Kako ustaviti pojav Cortane?

Kako ustaviti pojav Cortane?

Kako ustaviti naključno pojavljanje Cortane v sistemu Windows 10

Cortana je vgrajeni navidezni pomočnik v operacijskem sistemu Microsoft Windows 10 (najdemo ga v operacijskih sistemih Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1, Android, iOS in drugih platformah ali storitvah). Cortana je uporabno orodje, ki ima funkcijo prepoznavanja glasu in vam omogoča uporabo, ne da bi imeli celo tipkovnico. Cortana je na voljo v več jezikih, vključno s francoščino, nemščino, italijanščino, kitajščino, španščino, portugalščino, japonščino in angleščino.

Če poznate Google Assistant ali Apple Siri, boste vedeli, za kaj gre Cortana. V vašem imenu lahko pošilja e-pošto in besedila, nastavlja in daje opomnike, upravlja koledar in poišče datoteke, dejstva in različne informacije. Cortana lahko odpre katero koli nameščeno aplikacijo in celo igra igre z vami. Skladbo lahko 'posluša' in jo prepozna (kot to počne Shazam). Cortano lahko uporabite tudi kot navidezni kalkulator ali pretvornik enot. Če želite, da vas Cortana kadar koli 'sliši', morate to povedati 'Hej Cortana' in se bo odzval.Cortana je lahko zelo uporabno orodje, lahko pa je tudi moteča. Mnogi uporabniki poročajo, da se Cortana nenehno pojavlja vsakih nekaj minut in običajno brez posebnega razloga ali klica. Vzrokov za to težavo je več: nastavitve Cortane, nastavitve miške in sledilne ploščice ter drugi podobni razlogi. V tem priročniku predstavljamo številne rešitve problema z virtualnim pomočnikom Cortana.

wie man textbasierte Spiele erstellt

kako ustaviti pojavljanje cortane

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav z zagonom sistema Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Nekatere lahko najdete v operacijskem sistemu Windows, nekatere pa morate prenesti. V tem primeru morate prenesti. Če želite prenesti orodje za odpravljanje težav z menijem Windows, kliknite [ta povezava] . Prenesite ga in kliknite 'Naslednji'. Ko se odpre, bo sistem preiskal, ali obstajajo težave, povezane z menijem Start in Cortano.

zaženi zagon orodja za odpravljanje težav

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči tapkanje s prsti

Pri tej metodi onemogočite dotik s tremi in štirimi prsti. Pojdite v Nastavitve in kliknite 'Naprave' .

onemogočite tapkanje s prstom 1. korak

Zdaj izberite 'Miška in sledilna ploščica' v levem podoknu in kliknite 'Dodatne možnosti miške' .

onemogočite tapkanje s prstom 2. korak

Linux Mint Live USB

V oknu Dodatne možnosti miške bi morali videti zavihek, ki se nanaša na sledilno ploščico. V večini primerov je 'Synaptics touch pad' . V nastavitvah sledilne ploščice bi morali videti zavihek z imenom 'Tapkanje' , 'Pipe' ali 'Kliknite' . Izberite ta zavihek in videli bi 'Dotik s tremi prsti' in 'Dotik s štirimi prsti'. Onemogočite jih tako, da počistite potrditvena polja ob obeh in kliknete 'Uporabi' . Zaprite okno z nastavitvami in znova zaženite računalnik. Preverite, ali to odpravlja težavo z Cortano.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows je običajno dobra ideja in bi lahko pomagalo rešiti to težavo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite ' Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite še enkrat preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali je s tem odpravljena težava s Cortano.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite Cortano z uporabo urejevalnika registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite urediti register, uporabite urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

ubuntu auf chromebook installieren

onemogočite cortano z uporabo 1. urejevalnika registra

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'regedit' in kliknite 'V REDU' .

onemogočite cortano z uporabo 2. urejevalnika registra

Zdaj sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft Windows Windows Search' . Z desno miškino tipko kliknite prazno ozadje in izberite 'Novo' , in potem 'DWORD (32-bitna) vrednost' .

onemogočite cortano z 3. urejevalnikom registra

Poimenujte novo DWORD 'AllowCortana' in dvokliknite. Nastavite 'Podatki o vrednosti' do 0 in kliknite 'V REDU' . Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo z navideznim pomočnikom Cortana.

onemogočite cortano z urejevalnikom registra 4. korak

Če želite omogočiti Cortano, ponovite korake in izbrišite 'AllowCortana' DWORD ali nastavite podatke o vrednosti na 1.

DNS-Server antwortet nicht WLAN

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči 'Hey Cortana'

'Hej Cortana' so besede, ki se uporabljajo za priklic navideznega pomočnika Cortane, vendar je možno, da Cortana te besede zamenja z drugimi izgovorjenimi besedami, tako da se začne sama. Onemogočite funkcijo 'Hey Cortana', da vidite, ali to odpravlja težavo. Če želite onemogočiti 'Hej Cortana', tip 'cortana' v Iskanje in kliknite 'Cortana & Search settings' rezultat.

onemogoči hey cortana 1. korak

Poišči 'Hej Cortana' možnosti in zagotovite, da preklopite pod 'Naj Cortana odgovori Hej Cortana' je preklopljen na 'Izklopljeno' položaj. Poglejte, ali to reši težavo.

onemogoči hey cortana 2. korak

Upamo, da bo ena od teh rešitev rešila težavo in Cortana ne bo več naključno odpirala. Če poznate druge metode za reševanje te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako ustaviti pojav Cortane:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije