Kako določiti lokacijo zasebnega in javnega omrežja?

Kako določiti lokacijo zasebnega in javnega omrežja?

Kako nastaviti omrežno lokacijo za javno ali zasebno v sistemih Windows 7 in Windows 10?

Windows 10 omogoča nastavitev žičnih in brezžičnih povezav na lokacijah javnega ali zasebnega omrežja. Preden razložimo, kako spremeniti vrsto omrežja, si bomo ogledali glavne razlike med temi vrstami.

Javna omrežja so tista, ki se uporabljajo za povezovanje računalnikov z internetom med potovanjem - obiskovanje javnih krajev, kot so kavarne, letališča, hoteli, vlaki, avtobusi, šole itd. Na javnih mestih se najpogosteje uporablja brezžična povezava Wi-Fi. Na teh mestih verjetno ne boste potrebovali skupne rabe datotek in tiskalnikov, raje pa boste imeli računalnik skrit pred drugimi napravami v omrežju. Javno omrežje je privzeta vrsta omrežja, ko prvič konfigurirate povezavo. Na javnem omrežju so pravila požarnega zidu Windows nastavljena na najstrožje, tako da so onemogočene skupna raba datotek in tiskalnikov, odkrivanje omrežja in samodejna nastavitev omrežnih naprav itd.Lokacijo v zasebnem omrežju je treba uporabljati v domačem, službenem ali pisarniškem omrežju in v drugih primerih, ko zaupate ljudem in napravam v istem lokalnem omrežju. V tej vrsti omrežja se lahko računalnik poveže z domačo skupino in omrežnimi napravami, kot so tiskalniki. Ko je računalnik v načinu zasebnega omrežja, ga druge naprave v omrežju lahko odkrijejo in datoteke / tiskalnike, povezane z računalnikom, lahko delijo. To pa samodejno ne dovoljuje skupne rabe datotek za druge, saj morate posamezno konfigurirati, katere datoteke in s katerimi uporabniki želite deliti. To velja tudi za tiskalnike, povezane z računalnikom.

V omrežju Windows 7 so vrste lokacij javne, službene in domače. Lokacije omrežij Windows 7 Work in Home sta dve podskupini zasebnih omrežij, ki se uporabljajo v operacijskem sistemu Windows 10. Razlika med lokacijama Work and Home network je v tem, da lahko na lokaciji Home ustvarite domače skupine za svoje naprave.

Predstavljamo številne načine za spreminjanje vrste omrežne lokacije v sistemih Windows 10 in Windows 7. Ne pozabite se prijaviti kot skrbnik, če želite spremeniti omrežno lokacijo omrežnega vmesnika.

kako spremeniti vrsto omrežne lokacije v sistemih Windows 10 in Windows 7

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Spremenite omrežno lokacijo v aplikaciji za nastavitve

Spreminjanje lokacije brezžičnega omrežja se le nekoliko razlikuje od spreminjanja vrste lokacije Ethernet omrežja. Pokazali bomo tudi, kako spremeniti vrsto lokacije omrežja Wi-Fi v sistemu Windows 10. Najprej kliknite ikono povezave brezžičnega omrežja v sistemskem pladnju in izberite 'Omrežne in internetne nastavitve' .

Spremenite omrežno lokacijo v 1. koraku aplikacije za nastavitve

Drug hitrejši način neposrednega dostopa do konfiguriranega okna z lastnostmi brezžične povezave je klik 'Lastnosti' pod naslovom brezžične povezave. V oknu z nastavitvami kliknite Wi-Fi na levi strani.

Spremenite omrežno lokacijo v 2. koraku aplikacije za nastavitve

Kliknite naslov omrežja Wi-Fi ( 'zlink' ) spodaj 'Brezžična omrežna povezava' preklopite in izberite 'Javno' ali 'Zasebno' način povezave v naslednjem oknu.

Spremenite omrežno lokacijo v 3. koraku aplikacije za nastavitve

[Nazaj na kazalo]

Spremenite omrežno lokacijo v aplikaciji Local Security Policy

V oknu Lokalne varnostne politike izberite 'Politike upravitelja omrežnih seznamov' na levi plošči in kliknite omrežje, katerega lokacijo želite konfigurirati, tako da dvokliknete naslov na desni plošči ( 'zlink' na posnetku zaslona).

Spremenite omrežno lokacijo v 1. koraku aplikacije Local Security Policy

V oknu Lastnosti omrežja izberite 'Omrežna lokacija' zavihek in preverite 'Vrsta lokacije' (Ni konfigurirano, zasebno ali javno), ki ga želite dodeliti omrežju, s katerim se povezujete. Če preverite 'Uporabnik ne more spremeniti lokacije' v 'Uporabniška dovoljenja' polje ne boste mogli spremeniti vrste omrežja, opisane v prvi metodi.

Spremenite omrežno lokacijo v 2. koraku aplikacije Local Security Policy

[Nazaj na kazalo]

wer ist der schöpfer von linux

Spremenite omrežno lokacijo s pomočjo HomeGroup

Če v omrežju ni odkrita nobena domača skupina, bo vrsta povezave nastavljena na 'Zasebno' in imeli boste možnost ustvariti domačo skupino. Če želite omrežno lokacijo obnoviti nazaj na Javno, uporabite druge možnosti, razložene v tej vadnici. Do okna za konfiguracijo HomeGroup lahko dostopate na nadzorni plošči / centru za omrežje in skupno rabo s klikom 'Domača skupina' na levi strani. V operacijskem sistemu Windows 7 sledite nadzorni plošči / omrežju in internetu in kliknite povezavo HomeGroup.

Video, ki prikazuje, kako spremeniti omrežno lokacijo s pomočjo HomeGroup:

[Nazaj na kazalo]

Spremenite omrežno lokacijo s pomočjo Windows PowerShell

Če želite raje delati v lupini ukazne vrstice, lahko vrsto omrežja konfigurirate v lupini Windows PowerShell. Tip 'moč' v iskalnem polju sistema Windows z uporabo metode zaženite in zaženite namizno aplikacijo Windows PowerShell 'Zaženi kot skrbnik' . V PowerShell-u uporabite ukaz 'Get-NetConnectionProfile' , da vidite ime omrežne povezave. Nato uporabite ukaz 'Set-NetConnectionProfile' s parametri, prikazanimi na spodnjem posnetku zaslona.

Spremenite omrežno lokacijo s pomočjo Windows PowerShell

[Nazaj na kazalo]

Spremenite omrežno lokacijo za urejanje registra Windows

Lokacijo omrežja lahko spremenite neposredno v registru sistema Windows. Če želite poklicati urejevalnik registra, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'regedit' v oknu Run. Odgovorite Da na vprašanje uporabniškega nadzora dostopa »Ali želite tej aplikaciji dovoliti spreminjanje naprave« . V odprtem urejevalniku registra se pomaknite do lokacije 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion NetworkList Profiles' . Ista lokacija velja za Windows 10 in Windows 7. Pomaknite se med zapisi v levem podoknu in poiščite zapis, ki vsebuje 'Ime profila' povezave, katere omrežno lokacijo želite spremeniti. Na spodnjem posnetku zaslona bomo spremenili omrežno lokacijo za poklicano povezavo 'zlink' . Dvokliknite na 'Kategorija' in nastavite nove podatke o vrednosti na 0 (nič) za javno ali 1 za omrežje z zasebnim tipom. Če želite, da nova nastavitev omrežne lokacije postane učinkovita, morate znova zagnati sistem Windows.

Spremenite omrežno lokacijo za urejanje registra Windows [Nazaj na kazalo]

Videoposnetki, ki prikazujejo, kako nastavite lokacijo omrežja na javno ali zasebno:

Uporabniki sistema Windows 7:

Uporabniki sistema Windows 10:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije