Kako nastaviti in odpraviti težave z Miracastom

Kako nastaviti in odpraviti težave z Miracastom

Kako nastaviti Miracast in odpraviti težave v sistemu Windows 10

Miracast omogoča certificiranim (s certifikatom Miracast) napravam, kot so prenosniki, pametni telefoni in tablični računalniki, komunikacijo s televizorji, monitorji in projektorji. Njegov glavni namen je zamenjati kable in žice iz naprave za prikaz. Lahko si ga omislimo kot orodje 'HDMI prek Wi-Fi'. Miracast uporabnikom omogoča predvajanje fotografij, glasbe, videoposnetkov in drugih medijev iz mobilnih naprav in računalnikov na večje zaslone (tako omogoča ogled vsebine zaslona naprave na večjem zaslonu).

Miracast je podobna tehnologija AirPlay in Chromecast, vendar sta ti tehnologiji nekoliko drugačni. Tehnologija Miracast temelji na Wi-Fi Direct, ki omogoča dvema napravama, da vzpostavita neposredno brezžično povezavo P2P (peer-to-peer) in se odkrijeta brez brezžičnega usmerjevalnika. Ustvari svoje omrežje, v katerem lahko seznanjene naprave delijo podatke. Kot smo že omenili, je Miracast precej podoben povezavi HDMI brez fizičnih kablov, ki uporabnikom omogoča seznanjanje naprav.Kasneje pametni telefoni Android in računalniki z operacijskim sistemom Windows z Intel čipi imajo dostop do Miracast - če imate sistem star nekaj let, boste verjetno imeli dostop do njega. Danes je ta tehnologija pogosto vgrajena - večina pametnih televizorjev, Amazon Fire TV, Android TV, Roku in drugih naprav podpira Miracast. Miracast sprejemnikov je veliko, vendar vsi ne delujejo pravilno, če sploh.

Če želite uporabljati Miracast, ga morate podpirati obe napravi. Za oddajanje na zaslon naprave je potrebna podpora čipov, operacijski sistem in gonilnik. Za uporabnike sistema Windows morate imeti Windows 8.1 ali Windows 10. Starejše različice potrebujejo programe neodvisnih proizvajalcev, ki podpirajo Miracast.

V spodnjem priročniku prikazujemo, kako nastaviti Miracast za uporabnike sistema Windows 10. Prav tako tudi odpravljanje najpogostejših težav, povezanih s to tehnologijo.

kako nastaviti miracast

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako preveriti razpoložljivost Miracast-a

Najprej preverite, ali Miracast podpira vaš računalnik. Pritisnite tipko Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

kako preveriti razpoložljivost miracast 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite ime programa, mape, dokumenta ali internetnega vira - Windows ga bo odprl za vas, če je veljaven. Tip 'dxdiag' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

kako preveriti razpoložljivost miracast 2. korak

Ubuntu 16.04 Mounten Sie die Windows-Freigabe

Prikaže se orodje za diagnostiko DirectX. To orodje poroča o podrobnih informacijah o komponentah DirectX in gonilnikih, nameščenih v vašem sistemu. Poišči 'Shrani vse informacije' in izberite, kam želite shraniti besedilno datoteko.

kako preveriti razpoložljivost miracast 3. korak

Odprite shranjeno datoteko in izpolnite, glejte podrobne informacije o vašem sistemu. Najti 'Miracast' Spodaj 'Sistemska informacija' in preverite, ali je na voljo.

kako preveriti korak razpoložljivosti miracast

[Nazaj na kazalo]

Kako nastaviti Miracast

Če imate televizor ali drugo napravo, ki podpira Miracast, jo preprosto vklopite. Če vaša prikazovalna naprava nima vgrajene podpore Miracast, morate v napravo priključiti adapter Miracast (na primer Microsoftov brezžični zaslon).

V operacijskem sistemu Windows 10 lahko funkcijo zrcaljenja zaslona med drugimi hitrimi nastavitvami najdete v središču Action Center. V opravilni vrstici kliknite gumb Območje za obvestila (postavljen je blizu datuma in ure) in kliknite 'Poveži' . Če ne vidite 'Poveži' , kliknite 'Razširi' , da si ogledate več nastavitev.

kako nastaviti maracast korak 1

Prikaže se seznam razpoložljivih naprav Miracast. Kliknite ime naprave, s katero se želite povezati, in postopek povezave se bo začel. Morda boste morali vnesti kodo PIN, da preverite, ali je povezava, ki jo želite vzpostaviti, varna, ali preprosto za dokončanje povezave na prikazovalni napravi. Način projekcije lahko spremenite tudi tako, da izbirate med razširitvami monitorja, zrcaljenjem in onemogočite prikaz primarnega računalnika. Če želite zrcaliti / oddajati samo primarni zaslon, izberite 'Samo na drugem zaslonu' možnost.

Če ni prikazanih razpoložljivih naprav, boste morda želeli dodati napravo z nastavitvami sistema Windows. Tip 'bluetooth' v Iskanje in kliknite 'Nastavitve Bluetootha in drugih naprav' možnost.

kako nastaviti maracast korak 2

Zdaj kliknite 'Dodaj Bluetooth ali drugo napravo' .

kako nastaviti maracast korak 3

Izberite „Brezžični zaslon ali postaja“ in preverite, ali najde napravo, ki jo želite povezati.

kako nastaviti maracast korak 4

windows unter linux ausführen

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik zaslona in omrežne kartice

Če Miracast ne deluje, posodobite gonilnike. Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno. Če želite posodobiti prikazni adapter in gonilnik omrežne kartice, uporabite upravitelja naprav. Če želite odpreti Device Manager, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite zaslon in gonilnik omrežne kartice 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Poišči 'Adapterji zaslona' kategorijo in jo razširite, z desno miškino tipko kliknite zaslon in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite zaslon in gonilnik omrežne kartice 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate ročno poiskati in namestiti gonilnike. Če želite uporabiti to možnost, morate predhodno prenesti gonilnik v računalnik ali pogon USB. Priporočamo, da izberete prvo možnost - izberite jo in sledite navodilom. Če prva možnost težave ne reši, prenesite najnovejše gonilnike s spletnega mesta proizvajalca.

So entfernen Sie den svchost.exe-Virus mit cmd

posodobite zaslon in gonilnik omrežne kartice 3. korak

Ko posodobite zaslon, poiščite 'Omrežni vmesniki' na seznamu Upravitelja naprav in ponovite korake. Preverite, ali to odpravlja težavo in Miracast zdaj deluje brez težav.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite zaslon in gonilnik omrežne kartice 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite storitev WLAN AutoConfig

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. V tem primeru morate preveriti, ali se storitev WLAN AutoConfig izvaja in ali je vrsta zagona nastavljena na Samodejno. Storitev WLAN AutoConfig ponuja logiko, potrebno za konfiguriranje, odkrivanje, povezovanje in odklop od brezžičnega lokalnega omrežja. Vsebuje tudi logiko, da računalnik spremenite v programsko dostopno točko, s katero se lahko druge naprave ali računalniki brezžično povežejo z računalnikom z vmesnikom WLAN, ki to lahko podpira. Če želite preveriti, ali se storitev WLAN AutoConfig izvaja in je vrsta zagona nastavljena na samodejno, odprite pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows (Win) + R ali preprosto z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

preverite 1. korak storitve samodejne konfiguracije WLAN

Videli boste seznam storitev Windows, poiskali WLAN AutoConfig in ga z desno miškino tipko kliknili ter izbrali 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

preverite 2. korak storitve samodejne konfiguracije WLAN

V oknu Lastnosti WLAN AutoConfig poiščite 'Vrsta zagona' in ga nastavite na 'Samodejno' . Zagotovite to 'Stanje storitve' teče. Če ni, pritisnite tipko 'Začni' , da ga zaženete. Kliknite 'Uporabi' in zapustite storitve Windows. Poskusite znova zagnati računalnik in preverite, ali Miracast zdaj deluje.

wie lauten meine zugangsdaten windows 10

preverite 3. korak storitve samodejne konfiguracije WLAN

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Če je Miracast po namestitvi programske opreme ali drugih spremembah, ki bi lahko vplivale nanjo, prenehal delovati, priporočamo, da uporabite sistemsko obnovitev. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden ste začeli imeti težave z Miracastom, boste težavo morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run, tako da pritisnete tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje, ki naj prikaže več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da lahko zdaj v operacijskem sistemu Windows 10 nastavite Miracast in lahko odpravite pogoste težave. Če poznate druge metode, ki rešujejo težave z Miracastom in niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da v spodnjem oddelku pustite komentar.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako nastaviti Miracast in odpraviti težave:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije