Kako narediti posnetek zaslona v računalniku Mac?

Kako narediti posnetek zaslona v računalniku Mac?

Kako narediti posnetek zaslona na Macu?

Funkcija 'Print Screen' je med uporabniki sistema Windows dobro znana, saj imajo tipkovnice gumb s pripadajočo oznako. Če ste nov uporabnik sistema Mac, te funkcije morda ne poznate, vendar vam bo omogočila posnetek zaslona celotnega zaslona ali katerega koli okna znotraj njega.

Apple se je odločil za izdelavo tipkovnic brez posebne tipke Print Screen (in drugih namenskih tipk), da bi tipkovnice izgledale bolj preprosto. Kljub temu bo kombinacija preprostih pritiskov na tipke priklicala točno tisto funkcijo, ki jo iščete. Kombinacije (šest na voljo) si je enostavno zapomniti in ponujajo več možnosti pri izbiri želenega tipa zajema zaslona.mac-posnetek zaslona-uvod

Kazalo:

system und komprimierter speicher windows 10 cpu

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako zajeti zaslon v določeno datoteko na namizju?

Posnetek zaslona v operacijskem sistemu Mac OS posname 'sliko' vašega zaslona, ​​njegovega dela ali aktivnega okna. Ta se samodejno shrani v edinstveno datoteko na namizju Mac (razen če ste spremenili ciljno mapo, v kateri so shranjeni posnetki zaslona). Spodaj opisujemo, kako spremeniti ciljno mapo. Za vsako vrsto zajema zaslona bomo za izvajanje funkcije uporabili gumba Command in Shift, čemur sledi številka ali druga tipka.

So entfernen Sie den Hintergrund bei Gimp
  • Pridržite gumba Command in Shift in kliknite številko '3', da zajamete celoten zaslon (ali zaslone, če uporabljate več monitorjev).
  • Command, Shift in številka '4' zajame območje po meri, ki ga izbereta miška ali sledilna ploščica, ko levo kliknete in povlečete, da izberete želeno območje. Med vlečenjem boste blizu kazalca miške videli slike, ki so dimenzije slikovnih pik v izbranem polju. Pred vlečenjem se prikažejo koordinate začetka izbora.
  • Command, Shift in številka '4' ter pritiskanje preslednice zajame določeno okno. Ko kliknete preslednico, se kazalec miške spremeni v 'mini fotoaparat' - povlecite ga v želeno okno in kliknite levi klik.

mac-screenshot-command-shift-4

Mac samodejno shrani posnetke zaslona v edinstveno datoteko in tako prihrani nepotrebne korake (sicer bi morali slike prilepiti za izvoz kot datoteke). Mac omogoča tudi shranjevanje slik na zaslonu v odložišče (kot to privzeto počne Windows).

[Nazaj na kazalo]

Kako zajeti zaslon v odložišče za Mac?

Shranjevanje slik na zaslonu neposredno v odložišče je koristno, če vam slike ni treba shraniti kot datoteko. Na primer, če želite posnetek zaslona poslati prek neodvisnih aplikacij. Če želite posnetek zaslona shraniti v odložišče, kombinacije, podobne tistim, ki so bile uporabljene za shranjevanje v datoteko, samo dodajte gumb Control. Tu ponovimo kombinacije:

  • Pridržite Command, Control in Shift in nato kliknite številko '3' - tako bo posnet posnetek zaslona celotnega zaslona in ga shranite v odložišče (nato ga lahko prilepite kamor koli).
  • S kombinacijo Command, Control, Shift in številke '4' izberite določeno območje, ki bo shranjeno v odložišče. Med vlečenjem boste blizu kazalca miške videli majhne številke, ki so dimenzije izbranega polja v slikovnih pikah. Preden začnete vleči, boste videli koordinate, kjer začnete z izbiro.
  • Če želite shraniti sliko aktivnega okna, uporabite kombinacijo Command, Control, Shift in številko '4', vendar preden levo kliknete miško, pritisnite preslednico - kazalec se bo spremenil v 'mini kamero'. Nato kliknite želeno okno.

mac-screenshot-command-control-shift-4-preslednica

Opomba: če imate starejši Mac, ima ukazna tipka na tipkovnici morda logotip Apple. Tudi slike celotnega zaslona bodo zajemale vse zaslone, če uporabljate več monitorjev (v tem primeru metoda pravokotnega narisanega polja ali določeno okno ne velja).

[Nazaj na kazalo]

So entfernen Sie den Bitcoin-Miner-Virus

Kako spremeniti lokacijo, kjer se shranjujejo slike na zaslonu?

Privzeto bo Mac shranil posnetke zaslona na namizje z imenom datoteke (vključno z datumom, ko je bil ustvarjen). To lahko spremenite tako, da upoštevate nekaj preprostih nasvetov - vse, kar morate vedeti, je pot do želene mape. Če želite spremeniti ciljno mapo, odprite Terminal, ki je naveden pod Utilities v mapi Application. Vnesite ukaz: privzeto napišite com.apple.screencapture location ~ / Desktop / screenshots - screenshots je mapa za zajem zaslona (uporabite pot do želene mape). Kliknite Vrni. Nato vnesite: killall SystemUIServer in kliknite Return. Naredite nekaj posnetkov zaslona, ​​da preverite, kam se shranjujejo vaše slike.

mac-terminal

[Nazaj na kazalo]

Časovni posnetki zaslona.

Če preproste funkcije zajemanja zaslona za vas niso dovolj zmogljive, boste morda želeli preizkusiti aplikacijo Grab, ki jo najdete v razdelku Utilities v mapi Application. Ta aplikacija ima nekaj izboljšanih funkcij zajemanja zaslona, ​​med katerimi je ena odloženih posnetkov zaslona. Ko v zgornjem meniju zaženete Grab, boste videli možnosti za običajne posnetke zaslona (na primer majhen izbor, celoten zaslon ali določeno okno), obstaja pa tudi funkcija, imenovana časovni zaslon, ki vam omogoča, da izberete časovno obdobje, po katerem bo posnel sliko zaslona.

timed-screenshot-mac

[Nazaj na kazalo]

wie bekomme ich meinen Cursor zurück

Odpravljanje težav s posnetkom zaslona.

Posneti posnetke zaslona na Macu je precej preprosto in v večini primerov deluje popolnoma. Na žalost lahko tudi te enostavne naloge ne uspejo. Morda boste natančno upoštevali zgornja navodila / kombinacije tipk in videli prazno belo sliko. V večini primerov zaslon blokira programska oprema, ki jo poskušate zajeti. Na primer programska oprema Apple DVD predvajalnik blokira zaradi avtorskih pravic. Seveda obstajajo druge rešitve za to težavo - za preprečevanje težav lahko uporabite neodvisni predvajalnik DVD ali neodvisno programsko opremo za posnetek zaslona.

Video, ki prikazuje, kako narediti posnetek zaslona v Macu.

[Nazaj na vrh]