Kako ustaviti preusmeritve na search.yahoo.com

Kako se znebiti Googlovega samodejnega preklopa na Yahoo (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelje brskalnikov iz računalnikov Mac

Kaj je ugrabitelj brskalnika?

Ko so internetni brskalniki nameščeni v napravah, samodejno odprejo ponarejene ali zakonite iskalnike (in / ali druga dvomljiva spletna mesta). Običajno se te preusmeritve pojavijo pri poskusih iskanja prek vrstice URL ali ko se odpre nov zavihek / okno brskalnika. Dvomljiva programska oprema v kategoriji ugrabitelja brskalnika to doseže z določenimi spremembami nastavitev brskalnika. Poleg tega ima večina ugrabiteljev brskalnikov možnosti sledenja podatkov, ki se uporabljajo za spremljanje dejavnosti brskanja in zbiranje občutljivih informacij, pridobljenih iz njih. Ugrabitelji brskalnikov so razvrščeni tudi kot potencialno neželene aplikacije (PUA), saj jih mnogi uporabniki nenamerno prenesejo / namestijo.

Ugrabitelj brskalnika preusmeri na gif Yahoo (search.yahoo.con)Ugrabitelji brskalnikov običajno ciljajo na Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox in druge priljubljene brskalnike z veliko uporabniško bazo. Te prevarane aplikacije delujejo tako, da naslove določenih iskalnikov dodelijo kot domačo stran, privzeti iskalnik in nove URL-je zavihkov / oken. Zato so brskalniki s katero koli / vsemi zgoraj omenjenimi možnostmi nastavljeni na Yahoo! (search.yahoo.com) bo preusmeril na ta iskalnik zaradi ugrabitve brskalnika, ki je vdrl v sistem. Kot smo že omenili, te preusmerjajo na Yahoo! nastanejo, ko se odpre nov zavihek / okno brskalnika in / ali iskalna poizvedba vnese v vrstico URL. Upoštevajte, da je search.yahoo.com zakonit iskalnik, ki ga je razvil Yahoo! ponudnika spletnih storitev pa je to več kot le vprašanje preferenc iskalnikov, saj ugrabitelji brskalnikov slovijo po sledenju podatkov. Običajno spremljajo dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo iz njih pridobljene ranljive podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrani podatki najverjetneje vsebujejo osebne podatke, ki jih razvijalci monetizirajo tako, da jih delijo s tretjimi osebami in / ali jih prodajajo (potencialno kiber kriminalci). Prisotnost ugrabiteljev brskalnikov v brskalnikih / sistemih lahko povzroči resne pomisleke glede zasebnosti, finančno izgubo in celo krajo identitete. Poleg tega je obnovitev ugrabljenega brskalnika, ne da bi odstranili programsko opremo, ki vpliva nanj, nemogoča, saj so kakršne koli spremembe, ki jih uporabniki poskušajo narediti v svojih brskalnikih, razveljavljene, če je dostop do nastavitev sploh dovoljen. Da bi zagotovili celovitost naprave in varnost uporabnika, vam toplo svetujemo, da takoj po odkritju odstranite vse sumljive programe in tudi sumite na razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime preusmeritev search.yahoo.com
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac.
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Ugrabitelji brskalnikov se morda zdijo običajni in neškodljivi. Ta programska oprema običajno ponuja različne 'uporabne' in funkcionalne lastnosti, vendar oglaševane funkcije redko delujejo, kot je bilo obljubljeno, in v večini primerov sploh ne delujejo. Svetel začetek , NiceTab StartPage in MacAppExtensions je nekaj primerov ugrabiteljev brskalnikov. Iskalniki, ki jih promovirajo, so kljub zakonitemu videzu pogosto ponarejeni. Na primer, iska.net.net , search.handlersection.com , išče. oblak , in searchsnow.com med nešteto drugimi. Ker so ta lažna iskalna orodja redko sposobna zagotoviti edinstvene rezultate iskanja, preprosto preusmerijo (ali povzročijo preusmeritvene verige) na Yahoo, Google, Bing in druge pristne iskalnike. Edini namen ugrabiteljev brskalnikov in drugih PUA-jev je ustvarjanje prihodka za razvijalce.

Kako se je ugrabitelj brskalnika namestil v moj računalnik?

PUA-ji (vključno z ugrabitelji brskalnikov) se distribuirajo prek nastavitev za prenos / namestitev drugih izdelkov. Ta varljiva marketinška tehnika pakiranja običajne programske opreme z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje »združevanje«. S hitenjem po postopkih prenosa / namestitve (npr. Ignoriranje izrazov, preskakovanje korakov in odsekov, uporaba vnaprej nastavljenih možnosti itd.) Mnogi uporabniki nenamerno dovolijo dvomljivo in združeno vsebino v svoje naprave. Nekateri PUA imajo tudi 'uradne' promocijske spletne strani, s katerih jih je mogoče prenesti. Vsiljivi oglasi razširjajo tudi te aplikacije. Ko jih enkrat kliknejo, lahko izvajajo skripte za prikrito nalaganje / namestitev PUA-jev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Svetujemo vam, da pred prenosom / namestitvijo ali nakupom preučite vse izdelke in preverite njihovo legitimnost. Vse prenose je treba opraviti iz uradnih in zaupanja vrednih virov. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za medsebojno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb lahko ponujajo zavajajočo vsebino in so v paketu - so nezaupljivi viri za prenos in se jim je treba izogibati. Pri prenosu / namestitvi je pomembno, da preberete pogoje, raziščete vse možne možnosti, uporabite nastavitve »Po meri« ali »Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije in druge dodatke. Pri brskanju je ključna previdnost. Vsiljivi oglasi se morda zdijo legitimni, vendar pogosto preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). Če naletite na tovrstne oglase ali preusmeritve, preglejte sistem in takoj odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen z ugrabitelji brskalnikov, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Primer ponarejene namestitvene namestitve (ponarejen namestitveni program Adobe Flash Player), ki se uporablja za širjenje ugrabitelja brskalnika:

Primer prevarantskega namestitvenega programa, ki se širi z ugrabitelji brskalnikov

Primer spletnega mesta s prevarami, ki promovira ponarejen program za posodabljanje / namestitev programa Adobe Flash Player:

Primer spletnega mesta s prevarami, ki promovira lažni namestitveni program Flash Player

Primer spletnega mesta, ki se uporablja za promocijo razširitve ugrabitve brskalnika:

Primer spletnega mesta, ki promovira ugrabitelja brskalnika

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z ugrabiteljem brskalnika, iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite preusmeritve povezanih datotek in map search.yahoo.com:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

So installieren Sie die RPM-Datei

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

search.yahoo.com preusmeri domačo stran in odstranitev privzetega internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstrani razširitve Safari, povezane s preusmeritvijo search.yahoo.com:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno 'jeziček. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

So installieren Sie den Grub-Bootloader in Windows 10

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje 'jeziček. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite povezane preusmeritvene povezave za Mozilla Firefox, povezane z search.yahoo.com:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite povezane preusmeritve search.yahoo.com, povezane z dodatki Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .