Kako rešiti težavo 'V računalniku primanjkuje pomnilnika'?

Kako rešiti težavo 'V računalniku primanjkuje pomnilnika'?

Kako rešiti težavo »V računalniku primanjkuje pomnilnika« v operacijskem sistemu Windows 10

Računalniški pomnilnik je fizična naprava, ki hrani podatke. Obstajata dve vrsti: 1) pomnilnik, ki začasno shrani informacije, na primer RAM [Random Access Memory], in 2) pomnilnik, ki trajno shrani informacije, na primer trdi disk. V zvezi s težavami s pomnilnikom ste morda naleteli na opozorilno sporočilo sistema Microsoft Windows, v katerem je zapisano, da v vašem sistemu primanjkuje pomnilnika.

The 'V vašem računalniku je malo pomnilnika' opozorilo ponavadi pomeni, da določen postopek (ali procesi) porabi več pomnilnika, kot je sposoben zagotoviti vaš računalnik. V računalnik lahko dodate več pomnilnika, tako začasnega kot stalnega, vendar to ni edini način, da zaobidete to opozorilo. Ena od rešitev je v samem opozorilnem sporočilu: če želite obnoviti dovolj pomnilnika za pravilno delovanje programov, shranite datoteke in nato zaprite ali znova zaženite vse odprte programe. To je dober nasvet, vendar boste morda isto opozorilo opazili, ko boste znova odprli programe.Kot smo že omenili, bo nakup in dodajanje več pomnilnika (čipov RAM) fizično rešil težavo, če pa to ni mogoče, obstajajo druge metode, opisane spodaj.

wie kann man in gimp als png speichern

v računalniku primanjkuje pomnilnika

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Končni procesi

Najprej začnite z rešitvijo iz samega opozorilnega sporočila. Če v ozadju deluje preveč programov, bo odziv računalnika počasnejši (odvisno od tega, koliko pomnilnika je na voljo). Zato preverite, ali res želite, da se izvajajo vsi programi. Nekateri programi lahko uporabljajo pomnilniške vire, tudi če so 'zaprti' - v nekaterih primerih 'zaprt' program dejansko ni zaprt in lahko deluje v ozadju s pomočjo pomnilnika brez vaše vednosti. Najboljši način zapiranja programov (zlasti tistih, ki jih ni mogoče popolnoma zapreti) je uporaba upravitelja opravil. Upravitelj opravil je koristen, kadar je treba zapreti / končati določen izvajani program, ki je zamrznjen, se ne odziva, zavzema preveč CPU virov ali preprosto ne deluje pravilno. Upravitelj opravil pomaga zapreti programe in ustaviti izvajanje procesov, ko izhod običajno ne deluje. Če želite odpreti upravitelja opravil, pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite Start in izberite 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

zaključite postopke 1. korak

V upravitelju opravil boste videli seznam trenutno izvajanih storitev in programov. Kliknite 'Spomin' za razvrščanje seznama po porabi pomnilnika od najvišje do najnižje. Na vrhu seznama boste videli, kateri programi in procesi uporabljajo največ pomnilnika. Če se izvajajo programi, ki niso potrebni, jih zaprite tako, da z desno miškino tipko kliknete program (postopek) in izberete 'Končaj opravilo' iz kontekstnega menija. Ne končajte opravil, ki so potrebna za pravilno delovanje sistema Windows.

zaključite postopke 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Povečajte navidezni pomnilnik

Ko v sistemu zmanjka fizičnega pomnilnika RAM (naključni pomnilnik), se uporabi navidezni pomnilnik. Navidezni pomnilnik združuje RAM s pomnilnikom TEMP na trdem disku, da nadomesti pomanjkanje RAM-a. Povečanje navideznega pomnilnika lahko reši težavo. Če želite povečati navidezni pomnilnik, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom na tipko Win (tipka Windows) + R ali tako, da v Iskanje vtipkate »zaženi« in kliknete rezultat Zaženi. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'sysdm.cpl' in kliknite 'V REDU' ali pritisnite Enter na tipkovnici.

povečati korak navideznega pomnilnika 1

V oknu sistemskih lastnosti izberite 'Napredno' zavihek in kliknite 'Nastavitve ...' pod Performance.

povečaj korak navideznega pomnilnika

Zdaj izberite 'Napredno' še enkrat kliknite in kliknite 'Spremeni ...' pod Navidezni pomnilnik.

povečaj navidezni pomnilnik 3. korak

Zagotovite to 'Samodejno upravljaj velikost ostranjevalne datoteke za vse pogone' ni označeno, izberite svoj pogon (v našem primeru je C :) in kliknite 'Velikost po meri' možnost. Nastavite 'Začetna velikost (MB)' in 'Največja velikost (MB)' ročno. Kliknite 'Set' in 'V REDU' shranite spremembe in znova zaženite računalnik. Poglejte, ali to reši težavo.

povečaj navidezni pomnilnik 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema je orodje sistema Windows, ki samodejno odpravi morebitne zaznane težave, povezane z vzdrževalnimi nalogami. Odpravlja nepravilne bližnjice, napake na disku, neuporabljene ikone na namizju itd. Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema, odprite pogovorno okno Zaženi (s pritiskom tipke Windows + R), vnesite 'msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic' in pritisnite Enter, da ga zaženete.

zaženite 1. korak orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Preden začnete odpravljati težave z vzdrževanjem, upoštevajte, da boste morali uporabiti skrbniški račun za zagon orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema. V oknu Vzdrževanje sistema kliknite 'Napredno' in nato kliknite 'Zaženi kot skrbnik' . Kliknite 'Naslednji' in sledite navodilom.

zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Prepričajte se, da zlonamerna programska oprema ne uporablja pomnilnika. Pri postopku optičnega branja bodo uporabljeni sistemski viri, zato priporočamo, da sistemsko skeniranje zaženete, ko ne uporabljate računalnika. Uporaba računalnika in izvajanje programov med pregledovanjem lahko povzroči, da se prikaže isto opozorilno sporočilo.

Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo, ali pa zaženete drug neodvisen protivirusni program, če ga imate nameščenega. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo in viruse 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo in viruse 2. korak

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo in viruse

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam s klikom to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Posodobite svojo trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows bi lahko pomagalo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite še enkrat preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu). Ko so posodobitve nameščene (če jih je bilo treba namestiti), poglejte, ali to odpravlja težavo z 'V vašem računalniku je malo pomnilnika' opozorilno sporočilo.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je na disku napake

Dobro je, da na disku redno preverjate napake. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. V tem primeru vam priporočamo, da ga zaženete prek ukaznega poziva. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv: type 'ukazni poziv' in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

1. preverite, ali je na disku napake

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska (če to ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati, ali če je operacijski sistem Windows na drugem pogonu) v računalniku. The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite tudi 'chkdsk C: / r' ukaz. Windows bo moral znova zagnati računalnik, da zaključi optično branje. Preverjanje diska lahko traja nekaj časa, odvisno od specifikacije / hitrosti računalnika in velikosti trdega diska. Bodite potrpežljivi in ​​počakajte, da se konča.

preverite, ali na disku obstajajo napake, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Omogoči običajni zagon

Nekateri uporabniki poročajo, da je omogočanje običajnega zagona v nastavitvah sistemske konfiguracije rešilo 'V vašem računalniku je malo pomnilnika' problem. Če želite omogočiti običajni zagon, vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in odprite namizno aplikacijo System Configuration. Drug način dostopa do konfiguracije sistema je tipkanje 'teči' v Iskanje odprite, vnesite 'msconfig' in nato kliknite V redu, da ga zaženete.

omogočite običajni korak zagona 1

Poišči 'Običajni zagon' pod zavihkom Splošno in jo izberite. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in 'V REDU' za izhod iz okna System Configuration.

omogočite običajni korak zagona 2

Obveščal vas bo, da morate za uporabo teh sprememb znova zagnati računalnik. Izberite, ali želite znova zagnati zdaj ali pozneje znova zagnati ročno.

omogočite običajni korak zagona 3Upamo, da ste sposobni rešiti 'V vašem računalniku je malo pomnilnika' z uporabo zgornjih metod. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

Zwei-Finger-Scrollen funktioniert nicht asus

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako rešiti težavo »V računalniku primanjkuje pomnilnika«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije