Kako ustaviti brskalnik, da ne odpre bing.com

Kako se znebiti Googlovega samodejnega preklopa na Bing (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika z Maca

Kaj je ugrabitelj brskalnika?

V mnogih primerih brskalniki odprejo ponarejene ali zakonite iskalnike ali različna dvomljiva spletna mesta, ko uporabnik odpre novo okno, zavihek ali poskuša iskati prek vrstice URL. Brskalniki se običajno vedejo tako, ko so jih ugrabitelji ugrabili. Ugrabitelj brskalnika je oblika neželene programske opreme (potencialno neželena aplikacija ali 'PUA'), ki spreminja nastavitve brskalnika. Ti programi pogosto zbirajo podrobnosti v zvezi z brskalnimi navadami / dejavnostmi uporabnikov. V vsakem primeru je treba vso programsko opremo ugrabitelja brskalnika takoj odstraniti.

ugrabitelj brskalnika, ki povzroča preusmeritve v računalniku MacČe je kot privzeti iskalnik / domača stran dodeljen google.com in začnete naleteti na neželene preusmeritve na bing.com, je ugrabitelj brskalnika verjetno ugrabil spletni brskalnik. Čeprav je bing.com legitimen iskalnik, ga vsi raje ne uporabljajo. Običajno ugrabitelji brskalnikov spremenijo nastavitve, kot so privzeti iskalnik, domača stran in URL novega zavihka, vendar lahko spremenijo tudi druge nastavitve. Te nastavitve je na splošno nemogoče spremeniti ali razveljaviti, razen če ugrabitelja brskalnika ne odstranite. V nekaterih primerih ugrabitelji brskalnikov lahko preglasijo nastavitve brez vidnih sprememb. Na primer, privzeti iskalnik ali domača stran je lahko nastavljena na google.com, vendar ugrabitelj brskalnika še vedno prisili uporabnike ugrabljenih brskalnikov, da uporabljajo / obiščejo bing.com . Te aplikacije zbirajo tudi podrobnosti v zvezi z navadami brskanja uporabnikov, kot so naslovi IP, geolokacije, URL-ji obiskanih spletnih mest, vnesene iskalne poizvedbe itd. PUA-ji se lahko uporabljajo tudi za snemanje osebnih občutljivih podrobnosti. Razvijalci podatke pogosto delijo s tretjimi osebami (pogosto kiber kriminalci), ki podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka.

Povzetek grožnje:
Ime preusmeritev bing.com
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac.
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Ljudje ugrabitelje brskalnikov pogosto prenašajo in namestijo nenamerno. Po namestitvi te aplikacije nimajo prave vrednosti in povzročajo samo težave. Uporabniki z ugrabljenimi brskalniki imajo pogosto težave z zasebnostjo, varnostjo brskanja in celo krajo identitete. Priporočamo, da vse ugrabitelje brskalnikov takoj odstranite iz brskalnika ali računalnika / operacijskega sistema. Nekaj ​​primerov ponarejenih iskalnikov / naslovov, ki se oglašujejo s tovrstnimi aplikacijami searchmine.net , searchbaron.com , search.anysearch.net , weknow.ac , in searchpulse.net .

Kako se je ugrabitelj brskalnika namestil v moj računalnik?

Večina ljudi neželenih aplikacij, kot so ugrabitelji brskalnikov, ne namesti namerno - prevarajo jih razvijalci, ki uporabljajo zavajajočo trženjsko metodo, imenovano »združevanje«. V 'Po meri', 'Napredno' in drugih podobnih nastavitvah nastavitev prenosa ali namestitve skrijejo neželene aplikacije / ponudbe za njihov prenos ali namestitev. Ko ljudje prenesejo ali namestijo programsko opremo, ne da bi preverili razpoložljive nastavitve, pogosto dovolijo prenos in namestitev PUA-jev. Poleg tega lahko neželene prenose / namestitve povzročijo tudi zavajajoči oglasi. Če jih kliknete, zaženejo skripte, ki prenašajo / namestijo neželene aplikacije.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Programske opreme ne prenašajte z nezaupljivih, neuradnih spletnih mest, z uporabo prenosnikov tretjih oseb, omrežij Peer-to-Peer, kot so hudourniki, eMule ali drugi podobni viri. Najboljši način za prenos datotek in programov je uporaba uradnih, zaupanja vrednih spletnih mest in neposrednih povezav. Če nastavitev vključuje nastavitve, kot so »Po meri«, »Napredno«, jih preverite in onemogočite ponudbe za namestitev dodatnih, neželenih aplikacij. Izogibajte se klikom vsiljivih oglasov, zlasti kadar so prikazani na dvomljivih spletnih mestih. Ko jih enkrat kliknejo, lahko preusmerijo na potencialno zlonamerna spletna mesta ali začnejo neželene postopke prenosa / namestitve. Če želite preprečiti, da brskalniki povzročajo neželene preusmeritve in / ali prikazujejo vsiljive oglase, odstranite vse neželene razširitve, dodatke in vtičnike, nameščene v brskalniku, in programe, nameščene v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z ugrabitelji brskalnikov, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Zavajajoče spletno mesto, ki promovira namestitveni program / posodabljalec lažnega predvajalnika Flash Player, ki namesti ugrabitelja brskalnika:

ponarejen predvajalnik flash, nameščen na zavajajočem spletnem mestu

Lažni namestitveni program Flash Player:

ponarejen namestitveni program za predvajalnik flash

Dodan je lažni namestitveni program Flash Player z ugrabiteljem brskalnika:

ugrabitelj brskalnika, priložen lažnemu namestitvenemu programu flash player

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Video, ki prikazuje odstranjevanje neželenih aplikacij, ki spreminjajo možnosti spletnih brskalnikov s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z ugrabiteljem brskalnika, iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite povezane datoteke in mape za preusmeritev bing.com:

Finder pojdite na ukaz mape

statische ip ubuntu einrichten

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

bing.com preusmeri domačo stran in privzeto odstranjevanje internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite bing.com povezane preusmeritve Safari:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno 'jeziček. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje 'jeziček. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite povezane preusmeritve bing.com za Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

Skype für Ubuntu 14.04
  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite povezane preusmeritve bing.com za Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije