko končate, si lahko videoposnetek ogledate s prednostno usmeritvijo. Ne pozabite vrniti možnosti na privzete!

[Nazaj na kazalo]

Kako vrteti video v spletu

Če želite zasukati video v spletu, pojdite na spletno stran Rotate My Video. Za primer smo izbrali to spletno stran, obstajajo pa tudi druga spletna mesta, na katerih lahko svoj video obračate v spletu. Pojdi do https://rotatemyvideo.net/ in kliknite 'Izberi video' .

zasukaj video v spletu 1. korak

V računalniku izberite video in kliknite 'Odprto' . Z vrtenjem mojega videoposnetka bo datoteka naložena in pripravljena za urejanje. Izberite, kako želite zasukati video z eno od teh dveh modrih puščic in kliknite 'Zavrti moj video' .

zasukaj video na spletu 2. korak

Izberite, kaj želite nadaljevati. Lahko ga shranite v računalnik ali delite neposredno na Facebooku ali Youtubeu.

zasukaj video v spletu 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako zasukati video v sistemu Windows:

Diese Kopie von Microsoft Office ist nicht aktiviert Fehlercode 0xc004f074

[Nazaj na vrh]