Kako narediti posnetek zaslona v sistemu Windows?

Kako narediti posnetek zaslona v sistemu Windows?

Kako narediti posnetek zaslona v operacijskem sistemu Windows 7 in 10 z uporabo bližnjičnih tipk in drugih orodij?

Posnetek zaslona je fotografija, shranjena s trenutno vidnega dela zaslona. Postopek shranjevanja slike na zaslonu se imenuje zajem. Tukaj prikazujemo različne načine zajemanja posnetkov zaslona v operacijskem sistemu Windows 7 in Windows 10. Če želite na zaslonu izbrati regijo za zajemanje, lahko uporabite bližnjice na tipkovnici, kazalec miške ali tehnike nakazovanja na dotik na tabličnem računalniku. Možni cilji zajete slike so odložišče Windows (pomnilnik RAM), datoteka na lokalnem trdem disku, shramba ali družabni mediji, ki jih gosti oblak, e-poštni odjemalec za pošiljanje posnetega posnetka zaslona, ​​tiskalnik ali urejanje oken programov, ki se uporabljajo za snemanje posnetki zaslona. Posnetek zaslona se lahko osredotoči na celoten zaslon (namizje), zaslon enega od vaših monitorjev v načinu dvojnega ali več monitorjev, aktivno okno ali katero koli izbrano pravokotno ali celo poljubno območje oblike. Zajem zaslona lahko izvedete z vgrajenimi pripomočki za Windows ali zunanjimi programi tretjih oseb in razširitvami v spletnem brskalniku.

wie man ein bild in gimp transparent macht

Zanimiv parameter pri snemanju posnetkov zaslona je periodičnost. Medtem ko lahko običajno naredite en sam posnetek zaslona in nato nadaljujete s shranjevanjem ali urejanjem slike, boste morda morali samodejno zajeti vrsto posnetkov zaslona in jih shraniti na neko mesto za nadaljnji pregled. Nekateri programi se v ozadju nevidno izvajajo in posnamejo posnetke zaslona, ​​medtem ko nekdo dela ali se igra z računalnikom. Program rednega snemanja posnetkov zaslona je morda za spremljanje otrokovih dejavnosti, ko staršev ni. Da se zaščitite pred drugim, ki posname posnetke zaslona vaše seje v sistemu Windows, razmislite o namestitvi pripomočkov, ki to preprečujejo. Nekatere programske opreme poleg zajemanja fotografij z zaslona omogočajo tudi shranjevanje video posnetkov, na primer z Youtube. Začeli bomo s preprostimi tradicionalnimi tehnikami posnetkov zaslona, ​​kasneje pa prikazali še bolj dovršena orodja za zajem posnetkov zaslona.kako narediti posnetek zaslona v oknih 7 in 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posnetek zaslona z bližnjicami na tipkovnici Windows 7 in 10

Najhitrejši in najpreprostejši način za posnetek zaslona je uporaba bližnjic na tipkovnici, ki jih podpira Windows. Na različnih modelih tipkovnice je tipka Print Screen prikazana kot Prt Sc, PrnScn, PrntScrn, Print Scr itd. Tipka se običajno nahaja desno od tipke F12 ali Domov. Na tipkovnicah prenosnih računalnikov boste morda morali hkrati pritisniti tipko Fn. Na primer Fn + PrnScn. Opomba: znak plus (+) označuje istočasno pritiskanje dveh ali celo treh tipk. Vrstni red pritiska na tipke ni pomemben, vendar je treba vse za kratek trenutek zadržati. Spodnja tabela navaja bližnjice in ustrezen fokus slike (območje, ki ga je treba zajeti) skupaj s ciljnim ciljem za Windows 7 in Windows 10.

Windows 10 Windows 7 Osredotočite se Cilj
Prt Sc Prt Sc Celozaslonski način Odložišče
Alt + Prt Sc Alt + Prt Sc Aktivno okno
Tipka Windows + Shift + S Izbrano območje z miško
Tipka Windows + Ctrl + Prt Sc Celozaslonski način Datoteka v mape Slike / posnetki zaslona
Tipka Windows + Alt + Prt Sc Aktivno okno


[Nazaj na kazalo]

Posnetek zaslona z vgrajenim orodjem za izrezovanje v sistemu Windows

Do vgrajenega orodja za zajem posnetkov zaslona v sistemu Windows lahko dostopate tako, da izberete:

  • Start> Pripomočki> Orodje za izrezovanje v Windows 7
  • Start> Pripomočki za Windows> Orodje za izrezovanje v Windows 10

Orodje za izrezovanje vam omogoča, da izbirate med načini Snip v prosti obliki, pravokotnim odrezkom, okenskim odrezkom in celozaslonskim odrezkom. Način lahko izberete s spustnega seznama orodne vrstice gumba Način (različica Windows 10) in s spustnega seznama orodne vrstice gumba Novo (Windows 7).

kako narediti posnetek zaslona v operacijskem sistemu Windows 10 z orodjem za izrezovanje 1. korak

Če želite zajeti zaslon v izbranem načinu, kliknite 'Novo' v orodju za izrezovanje. Zaslon bo zatemnjen. Z miško izberite okno ali regijo, ki jo želite zajeti. Posneti posnetek zaslona se prikaže v urejevalniku orodja za izrezovanje, kjer lahko uporabite nekaj označevalnikov, radirke in pisala za risanje oblik proste oblike. Za shranjevanje slike v datoteko so na voljo formati PNG, JPG, GIF in HTML (MHT) z eno datoteko. Druga možnost je, da sliko v orodju za izrezovanje kopirate v odložišče in jo prilepite v bolj izpopolnjeno orodje za urejanje slik ali v program za obdelavo dokumentov, kot je Microsoft Word.

kako narediti posnetek zaslona v operacijskem sistemu Windows 10 z orodjem za izrezovanje 2. korak

Orodje za izrezovanje omogoča tudi snemanje katerega koli spustnega menija. Prvič, orodje za izrezovanje mora biti zagnano in prazno (v oknu urejevalnika ni slike). Drugič, pojdite na program in odprite spustni meni, ki ga želite zajeti. Tretjič, kliknite Ctrl + PrnScr, da aktivirate postopek izbire orodja za izrezovanje. Spustni meni ni odstranjen z zaslona in ga je mogoče zajeti z orodjem Snipping. Ta funkcija je idealna za pripravo navodil za uporabo.

warum ist bing meine suchmaschine in chrome

Video, ki prikazuje, kako narediti posnetek zaslona v operacijskem sistemu Windows 10 z orodjem za izrezovanje:

[Nazaj na kazalo]

Posnetek zaslona namizja, zajem programov za Windows 7 in 10

Obstaja veliko orodij za zajem posnetkov zaslona tretjih oseb. Nekatere so odprtokodne, druge pa je treba kupiti ali pa so brezplačne različice z omejenimi zmožnostmi. Spletni pregledi primerjajo in razpravljajo o teh orodjih. Primeri so TomsGuide in To je vsak dan . Skupna značilnost teh programov je, da ne zajemajo samo posnetkov zaslona, ​​temveč imajo tudi urejevalnike slik, ki lahko spreminjajo in shranjujejo posnetke zaslona.

Tu je nekaj funkcij za zajem zaslona, ​​ki presegajo vgrajeno orodje za izrezovanje z orodjem podjetja NGWIN PicPick, ki ga lahko prenesete iz PicPick . Značilnost je, da je program mogoče prenesti v 'prenosno kompilacijo', kar pomeni, da ga lahko zaženete brez namestitve. PicPick je združljiv s sistemoma Windows 7 in Windows 10. Ko se program zažene, lahko ostane v pladnju za Windows - zajem se aktivira s pomočjo bližnjičnih tipk. Bližnjice so koristne, saj jih je mogoče konfigurirati glede na izbiro uporabnika. Ne pozabite, da med izvajanjem PicPicka vgrajene bližnjice v sistemu Windows niso več aktivne, saj jih uporablja PicPick.

kako narediti posnetek zaslona v oknih z uporabo pickpick koraka 1

Windows 10 Secure Boot deaktivieren

Pomikanje po oknu in nadzor oken sta priročna načina zajema, ki se uporabljata za zajemanje določenih kontrolnikov sistema Windows, kot so meniji, gumbi, orodne vrstice, potrditvena polja, območja z besedilom itd. PicPick običajno deluje v ozadju, postopek izbire pa aktivirate s pritiskom na bližnjične tipke in nato s kazalcem na nadzor okna, ki ga želite zajeti z miško. Na podoben način lahko zajamete drsno okno (aktivirano z dodeljeno unikatno bližnjico). Drsno okno je del pravega okna, ki vsebuje samo del z drsljivo vsebino. Običajno meniji in orodne vrstice v resničnem oknu niso del drsljive vsebine.

Ko je zajem končan, se slike odprejo v oknu urejevalnika in jih lahko shranite, delite ali pošljete z različnimi možnostmi, prikazanimi v videoposnetku. Ujete slike lahko shranite ne le v grafičnih oblikah, kot so PNG, BMP, JPG, GIF, temveč tudi v datoteko PDF. Obsežne funkcije urejanja vključujejo spreminjanje velikosti slike, vrtenje, spreminjanje svetlosti, barvno ravnovesje, dodajanje vodnih žigov, dodajanje oblik in besedila itd.

PicPick ima veliko možnosti za skupno rabo posnetka zaslona s pomočjo Facebooka, e-pošte (prikliče privzeti e-poštni odjemalec s priloženim posnetkom zaslona), Skypea, strežnika FTP itd. Posnetek zaslona lahko neposredno prilepite v kateri koli odprti program Microsoft Word, Excel, Power Point. V nasprotnem primeru lahko posnetek zaslona kopirate v odložišče in prilepite v kateri koli drug zunanji program.

Vredno si je vzeti čas, da raziščete vse PicPickove zajemanje in urejanje.

Primeri drugih programov za posnetke zaslona vključujejo Gadwin PrintScreen (brezplačna programska oprema), ShareX (omogoča snemanje videoposnetka in izvoz v obliki datoteke GIF ali MP4), Greenshot , TinyTake (brezplačna programska oprema), SnagIt (brezplačen preizkus) Ashampoo Snap 9 (cena 39,99 USD) itd.

Video, ki prikazuje, kako narediti posnetek zaslona z aplikacijo PicPick:

finger scroll funktioniert nicht windows 10

[Nazaj na kazalo]

Posnetek zaslona z razširitvami, ki temeljijo na brskalniku

Če morate večinoma posneti posnetke zaslona oken internetnih brskalnikov, so morda najboljše orodje za vas razširitve, ki temeljijo na brskalniku. Tu na primer pokažemo, kako namestiti razširitev za posnetke zaslona: Awesome Screenshot for Chrome in Firefox . Ta razširitev ne ponuja zapletenih funkcij zajemanja in urejanja večine namiznih programov, o katerih smo govorili v prejšnjem poglavju, vendar je z njimi enostavno upravljati v okolju brskalnika.

kako narediti posnetek zaslona v operacijskem sistemu Windows z uporabo razširitve brskalnika 1. korak

Z vgrajenim urejevalnikom lahko osvetlitev ali zameglitev občutljivih informacij naredite z nekaj kliki miške. Po urejanju lahko sliko shranite v oblikah JPG ali PNG v lokalno mapo ali shranite v brezplačno oblačno shrambo Awesome Screenshot. Nekatere funkcije Awesome Extension zahtevajo nadgradnjo načrta Premium za 5,99 USD.

Druge razširitve, ki temeljijo na brskalniku, kot je Nimbus Screenshot for Chrome in Firefox so na voljo tudi. Za Microsoft Windows 10 je orodje za brskalnik Edge, Web Note, na voljo brezplačno. To precej preprosto orodje lahko prikličete s klikom na kvadratno ikono s svinčnikom v zgornjem desnem kotu brskalnika Edge. V nasprotju z Awesome Extension orodje Edge omogoča najprej označevanje in označevanje na zaslonu ter nato izbiro regije za zajem. Zajeto sliko lahko prek odložišča prilepite v katero koli zunanje orodje za urejanje slik ali pošljete v aplikacijo OneNote.

kako narediti posnetek zaslona za eno opombo

Video, ki prikazuje, kako narediti posnetek zaslona z uporabo izjemnega dodatka za brskalnik zaslona:

Video, ki prikazuje, kako narediti posnetek zaslona z brskalnikom Microsoft Edge:

Bearbeiten Sie die Boot-Reihenfolge von Grub

[Nazaj na kazalo]


[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Mozilla Firefox ima temno temo. Naučite se vklopiti temno temo v Firefoxu in jo uporabiti na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Pywal je priročen pripomoček, ki samodejno spremeni barvno shemo vašega terminala Linux glede na ozadje ozadja. Naučite se ga uporabljati.

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

Kako se znebiti Apple Support Alert POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Kako se znebiti Weknow.ac Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Kako odstraniti napredno programsko opremo ScreenSnapshot [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

MyCouponsmart Adware (Mac)

MyCouponsmart Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MyCouponsmart (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti oglase Place-web.com - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Neželena aplikacija PC Mechanic

Neželena aplikacija PC Mechanic

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Mechanic - vodnik za odstranitev (posodobljeno)


Kategorije