Kako razporediti samodejni izklop?

Kako razporediti samodejni izklop?

Kako razporediti samodejni izklop v sistemu Windows 10?

Ročni izklop računalnikov, ko jih ne uporabljate, je priporočljiv za nižje račune za elektriko in za preprečevanje pregrevanja itd. Lahko pa preprosto pozabite izklopiti sistem. Da bi to preprečili, lahko Windows nastavite tako, da se kadar koli samodejno izklopi (če ne uporabljate računalnika) s pomočjo Windows Task Schedulerja.

Windows Task Scheduler je komponenta sistema Microsoft Windows, ki omogoča načrtovanje zagona programov ali skriptov ob vnaprej določenih urah ali po določenih intervalih. Načrtovalnik opravil uporabnikom omogoča samodejno izvajanje rutinskih nalog v izbranem računalniku. To naredi tako, da spremlja merila, ki jih izberete, in nato izpolni vnaprej določene naloge, ko so merila izpolnjena. Opravila Windows Task Scheduler je mogoče načrtovati za izvajanje ob določenem času, ko pride do določenega sistemskega dogodka, ko se uporabnik prijavi, ko se sistem zažene, opravilo registrira itd.Če želite razporediti določena opravila ali iz nekega razloga ne morete ročno izklopiti računalnika, je morda koristno razporejanje opravil. Če na primer v računalniku pustite ponoči zagnan program (morda skeniranje) in ne želite ročno izklopiti osebnega računalnika sredi noči, lahko opravilo opravi namesto vas. V tem priročniku prikazujemo, kako razporediti samodejno zaustavitev sistema Windows 10 s pomočjo Windows Task Schedulerja in druge postopke, ki uporabljajo to funkcijo.

kako razporediti samodejni izklop

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Načrtujte samodejno zaustavitev s pomočjo Windows Task Schedulerja

Tip 'razporejevalnik opravil' v Iskanje in kliknite na 'Načrtovalnik opravil' rezultat, da ga odprete.

razpored samodejnega izklopa z uporabo načrtovalnika opravil Windows 1. korak

V oknu Načrtovalnik opravil poiščite 'Dejanja' na desni in kliknite 'Ustvari nalogo ...' .

razpored samodejnega izklopa z uporabo načrtovalnika opravil Windows 2. korak

V oknu Create Task boste preusmerjeni na 'Splošno' zavihek. V 'Ime' vnesite ime nove naloge (poljubno ime). V našem primeru uporabljamo 'Izklop ponoči' . Ponudite lahko tudi opis, s katerim si boste lažje zapomnili, kaj počne ta naloga in zakaj ste jo ustvarili. Po poimenovanju nove naloge preverite, ali sta zagnana 'Zaženi, ali je uporabnik prijavljen ali ne' in 'Zaženi z najvišjimi privilegiji' možnosti izbrane / vklopljene.

razpored samodejnega izklopa z uporabo načrtovalnika opravil Windows 3. korak

Pojdi na 'Sprožilci' zavihek poleg 'Splošno' in kliknite 'Novo' da ustvarite nov sprožilec. Sprožilec je skupek meril, ki po izpolnitvi izvede nalogo. Načrtovalnik opravil ponuja sprožilce, ki temeljijo na času in na dogodkih, s katerimi lahko nalogo zaženete na več različnih načinov. Dano nalogo lahko zažene en ali več sprožilcev.

razpored samodejnega izklopa z uporabo načrtovalnika opravil Windows 4. korak

V oknu New Trigger boste videli 'Začni z nalogo:' možnost. Prepričajte se, da je nastavljena na 'Po urniku' in nato nastavite svoj urnik s preferencami. Ko končate z nastavitvijo urnika, kliknite 'V REDU' .

razpored samodejnega izklopa z uporabo načrtovalnika opravil Windows 5. korak

Izberite 'Dejanja' v oknu Ustvari opravilo in kliknite 'Novo' da ustvarite novo akcijo. Delovni elementi, ki jih opravi naloga, se imenujejo akcije. Opravilo ima lahko eno ali največ 32 dejanj.

razpored samodejnega izklopa z uporabo načrtovalnika opravil Windows, korak 6

V oknu Novo dejanje nastavite 'Ukrep:' do 'Zaženi program' in v 'Program / skripta:' polje, tip 'ugasniti' . V 'Dodaj argumente (neobvezno):' polje, tip '/ S'. Ta ukaz omogoča nalogi, da začne osnovno zaustavitev. Če želite izklopljene programe 'prisiliti zapreti', vnesite '/ S / F'. Ko končate, kliknite »V redu«.

razpored samodejnega izklopa z uporabo načrtovalnika opravil Windows 7. korak

Pojdi na 'Pogoji' in okno Ustvari opravilo. Na zavihku Pogoji označite 'Nalogo zaženite samo, če je računalnik v stanju pripravljenosti:' in nastavite čas, ki ga potrebujete. V tem primeru določimo obdobje prostega teka na 10 minut in nastavimo nalogo, da počakamo do ene ure, da se to obdobje mirovanja zgodi. Če označite 'Ustavite, če računalnik preneha delovati', ta naloga samodejnega izklopa bo ustavljena, ko začnete uporabljati računalnik. Če označite 'Znova zaženite, če se stanje mirovanja nadaljuje', opravilo se bo znova zagnalo in računalnik se bo samodejno izklopil, ko bo dosežen določen čas. Priporočamo, da omogočite ti dve možnosti. Kliknite 'V REDU' ko končate.

razpored samodejnega izklopa z uporabo Windows načrtovalnika opravil korak 8

Pojdi na 'Nastavitve' tab - tukaj se lahko odločite, kaj se zgodi, če samodejnega izklopa iz nekega razloga ne zaženete. Omogočite 'Če naloga ne uspe, znova zaženite vsak:' in nastavite svoje nastavitve. V tem primeru smo nastavili na 15 minut in nastavili tudi tako, da poskusimo znova zagnati do trikrat. Kliknite 'V REDU' ko končate.

razpored samodejnega izklopa z uporabo načrtovalnika opravil Windows, korak 9

To so bistvene informacije, ki jih potrebujete za načrtovanje samodejnega izklopa. Morda boste morali vnesti geslo, da dokončate nastavitev samodejnega izklopa. Zdaj lahko zapustite Windows Task Scheduler.

[Nazaj na kazalo]

Načrtujte samodejno zaustavitev z uporabo Run

Naslednje metode vključujejo uporabo ukaza, vnesenega v ukazni poziv, pogovorno okno Zaženi in PowerShell. To je zelo osnovni ukaz, ki vam omogoča, da nastavite čas izklopa računalnika. Nastavite obdobje in ko se ta čas izteče, se računalnik samodejno izklopi. Začnemo s pogovornim oknom Zaženi.

V operacijskem sistemu Microsoft Windows se z ukazom Zaženi neposredno odpre aplikacija ali dokument, katerega pot je znana. Deluje precej kot enovrstični vmesnik ukazne vrstice. Če želite odpreti pogovorno okno Zaženi v sistemu Windows, vnesite 'teči' v Iskanje in izberite 'Zaženi' rezultat, da ga odprete. Lahko pa uporabite bližnjico na tipki Windows + R, da odprete pogovorno okno Zaženi.

razporedite samodejno zaustavitev z uporabo koraka 1

Tip 'shutdown –s –t number' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' . Zamenjajte besedo 'številka' v ukazu določite sekunde. Na primer 1200 (20 minut). V tem primeru se sistem samodejno izklopi po 20 minutah (1200 sekund).

razporedite samodejno zaustavitev z uporabo koraka 2

[Nazaj na kazalo]

Načrtujte samodejni izklop s pomočjo ukaznega poziva

Če želite nastaviti samodejni izklop, lahko uporabite tudi ukazni poziv. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, aplikaciji tolmača ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov, ki se večinoma uporabljajo za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. V prvih dneh računalništva je bil ukazni poziv edini način interakcije z računalnikom, zato je bil razvit osnovni nabor ukazov s togo sintakso za izvajanje vseh sistemskih funkcij. Če želite odpreti ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

razporedite samodejni izklop s korakom 1 ukaznega poziva

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik', pojavil se bo poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite ukaznemu pozivu spreminjanje vašega računalnika. Kliknite 'Da' .

razporedite samodejni izklop z 2. korakom ukaznega poziva

Vnesite enako 'shutdown –s –t number' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete. Zamenjajte besedo 'številka' v ukazu na zahtevano število sekund. Na primer 1200 - v tem primeru se računalnik samodejno izklopi po 1200 sekundah (20 minut).

razporedite samodejni izklop s 3. korakom ukaznega poziva

[Nazaj na kazalo]

Načrtujte samodejni izklop z uporabo PowerShell

PowerShell lahko uporabite tudi za samodejni izklop. PowerShell je Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, ki ga sestavljajo lupina ukazne vrstice in s tem povezan skriptni jezik. V PowerShell-u skrbniške naloge običajno izvaja 'cmdlet' , ki so specializirani razredi .NET, ki izvajajo določeno operacijo. Če želite odpreti PowerShell v sistemu Windows 10, vnesite 'PowerHell' v Iskanje in kliknite 'Windows PowerShell' rezultat. Do PowerShell lahko dostopate tudi tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono Start v sistemu Windows in izberete 'Windows PowerShell (skrbnik)' rezultat.

Himbeer-Pi-Null-Cluster

razporedite samodejni izklop s korakom PowerHell 1

Vnesite enako 'shutdown –s –t number' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete. Zamenjajte besedo 'številka' v ukazu na zahtevano število sekund. Na primer 1200 - v tem primeru se računalnik samodejno izklopi po 1200 sekundah (20 minut).

razporedite samodejni izklop s korakom PowerHell 2

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da lahko zdaj nastavite samodejno zaustavitev operacijskega sistema Windows.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako razporediti samodejni izklop:

[Nazaj na vrh]